Savjeti o nadogradnji računala izdvojena tema

poruka: 25.162
|
čitano: 4.547.388
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Savjeti o nadogradnji računala
aleng3 kaže...

Pozdrav ljudi!

Koji SSD da uzmem: 240.0 GB KINGSTON SAVAGE Hyper X ili 275.0 GB CRUCIAL MX300 ? Možda neki drugi? Ne bih išao više od 850-900kn.

Unaprijed zahvaljujem!

Ili malo ustedis i uzmes ovo ili ovo

11 godina
neaktivan
Pozz svima,htio bih uzet jaci procesor od ovog koji imam ,budzet do 1200 kn,na slici se vide sve komponente i jos sam stavio ATI Radeon r9,hvala unaprijed

0 0 hvala 0
12 godina
Savjeti o nadogradnji računala

Protegni još 300kn pa uzmi i5 6400 / i5 7400.

0 0 hvala 0
17 godina

Ja bih bolje isao na g4560 ako neces uzimati nista jace od rx 470 u buducnosti, ne isplati se sada davati preko 1k kn za proc kada ti je pred vratima ryzen r5 po super cijenama

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina

Trenutno imam HP 4540s (i5 2450m, 8GB ddr3, intel hd 3000).

Razmisljao sam o prodaji laptopa i kupovini neke konfe. Monitor, periferiju, kuciste, napajanje, hard imam. Dakle samo kombinacija maticna/proc/rami i eventualno kasnije neki gpu.

Jel mi je bolje ici na nesto polovno, tipa i5 2500k na njuskalu ili novi G4560 i maticnu GA-H110M + 8gb ddr4

I jedno i drugo bi me ispalo tu negdje oko 1200kn.

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.4.2017 13:36 (mrbean).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Ici cu i na jacu grafu ali prvo imam u planu uzet proc,izgleda da cu ipak pricekat ryzen,cini se kao dobra opcija
14 godina
neaktivan
mrbean kaže...

Trenutno imam HP 4540s (i5 2450m, 8GB ddr3, intel hd 3000).

Razmisljao sam o prodaji laptopa i kupovini neke konfe. Monitor, periferiju, kuciste, napajanje, hard imam. Dakle samo kombinacija maticna/proc/rami i eventualno kasnije neki gpu.

Jel mi je bolje ici na nesto polovno, tipa i5 2500k na njuskalu ili novi G4560 i maticnu GA-H110M + 8gb ddr4

I jedno i drugo bi me ispalo tu negdje oko 1200kn.

Taj procesor i5 2500k ti je clock verzija,znaci trebala bi ti i Z socket maticna,i neki bolji cooler (naravno ako mislis clockat) da bi dobio 4.2-4.5 clock speed. I treba ti ddr3 memorija onda,a to je dosta zastarjelo sad,ali isto tako dosta jeftino za nac. Znaci imas opciju staro ali brze,nemozes upgrade u buducnosti ili novo sporije ali mozes upgrade.

Iz iskustva ti mogu rec da je G4560 procesor los sta god da ti ljudi pisu 90% njih ni nema taj CPU. Ja ga iam i nije nesta,jedino sta valja je cijena i cinjenica da ima "SOLIDNU" integriranu graficku Zato ga svi i preporucaju jel ga misle mijenjat za par mjeseci kad ljudi masovno pocnu kupovat Ryzen.

Jes jedna stvar ,trebo bi b250 socket maticne da bi ti taj Pentium radio,h110m treba napravit update BIOS-a to ti je 150kn tako da razmisljas i o tome.

Uglavnom ako ne mislis upgrade radit u sljedecih godinu/dvije uzmi si taj i5 i clokaj ga na 4.2 neces pozalit. Ima ti istu integriranu ko i ti na tom laptopu

Probaj naci neku gtx 460/560/670 ili bolje sad ih ima stvarno jefinih i imas pc za 1200kn

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.4.2017 14:16 (Job13).
13 godina
Job13 kaže...  

Taj procesor i5 2500k ti je clock verzija,znaci trebala bi ti i Z socket maticna,i neki bolji cooler (naravno ako mislis clockat) da bi dobio 4.2-4.5 clock speed. I treba ti ddr3 memorija onda,a to je dosta zastarjelo sad,ali isto tako dosta jeftino za nac. Znaci imas opciju staro ali brze,nemozes upgrade u buducnosti ili novo sporije ali mozes upgrade.

Iz iskustva ti mogu rec da je G4560 procesor los sta god da ti ljudi pisu 90% njih ni nema taj CPU. Ja ga iam i nije nesta,jedino sta valja je cijena i cinjenica da ima "SOLIDNU" integriranu graficku Zato ga svi i preporucaju jel ga misle mijenjat za par mjeseci kad ljudi masovno pocnu kupovat Ryzen.

