Savjeti o nadogradnji računala izdvojena tema

poruka: 25.152
|
čitano: 4.540.449
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Savjeti o nadogradnji računala
Del_Boy97 kaže...
keki kaže...

Pozdrav,

evo ekipo kako sam i rekao kupujem novi i7 1155 ali problem je sto ga nema vise nigdje u ducanu za kupit najaci procesor koji imaju sa 1155 socketom je i3 i kazu da nije opce dobavljiv.

Sad moram uzet neku novu plocu sa 1150 procesorom. Makar su mi rekli u ducanu da nema neke velike razlike između  1155 i 1150 osim u potrosnji struje.

Koju bi mi plocu preporucili sa 1150 socketom. A da nije preskupa.? Namjena je obrada zvuka i surfanje nista posebno. Ali i7 mi treba zbog odrade zvuka.

Tako da cu onda prodat Ovu plocu i procesor koji imam sad to mi je za novu plocu

i za novi PES i NBA 2K protiv ključka?

Davno su ta vremena prosla sto se tiće igrica.

Ne govorimo ovdje o igricama nego o necem drugom.

A za pes i nba da mi bas i dođe zelja mogu komotno i bez problema igrati i sa ovim sadasnjim procesorom i plocom.

Probo sam  GTA V i bez problema radi.

u nevolji ne treba plakati vec traziti ljeka
14 godina
Savjeti o nadogradnji računala
Pa nabavi rabljeni i7...
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
keki kaže...

Pozdrav,

evo ekipo kako sam i rekao kupujem novi i7 1155 ali problem je sto ga nema vise nigdje u ducanu za kupit najaci procesor koji imaju sa 1155 socketom je i3 i kazu da nije opce dobavljiv.

Sad moram uzet neku novu plocu sa 1150 procesorom. Makar su mi rekli u ducanu da nema neke velike razlike između  1155 i 1150 osim u potrosnji struje.

Koju bi mi plocu preporucili sa 1150 socketom. A da nije preskupa.? Namjena je obrada zvuka i surfanje nista posebno. Ali i7 mi treba zbog odrade zvuka.

Tako da cu onda prodat Ovu plocu i procesor koji imam sad to mi je za novu plocu

uzmi ovo dvoje i miran si:

Intel® Xeon® Processor E3-1231 v3 (8M Cache, 3.40 GHz)

MSI B85-G41 PCMATE (S1150, DDR3, SATA III,USB3.0,LAN,Audio,HDMI,DVI,VGA) ATX

- sve zajedno oko 2900-3000 kn

12 godina
zuper kaže...
Pa nabavi rabljeni i7...

Rabljeni i7 na njuskalu je 2100 a novi 2500 rađe dodam jos cca 300-400 kn +- i kupim plocu sa 1150 i i7 procesorom.

Ipak imam i jamstvo i znam da sve mora raditi jer je novo

Mislim da je to isplatljivije.

u nevolji ne treba plakati vec traziti ljeka
14 godina
Ivanjino96 kaže...

Evo svoju asus crosshair v formula z i fx 8120 cu prodati i imam kupca vec. Planiram ic na intel. Eh sad upala mi u oko asus maximus vii hero. i isao bi na intel i5 4690k. Ali necu imat para za obje stvari odjednom. Eh sad dal ici na asus hero plus neki pentium il mozda i3 pa prodat kasnije kupit i5 il ic na neku jeftiniju maticnu i i5. Nekih 2500kn bi sad odvojio za te dvije stvari. A maticna bi trebala bit crno crvena da se slaze sa ostatkom kompa iako bi razmotrio i druge opcije.

http://valid.x86.fr/4fgk63
13 godina

Za tu lovu skoro uzmeš obje stvari

4690k + Gigabyte Z97 Gaming 5

Moj PC  
2 0 hvala 2
11 godina
chaselol kaže...
Ice45 kaže...

cca 4000-4500 za cpu i maticnu 

A ostavices 7750 u kompu? Troll?

da nekih 2 mj pa kupim 970 cu uzet 

10 godina
neaktivan

Pozdrav,

dobio sam vrlo povoljnu ponudu za grafičku karticu, ali ne znam može li raditi na mojem kompu i ako može, može li se izvući maksimalno potencijal? Ne razumijem se u ovo, da ne bude zabune.

Grafa - sapphire vapor-x tri-x r9 280x 3gb gddr5 oc with boost

Moj komp-

thermaltake tr2 bronze 450w

asus m5a97 r2.0

8gb ram

amd fx6300

Unaprijed zahvaljujem

0 0 hvala 0
13 godina

A koliko je ta grafa para ako se smije znati?

napajanje ti je preslabo...proc treba dici bar na 4ghz

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

1500 kuna

Hvala na odgovoru.

13 godina

1500kn je ok ako ima garancije ;) ako nema,  previše je

Prodaj ovo napajanje, cc 200kn i kupi nešto jače, minimalno hyper 600W/xfx 550/raider 550 te naravno ako nemaš neki hladnjak za proc i digni ga na 4.2 i bude onda sve ok.

I da, pazi na kućište, ne znam koje imaš, a ta grafa je vejika :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Ima 2 godine, ali svejedno kako mislis previse? koliko sam ja shvatio kosta 2500 nova. I sto tocno znaci digni, je li to znaci kupi novi ili se trenutni nekako digne sta ja znam.

Kućište je dovoljno, već sam provjerio.
11 godina
Kreten_Toms kaže...
Ima 2 godine, ali svejedno kako mislis previse? koliko sam ja shvatio kosta 2500 nova. I sto tocno znaci digni, je li to znaci kupi novi ili se trenutni nekako digne sta ja znam.

digni znaci ti overclokat cpu boost mi ghz npr sa 3.50 ghz na 4.50 ghz

10 godina
neaktivan
Kreten_Toms kaže...

- nije previše pošto grafička još ima 2 godine garancije, morat ćeš kupit novo napajanje i hladnjak za procesor ako već nemaš neki a da nije onaj koji dobiješ sa procesorom, nakon toga morat ćeš overklokat procesor i onda ce ti r9 280x lijepo radit:

- evo ti prijedlog za napajanje: Fortron Hyper 600W

- a ovo ti je prijedlog za hladnjak: LC-CC-120

. sve zajedno bi te došlo oko 650 kn, pa si razmisli jel ti se sad isplati uzimat r9 280X ili ić na nešto slabiju GTX 960 jer sa njom ti nece trebat novo napajanje i novi hladnjak

10 godina
neaktivan

Onda ništa, ja sam se iskreno nadao da ću je moći samo ubaciti bez mijenjanja ičega, ali sad ako treba trošiti dodatnih 600 kuna, a i uopce nije toliko povoljno, očito, koliko sam ja mislio, mislim da onda nema smisla. Pogotovo jer imam r7 260x koja nije bogzna što, ali vrti sve što treba na pristojnim postavkama. Budem onda oko božića kupio neku jaču grafu, ili izmijenio sve.

Hvala svima na odgovorima.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Poz, uzo bi ovu graficku:

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_228&products_id=16032&osCsid=26ba8e38063fa6f2e8c94e709a668715

Rezolucija na kojoj igram igre je 1920x1080. Trenutna graficka mi je VTX3D HD 6770, kolki ce bit performance improvement i kolko dugo cu bit miran sa tom grafickom? I pase li uz i5 3470? Sto mislite hoce li za bozic malo roknut cijena? I da, napajanje mi je xfx 550w core edition

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.8.2015 11:05 (Yoman282).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Yoman282 kaže...

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_228&products_id=16032&osCsid=26ba8e38063fa6f2e8c94e709a668715

Rezolucija na kojoj igram igre je 1920x1080. Trenutna graficka mi je VTX3D HD 6770, kolki ce bit performance improvement i kolko dugo cu bit miran sa tom grafickom? I pase li uz i5 3470? Sto mislite hoce li za bozic malo roknut cijena? I da, napajanje mi je xfx 550w core edition

ogroman ce ti bit performance improvement, a bit ceš sa njom miran dulje vrijeme, makar je to teško prognozirat, uglavnom razlika između ove tvoje hd 6670 i gtx 960 je nebo i zemlja, pasat će ti uz procesor, na taj procesor mogu i jače grafe ić tak da si bez brige, i napajanje ti je dobro tak da si i tu bez brige.

- ja bi na tvojem mjestu išo na r9 380 grafu, nešto malo je bolja i nešto sitno jeftinija, ove dvije su ti ok a jeftinije u istoj trgovini od ove gtx 960:

XFX R9 380 2GB, XFX-R9-380P-2DF5

MSI R9 380 2GD5T OC, GDDR5 256 bit, PCI Express x16 3.0

15 godina

pozz evo odlucio sam i ja nesto da promin na svome komp za sada iman intel quad 6600 a sa kolega sa foruma prodaje plocu,memoriju i ram   a procesor je  amd phenom x4 925 overclock na 3,7Ghz pa sam narucio a graficka mi je xfx 7770 core edition pa me zanima ocu li vidim pomak u igrama sa tim phenomon x4 925 nego sada sa svojim q6600 uglavnom igram na rezoluciji 720p fala na odg i pomoci

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.8.2015 11:21 (crosshair).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Pinhead kaže...
Yoman282 kaže...

ogroman ce ti bit performance improvement, a bit ceš sa njom miran dulje vrijeme, makar je to teško prognozirat, uglavnom razlika između ove tvoje hd 6670 i gtx 960 je nebo i zemlja, pasat će ti uz procesor, na taj procesor mogu i jače grafe ić tak da si bez brige, i napajanje ti je dobro tak da si i tu bez brige.

- ja bi na tvojem mjestu išo na r9 380 grafu, nešto malo je bolja i nešto sitno jeftinija, ove dvije su ti ok a jeftinije u istoj trgovini od ove gtx 960:

XFX R9 380 2GB, XFX-R9-380P-2DF5

MSI R9 380 2GD5T OC, GDDR5 256 bit, PCI Express x16 3.0

tocno to 

Mozda cak R9 280. Je starija, al ce ti doci dobro 3gb memorije. GTA V npr. pojede 2200 mb kad se teksture stave na very high, a ostalo na normal-high. S grafom ranga 280/380 mozes igrat sa dobrim FPS-ima i na jacim postavkama pa ti 1gb dobro dodje.

Samozadovoljstvo uništava perfekciju. | LoL EUNE: iScream | http://eune.op.gg/summoner/userName=iScream
14 godina
crosshair kaže...

pozz evo odlucio sam i ja nesto da promin na svome komp za sada iman intel quad 6600 a sa kolega sa foruma prodaje plocu,memoriju i ram   a procesor je  amd phenom x4 925 overclock na 3,7Ghz pa sam narucio a graficka mi je xfx 7770 core edition pa me zanima ocu li vidim pomak u igrama sa tim phenomon x4 925 nego sada sa svojim q6600 uglavnom igram na rezoluciji 720p fala na odg i pomoci

Trebao si samo clockat svoj Q6600 i bio bi u istom rangu performansi kao i OC Phenom te štedit za moderniju platformu. Ako si već sve to uzeo i rješavaš se Q6600 onda ti mogu reć da s obzirom da te arhitekture imaju slične performanse a da je Phenom na 3.7Ghz a tvoj Q 6600 na 2.4Ghz, sigurno će bit napredka.

10 godina
neaktivan

pozdrav svima.

prvi mi je post ovdje, trebala bi mi pomoć tj savjet.

konfiguracija:

mbo: ABIT AB9-QuadGT
proc: INTEL Q6600@stock
cooler: Scythe Yasya 120mm
mem: Crucial Ballistix 3x1Gb
gpu: ATI RADEON 7700 2Gb
hdd: Corsair 120GbSSD
hdd: 4xSamsung 7,2krpm SATA
optical: ima
wifi: add-in wifi card
psu: Scythe Kamariki 4 750W
case: CM HAF932 bigtower
monitor: ASUS VW222

zamijenio bih samo procesor za noviji ali to za sobom povlači i matičnu i memoriju, što mi je u redu.

svrha zamjene je s jedne strane pojačati pc, s druge smanjiti količinu topline koja iz njega izlazi a pogotovo smanjiti potrošnju struje. pc mi je 24/7 uključen i mislim da 95% vremena struju troši gotovo uzalud (torrenti i/ili muzika a gasiti komp kad ga ne koristim mi nije opcija).

igre igram povremeno i to isključivo Colin Dirt i Starcraft2. postojeći komp je i više nego dovoljan za to (sve ultra, 1920x1080, 4xAA).

pitanja su sljedeća:

1.

ASUS H97 Plus, Intel H97, DDR3, zvuk, G-LAN, SATA, RAID, PCI-E 3.0, USB 3.0, D-SUB, DVI, HDMI, ATX, s. 1150 ASUS mbo

ili

BIOSTAR Hi-Fi Z97WE, Intel Z97, DDR3, zvuk, S-ATA, G-LAN, RAID, PCI-E 3.0, USB 3.0, D-SUB, DVI, HDMI, ATX, s. 115 Biostar mbo

2.

INTEL Core i5 4460 BOX, s. 1150, 3.2GHz, 6MB cache, GPU, Quad Core -1.474,00kn i5-4460

ili

INTEL Core i3-4370 3,8GHz, GPU, Dual Core - 1.209,00kn i3-4370

3.

8 ili 16Gb rama?

4.

i meni najveća dilema, da li je moguće pc ovako konfigurirati: pod normalno koristiti GPU integriran u sam procesor a po potrebi uključiti Radeon 7700. u tom slučaju potrebna su mi dva hdmi kabela, što nije problem. da li se switch sa jedne na drugu grafičku može napraviti bez ulaska u bios (tj bez restarta)?. i najvažnije pitanje, kada je aktivan gpu u procesoru, da li je ovaj drugi isključen u smislu da ne povlači nikakvu struju?

što se tiće procesora i3 ili i5, iako je možda odgovor očit (ako se zanemari razlika u cijeni) ja sam u dilemi zbog potrošnje struje, samog takta koji je podosta veći kod i3, pogotovo zato što komp koristim za internet, torrente, filmove (ugl bluray ili .mkv u full hd rezoluciji, višekanalni zvuk, ugl malo zahtjevniji posao) i to nešto malo igranja što mislim da ni za jedan od ovih proc nije problem. da budem jasan, razlika od 400kn mi ne znači, ja zapravo tražim brži od ova dva procesora, ali imajući na umu moje korištenje kompa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

1. Asus H97 Plus. Odlicna maticna, i sam ju imam. Osim toga Z97 ti ne treba jer neces overclockat.

2. Ovisi o tebi. S obzirom da ne igras neke AAA naslove nece ti trebati quad core. A opet s druge strane, sa Quad core si vise futureproof pa ako cijena nije problem idi na i5.

3. 8GB uvrh glave.

4. GPU se moze mijenjati u device manageru u control panelu. Otvoris device manager i pod display adapters mozes enable/disable Intel HD ili Radeon 7700 series.

Samozadovoljstvo uništava perfekciju. | LoL EUNE: iScream | http://eune.op.gg/summoner/userName=iScream
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozdrav,

namjeravam kupiti novi procesor i ram(budzet cca 2000kn). Novo napajanje i graficku bi uzeo za nekih 6mj.

Pc bi sluzio za igranje.

Trenutna konfiguracija je:

-phenom II 945

-MBO m5a97 r2.0

-2x2gb ddr3 1333mhz

-7850 2gb

-seasonic 450W

-cpu fan thermaltake contac 30

-kuciste thermaltake dokker

Unaprijed hvala na savjetima i prijedlozima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

FX 8320 / FX 8350

8GB 1866MhZ

1650-1900kn

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Znaci napajanje bi mi guralo bez problema ukoliko se odlucim na fx 8350?

12 godina
kalingast kaže...

Znaci napajanje bi mi guralo bez problema ukoliko se odlucim na fx 8350?

pa sisa od 450w bi to trebala gurat bez problema, jedino ako ćeš kasnije uzimati neku "žedniju" grafu tipa 390/390x bi bilo dobro uzet nešto jače

10 godina
neaktivan
GamerX9 kaže...

1. Asus H97 Plus. Odlicna maticna, i sam ju imam. Osim toga Z97 ti ne treba jer neces overclockat.

2. Ovisi o tebi. S obzirom da ne igras neke AAA naslove nece ti trebati quad core. A opet s druge strane, sa Quad core si vise futureproof pa ako cijena nije problem idi na i5.

3. 8GB uvrh glave.

4. GPU se moze mijenjati u device manageru u control panelu. Otvoris device manager i pod display adapters mozes enable/disable Intel HD ili Radeon 7700 series.

hvala na brzom odgovoru.

2. znam da ovisi o meni, ali meni pak ovisi o tome koji je procesor brži u sferi koju ja koristim, a to je gledanje hd filmova, internet i nešto malo igranja. prvi je 4 jezgre na 3,2GHz, drugi 2 jezgre na 3,8GHz. benchmark testovi mi nisu neki pokazatelj jer nisu real situation test, ili barem ja među silnim testovima ne znam koji je meni relevantan.

4. znam da se može enable/disable u control panelu, ali da li će komp jednostavno prebacivati sa jedne na drugu grafičku bez zamrzavanja i da li u tom slučaju Radeon gubi napajanje (što bi meni i bila jedina svrha toga, inače mogu komotno ostati na radeonu).

hvala

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.8.2015 16:12 (KaeFCe).
16 godina

Pozdrav!

Može li netko pomoći oko ovog problema?

Ovako, prijatelj je uzeo Asus H61M-K i i5 2500K, kojeg matična ne podržava, odnosno socket je isti (1155), no matična podržava 77w tdp, dok je i5 2500k 95w.

Jedini (trenutno vidljivi) problem je kod paljenja što izbaci ''cpu not supported, press F1 to continue'' te nakon toga normalno boota Windowse.

Zanima me sada hoće li se stanje popraviti, odnosno hoće li se izbjeći crkavanje matične (VRM-a) ako undervoltam CPU (znam da i dalje neće biti ''kompatibilni'', ali radi sve normalno nakon što se boota)?

EDIT: I naravno, preporuka nekog CPU-a ukoliko ovo nije najsretnije rješenje. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.8.2015 17:09 (s0me0ne).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
KaeFCe kaže...
GamerX9 kaže...

3. 8GB uvrh glave.

hvala na brzom odgovoru.

2. znam da ovisi o meni, ali meni pak ovisi o tome koji je procesor brži u sferi koju ja koristim, a to je gledanje hd filmova, internet i nešto malo igranja. prvi je 4 jezgre na 3,2GHz, drugi 2 jezgre na 3,8GHz. benchmark testovi mi nisu neki pokazatelj jer nisu real situation test, ili barem ja među silnim testovima ne znam koji je meni relevantan.

4. znam da se može enable/disable u control panelu, ali da li će komp jednostavno prebacivati sa jedne na drugu grafičku bez zamrzavanja i da li u tom slučaju Radeon gubi napajanje (što bi meni i bila jedina svrha toga, inače mogu komotno ostati na radeonu).

hvala

2. Idi na Quad core, cisto za buducnost.  Ustvari idemo ovako. Kad namjeravas opet nadogradivat PC, CPU konkretno?

4. Kad disableas jednu/enableas drugu ce ti se zacrniti ekran na par sekundi i to je to - radit ce na ovoj koja je enabled. Ne gubi napajanje u potpunosti, ali ce biti kao da je idle, a s obzirom da 7700 serija nije imala neki TDP (moja 7750 je bila 55W ako se ne varam) ce trositi ispod 10W u idleu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.8.2015 17:40 (GamerX9).
14 godina

I dalje sam u dilemi, ne znam da li da ostanem na Asus Crosshair V Formula-Z i AMD FX 8120 ili da idem na Asus Maximus VII Hero i Pentium G3258 ( kad skupim pare onda na i5 4690K). Imam ponudu za svoju ploču i procesor 1800Kn. Asus Maximus VII Hero je 1750kn i uzeto bi Intel Pentium G3258 za 500Kn, a kasnije kad skupim novce prodao bi pentium i uzeo i5 4690K. Najviše me vuće to što bi matična imala 36 mjeseci garancije i procesor isto toliko a moje sadašnje od AMD-a nema više garancije. Da li mi se isplati  onda prijeći na intel osim garancije, koliko dobivam sa tim i5 4690K. I još jedno pitanje da li ću moći igrati BF4 MP na tom pentiumu sa 280X na Full HD dok ne skupim novce za i5.

Koja je razlika između Asus Maximus VII Hero i  Asus Maximus VII Ranger, primjetio sam da Ranger ima manje kondenzatora oko socketa za CPU, da li tih 300 kn razlike se isplati. 

10 1. Ostat na AMD
2 2. Prijeći na Intel
http://valid.x86.fr/4fgk63
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.8.2015 17:55 (Ivanjino96).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice