- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Osvjezio bih Potato mashera (pod moj pc) s izborom na slici.
Uz to pitanjce, mogu li flashat bios na ovoj ploci s kaby g4560 ili mogu samo sa skylake cpu-om ?
nekuzim sta bi osvjezio? s 6600k na pentiuma?, moras prvo plocu flashati!
Uz to pitanjce, mogu li flashat bios na ovoj ploci s kaby g4560 ili mogu samo sa skylake cpu-om ?
Potato Masher:
CPU: Intel Core2Quad q6600 @3.0 GHz
Hoće ići sa s775 na kaby lake :)
Potato Masher:
CPU: Intel Core2Quad q6600 @3.0 GHz
Hoće ići sa s775 na kaby lake :)
H110 ploca s g 4560, a na to se i odnoslio pitanje na koje mi je Stjepanj dao odgovor. Znaci moram stavit skylake na plocu, flshat bios i onda tek mogu stavit g4560 ?
pozz svima zelim da kupim procesor intel e8500 medjutim imam maticnu plocu acer grs400m a sada imam procesor intel pentium 4 540 socket mi je lga 775 napajanje 300w ako vam jos trebaju neke informacije napisite zelio bih znati bil ovaj procesor moja maticna podrzala ako nebi predlozite neki drugi da je bolji od mog trenutnog pare nisu problem
pa ako pare nusu problem onda mijenjaj i proc i maticnu, taj sockt je star deset godina, navedi kolko jako pare nisu problem i sta ostalo od komponenata imas pa cemo nesto slozit
pa ako pare nusu problem onda mijenjaj i proc i maticnu, taj sockt je star deset godina, navedi kolko jako pare nisu problem i sta ostalo od komponenata imas pa cemo nesto slozit
Mozda je kolega htio napisati "pare nisu problem, para nema"
Ne znam sto je htio napisati ali fraza "pare nisu problem" i "zelim kupiti intel e8500" mi nikako ne idu u istu recenicu
predlozite neku maticnu procesor graf i ram do 250eura
Znači pare ipak jesu problem
APU masina jedino ako ces da gejmas
Graficka ti NE TREBA uz ovaj procesor jer mu je integr. grafika odlicna i zadovoljice tvoje potrebe. Kad ti zatreba nesto jace uvijek mozes nadograditi i kupiti sebi posebno graficku
To je to
za ista sto vrijedi kupit ti treba bar 300 eura
a to je intel g4560
crucial 8gb ddr4 ram
gigabyte ga-h110m-s2 maticna (trazi u trgovini da ti fflashaju novi bios za taj procesor na maticnu)
msi rx 460 2gb graficka
sve skupa izade oko 2300kn, to je nekih 300€
to ce pokretat sve igrice bez problema i s dobrim detaljima
samo moras napisat jos koje napajanje imas jer postoji sansa da ces ga morat mijenjat sto prije ako ti je komp star
Zanima me jel vrijedi prijeci s ovoga:
amd athlon 2 x3 440 3.0Ghz
gigabyte ga gm-880 ud2h
Nvidia gts 450 1gb, zotac
4 gb, ddr3 1333MhZ
Na ovo:
Pentium g4400 3.3ghz
GA-H110M-S2PV DDR3
nvidia gtx 750ti (Kasnije malo grafa)
4 gb, ddr3 1333MhZ
S obzirom da su u pitanju polovne komponente stare svega 6 mj.,a cijena procesora i maticne je 450kn, uz grafu koja bi naknadno dosla, a ona je 600kn.
1050kn komplet.
Cilj bi bilo mathlab, c++, csharp i uz to igranje igara na 720p uz pristojne detalje.
za 1050kn se taj cpu,mobo,ram combo s grafom itekako isplati..i neces morati na 720p spustati za igrice, eventualno na 900p ako su ti bitniji detalji od rezolucije
Moze jedan brzi savjet, odluceno je da ce se ici na pentium g4560, uz gore navedene komponente pa nekako imam osjecaj da ce gtx 750ti uparena s ovim pcu-om dozivjeti bottleneck, koja grafa bi iskoristila puni potencijal ovog procesora?
Vidio sam da je i gtx 1050 slaba u ovoj kombinaciji kao i rx 460, mislim relativno,a jel mozda Rx 470 idealan izbor za to?
RX470.
Lijep pozdrav svima.
želi bih pojačati postojeću makinu.
Sada imam
- Procesor: AMD FX-6300 box
- Matična: ASRock 980 DE3/U3S3
- Napajanje: XFX Pro 450W
- Grafička: XFX AMD Radeon R9 270 2GB DDR5
- Ram: Corsair VS DDR3 PC1600 2x4GB
Želio bih novi procesor i grafičku.
Matična podržava
- Support for Socket AM3+ processors
- Support for Socket AM3 processors: AMD Phenom™ II X6 / X4 / X3 / X2 (except 920 / 940) / Athlon II X4 / X3 / X2 / Sempron processors
- Supports 8-Core CPU
- Supports CPU up to 140W
Na "osvježavanje" sam spreman potrošit 3000-3500kn. Ne bih uzimao novo napajanje i dodatni ram. Samo procesor, grafičku i prema potrebi matičnu.
U zadnje vrijeme igram "open word" igrice, sad sam na Far Cry Primal. Imam 23 LG full hd monitor.
hvala,
lp

Lijep pozdrav svima.
želi bih pojačati postojeću makinu.
Sada imam
- Procesor: AMD FX-6300 box
- Matična: ASRock 980 DE3/U3S3
- Napajanje: XFX Pro 450W
- Grafička: XFX AMD Radeon R9 270 2GB DDR5
- Ram: Corsair VS DDR3 PC1600 2x4GB
Želio bih novi procesor i grafičku.
Matična podržava
- Support for Socket AM3+ processors
- Support for Socket AM3 processors: AMD Phenom™ II X6 / X4 / X3 / X2 (except 920 / 940) / Athlon II X4 / X3 / X2 / Sempron processors
- Supports 8-Core CPU
- Supports CPU up to 140W
Na "osvježavanje" sam spreman potrošit 3000-3500kn. Ne bih uzimao novo napajanje i dodatni ram. Samo procesor, grafičku i prema potrebi matičnu.
U zadnje vrijeme igram "open word" igrice, sad sam na Far Cry Primal. Imam 23 LG full hd monitor.
hvala,
lp
klokaj proc ako mozes i ako imaš aftermarket hladnjak za njega, kupi rx 470 za pola para sta imas i piči
ostatak spremis za neka druga vremena

govorim iz iskustva, stvarno mi nije loše na ovom procesoru i grafičkoj koja je po performansama tu negdje sa rx470, komotno mogu 1080p witchera 3 na ultra 60fps average, ako mi ne vjerujes imas na netu puno bencheva sa clockanim fx6300 i malo jačom 1060 nego mojom
govorim iz iskustva, stvarno mi nije loše na ovom procesoru i grafičkoj koja je po performansama tu negdje sa rx470, komotno mogu 1080p witchera 3 na ultra 60fps average, ako mi ne vjerujes imas na netu puno bencheva sa clockanim fx6300 i malo jačom 1060 nego mojom
stjepko ne govori iz iskustva vec iz fanboyizma, nikad u zivotu nije imao FX procesor
krunek za pocetak uzmi si grafu RX 470 4gb biraj najjeftiniju sa dva venta sa 3 godine garancije(u ovom slucaju to je MSI) i vozi
Onda da uzmem novu matičnu, procesor i grafičku?
recimo ovako nešto?
Intel I5-6400 – cca 1500 kn
ASUS ROG AMD RADEON RX 470 Strix Gaming, 4GB DDR5 – cca 1800kn
GIGABYTE GA-H110M-S2H – 450 kn
Ukupno cca 3700kn
jel bi to išlo na ovo moje napajanje? čini mi se da ovaj sad procesor koji imam troši više od ovog intela?
stjepko ne govori iz iskustva vec iz fanboyizma, nikad u zivotu nije imao FX procesor
krunek za pocetak uzmi si grafu RX 470 4gb biraj najjeftiniju sa dva venta sa 3 godine garancije(u ovom slucaju to je MSI) i vozi
a ovu MSI R9 390 8GB Gaming? imam prilike uzet ju za 1400kn (rabljena)
recimo ovako nešto?
Ukupno cca 3700kn
jel bi to išlo na ovo moje napajanje? čini mi se da ovaj sad procesor koji imam troši više od ovog intela?
rame si zaboravio, al mozes to napravit laganini ako još prodaš proc rame i ploču, pa mozda bude para i za neku bolju grafu od te, recimo 480 8gb ili 1060 6gb
recimo ovako nešto?
Ukupno cca 3700kn
rame si zaboravio, al mozes to napravit laganini ako još prodaš proc rame i ploču, pa mozda bude para i za neku bolju grafu od te, recimo 480 8gb ili 1060 6gb
Ram sam si mislio ostavit, ak baš treba uzeo bum i njih
recimo ovako nešto?
Ukupno cca 3700kn
ne mozes ih ostavit kad su sadasnji ddr3 a ploča ddr4
recimo ovako nešto?
Ukupno cca 3700kn
ne mozes ih ostavit kad su sadasnji ddr3 a ploča ddr4
a onda idu novi.
ima netko iskustva koji bi onda mogao uzet Intel procesor i matičnu, a da mi ne "koče" MSI R9 390 8GB Gaming grafičku koju bih uzeo. i jel bi moja napajanje to moglo izdržat?
hvala