Jes jedna stvar ,trebo bi b250 socket maticne da bi ti taj Pentium radio,h110m treba napravit update BIOS-a to ti je 150kn tako da razmisljas i o tome.

Uglavnom ako ne mislis upgrade radit u sljedecih godinu/dvije uzmi si taj i5 i clokaj ga na 4.2 neces pozalit. Ima ti istu integriranu ko i ti na tom laptopu. 

Sta bi ti za tu cijenu? 6 jezgri a? 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
neaktivan
chaselol kaže...
Job13 kaže...  

Uglavnom ako ne mislis upgrade radit u sljedecih godinu/dvije uzmi si taj i5 i clokaj ga na 4.2 neces pozalit. Ima ti istu integriranu ko i ti na tom laptopu. 

Sta bi ti za tu cijenu? 6 jezgri a? 

Gle lako je ljudima preporucat pentiuma za 500kn i govorit ma dobar je sta mu fali. dual cora sa hyperthreading... A maticna 600kn? ddr4 ram 500kn? znaci ko god da kupi njega zapravo treba 1600kn. Za 1600kn si uzmes neku K verziju plus maticnu,plus ddr3 ram i garantirano imas bolje performanse.

12 godina
Job13 kaže...

Iz iskustva ti mogu rec da je G4560 procesor los sta god da ti ljudi pisu 90% njih ni nema taj CPU

Taj CPU je druga prica ako imas dual channel memoriju, ubaci jos jednu plocicu rama pa testiraj onda. 

Pricas da je glupo nekom preporuciti da uzme G4560 a ti preporucujes da baca pare na toliko star socket.

13 godina
Job13 kaže...

Gle lako je ljudima preporucat pentiuma za 500kn i govorit ma dobar je sta mu fali. dual cora sa hyperthreading... A maticna 600kn? ddr4 ram 500kn? znaci ko god da kupi njega zapravo treba 1600kn. Za 1600kn si uzmes neku K verziju plus maticnu,plus ddr3 ram i garantirano imas bolje performanse.

Ma sta mi kazes, znaci za 4x vecu cijenu kupis bolji procesor i imas bolje performanse?

woooooooooooooooooooow 

14 godina
neaktivan
ibme74 kaže...
Job13 kaže...

Iz iskustva ti mogu rec da je G4560 procesor los sta god da ti ljudi pisu 90% njih ni nema taj CPU

Taj CPU je druga prica ako imas dual channel memoriju, ubaci jos jednu plocicu rama pa testiraj onda. 

Pricas da je glupo nekom preporuciti da uzme G4560 a ti preporucujes da baca pare na toliko star socket.

Nisam expert,ne radim benchmarkove ali cista matematike. dual core 3.5 u kombi s maticnom i memorijom 1600kn - quad core 4.2 u kombi sa maticnom i memorijom 1200k.

Glupo uzet pentiuma? to nisam reko ali dali je pametnije mu uzet k verziju? definitivno pogotovo kad je covijek reko da ima 1200kn a ne 1600. Za tih 400kn razlike pametnije bi bilo uzet graficku pa makar gtx 670 i ima covijek PC.

14 godina
neaktivan
chaselol kaže...
Job13 kaže...

Ma sta mi kazes, znaci za 4x vecu cijenu kupis bolji procesor i imas bolje performanse?

woooooooooooooooooooow 

Na kojim si ti drogama? :D

16 godina
neaktivan

Drustvo planiram uzeti novu plocu za moj cpu za occ.Da li nekad od navedenih valja Gigabyte Z170-HD3 
Asus Z170-K 
Gigabyte Z270 Gaming K3 

Koju preporucujete?

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.4.2017 15:40 (moRtal_ze).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Najeftiniju! Iako sam nacuo da ta d3 nevalja, imam asusovu z170-p(800kn) nisam joj nasao manu!lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
16 godina
neaktivan

koji cooler da biram cm 212, 212x, 212 led, Tt Frio 12?

14 godina
moRtal_ze kaže...

koji cooler da biram cm 212, 212x, 212 led, Tt Frio 12?

Najbolje Mugen MAX, ako nemaš novaca, LC CC 120.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
14 godina

Pozz, zanima me koji bi bili minimalni uvijeti kod komponenti što se tiče gledanja filmova u full hd?

Složio bi si nekaj jeftino, čisto samo za filmove doma kad dodem za vikend pošto nemam tu komp. Jel bi tu bio dovoljan neki fm2 dual core proc sa integriranom grafikom na matičnoj ili bi trebalo ić na nekaj bolje? Znači samo matična i procesor bi mi trebali, kao i ssd od 60-120, samo da stane windows i kodi na njega. Rame bi uze iz glavnog kompa za prvu ruku.. To bi sve volio spojit hdmi kablom na tv i da mi ide bez zatrzavanja i slično.. Što jeftinije isto, to bolje. Volio bi novo uzeti, ali može čak i polovno, ako bi se moglo sve nabaviti od istog čovjeka

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
mate213 kaže...

Pozz, zanima me koji bi bili minimalni uvijeti kod komponenti što se tiče gledanja filmova u full hd?

Složio bi si nekaj jeftino, čisto samo za filmove doma kad dodem za vikend pošto nemam tu komp. Jel bi tu bio dovoljan neki fm2 dual core proc sa integriranom grafikom na matičnoj ili bi trebalo ić na nekaj bolje? Znači samo matična i procesor bi mi trebali, kao i ssd od 60-120, samo da stane windows i kodi na njega. Rame bi uze iz glavnog kompa za prvu ruku.. To bi sve volio spojit hdmi kablom na tv i da mi ide bez zatrzavanja i slično.. Što jeftinije isto, to bolje. Volio bi novo uzeti, ali može čak i polovno, ako bi se moglo sve nabaviti od istog čovjeka

Jel imas i grafu u tom starom kompu posto na ovoj ploci ima samo VGA izlaz? Jesu RAM-i DDR3? 

KOŠARICA FUTURA IT
1 x Intel Celeron G3900 Soc 1151
1 x GIGABYTE GA-H81M-S (S1150,DDR3,VGA,USB3.0/USB2.0,LAN,SATAIII/SATAII) mATX Retail
1 x Kingston UV400 120GB SSD, 2.5” 7mm, SATA 6 Gbit/s

Ukupno: 1179,00 kn (-2% = 1.155kn)

14 godina

Nemam grafu, a rami su ddr3.. Jel bi onda možda ipak bilo bolje na polovno ići? Gledao sam bio i neki pentium s1150 ili celeron sa nekom jeftinjak matičnom, al jel bi to bilo dovoljno dobro?

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

https://pcpartpicker.com/list/jZQ3M8 Mislim jos i napajanje od 600w ako netko ima bolju ideju za to ali da ostane unutar cijene od 5400 kn.(moze i kupovina u inozemstvu)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Najeftiniju! Iako sam nacuo da ta d3 nevalja, imam asusovu z170-p(800kn) nisam joj nasao manu!lp

Kakva je razlika izmedju asus Z170-p i k verzije ?

9 godina
Pozdrav ljudi, planiram nadogradit procesor koji ce mi sluziti najvise za igre tipa far cry, csgo, WoT... Planiram dati ukupno oko 1500kn za proc i maticnu te rabljeno dolazi takoder u obzir, dali se isplati kupiti neki ryzen ili ipak je intel najbolje?
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
HolyPotato kaže...
Pozdrav ljudi, planiram nadogradit procesor koji ce mi sluziti najvise za igre tipa far cry, csgo, WoT... Planiram dati ukupno oko 1500kn za proc i maticnu te rabljeno dolazi takoder u obzir, dali se isplati kupiti neki ryzen ili ipak je intel najbolje?

Sta ce ti ista jace uz tu grafu? Neces nista dobiti vise iz te grafe 
Bolje si ubodi tu neku RX 470 i skupi opet koju kintu za novi proc i maticnu (i ddr4)

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.4.2017 23:06 (chaselol).
9 godina
A sta da onda kupim novu grafu? Mislio sam da grafa nije toliko slaba te da bi proc trebalo prvo ali sta sad...
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Znaci biras grafu sa 2 venta i 3god garancije (zaobidji gigabyte) i to je to 

Mogao bi sacekati 10 dana, izlazi nova serija radeona 500, pa tad ubodi novu grafu i 

14 godina
Ima igara koje pozdravljaju jače procesore. Kupnja recimo i5 procesora će sigurno negdje dati porast fps. Kupnja jače grafičke bila bi greška na taj sad slabašni athlon.
Moja preporuka je uzeti rabljeni i5, haswell generacije pošto imaš ddr3 ram. A kasnije grafička.
Moj PC  
3 0 hvala 3
9 godina
Oke, hvala ljudi
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Sta mi se sad bolje isplati uzeti a da se pozna poveca razlika u gamingu, cpu ili gpu? Jer nemogu kupit oboje odjedanput prvo bi nesto od toga dvoje pa kasnije onda ovo drugo
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Procesori daleko sporije "stare" pa definitivno cpu!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
1 0 hvala 2
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice