grafa je msi gtx 760 2gb oc......8 gigi rama 1600 ..... hvala na savjetima .....

grafa je msi gtx 760 2gb oc......8 gigi rama 1600 ..... hvala na savjetima .....
Ja tu nista ne bih dirao, da ce biti neke osjetne razlike pa i nece.
Uzmi si SSD to ti je najveca nadogradnja koju sebi mozes napraviti sad.
Odlično to me zanimalo.
Bilo je rasprava već o tome, ali svatko slaže onako kako misli da je najbolje,
da li je to ispravno ili ne, kupac neka odluči.
može i od 120mm
https://www.links.hr/hr/ventilator-scythe-slip-stream-slim-120mm-1200-okr-min-050908164
Na kučištu imam regulaciju brzine vrtnje u 3 stupnja. Oće li to funkcionirati sa tim?
Nema to veze sa stupnjevima regulacije brzine. Funkcionirati će sigurno.
Pronašao.
Da li se isplati uzeti polovni 3770k i z77 ploča za 2100 kn? Mijenjao bih platformu ali nekako mi je 4k kn za Ryzen5 1600 malo previše...
Npr:
3770k + z77 = 2100kn
Ryzen 5 1600 + MBO + RAM = 3500-4000kn
Da li je Ryzen 5 1600 puno brži od 3770k? Računalo koristim za igre...
Nije u igrama neces vidjet gotovo nikakvu razliku. Još ako clockaš 3770k miran si, dobar je to cpu
Da li se isplati uzeti polovni 3770k i z77 ploča za 2100 kn? Mijenjao bih platformu ali nekako mi je 4k kn za Ryzen5 1600 malo previše...
Npr:
3770k + z77 = 2100kn
Ovo dobra kombinacija, i7 + z77 ploča, no 2100kn je previše za to.
Ja sam nedavno uzeo i7 3770K, zvjer.
Npr:
3770k + z77 = 2100kn
Ovo dobra kombinacija, i7 + z77 ploča, no 2100kn je previše za to.
Ja sam nedavno uzeo i7 3770K, zvjer.
ma tesko ce nac jeftinije .... znam da imas i7 3770k na njuskalu za 1350 kn ... ploce su dosta skupe a opet ostajes na nekoj starijoj platformi i sve to ti je bez ikakvih garancija
a staro je vec 5 godina
ja bim ti preporucio da ides na ryzen 1600 http://prntscr.com/fj9dkk i prodas taj dd3 sta imas da smanjis trosak na nekih 1200-1300 kn iznad te i7 sta mislis uzet ... dobis skroz novu platformu (navodno i sljedece 2 generacije amd procesora ce bit kompatibilno sa tom plocom) i sve ti je pod garancijom (naravno ako imas novac za to)
Ako nemaš ploču, onda idi na novi Ryzen.
Malo skuplje al dugoročno bolje.
pa evo ovaj link sta sam ti ja stavio ... poslat cu ti link trgovine na pm i imas 2% popusta kao clan foruma i dostava ti besplatna, sa stock hladnjakom lako dodes na 3.8 ghz +
Ekiap, mislim da sad fakt vrijeme za upgrade
Dakle, komp pod Moj PC, računalo broj 1 je krenuo sa nadogradnjama od kojih će neke doživjeti novo računalo tijekom godine
Zanimaju me riješenja za
Napajanje - sadašnje je počelo zujati ko ništa makar imalo dosta snage za sve. Budget za napajanje je cca 450kn, može novo a može i polovno. Gledam neko od 500W, 550W nekakvo jednostavno ostao sam bez ideje
HDD - ne treba se mijenjati, uzeo SSD maloprije (uskoro idu slike u pravu temu)
CPU - izvršiti upgrade na i5-2500 ili možda neki Ivy Bridge CPU (matična je kompatibilna, BIOS upgradean do kraja). Osjećam da lagano i3 gubi snagu
GPU - nešto low profile po mogućnosti s 2GB VRAM (1GB minimalno). Samo novo, ala Nvidia GT440 rang neka bude ako je moguće, može i AMD grafika jer nisam fanboy. Plus ova integruša me ponekad izludi i sa NFS Most Wanted (stara serija) da ima takav frme drop da je za poluditi.
U principu mislim da bi to bilo to. Pucajte prijedloge pa da vidim šta i kako dalje.
Napajanje - sadašnje je počelo zujati ko ništa makar imalo dosta snage za sve. Budget za napajanje je cca 450kn, može novo a može i polovno. Gledam neko od 500W, 550W nekakvo jednostavno ostao sam bez ideje - ovo ili ovo
CPU - izvršiti upgrade na i5-2500 ili možda neki Ivy Bridge CPU (matična je kompatibilna, BIOS upgradean do kraja). Osjećam da lagano i3 gubi snagu - ništa i5, uzmi i7 2600(k), I7 2700(k) ili i7 3770 (K)
GPU - nešto low profile po mogućnosti s 2GB VRAM (1GB minimalno). Samo novo, ala Nvidia GT440 rang neka bude ako je moguće, može i AMD grafika jer nisam fanboy. Plus ova integruša me ponekad izludi i sa NFS Most Wanted (stara serija) da ima takav frme drop da je za poluditi. koliko love ? GTX 1030, 1050, 1050TI, ili RX 460.
rx 460 nema LP koliko ja znam ali gtx 1050ti ima http://prntscr.com/fjbbjy
Ona ti je najbolji izbor ako tražiš low profile.
Ekiap, mislim da sad fakt vrijeme za upgrade
Dakle, komp pod Moj PC, računalo broj 1 je krenuo sa nadogradnjama od kojih će neke doživjeti novo računalo tijekom godine
Zanimaju me riješenja za
Napajanje - sadašnje je počelo zujati ko ništa makar imalo dosta snage za sve. Budget za napajanje je cca 450kn, može novo a može i polovno. Gledam neko od 500W, 550W nekakvo jednostavno ostao sam bez ideje
HDD - ne treba se mijenjati, uzeo SSD maloprije (uskoro idu slike u pravu temu)
CPU - izvršiti upgrade na i5-2500 ili možda neki Ivy Bridge CPU (matična je kompatibilna, BIOS upgradean do kraja). Osjećam da lagano i3 gubi snagu
GPU - nešto low profile po mogućnosti s 2GB VRAM (1GB minimalno). Samo novo, ala Nvidia GT440 rang neka bude ako je moguće, može i AMD grafika jer nisam fanboy. Plus ova integruša me ponekad izludi i sa NFS Most Wanted (stara serija) da ima takav frme drop da je za poluditi.
U principu mislim da bi to bilo to. Pucajte prijedloge pa da vidim šta i kako dalje.
Prvo i osnovno pitanje, koliko love za sve mislis izdvojiti?
Napajanje - sadašnje je počelo zujati ko ništa makar imalo dosta snage za sve. Budget za napajanje je cca 450kn, može novo a može i polovno. Gledam neko od 500W, 550W nekakvo jednostavno ostao sam bez ideje - ovo ili ovo
CPU - izvršiti upgrade na i5-2500 ili možda neki Ivy Bridge CPU (matična je kompatibilna, BIOS upgradean do kraja). Osjećam da lagano i3 gubi snagu - ništa i5, uzmi i7 2600(k), I7 2700(k) ili i7 3770 (K)
GPU - nešto low profile po mogućnosti s 2GB VRAM (1GB minimalno). Samo novo, ala Nvidia GT440 rang neka bude ako je moguće, može i AMD grafika jer nisam fanboy. Plus ova integruša me ponekad izludi i sa NFS Most Wanted (stara serija) da ima takav frme drop da je za poluditi. koliko love ? GTX 1030, 1050, 1050TI, ili RX 460.
Bold+Underline - budget je ~1000kn max, može i malo više ako ima grafa s 4GB VRAM za budući PC krajem godine
Prvo i osnovno pitanje, koliko love za sve mislis izdvojiti?
Max što ulažen u staru kramu je ~2k kn. Uložio bi manje, al mora se nekad malo više izdvojiti za održavanje starijeg računala koje će ostati starcima.
ovo je sve "privremeno" jer čekam kraj godine da se složi solidna Intel mašina sa novijim hardwareom.
Ubodi rx 460/1050ti + SSD, sa RX 460 mozes i novo napajanje. Procesor bi ostavio za taj rang neka ga.
Ubodi rx 460/1050ti + SSD, sa RX 460 mozes i novo napajanje. Procesor bi ostavio za taj rang neka ga.
hvala svima na prijedlozima, no mislim da propada plan upgrade jer mi prije točno 5 min izdahnula matična :( RIP AsRock H61M-VS nakon 5 godina korištenja i laganog početka kvarenja u zadnje vrijeme :( Nova krama će čekati, dok ne dođe Ryzen3 pa da onda vidim cijene i kako će šta biti... A do tada moram spasiti podatke s harda nekako jer imam bitnih docsa na njemu koje trebam -.-" SSD ide uskoro u laptop, caddy sam uzeo sat vremena nakon pisanja posta u temi Slike vašeg hardwarea tako da barem za to ne brinem.
EDIT: Čak i SSD defektan model, Kingston SSD Toolkit baca da je disk problematičan -.-" A ti jučerašnji dan s hardwareom... barem laptop radi (at least)
Pozdrav dragi ljudi, trebala bi mi pomoć. Hard od 500, SSD od 120, 670ku, i napajanje od 600w bih ostavio.
Može preporuka za nekakav refresh do 1500-2000 kn što se tiče matične, rama te 1TB harda? Hvala.
Pozdrav dragi ljudi, trebala bi mi pomoć. Hard od 500, SSD od 120, 670ku, i napajanje od 600w bih ostavio.
Može preporuka za nekakav refresh do 1500-2000 kn što se tiče matične, rama te 1TB harda? Hvala.
To napajanje ti je šrot, a ulaganje u s775 ti nema nikakvog smisla i bacanje je para u vjetar. Također nemaš nikakvih novih matični za taj socket.
Rađe za tih 2.000kn pšromjeni platformu i taj šroteks:
1 x Intel Pentium G4560 (3.5GHz, 3MB, S.1151, HT) KabyLake, box
1 x GIGABYTE GA-B250M-DS3H, 4xDDR4, S.1151, KabyLake
1 x Patriot Viper4, 2400Mhz, 8GB (2x4GB), CL15
1 x GIGABYTE PW400, 400W, 80+
Ukupno: 2033,41 kn
Besplatna dostava
To napajanje ti je šrot, a ulaganje u s775 ti nema nikakvog smisla i bacanje je para u vjetar. Također nemaš nikakvih novih matični za taj socket.
Rađe za tih 2.000kn pšromjeni platformu i taj šroteks:
1 x Intel Pentium G4560 (3.5GHz, 3MB, S.1151, HT) KabyLake, box
1 x GIGABYTE GA-B250M-DS3H, 4xDDR4, S.1151, KabyLake
1 x Patriot Viper4, 2400Mhz, 8GB (2x4GB), CL15
1 x GIGABYTE PW400, 400W, 80+
Ukupno: 2033,41 kn
Besplatna dostava
Možda sam se krivo izrazio, ali na to sam i ciljao, dakle novi socket i to, ubiti što si i preporučio. Hvala.
edit: napajanje je novo, ms platinum 600w, nema 6mj da sam ga uzeo, još pod garancijom, zašto je šrot?
edit: napajanje je novo, ms platinum 600w, nema 6mj da sam ga uzeo, još pod garancijom, zašto je šrot?
Cim vidis da je proizvodjac MS znaci bjezi od toga koliko te noge nose.
Jeftina plastika, komponente, ma sve je banana nevidjena.
Rok trajanja jedva izdrzi garanciju
Pozdrav ljudi evo mene opet nakon duzeg vremena.Razmisljo dal cu polagat A kategoriju al malo sam zracuno i skuzio da previse to kosta skup s motorm pa eto neki upgrade za komp se uvijek nade.
LIMIT je negdje oko 8-9k,ovisi kolko cu zaradit preko sezonskog a fali mi grafa,monitor,plocica 8 giga rame i kuciste onako do 300kn da nemoram imat ovo super power staro 8 godina.
Trenutna konfa:
I5 7500 3.5ghz
GIGABYTE GA-B250M-D2V kaby lake maticna
DDR4 Crucial 8GB DDR4 briem da je 2133mhz
Corsair VS550 napajanje
i naravno najbtinije zeleni razer gaming ventilator(malo sale za nase male... :D)
Uglavnom bitan mi je monitor jer cim sam doso na reboot vidio sam noviju samsung seriju monitora i odlucio kupiti,po mojoj zelji ja bi 144hz 4k curved monitor ali znamo da to kosta jako jako stvarno jako puno pa dajte mi preporucite nekej u sredini...
hvala vam ko i inace kaj pomazete
Srdacan pozdrav,
Karlo
Pozdrav,
Evo otišle moje 2x970 SLI.
Kako imam 1440p monitor 60hz, te igram Playeruknown i RUST najviše, obe igre su jako zahtjevne, a izlaze i novi naslovi, kvaliteta mi je važna. Jer sli mi neradi sa večinom igara, specially Unreal Engine 4...
Potrebna mi je jedna kartica. Kupio bih novu, na 2,3 rate u HR ili iz inozemstva u kešu (njemačka).
Razmišljam se između 1070 i 1080. Koje modele preporučujete mislio sam opet MSI 1080 GAMING X 8g ili neku 1070?
I hoće li mi CPU biti bottleneck na 4.5Ghz, radi već kojih 2 god mislim da sad ima.
Nisam dugo bio na forumu, pa bih molio pomoć, jer neznam koji su modeli top a opet cijene u "normali" nekoj.
Također imam još jedan SSD od 120 GB zapakiran pa sam mislio i njega spojit da bude samo za steam library.
zuper ti je sve rekao :D
Meni 1070 tu i tamo padne ispod 75FPSa kad se igram s 1440 rezolucijom.
Ali pošto stalno dolaze novije i zahtjevnije igre, ako imaš love uzmi 1080.
da ako mozes pristit 1080 onda nju
nac postenu cijenu je malo tesko (kad je 1080ti izasla nvidija je spustila ocima cijene za 200$ ali vecina hr trgovina je psustila samo 50% od toga a neke nisu nista)
evo jedne http://prntscr.com/fki2np dolazi sa 3 godine garancije
druga http://prntscr.com/fki4ev ima bolje hladenje ... ventilatori se ne pale dok ne dode na 60c a max oc je na nekih 69c sa mozda 50% vrtnje ventilatora i stvarno su besumni ..... negativno je to sto je nekih 300kn vise i dolazi samo sa 2 godine garancije
msi gamin x ti je skoro 600kn vise od ove prve sa isto 3god garancije