Trebao bi savjet koja ddr2 ram memorija je kompatibilna sa pločom gigabayte p35c-ds3r, a da bude 2x4GB.
Jel se isplati šta tražiti na ebayu oko toga.
Trebao bi savjet koja ddr2 ram memorija je kompatibilna sa pločom gigabayte p35c-ds3r, a da bude 2x4GB.
Jel se isplati šta tražiti na ebayu oko toga.
Moguce je da su ramovi razlicitih proizvođača nekompatibilni, iako je to rijetkost. Zato vidi na listi od kojih sve proizvodaca podruava, recimo kingston i nadji negdje 2x4gb kingston memorije i uzmi tako, onda bi moralo raditi.
Ma mislio sam ako neko zna neku ok što jefiniiju memoriju na ebayu ne mora nužno biti neka marka s one liste.
Možda ima neki no name brand da zna da je ok za malo love.
Šta trebam u tipkat u search. Ddr2 pc-6400, 800Mhz?
http://www.ebay.com/sch/i.html?_sacat=0&_nkw=ddr2+pc2-6400+8gb&_sop=15&_frs=1
Prikazuje samo za amd..
Pozdrav svima
Zbog felericne ploce ( samo dva slota rade i sa 8GB sam spao na 4GB RAM-a )i jos nekih cudnih ponasanja te neisplativosti bilo kakvog ulaganja u platformu iz potpisa se razmisljam o maloj nadogradnji i prelaznom rjesenju od neke godine , godine i po pa kupit sve novo .
A dotad , sto je pametnije uzet, i7 920 + GByte GAX58A - UDR3 (1366 socket) ili i7 860 + GByte GA P55 UD3 (1156 socket) ?
Namjena gaming , malo virtualne masine i uobicajene stvari i islo bi u kombinaciji sa nV GTX 950 2GB i 8 ILI 12 GB ram-a .. Cijena obadvije kombinacije je ista (~ 140 eura ).
Svi savjeti, obrazlozenja i sugestije dobrodosli .
I da , mislio sam radit OC
Hvala unaprijed
1366 socket puno bolja solucija, još zamjeniš i7 s nekim 6/12 xeonom i nemaš brige.
Pozdrav
Zelim nadograditi maticnu i cpu(intel) i moj budzet je 2500kn(plus 100-200kn).
Moja konfiguracija se nalazi pod moj pc.
Hvala unaprijed
Pozdrav
Hvala unaprijed
Uskoro ti izlazi kaby lake od intela pa ce starija serija nesto pojeftiniti ili ces za iste pare moci uzeti novi i5+mbo+ddr4 ram, morat ces prodati stare ddr3 rame, ostalo sve 5!lp
Pozdrav
Hvala unaprijed
1 x Intel CPU Desktop Core i5-6500 (3.2GHz, 6MB,LGA1151)
1 x MSI B150M Mortar (s1151, USB 3.1, SATA III, LAN, DDR4) mATX
1 x PNY DDR4 8GB, 2133MHz
Ukupno: 2733,00 kn
Besplatna dostava
LP,
trebao bi pomoc posto se ne razumijem bas previse u komponente
prije 3 godine sam kupio komp, pa sam sad odlucio ponovno malo ulozit u njega
jos se dvoumim dal da prodam kompletni komp pa da kupim novi ili da samo zamijenim komponente pa bi mi dobro dosao koji savjet
konfiguracija je slijedeca:
kingston hyperx 8gb
maticna asrock b85 pro4
graficka gigabyte gtx 760
hdd 1tb caviar blue
kuciste fractal designe r4
napajanje xfx core edition 550w
procesor intel i5 4570
sad neznam dal da prodajem sve kompletno, dal sta vrijedi zadrzat od ovih komponenti sta imam, sta bi trebao mijenjat i sl. pa bih molio savjete
imam oko 3000 kn buđet plus sta bi dobio prodajom komponenti
kingston hyperx 8gb
maticna asrock b85 pro4
hdd 1tb caviar blue
procesor intel i5 4570
sad neznam dal da prodajem sve kompletno, dal sta vrijedi zadrzat od ovih komponenti sta imam, sta bi trebao mijenjat i sl. pa bih molio savjete
dobio bi 700kn za cpu i mozda 300kn za plocu!
ako bi uzeo i7 4790K dobio bi na jezgrama i 800mhz veci takt u startu dakle 4.4ghz!
ako bi mijenjao GPU za nju mozes dobiti cca 600-700kn,
imas jedan problem a to je da si s procesorom i tim malim taktom od 3,6ghz ogranicen na maximalno rx 470(trenutni i apslolutni best-buy do danjeg)
ako bi prodao stari cpu i gpu ostalo bi ti taman za i7 4790k i rx 470 mozda i rx 480!
tada si na konju za sljedece 2g (na ovom i7 nebudes puno izgubio kad ces ga jednom prodavati)!
slobodno si pogledaj i7 4790k na njusci ima ih za cca 400kn jeftinijih)
Ostalo ne diraj!
lp
LP,
trebao bi pomoc posto se ne razumijem bas previse u komponente
jos se dvoumim dal da prodam kompletni komp pa da kupim novi ili da samo zamijenim komponente pa bi mi dobro dosao koji savjet
konfiguracija je slijedeca:
kingston hyperx 8gb
maticna asrock b85 pro4
hdd 1tb caviar blue
procesor intel i5 4570
Konfiguracija ti je super netrebas nista mijenjat, sada uzmi novu graficku, a kasnije promjeni procesor maticnu i ram na neki i7, tamo krajem iduce godine kada dolazi cannon lake, ostatk komponenata se ne isplati mijenjat, to su sve dobre komponente i trajat ce godinama.
Ovo uzmi, sa dostavom te ispadne 3060kn Inno 3D GeForce GTX 1070 Twin X2, 8192 MB GDDR5
Mozes i neki SSD ubacit ako se mozes jos tolko protegnut Crucial MX300 2,5 Zoll SSD, SATA 6G - 275 GB
trpati gtx 1070 na taj cpu nema nikakvog smisla ako je jedva tjera i7 na 4,6ghz...
GTX 1050 ili RX 460 (što se novijih tice)
Puno mu je to, plafon je rx 460/gtx 950
Novo ili ? R7 260X/R7 265 ispod tog se ne isplati ici
Novo ili ? R7 260X/R7 265 ispod tog se ne isplati ici
Hvala, mozes mi reci jel se sa tom maticnom i ram-om (ako se još doda 4 Gb) isplati nadograđivat komp. U tom slučaju bi uzeo neki bolju graficku vjerojatno bi i trebalo novo napajanje i naravno novi procesor.
Pa i ne baš, jedino ako nadjes polovni i7/i5 te generacije za jako nisku lovu.
Meni linkovi rade
Prekopiraj naslov u trazilicu od Casekinga posto su komponente od tamo.
Trebao bi imat neke solidne novce uskoro kojima bi sigurno nadogradio procesor, matičnu, HDD i napajanje... Međutim, ne znam šta da radim s GTX 950 :D Moguće je da ću imat novaca i za bolju grafičku, ali je problem što sad ne znam šta da radim, da prodam 950 i uzmem nešto bolje ili da ostavim pošto je stara možda 2 mjeseca, imam garanciju, sve full, plaćena 1500kn
Trebao bi imat neke solidne novce uskoro kojima bi sigurno nadogradio procesor, matičnu, HDD i napajanje... Međutim, ne znam šta da radim s GTX 950 :D Moguće je da ću imat novaca i za bolju grafičku, ali je problem što sad ne znam šta da radim, da prodam 950 i uzmem nešto bolje ili da ostavim pošto je stara možda 2 mjeseca, imam garanciju, sve full, plaćena 1500kn
1500 KN za 950 :o?, netko te dobro oprao!