Savjeti o nadogradnji računala izdvojena tema

poruka: 24.623
|
čitano: 4.119.698
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
Savjeti o nadogradnji računala

Mozete predlozit neki miš (laserski ili optički, uopće neznam koja je razlika ) u hgspota mora biti bežični (bluetooth ili s onim malim adapteron) , netriba biti za gaming itd... samo da mogu koristit na laptopu (linux)

Trust nobody, become the best !
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Re: Savjeti o nadogradnji računala
Mr.ddevil kaže...

Mozete predlozit neki miš (laserski ili optički, uopće neznam koja je razlika ) u hgspota mora biti bežični (bluetooth ili s onim malim adapteron) , netriba biti za gaming itd... samo da mogu koristit na laptopu (linux)

klik

7 godina
Bilo mi je malo glupo jer se tema zove odabir gamerskog misa al, svejedno hvala
11 godina

Opet je više on topic nego "Savjeti o nadogradnji računala" 

12 godina

Jel ima kaka dobra dusa da bi mi slozila nove dijelove u kompi stavila w10...lol a da je u zg

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Naravno da naglasim da nije za djabe

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina

Eee da sam barem u ZG, slozia bi ti dzabe i stavia w10 

12 godina

Ah jebaj ga.....lol od kolege frend uzima 10 posto od cijene komponenti..nekako mi 450kn puno....a ak kupim u hg spotu...dodje me skuplje 100kn ali mi je slaganje djabe...ali opet nemam win 10....nit znm kak bi instalirao to cudo....7 64 bit imam ali neNam kak bi to radilo s ryzenom

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

A da ti narpavis neki live stream i da ti mi govorimo na chatu kako da izvadis stare i ubacis nove komponente? 

A za isntalaciju windowsa je lako, ne daji lovu za to jer je stvarno dječja igra dns instalirati windows

12 godina
mariolla79 kaže...

Ah jebaj ga.....lol od kolege frend uzima 10 posto od cijene komponenti..nekako mi 450kn puno....a ak kupim u hg spotu...dodje me skuplje 100kn ali mi je slaganje djabe...ali opet nemam win 10....nit znm kak bi instalirao to cudo....7 64 bit imam ali neNam kak bi to radilo s ryzenom

Instalacija win10, samo ukucaj u google win10 download, skini sa microsoft sajta i pokreni.

To je to. Prejednostavno.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
7 godina
chaselol kaže...
mariolla79 kaže...

Instalacija win10, samo ukucaj u google win10 download, skini sa microsoft sajta i pokreni

Nemaš ni ti neko veliko iskustvo 

12 godina

Pa insatalira mi win djabe preslagivanje placam.....a cak brijem da ak kupim komponente u hg spotu mi je djabe slaganje..samo win stavim gore

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Nisam komponente nikad vadio..mb i proc...zamjena rama i grafe..cable m i sitnice mogu sam....win 7 sam stavio sam...tak da nisam toiko tulav

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Mr.ddevil kaže...
chaselol kaže...

Instalacija win10, samo ukucaj u google win10 download, skini sa microsoft sajta i pokreni

Nemaš ni ti neko veliko iskustvo 

A nek ti imas flomasterko, umjesto da covjeku pomognes nekako, ti lupas gluposti, tipicna bug trolcina 

12 godina

Ici ce na ssd winsi

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Windows 10 doslovno skines s official microsoft stranice i zivis s watermarkom koji je jedina primjetna mana tih windowsa.

Burek s mesom

0 0 hvala 0
10 godina
Imate na ebayu win10 licence za par dolara. Potpuno legalno i provjereno radi. Radi se o refurbished/scrap pc licencama, još nisam vidio da je bilo ikakvih problema s time.
7 godina
protjeran
KKristijan kaže...

Windows 10 doslovno skines s official microsoft stranice i zivis s watermarkom koji je jedina primjetna mana tih windowsa.

Malo si se zajebo heh

13 godina
Kresaux kaže...
Imate na ebayu win10 licence za par dolara. Potpuno legalno i provjereno radi. Radi se o refurbished/scrap pc licencama, još nisam vidio da je bilo ikakvih problema s time.

ima ih na kinguin isto, malo vise "safe".

everyday i'm shuffling...
12 godina

Dovoljan mi sigurno stock cooler za r5 ili da pik em windale 6 od fsp za 330kn....kakav je uopce fsp windale 6?

razorblade
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.8.2017 7:40 (mariolla79).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
mariolla79 kaže...

Dovoljan mi sigurno stock cooler za r5 ili da pik em windale 6 od fsp za 330kn....kakav je uopce fsp windale 6?

prema testovima neloš, ali ima sleeve bearing vent koji nije baš nešto

za rayzena, pogotovo ako ćeš klokati, preporuka ide na top flow hladnjak poput ovoga za 150 kuna više - link

sigurno će biti tiši i ima kvalitetniji vent, nije za nabijanje rekorda i malo je slabiji od top hladnjaka 

ali ti istovremeno hladi i matičnu što je dobro zbog zagrijavanja vrm-ova

12 godina

Tesko da cu pretjerano klokat..mozda do 3.6 zato i pitam kaj da zemem a da nije stock..ak je stok dovoljan mozda i njega ostavim..a na windalu vidim da vent moze dolje a na njegovo mjesto bi stavio corsair sp 120 kojeg imam na muhenu sada

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Odlucio sam malo.ustedit pa necu kupit rgb rame nego bez..to je jedno 150kn manje..i razmisljam za 400kn manje uzet x370 killer sli ili x370 carbon...bolja asrock ploca ili msi? I to je to necu vise biti dosadan...hvala

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

za ploču pričekaj nekoga tko se bolje kuži, za hladnjak - stock hladnjak također hladi matičnu

koliko je to bitno kod amd ploča možeš vidjeti na ovom testu wraith hladnjaka vs inače vrhunskog thermalright macho

pogledaj samo koliko čak i takav top flow hladnjak drži cijelu matičnu hladnom, dok pod macho hladnjakom je sve užareno

91 naspram 105 stupnjeva, zato ti preporučam onaj gore be quiet, jer sa 140mm hladnjakom ventom matična će biti potpuno hladna

amd+wraith amd+wraith
macho macho
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.8.2017 8:52 (picajzla0707).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
mariolla79 kaže...

Odlucio sam malo.ustedit pa necu kupit rgb rame nego bez..to je jedno 150kn manje..i razmisljam za 400kn manje uzet x370 killer sli ili x370 carbon...bolja asrock ploca ili msi? I to je to necu vise biti dosadan...hvala

Uzmi MSI, mozes i B350 MSI PRO CARBON bez problema.

picajzla0707 kaže...

koliko je to bitno kod amd (Prosle generacije)ploča možeš vidjeti na ovom testu 

Ne prze se VRM-ovi toliko kod Ryzena da ti treba neki ventic 

Ali svakako ako ih mozes ohladiti, to je bolje, da je potrebno a i nije 

12 godina

Pa bas nepreporucaju msi...neznam zakaj...asrock mi se cini bolja

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
mariolla79 kaže...

Pa bas nepreporucaju msi...neznam zakaj...asrock mi se cini bolja

Vidi nema lose x370 ploce, sve su odlicne samo neke su malo bolje recimo ali zanemarivo. Neces pogrijesiti bilo koju da uzmes ali ova b350 je jeftinija a isto ces dobiti, pogotovo ako ti ne treba SLI/CF 

11 godina
chaselol kaže...

Ne prze se VRM-ovi toliko kod Ryzena da ti treba neki ventic 

ne znam baš, čim stavim to u gugelj izbaci mi hrpu ovakvih postova

I have a nice Ryzen 1700X build, which runs flawless at stock clock settings (3.4 GHz).
At this speed the system is stable at encoding videos with handbrake (100% cpu usage) and the temperatures rise about CPU 70°C (158°F), VRM 106 °C (223°F) - so far so good -

But when I try to do just a little overclocking to 3.6 Ghz the VRM gets over 120°C (248°F), CPU 82°C (180°F) - after about 6-10 Minutes it does an automatic shutdown.
Btw all fans are running at full speed!

120 stupnjeva meni osobno se baš ne čini kao normalna temperatura, što pokazuje i ovo da mu se gasi komp

i to je kod baš blagog ocanja na 3,6 i ploča mu nije bogznašto doduše, no opet...

12 godina

Ak su x370 dobre izabrat cu koja ima bolje specke od oe dvije jeftinije

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
picajzla0707 kaže...

ne znam baš, čim stavim to u gugelj izbaci mi hrpu ovakvih postova

I have a nice Ryzen 1700X build, which runs flawless at stock clock settings (3.4 GHz).
At this speed the system is stable at encoding videos with handbrake (100% cpu usage) and the temperatures rise about CPU 70°C (158°F), VRM 106 °C (223°F) - so far so good -

But when I try to do just a little overclocking to 3.6 Ghz the VRM gets over 120°C (248°F), CPU 82°C (180°F) - after about 6-10 Minutes it does an automatic shutdown.
Btw all fans are running at full speed!

120 stupnjeva meni osobno se baš ne čini kao normalna temperatura, što pokazuje i ovo da mu se gasi komp

i to je kod baš blagog ocanja na 3,6 i ploča mu nije bogznašto doduše, no opet...

Pa to je kad ljudi slazu PC od 8 jezgri i stavljaju na jeftinu plocu i jos hoce da clockaju 

Ako ides 8 jezgri, nadji love za dobru plocu x370 ili neku mocnu 350.

Sto se tice gigabyte ploca 350, apsolutno smece, najlosije i treba zaobilaziti u sirokom luku.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice