- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
@cokic
Rađe ovo onda: Asus STRIX GTX 1060, 6GB. Provjeren je dućan, uzo sam 2010. god tv i nedavno matičnu.
@geek_boy
Nešto tipa R9 270X ili RX560 gornja granica grafi, upitno dal će bit iskorištene kak treba.
Niti jedna, strasno bacanje novca. Gledaj uzeti GTX10603GB do 1.800-1.900kn ili RX580 4GB za 2.300kn u Instaru. Ni u ludilu 3.000kn davati za GTX1060/RX580, na njuskalu upecas GTX1070 sa garancijom za tu lovu.
Nebi se isplatila niti jedna, skupljaj polako lovu za novi PC.
@cokic
Rađe ovo onda: Asus STRIX GTX 1060, 6GB. Provjeren je dućan, uzo sam 2010. god tv i nedavno matičnu.
@geek_boy
Nešto tipa R9 270X ili RX560 gornja granica grafi, upitno dal će bit iskorištene kak treba.
3.000kn za GTX1060? Super preporuka bravo
Mozes mi pojasniti kako je taj ducan provjeren jer si kupio nesto? Javi kakvi su u slucaju reklamacije, povrata robe unutar 15 dana od kupnje i slicno, tu se ducan treba pokazati ne kod kupnje. Ako cemo po tim kriterijima gledati onda si u Extreme Digital i iPon provjereni ducani.
R9 270X kao i RX560 su overkill za taj CPU. Q8200/Q6600 nisu mogli u CPU zahtjevnim igrama iskoristiti osjetno slabiju HD6850 (npr. u GTA V nije isao GPU usage preko 50-60% dok je CPU bio zakucan 100%) a kamoli da moze ovaj E7xx gurati ove gornje dvije.
Ne da mi se raspravljati, šta da čovjeku preporučim grafu za 1700kn kad mi linka grafe od 3000kn, u čemu je problem. To isto ko da ja pitam koju gtx1060 da uzmem i onda mi netko ponudi najlošiju i najjeftiniju a reko sam lijepo tipa gigabyte wf2 il g1 gaming. Pa onda kad uzmem gtx1060 na taj svoj g4560 onda me ekipa razapne jer je proc preslab i još više me razapne jer sam uzo 3GB, a ne 6GB futureproof grafu. Nezz kaj da kažem na to...Stalno neke primjedbe, ne valja ovo ne valja ono. Ja ne znam kao prvo čovjek nije naveo cijenu za upgrade grafe. 6850 u današnje vrijeme mi je smijeh uopće imat, jer sam ju imao davnih dana i to 2 komada. Il nova konfa il ništa, a pod novo ne mislim odma dat 1000€ na komp neg kak mogućnosti dozvole, a može se dobar komp složit za ne velku lovu danas. Kolko put sam imo overkill grafu na konfi i nikom niš.
Nema se potribe pripirat.. Fala oboje na savjetima, vjerojatno cu ic na 1060 6gb, to mi je taman u vrhu cjenovnog ranga.
Ne da mi se raspravljati, šta da čovjeku preporučim grafu za 1700kn kad mi linka grafe od 3000kn, u čemu je problem...
problem je u tome što je to preskupo
meni je nekidan pobjegla u alzashopu gtx 1070 za 3.300 kuna, jest da je bila msi itx verzija, ali je prema recenzijama vrlo tiha i dobra grafa, a puno jača od 1060
na kraju sam za 3.900 kuna uzeo msi 1070 gaming, što također nije velika razlika, a grafa je daleko bolja po perfomansama i najmanje jednako dobra po pitanju hlađenja kao ta asusica
Da, to je najveći problem, cijene su lude, zbog rudara. Ni meni se ne troši na grafu blizu 3k kn zbog tog. Skoro sam si danas uzo za 1000kn 1050ti sa garancijom iako sam ju imao i prodo za 1300kn. Al čemu kad nije to rješenje problema kroz dulje vrijeme jer znam ja zašto sam prodo tu grafu, zato jer oću jaču. I ovak niš ne igram u zadnje vrijeme tak da nema smisla davat onda na grafu tolke pare. A to kaj sad imam G4560 nema veze, neću ga imat cijelu vječnost. Najbolje je nek si svatko uzme ono šta njemu odgovara na bilo koji način. Netko će rađe kupit tenisice ili dobro pojest neg preplatit komponente koje brže gube na vrijednosti nego npr auti.
EDIT: Prethodni moj post. Stjepanj, ne odnosi se to na tebe za primjedbe, neg općenito svi mi kažu, nez zaš se nalaziš u mojim postovima.
EDIT2: @ibme74 Da ne spamam temu, tu ću napisat na tvoj post: Ok. Lp
1.)Ne da mi se raspravljati, šta da čovjeku preporučim grafu za 1700kn kad mi linka grafe od 3000kn, u čemu je problem.
2.)To isto ko da ja pitam koju gtx1060 da uzmem i onda mi netko ponudi najlošiju i najjeftiniju a reko sam lijepo tipa gigabyte wf2 il g1 gaming.
3.)Pa onda kad uzmem gtx1060 na taj svoj g4560 onda me ekipa razapne jer je proc preslab i još više me razapne jer sam uzo 3GB, a ne 6GB futureproof grafu.
4.)Nezz kaj da kažem na to...Stalno neke primjedbe, ne valja ovo ne valja ono. Ja ne znam kao prvo čovjek nije naveo cijenu za upgrade grafe.
5.)6850 u današnje vrijeme mi je smijeh uopće imat, jer sam ju imao davnih dana i to 2 komada.
6.) Il nova konfa il ništa, a pod novo ne mislim odma dat 1000€ na komp neg kak mogućnosti dozvole, a može se dobar komp složit za ne velku lovu danas. Kolko put sam imo overkill grafu na konfi i nikom niš.
1.) Pa ako već smatraš da si dovoljno upoznat sa svime da možeš dati preporuku onda bi mu trebao reći "hej, 3.000kn za grafe tipa GTX1060/RX580 je ludost, ne kupuj to", da čovjek zna da to ne vrijedi toliko nebi pitao na forumu, a ti kao "upućen" bi mu trebao objasniti.
2.) Realno kod GTX1060 nema "najlošije", te kartice troše 120w pod max opterećenjem što znači da se uopće puno ne griju i svaka verzija sa dva venta (i ona "lošija" i "bolja") je dovoljna da ohladi taj čip, razlike su minimalne i recimo uz par twekova u MSI Afterburneru kod WF2 verzije imas temperaturu G1 Gaming verzije. Zaključak - kod izbora GTX1060 prvenstveno gledati da ima 3 godine garancije i 2 venta za što manju cijenu, ali opet ponavljam ti ako bi ljudima davao preporuke ovakve stvari bi trebao znati.
3.) Šta tebe itko ima razapinjati? Tvoji novci - tvoja kupovina, G4560 je BN za GTX1060, ali opet ćeš sa njom imato osjetno veći max i min fps nego sa recimo GTX1050Ti. 6GB i nije toliko futureproof, dok dođu igre koje u 1080p gutaju više od 3-4GB VRAM-a te kartice će ionako biti preslabe da to vrte na visokim postavkama (već i danas ima veliki broj igara na kojima se moraju fino skresati detalji da se dobije ~60FPS-a na GTX1060 poput GTA 5, Rise of Tomb Raider i sl.) tako da ćeš postavke smanjivati da bi bilo fludino i igrivo a time ćeš smanjiti i potrošnju VRAM-a.
4.) Ako se ovo odnosi na tvoje postove - primjedbe su s razlogom, preporuke su ti loše, jel ti shvaćaš da netko tebe može poslušati i da će preplatiti nešto (u ovom slučaju mid range grafu po skoro cijeni jedne GTX1070) jer lupaš napamet ioako očito ne znaš?
5.) O čem ti? Gdje sam ja napisao da uzme HD6850? Jesi uopće pročitao moj post? Ja sam rekao da Q8200/Q6600 koji su Quad Core procesori i strpaju onog dualca kojeg on ima u džep nisu mogli iskoristiti HD6850 koja je osjetno slabija od R9 270X i RX460 koje si mu ti preporučio da uzme na tog dual corea - u prevodu opet bi nekom izbio lovu iz džepa i čovjek bi ju bacio u vjertar stavivši grafu koja će raditi na 30-40% snage uz taj procesr što je realno snaga neke HD7750 koju nađe za 200kn na njuškalu (također da nadodam, čovjek ima neki stari 19" monitor što 99% sugerira da neam DVI/HDMI na njemu, tako da kad bi kupio RX460 nebi mu uoće radilo na toj grafi jer RX serija više ne podržava analogni signal odnosno VGA - dakle morao bi uz to uzeti ili novi monitor sa HDMI/DVI izlazom ili pljunut još 200-250kn na aktivni konverter da bi mu to šljakalo na sadašnjem monitoru).
6.) Ja sam mu i rekao da skuplja lovu za novo, diskove može iskoristiti kao i kućište ako ičemu valja, za 3.000 i kusur kuna bi se dalo složiti nešto solidno. To što si ti imao overkill grafu i platio (bubam) 1.300kn za jaču grafu iako je ona na slabom procesoru radila na razini neke od recimo 800-900kn je tvoja stvar, to ne znači da i drugi moraju bacati lovu.
Za kraj ovo ti dobronamjerno kažem i NHF - mani se preporuka! Pozdrav
trenutna konfiguracija
Maticna ploca : GA-770T-D3L
Procesor: AMD Athlon (tm) II X3 450 (3 CPUs) 3.2 GHz
RAM : 8 GB
Hard disk : 500 gb
Graficka kartica : NVIDIA GeForce GTX 760 2 GB ddr5
mislio sam uzet novi procesor / vise rama / ssd, sta napraviti?
Može preporuka za nadogradnju cca 2000kn (mislim da bi trebao mjenjati grafu..)
Trenutna konf:
MBO - Asus m5a97 r2.0
CPU - AMD FX 8320 @ 4.0Ghz
CPU cooler noctua nh-d14
RAM - 2x4GB
GPU - Sapphire HD 7850 2GB
HDD - neki ..500 GB
Case - Chieftec AEGIS Mid Tower
BENQ GW2270H, 21.5"
Komp koristim za povremeno gejmanje kad uhvatim vremena cca jednom tjedno
Trenutna (prastara) konfiguracija:
AMD Athlon II X3 435
Asrock M3A770DE
DDR3 10 GB Corsair
Seasonic 430 W
Sapphire HD4850
SSD Samsung EVO850 250 GB - nedavni upgrade
U zadnje vrijeme, prilikom korištenja filtera u Photoshopu i GPU benchmarka, grafična ispušta čudne zvukove (nije ventilator) i mislim da je vrijeme za novu.
Nisam načisto da li da uzmem samo novu grafičku ili da idem na APU.
Jedini uvijeti za upgrade je da podržava minimalno QWHD (sadašnja grafička to ne može) jer bi uzeo i drugi monitor (neki IPS 27").
Ako bi se odlučio za novu matičnu i APU, da li da gledam DDR4?
RAčunalo se isključivo koristi za internet, office, nešto malo CAD i Photoshop.
Hvala na odgovorima.
Trenutna konf:
MBO - Asus m5a97 r2.0
CPU cooler noctua nh-d14
RAM - 2x4GB
HDD - neki ..500 GB
BENQ GW2270H, 21.5"
gtx 1060 3gb sa 3 god gare i dual ventom

trenutna konfiguracija
Da, treba ti nova platforma (Procesor, matična, memorija) i SSD. Koliko novca imaš za nadogradnju?
Trenutna konf:
MBO - Asus m5a97 r2.0
CPU cooler noctua nh-d14
RAM - 2x4GB
HDD - neki ..500 GB
BENQ GW2270H, 21.5"
U tvoj komp preporučam GeForce GTX 1050 Ti 4GB i nekakav SSD. Na jače od GTX 1060 3GB ne bi imalo smisla iči. Procesor bi previše kočio.
Trenutna (prastara) konfiguracija:
AMD Athlon II X3 435
Asrock M3A770DE
DDR3 10 GB Corsair
Seasonic 430 W
Sapphire HD4850
SSD Samsung EVO850 250 GB - nedavni upgrade
U zadnje vrijeme, prilikom korištenja filtera u Photoshopu i GPU benchmarka, grafična ispušta čudne zvukove (nije ventilator) i mislim da je vrijeme za novu.
Nisam načisto da li da uzmem samo novu grafičku ili da idem na APU.
Jedini uvijeti za upgrade je da podržava minimalno QWHD (sadašnja grafička to ne može) jer bi uzeo i drugi monitor (neki IPS 27").
Ako bi se odlučio za novu matičnu i APU, da li da gledam DDR4?
RAčunalo se isključivo koristi za internet, office, nešto malo CAD i Photoshop.
Hvala na odgovorima.
Trebaš novu platformu (procesor, ploča, memorija) kao i grafičku (ili pak neki APU, uskoro stižu Ryzen procesori s grafičkama što bi ti bilo najbolja kupnja).
a ono, sta bi se dalo napraviti za 2-3-4k?
trenutna konfiguracija
Da, treba ti nova platforma (Procesor, matična, memorija) i SSD. Koliko novca imaš za nadogradnju?
1 x Intel CPU Desktop Core i3-8100 (3.6GHz, 6MB, LGA1151) box
1 x Asrock Intel 1151 Z370 PRO4
1 x DDR4 Crucial 8GB DDR4 2400 MT/s CL17
1 x SanDisk X400 256GB SSD, 2.5” 7mm, SATA 6 Gbit/s, Read/Write: 540 MB/s / 520 MB/s, Random Read/Write IOPS 93.5K/60K
Ukupno: 3.221,00 kn
Besplatna dostava
A koje napajanje imaš? Točan model?
Koliko vidim, taj ryzen druge generacije je izašao prije pet dana no nigdje ne mogu naći cijenu.
Kako bi bilo da uzmem intel i3 8100, on također ima integriranu grafiku?
Koliko vidim, taj ryzen druge generacije je izašao prije pet dana no nigdje ne mogu naći cijenu.
Kako bi bilo da uzmem intel i3 8100, on također ima integriranu grafiku?
Ne, Ryzen druge generacije nije izašao, samo je najavljen. Ryzen 7 druge generacije (Ryzen+) dolazi u travnju/svibnju dok Ryzen 5 stiže naljeto.
Ako misliš na APU-e (Ryzeni prve generacije s dodanom vega grafikom), oni na naše tržište stižu u veljači.
Cijena će biti kao za Ryzen 1200 i 1400 ako se ne varam.
i3 8100 ima grafiku, da.
1 x Intel CPU Desktop Core i3-8100 (3.6GHz, 6MB, LGA1151) box
1 x Asrock Intel 1151 Z370 PRO4
1 x DDR4 Crucial 8GB DDR4 2400 MT/s CL17
1 x SanDisk X400 256GB SSD, 2.5” 7mm, SATA 6 Gbit/s, Read/Write: 540 MB/s / 520 MB/s, Random Read/Write IOPS 93.5K/60K
Ukupno: 3.221,00 kn
Besplatna dostava
A koje napajanje imaš? Točan model?
eo napajanja, kolika bi bila cijena za ssd 500 gb?
SSD od 512GB ti je oko 1200 na više. Što bi s tolikim SSD-om? Večini je i 120GB sasvim dovoljno, nekima treba 240-256GB, a tek rijetki ili imučni imaju stvarnu potrebu za više od tog.
SSD od 512GB ti je oko 1200 na više. Što bi s tolikim SSD-om? Večini je i 120GB sasvim dovoljno, nekima treba 240-256GB, a tek rijetki ili imučni imaju stvarnu potrebu za više od tog.
ma ne znam ni sam :D, jel napajanje uredu?
ovu cijenu koju si naveo, gdje se to moze uzeti? jeli se dobije ikakav veci popust ako vani uzimas?
Molio bih pomoć kod nadogradnje.
Planirao sam uzeti i5 8400 + matx ploča + ram.
Ploča nije problem, odlučio sam se za Asrock z370m pro4.
Problem nastaje kod memorije, koja brzina je potrebna za coffe lake?
Ako može link gdje bi to najpovoljnije bilo uzeti? (koliko sam ja izguglao u ADMu je najjeftinije)
Za Intel brzina ne igra toliko ulogu. Trenutno najeftnija je u Futura IT Crucial 8GB DDR4 2400MHz CL17 620kn i HG Spot Crucial 8GB DDR4 2400MHz CL15 650kn
Molio bih pomoć kod nadogradnje.
Planirao sam uzeti i5 8400 + matx ploča + ram.
Ploča nije problem, odlučio sam se za Asrock z370m pro4.
Problem nastaje kod memorije, koja brzina je potrebna za coffe lake?
Ako može link gdje bi to najpovoljnije bilo uzeti? (koliko sam ja izguglao u ADMu je najjeftinije)
i ja isto taj proc. mislim da ćemo pričekat do kraja ovog mj. za to
Ma ja uzimam ovaj tjedan, neda mi se čekati za možda 200kn uštede.
Hvala ibme, hgspot mi odg. jer ne moram naručivat, mogu si u vž uzeti ram. Mislim da mi je ovaj najbolje uzeti, jer je barem crni, nije zeleni.
Bude ta ploča ok ili trebam uzimati npr. Asus strix G verziju?
Ne mogu se odluciti koju maticnu uzeti. ASROCK Z170 EXTREME6 ili MSI Z170A Gaming Pro Carbon.....ili nesto trece??
Namjeravam staviti i5 6600k na nju. Trenutno imam i5 2500k i ASUS Maximus IV Gene-z/Gen3.
Nemam iskustva sa Z170 platformom tako da bi pokoji savjet dobro dosao.
@infeqt0r
Zašto baš mora biti Z170, ja bi rađe Z270 na koju možeš i 6th i 7th gen proceve stavit.
EDIT: Vidim da Asrock može 6 i 7 gen, a ljepša mi se čini i bolja.
Tj., obe mogu sve podržat. Al kažem rađe bi Z270 onda.
@Endymon
Vjerovatno je R5 1600 bolji za stream/record, makar je za gaming bolji i5 8400. Ali prepustit ću to drugim forumašima da kažu koji je bolji.
Sve osim Asrocka je u redu po meni.
Pogledaj si po oglasima što se nudi, samo nemoj uzeti neku precjenjenu, može biti i Z270.
Ne znam ni sam, Asrock jeste da ljepse izgleda posto cu uskoro uzimati i novo kuciste sa staklom/plexijem, ali ipak bih nesto sto je stabilno i pouzdano. Z270 ne znam zasto bih uzimao kad planiram sutra i5 8600k(edit: 6600k) naruciti, a kao sto kolega rece ima podrsku i za sedmu generaciju kroz update BIOS-a.