Savjeti o nadogradnji računala izdvojena tema

poruka: 25.152
|
čitano: 4.540.633
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Savjeti o nadogradnji računala

Imam hladnjak za procesor, evo editiro sam prvi post.
Vidim predlazete rame/graficku, jel to znaci da je procesor jos OK ? ili jednostavno ne treba bolji za moje potrebe?.. Hvala puno na odgovorima!

0 0 hvala 0
17 godina

Ja bih mu pak preporučio da igru stavi na SSD i da nabavi neki FX proc te ga clocka na 4+ GHz.

Na WoT koliko znam utječu takt jezgre procesora (koliko znam igra taksa samo jednu jezgru) i brzina diska, čak i više nego sama grafička.

Twitter: @191x7
Moj PC  
3 0 hvala 2
14 godina
neaktivan
Re: Savjeti o nadogradnji računala

U pravu si 191x7, navodno igra radi na jednoj jezgri, tako sam i ja procitao, mada isto tako navodno rade na tome, da dodaju support za vise jezgri.

12 godina
neaktivan

Izvinjavam se na , ali mislim da je ovdje najbolje da postavim pitanje.

Koja je realna cijena za koristenu maticnu plocu Intel DP55WG, znaci samo ploca.

Ploca nije koristena ni za kakav OC, stara nekih 5-6 godina

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

250 kn.

15 godina

Imam jedno pitanjce, dali mi se isplati nadograditi trenutno racunalo ili ipak da kupim novo evo komponente (Nije mi se dalo pisati pa sam uslikao) 

I sto bi opce islo na tu maticnu? 

10 Kupiti novo
2 Malo nadograditi staro
0 Nadograditi staro za privremen
0 Nista od navedenog
nisam pio 9 mjeseci, a onda sam se rodio
9 godina
neaktivan

Pozdrav

Razmisljam o kupnji nove maticne ploce ASUS Z170A i novi Intel i5 6600k skayleak,ali sam naiso na problem a to je napajanje.Napajanje mi je Seasonic s12II 620w koji nije certificirano za Haswell i Skayleak ali pise na internetu da se treba samo ness disable c6 i c7 state u BIOS-u.Dal je to istina i da li cu imati neke problema ako to napravim.

Unaprijed hvala.

0 Kupiti novo napajanje
4 Ici diseblat c6 i c7
1 kupiti AMD procesor
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.2.2016 21:41 (JanPula).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
JanPula kaže...

Pozdrav

Razmisljam o kupnji nove maticne ploce ASUS Z170A i novi Intel i5 6600k skayleak,ali sam naiso na problem a to je napajanje.Napajanje mi je Seasonic s12II 620w koji nije certificirano za Haswell i Skayleak ali pise na internetu da se treba samo ness disable c6 i c7 state u BIOS-u.Dal je to istina i da li cu imati neke problema ako to napravim.

Unaprijed hvala.

Kakvo disableanje? Napajanje ko napajanje pogotovo od Seasonica ne mozes pogrijesit.

lp

If you have nothing to lose, try.
13 godina
protjeran
JanPula kaže...

Pozdrav

Unaprijed hvala.

odes u bios i "dizejblas" c6/c7! jednostavnije nemoze biti! to su inace "ultra low power" stanja koja neka napajanja nisu u stanju isporuciti pa bi u extremnim slucajevima moglo doci do problema...ako zelis biti 100% siguran slobodno to napravis!LP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.2.2016 22:23 (Stjepanj).
16 godina
FakeDeath kaže...
Eol kaže...

Ima li netko iskustva s FX-8xxx 95W procesorima na ploči sa starijim AMD 890FX čipsetom?

Ako se radi o tvojoj ploči 890FX Deluxe5, ona podržava uredno Fx8300/FX8320/FX8350/FX8370... samo metni najnoviji bios i vozi...

Znam, zanimalo me ima li netko iskustva iz "prve ruke"

13 godina
crni pauk kaže...

Imam jedno pitanjce, dali mi se isplati nadograditi trenutno racunalo ili ipak da kupim novo evo komponente (Nije mi se dalo pisati pa sam uslikao) 

I sto bi opce islo na tu maticnu?  

Ako igras starije igre ili tipa dote/lol mozes uzeti neku grafu recimo 7750 i igrati se s njom. Sve ostalo bi bilo bacanje para. SSD nije losa investicija isto tako, on ti ostane za noviji komp kasnije, a ubrzace ti masinu oooosjetno 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
Eol kaže...
FakeDeath kaže...
Eol kaže...

Ima li netko iskustva s FX-8xxx 95W procesorima na ploči sa starijim AMD 890FX čipsetom?

Ako se radi o tvojoj ploči 890FX Deluxe5, ona podržava uredno Fx8300/FX8320/FX8350/FX8370... samo metni najnoviji bios i vozi...

Znam, zanimalo me ima li netko iskustva iz "prve ruke"

A kakvo točno iskustvo trebaš?

Ako podržava, onda podržava :D nema tu previše kemijanja... dobra je to ploča i nema razloga da ne radi sve kako treba

14 godina
neaktivan

Decki, ajde vas nekoliko sto ste mi pomogli oko nadogradnje unazad par postova, recite mi  koji su RAM-i kompatibilni uz moje trenutne:
DDR3 4GB (2x2GB) Kingston, 1600MHz, CL9, HyperX Genesis   jel mozete dat link iz ADM trgovine, ako vam nije problem... Hvala lijepo!

Htio bi jos 4gb...

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.2.2016 6:45 (sippy).

0 0 hvala 0
12 godina

Postovanje,  dali je bolje uzeti q9300, 8 gb ddr2, i neku maticnu sa njuskala za 700 kn ili amd x4 955, asrock 770 extreme 3, cm hladnjak neki mali i ram 4 gb ddr3 za 750 kn

I jedan i drugi komplet imaju svoje mane i prednosti i zato bih volio cuti ostala misljenja

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
hrčak kaže...

Postovanje,  dali je bolje uzeti q9300, 8 gb ddr2, i neku maticnu sa njuskala za 700 kn ili amd x4 955, asrock 770 extreme 3, cm hladnjak neki mali i ram 4 gb ddr3 za 750 kn

I jedan i drugi komplet imaju svoje mane i prednosti i zato bih volio cuti ostala misljenja

Sta izabrati izmedju dva zla?
Ono drugo.

Sad ozbiljno, DDR2 ne trebas ni da gledas, DDR4 je izasao, znaci minimum je DDR3.

9 godina
neaktivan

Trebam savjet o nadogradnji konfiguracije:

-prijelaz sa Intel E6300, Asus P5B, 4GB DDR2 tako da tražim procesor i cooler za njega,matičnu,memoriju.

-nova konfiguracija bila bi čisto poslovna,rad u Photoshopu i Officeu,možda pokoji film itd. (zato ne znam jel mi potrebna neka bolja grafička).

-i ako je moguće da bude novi socket 1151 sa DDR4 (ako mislite da je i 1150 odličan može i to).

-i može li sve novo pokretati moj Seasonic 430w ili da investiram u novo napajanje?

-da to sve bude oko 1500-2000kn.

Hvala!

0 0 hvala 0
15 godina

evo kupio od jednog forumasa maticnu  asus M4N68T 4 gb ddr3 rama i procesor amd athlon x4 620 pa bih upiknuo neku grafu do 1100kn pa me zanima koja bi dosla u obzir (ako mozr neku koja je dostupna u linksu) poslje bih vjerojatno u buducnosti stavio buldozdera.  I trebao bih neko napajaje da to tjera posto mislim da moje bivse od 450w nije doraslo tom zadatku.Pa ako moze preporuka

11 godina
neaktivan

Za pocetak FX procesor ti nece ic na tu maticnu, za FX treba AM3+ na ovo eventualno Phenom II X6. Posto procesor nije vrh ne bih ti preporucavo neku jacu karticu posto ce ti proc kociti grafu. Sad sta tocno bi islo dobro uz taj proc ce ti morat neko drugi rec

Battlelog: D3lBoy-00
15 godina

Pa mislim za privremeno uzet neku grafu da mogu na njoj tjerat nove igre privremeno s tim procesorom , mislim da ne bi trebalo jace kociti na medium postavkama a kroz mjesec dva bi uzeo jaci procesor... 

EDIT u pitanju je amd athlon 640

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.2.2016 19:04 (crni pauk).
10 godina
neaktivan

Pozdrav,

planiram napraviti upgrade računala, najmena bi bila za kućnu uporabu i gaming tu i tamo, npr. ovaj novi Hitman što izlazi uskoro da može pokrenuti na nekim medium postavkama.
Prodao bih moje računalo:
MOBO: Gigabyte 965P-DS4
Proc: Intel Core2 Quad Q8300
RAM: 6GB DDR2
Graph: ATI RADEON HD 5670 (512MB) GDDR5
HDD 250 GB
Napajanje: Blueberry 450W
Muzička kartica: Sound Blaster
Monitor: Samsung 17 inča
Novo kućište: NaviaTec ATX Tower PC Case
Prateći kablovi
Što mislite koliko se može danas dobiti za takvu konfiguraciju?
I kakvu konfiguraciju preporučate za neki budžet do 2400kn (možda i više u zavisnosti koliko bih dobio za moje računalo) bez HDD-a i kućišta, to već imam, a napajanje sam već odabrao FSP HEXA+ 400W (nadam se da je dovoljno jako, ako nije onda idem za FSP Hexa+ 500W) 400W je oko 350,00 kn a 500W je oko 420,00 kn, znači ostaje mi oko 2000,00kn za ostatak konfiguracije.
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.2.2016 20:06 (DarkoK3).
11 godina
neaktivan

Došlo vrijeme da se rastanem sa q9550, dobio sam dobru ponudu za cijeli komplet matična rami proc, a u međuvremenu sam našao

Asrok X58 Extreeme  500,00 kn

Xeon X5650 300,00 kn

3 x 4gb Kingston 1600 ddr3  430 kn

morat cu nadoplatit cca 200-300 kn za rame kad prodam 775, mislim da ce biti dobar upgarade, jer je xeon 32 nm i navodno je jako OCabilan.  Corsair TX650 valjda to može držati sa OEM GTX 560 ti.  

jel se isplati taj upgarade po vama? ploča je nova neraspakirana

noob al volim učit
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
smak420 kaže...

Došlo vrijeme da se rastanem sa q9550, dobio sam dobru ponudu za cijeli komplet matična rami proc, a u međuvremenu sam našao

Asrok X58 Extreeme  500,00 kn

Xeon X5650 300,00 kn

3 x 4gb Kingston 1600 ddr3  430 kn

morat cu nadoplatit cca 200-300 kn za rame kad prodam 775, mislim da ce biti dobar upgarade, jer je xeon 32 nm i navodno je jako OCabilan.  Corsair TX650 valjda to može držati sa OEM GTX 560 ti.  

jel se isplati taj upgarade po vama? ploča je nova neraspakirana

Taj Xeon je duplo jači i s te strane se isplati jedino me brine što tih ploča baš i nema na tržištu ali pošto je nova sve u svemu mi djeluje kao odlična nadogradnja. Tvoj Corsair to može držat bez da se uznoji.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.2.2016 10:55 (nicky.sl).
11 godina
neaktivan

Ploča nikad upaljena zapakirana. Mene brine jedino bios na njoj ako nije najnoviji, ali koliko vidim na stranici proizvođaća xeon bi morao raditi out of the box na njoj.   također cu morat raditi neke preinake na Cooler Masteru V8 da sjedne na taj socket

noob al volim učit
15 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa. Nisam 100 godina bio na forumu pa sam malo ispao iz stosa  Ugl da ne duzim dalje radi se o sljedecem imam konfiguraciju koju sam slozio jos davne 2009 god. rijec je o sljedecem:

CPU: Intel core i7 920 box, s.1366, 2.66GHz, 8MB c., FSB 1333MHz, 64 bit, QuadCore

VGA: PCI-E sapphire ati radeon hd 4870, 1gb DDR5

HDD: 500 GB Western digital caviar, SATA, 16MB c., 7200 okr/min 

Napajanje: 600W, LC POWER, Super Silent Series, ATX2 ver 2.2, 120mm vent 

MBO: Asrock x58 Deluxe, Intel X58/ICH10R, DDR3, zvuk, G-LAN, S-ATA, RAID, PCI-E, FW, s. 1366

RAM: PC-10600, 3 GB, CRUCIAL, DDR3, 1333 MHz, Kit 3x1 GB 

Dakle komp je radio negdje do 2013 kada mi je crkla ploca e sad tu je doslo do malog zastoja jer sam ja poslje presao na laptop radi faxa a komp sam spremio na stalazu ( nitko nije imao 1366 socket da mi proba radi li procesor jer i za njega nisam siguran da li valja). Ovo ostalo bi trebalo raditi.

Moje pitanje je sljedece dali mi se vise isplati uzeti neku polovnu plocu sa 1366 socketom pa probat svoj procesor (ako ne radi uzeti isto polovni vidio sam da su sad dosta jeftini 200, 300 Kn ) ili da nesto drugo stavim unutra i sto ? Vasi prijedlozi, misljenja ??? Ugl komp mi ne treba za gaming, slozio bi ga sa surfanje jer u kuci imam neku staru kantu koja se jedva pokrene   

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.2.2016 15:19 (kiki_kiki).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

ja sam našao ploču slucajno jedva jedvice.....

po meni se više isplati prodat proc i uzet nesto drugo ako ti treba samo za surfanje... plocu 1366 ces jako tesko naci, pogotovo ne povoljno

noob al volim učit
15 godina
neaktivan

Tesko da bi prodavao proc jer prije svega nisam ni siguran radi li hah, ali hvala na prijedlogu. Ugl mislio sam da bi isao na nesto novo ali ove i3 su sve dual core a cijena im je ono min 1000 kn + jos neka ploca vjerojatno nebi prosao ispod 1500 kn, a za i5 quad core da i ne pricam ... 

Po meni najvise bi mi se isplatilo ovako nesto: http://www.njuskalo.hr/maticne-ploce/msi-x58-pro-e-usb3-intel-1366-x58-sata-6gb-usb-3.0-maticna-oglas-17967803 + ako mi proc radi jos bolje ako ne 200 300 kn i opet sam prosao jeftinije nego u gornjoj varijanti  

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.2.2016 18:49 (kiki_kiki).

0 0 hvala 0
14 godina

Uzmeš si ovaj i5 4460, pouzdan prodavač i neku najjeftiniju ploču, ili ako želiš clockat neki i5 2500k i ploču tipa ovo, ili neku drugu z77/p67/z68 ploču. To ti je bolja opcija, jer ulagat u taj socket je prevelik rizik, ploče je gotovo nemoguće naći

Ako sam nešto progriješio, ispravite me. :D Mlad sam, još učim! :D
Moj PC  
5 0 hvala 2
15 godina

Imam u planu mjenjati maticnu plocu i procesor pa me zanima misljenje na sto ici ovako stvari stoje pucam na top ponudu procesora.Isto tako sto se tice maticne ploce za nju bi maksimalno izdvojio 1200Kn ili 300KM.Ali koju kupiti Asus,Gigabyte ili MSi,trenutno sam na AMD FX 8350 i Gigabyte 990FXA-UD5

9 i7 4790K
1 i7 4770K
9 i7 6700K
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

planiram uzeti grafu RADEON hd 7750,pa da pitam jel se slaže sa ostalom konfiguracijom,te pitanje koliko je ona bolje od postojeće,te da li bih trebao još nešto mijenjati/dodavati da bi to sve bilo nekako usklađeno?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Razlika nadogradnje na tu 7750 je jedno 10 godina, znaci uxmi ubodi i uzivaj.

@dreadmore sto bi mijenjao ista za 2x r9 270x? Bolje sacekaj ljeto da ddr4 postane standard pa uzmi, jer realno mi se ne cini kao isplativa nadogradnja, osim ako ti bas ne treba sirova CPU snaga za PRO namjene.

Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice