Naravno kupiš 5600 najbolji cpu trenutno u svemiru i šire. Skok sa 1600 na njega ti dođe kao iz ćofija u golfa gti-a.
A za Damira da je novo, a nije skupo jedino Asrock B450M-PRO4 R2.0 ali je ružna .
Naravno kupiš 5600 najbolji cpu trenutno u svemiru i šire. Skok sa 1600 na njega ti dođe kao iz ćofija u golfa gti-a.
A za Damira da je novo, a nije skupo jedino Asrock B450M-PRO4 R2.0 ali je ružna .
Zbog čipseta nećeš izgubiti na performansama novog procesora. Ako ćeš izgubiti, to će biti zbog neadekvatnog VRM-a i njegovog hlađenja i tada procesor neće postizati frekvenciju koju može.
B450 Aurus pro maticna ploaca,promjenio bih procesor i sad se dvoumim izmedu ova dva osim sto je razlika u cjeni
AMD Ryzen 5 5600X (6C/12T, 4.6GHz, 32MB, AM4) ili AMD Ryzen 7 5700X (8C/16T, 4.6GHz, 32MB, AM4),
sta bi mi preporucili
B450 Aurus pro maticna ploaca,promjenio bih procesor i sad se dvoumim izmedu ova dva osim sto je razlika u cjeni
AMD Ryzen 5 5600X (6C/12T, 4.6GHz, 32MB, AM4) ili AMD Ryzen 7 5700X (8C/16T, 4.6GHz, 32MB, AM4),
sta bi mi preporucili
Ovisi što najviše radiš na računalu. Mada, ja sam uvijek da se uzme što se jače može. I onda to što imaš držiš što duže.
moja filozofija je da ploča ne može biti toliko ružna koliko je ja ne moram gledati jer mi ne stoji pred očima pošto je kanta na podu :D
Mozda ti ovo bude zanimljivo, ovisi o cijeni. Liquid Freezer II je definitivno najbolje za ulozeno/dobiveno iako je mnogima ruzno.
SilverStone PermaFrost 240 ARGB
Tnx, gledao sam sve, ali jbt, trazim nesto jeftinije, nije taj 5600 toliko zahtjevan za cooler, bitno da izgleda dobro ;)
Ma moj savjet ti je da uzmes obicni RGB Air cooler i to je to. Nemoj ove jeftine AIO ako ti je ovo navedeno skupo, ima svega ali ja se ne bi usudio to stavit na svoj CPU. Ovako uzmes neki fini air cooler i vozi koliko god hoces. Ni problema sa blokom niti proizvodi ikakve cudne zvukove itd....
moja filozofija je da ploča ne može biti toliko ružna koliko je ja ne moram gledati jer mi ne stoji pred očima pošto je kanta na podu :D
Tak je i kod mene na pod s kantom i nema brige za estetiku.
ma što se zajebavaš bezveze, uzmi dobar zračni hladnjak i miran si
evo ovaj arctic freezer esports 34 duo - link
ja sam stavio verziju s jednim ventom u dječji rajzen komp i fercera bez greške, tih i hladan kao špricer
za tvoj nadolazeći 5600 ova duo verzija s dva venta je i više nego dovoljna
matičnu također ostavi, za 6core zen3 nećeš imat nikakvih problema da će trokirat zbog slabog napajanja ili nešto slično, jedino bios nadogradi na najnoviji i to je to
tek ako vidiš da možda matična ima nekakvih problema, što sumnjam ako je ploča ispravna, onda gledaj zamijenit
jebote izgled ploče, komad plastične plahte na koju su popikani kondenzatori i ostala elektronika, tak svejedno kako izgleda
Misljenja o asus prime b450 plus ploci?
Ostavi tu plocu i ne diraj, vec ako toliko zelis mijenjat idi odmah na B550
Razmisli o Asrock B450 Steel Legend, dobiješ i željeni RGB s njom.
ja imam asus tuf b450m pro gaming, jako dobra b450 ploča za rajzena
mislim da ni ta prime nije loša
jedino ne vidim razloga zašto mijenjati staru ploču s kojom ćeš imat skoro sve isto
A neznam..... vrag, detalji, mozda imate pravo, negdje se treba zaustaviti, inace nije upgrade, vec sve novo ;)
No, da, mozda bolje ili ostaviti, ili uzeti b550, gledam b550 sl je nesto sitno skuplja od b450sl....
Ostavi si tu plocu, kasnije ces sigurno mijenjat cijelu platformu, jedino ako budes isao na 5800x3d ne bi ti bila losa neka bolja ploca od te b350 koju imas. Mislim da ces tog 5600 drzat sigurno 2-3 godine, a iza toga ces uzet nesto sasvim novo...
Poz,
Molim savjet na koju grafičku skočiti da bih koliko toliko bio u toku sa vremenom, npr. novi Forza Horizon 5 zapinje ? Ne nužno zadnja generacija već nešto kompatibilno.
Ako će to značiti i da mogu bolji monitor, zakrivljeni 27", može i tu savjet koji.
i7-8700K
PRIME Z390-A
16GB DDR4
GTX 1060 6GB
22" IPS
Do 2000-2500kn,
Hvala,
a okvirni budžet?
Sve je to odlicno, sasvim normalne temperature sa sa stock coolerom.