Savjeti o nadogradnji računala izdvojena tema

poruka: 25.167
|
čitano: 4.550.339
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Savjeti o nadogradnji računala

Samo bubni vent da ispuhuje vruci zrak kak je stjepanj rekao, ja sam prije imao neki šroteks od MS-a koji je isto tako koštao oko 100kn i u njemu Quad Core socket775 + HD6850 grafa i kad sam bubnuo nazad 2x80mm ventove za ispuh i naprijed jedan od 92mm za upuh osjetila se razlika od nekoliko celzijevaca, kakav god šroteks od kucista bio ubacivanje venta/ventova pomogne koliko toliko.

BTW ako ti je bitno da racunalo nije bucno nemoj uzimati bas najjeftiniji vent od 120mm nego uzmi nesto malo bolje.

8 godina
neaktivan
Savjeti o nadogradnji računala

Bogdaj.

Komp mi je star, vec ono 6 godina(tocan datum kupnje 13.11.2010 :D). Ima 4gb ddr3 rama, 1gb grafa, sa pentium e5400 dual core 2.7ghz. 

Napajanje mi je vec bilo na servisu jednom, radi se o 420W LC Power office series ATX2 sa 120MM ventom. Kuciste je office tipa. Mene zanima ako kupim jos jedan keksic od 4gb ddr 3 rama, da li ce mi napajanje izdrzati ili ce mi cijeli komp grunuti ko Hiroshima '45. 

Lp.

0 0 hvala 0
12 godina

Za to moras napisati tocan model maticne da vidimo dali uopce podrzava vise od 4gb, ali mislim da ti se ne isplati nadograđivati taj muzejski primjerak jer sumnjam da ces za uredks eposlove vidjeti neki pomak naspram 4gb, vise bi ti sjeo neki ssd ako bas zelis nadograđivati

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.1.2017 20:21 (ibme74).
8 godina
neaktivan

Da stvar bude gora, to nije za uredske poslove, nego meni za gaming :D

12 godina

Nista od toga, pogotovo ako planiras igrat nesto novijih datuma :D

11 godina
neaktivan

Trenutno posjedujem LC POWER 550w silent series (bez 80+, staro već skoro 6 godina). Na internetu nađoh Fortron Hyper M 600w, polu modularno, 80+ oznaka https://www.abrakadabra.com/hr-HR/Katalog-Racunala-i-periferija-Komponente/napajanje-Hyper-M-600W%2C-polu-modularno/p/L000QBO 

Vrijedi li se prebacit na takvo napajanje? Ima li netko iskustva s njima?
LC Power mi je trenutno dovoljan, međutim pati me činjenica da već skoro ima 6 godina pa bi mu kraj radnog vijeka mogao bit uskoro :D

Siky1234
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Siky1234 kaže...

Trenutno posjedujem LC POWER 550w silent series (bez 80+, staro već skoro 6 godina). Na internetu nađoh Fortron Hyper M 600w, polu modularno, 80+ oznaka https://www.abrakadabra.com/hr-HR/Katalog-Racunala-i-periferija-Komponente/napajanje-Hyper-M-600W%2C-polu-modularno/p/L000QBO 

LC Power mi je trenutno dovoljan, međutim pati me činjenica da već skoro ima 6 godina pa bi mu kraj radnog vijeka mogao bit uskoro :D

bez problema, kvalitetno napajanje u svakom slucaju nemozes fulati, ko i cijena!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.1.2017 11:42 (Stjepanj).
11 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Siky1234 kaže...

bez problema, kvalitetno napajanje u svakom slucaju nemozes fulati, ko i cijena!lp

Zahvaljujem, definitivno uzimam onda
LP

Siky1234
13 godina
protjeran
Siky1234 kaže...

LP

kuponom419kn!lp

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.1.2017 13:06 (Stjepanj).
11 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Siky1234 kaže...

LP

kuponom419kn!lp

Hvala, vidio sam :D
Samo tek sad sam vidio da ispod 500 nema rata, tako da sad moram nać neku korisnu sitnicu da dodjem do 500 ili ništa od kupovine 

Siky1234
12 godina

Da li ce pravit bottleneck procesor intel c2d e6850 3.0 i graficka amd radeon hd 6750 1gb ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
PiDzI kaže...

Da li ce pravit bottleneck procesor intel c2d e6850 3.0 i graficka amd radeon hd 6750 1gb ?

Da.

13 godina
protjeran
PiDzI kaže...

nemas brige, imao sam mrvicu jacu hd 6770 s tom kombinacijom! no svakako overklokaj taj 6850 ako mozes tj ako ti ploca dopusta! dizes samo fsb!lp

zoharbizo si zabrijo na 6850?

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.1.2017 14:07 (Stjepanj).
12 godina
Stjepanj kaže...
PiDzI kaže...

nemas brige, imao sam mrvicu jacu hd 6770 s tom kombinacijom! no svakako overklokaj taj 6850 ako mozes tj ako ti ploca dopusta! dizes samo fsb!lp

zoharbizo si zabrijo na 6850?

Hvala na odg. Nazalost ne dopusta ploca overlock. u pitanju je  FUJITSU SIEMENS D2584-A1

14 godina

Nisam zabrijao, imati će usko grlo u svim naslovima starim par godina.

Neka skine MSI AB i javi tebi ;)

0 0 hvala 0
15 godina

https://pcpartpicker.com/b/zrxG3C

evo ekipa napokon sam uspio uploadati build koji sam sastavio ovo ljeto. sto kazete?:)

Vidox Production: https://www.facebook.com/vidoxproduction/
Moj PC  
3 0 hvala 1
13 godina
protjeran

kriva temalp

Moj PC  
1 0 hvala 1
8 godina
neaktivan

Trebam pomoć pri nadogradnji računala,imam ovaj toster par mjeseci  i jedino kaj na njemu igram je lol (medium jedva 60 fps),csgo (ultra low 30-40 fpsa) i rocket league (low).Nisam neki veliki gamer i netreba mi neki ultra pc,sam mi treba neka nadogradnja  da u miru (barem 60 fps medium) mogu igrat navedene igre (Ak se uopće isplati nadograđivati).

CPU:Intel Celeron G1840 @ 2.80GHz

RAM:4GB

GPU:intel hd graphics family

Matična:ECS H81H3-M5 (SOCKET 0)

(Ak treba još kaj sam kažite,ne razumijem se baš puno u računala....)

T0ma
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
T0maGod kaže...

Trebam pomoć pri nadogradnji računala,imam ovaj toster par mjeseci  i jedino kaj na njemu igram je lol (medium jedva 60 fps),csgo (ultra low 30-40 fpsa) i rocket league (low).Nisam neki veliki gamer i netreba mi neki ultra pc,sam mi treba neka nadogradnja  da u miru (barem 60 fps medium) mogu igrat navedene igre (Ak se uopće isplati nadograđivati).

CPU:Intel Celeron G1840 @ 2.80GHz

RAM:4GB

GPU:intel hd graphics family

Matična:ECS H81H3-M5 (SOCKET 0)

(Ak treba još kaj sam kažite,ne razumijem se baš puno u računala....)

ploca ti dopusta staviti i najjaci i7 ako ti treba, svakako bi trebao uzeti jos 4gb rama(cijena je trenutno otisla 30% gore pa mozda da malo pricekas)

kaj se tice procesora imas od i3, i5, i7 sve ovisi kaj zelis, za lol bi ti bio dovoljan bilo koji i3, no trebao bi i neku graficku! pitanje je koje napajanje jos imas i s koliko novaca raspolazes kao i dali moze polovan cpu+gpu?

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.1.2017 17:00 (Stjepanj).
15 godina
neaktivan

Ako su te igrice jedino sto imas onda uzmi r7 360 ili polovnu gtx 650 ti/660/750ti, hd 6770/7770/6850 ili zapravo bilo koju grafu do 500 kuna koju mozes naci a da su prije spadale u neke mid range ili high end graficke 

ja imam taj procesor s hd 7770 i 4gb rama i imam preko 100 fpsa na csgo, 90 fpsa lol itd...a igrao se i mad max, gta v i cod black ops 2 i bilo je igrivo..a za lol i csgo ce ti bilo koja od gore napisanih bit dobra..ne moras za to promijeniti sve komponente iako ako mislis igrati i nesto jace a imas novaca, uzmi i3 i rx460

All that is...or was...began with a dream...
14 godina
Za cs:go i rocket league dovoljno ce mu biti 8GB, jer ploca je H81 i ima 2 ddr3 slota, a i igra na integriranoj, neku stariju grafu radeon r2xx ili r3xx i dosta (270x su jeftine dobre). Sto ce mu i7 ili i5 na toj maticnoj. Radije cijeli novi pc.
12 godina
Luka123 kaže...
...Sto ce mu i7 ili i5 na toj maticnoj. Radije cijeli novi pc.

bilo koji non k i5 ili i7 će mu raditi jednako kao na bilo kojoj skupljoj ploči

13 godina

Aman ljudi citate li, covjek igra CSGO/LOL/RocketLeague uzmi nekog pentiuma i nesto tipa 7770/7790/260X/750ti koja se nadje polovna/jeftina za 400kn s garancijom i vozi

Sta ce mu i3/i5/i7 ne mlatite gluposti

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
protjeran
A kaj bi trebo s celerona na pentiuma? Onda rade da nis ne radi...
12 godina

Triba ubaciti barem neki i5 i grafu tipa r9 370 ili jaču i ima pošten komp a ne bezveze trošit na i3-ce a pogotovo na Pentiume

neda mi se
13 godina

Koliko znam tog celera ne moze clockati a recimo g3258+ neku grafu i lc-cc-120 za milju dobije sve da igra te igre, a vi mu preporucujete i5 koju nece ni naci za tu lovu a gdje je grafa :)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina
neaktivan
Ljudi božji, pa za csgo i lol nema razloga da uopće mijenja taj celeron, ja ga imam i igram isto to bez ikakvih problema na 100 fpsa s 4gb rama i hd 7770
Znači nadogradnja mu je hd7770 ili ekvivalent neki i to košta 300kn a ima i 6950 po 500 kn na njuski... Zašto da daje 500kn za novi cpu pa grafa i još rama ako ne igra igrice
All that is...or was...began with a dream...
8 godina
neaktivan

Ovak,napajanje LC420H-12 (420W),kaj se tice novca max 1500 kuna,a sad za polovne nisam siguran

T0ma
12 godina
T0maGod kaže...

Ovak,napajanje LC420H-12 (420W),kaj se tice novca max 1500 kuna,a sad za polovne nisam siguran

Ako bas mora biti nova evo imas u abrakadabri Sapphire RX460 (verzija sa 2 venta) za 939kn + promo kod SRETNANOVA100 (mislim da tako ide) = 839kn + Besplatna dostava. Za te novce neces naci nista bolje (cak ni polovno, pogotovo ako gledamo po cijenama njuskala). Taj trenutni cpu ce ti biti bottleneck za tu grafu ali ce opet biti puno igrivije nego trenutno na integriranoj. RAM ne moras nadogradjivati, za te igre koje ti peglaš je 4gb sasvim dovoljno. Ako se.nekad kasnije predomislis mozes probat upecat neki polovni i3/i5 (ovisi koliko bi love potrosio) i imas solidan komp i za zahtjevnije igre.

13 godina
protjeran
Kako ce biti igrivo ako ce mu sve stekati jer ce mu cpu vjecito biti na 100%, i3 minimalno...pa onda grafa! Ako pricamo o rangu rx 460 u kombinaciji s tim celeronom!lp
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice