Savjeti o nadogradnji računala izdvojena tema

poruka: 25.152
|
čitano: 4.540.871
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Savjeti o nadogradnji računala

Dobar dan, zelio bih nadograditi racunalo koje koristim za igranje najnovijih i buducih igrica, autocad, office, mathematica i slicno:

Planiram potrositi oko 5000 kuna za to (prvenstveno za bolju graficku karticu), a zelio bih da mi kazete da li se isplati nadogradjivati ili je bolje kupiti sve novo za neku vecu cijenu?

Trenutna konfiguracija:

procesor: intel i7-870 LGA1156

maticna ploca: asus P7P55D LE

graficka kartica: sapphire radeon HD 5870

radna memorija: 8GB DDR3

kuciste: cooler master 690

napajanje: Scythe Kamariki 4 550W

monitor: samsung syncmaster 2494HM

Takodjer, mozete li preporuciti neki dobar SSD da na njega stavim windows 7, i takodjer da li se isplati cekati da izadje nova generacija high end grafickih kartica ili ce ove postojece jos dugo biti aktualne pa se isplate kupiti?

Hvala unaprjed,

Ante

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Savjeti o nadogradnji računala
phoenix2003 kaže...

nije lud prodavat !

ram mu dobar i netreba ga mijenjat

kućište također i napajanje

a to ti je već ušteđeno cca 250 eura 

naravno prodat mbo, gpu, cpu 

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.10.2014 13:46 (Bulldozer).
17 godina
neaktivan

da li je ovaj cpu koji imam trenutno jako los i star ili je jos uvijek solidan? mislio sam da bi mozda bilo dosta samo novi gpu tipa neki radeon r9, ali kazes da je bolje jos i maticnu i procesor? koje konkretno?

13 godina
Grkljan kaže...

da li je ovaj cpu koji imam trenutno jako los i star ili je jos uvijek solidan? mislio sam da bi mozda bilo dosta samo novi gpu tipa neki radeon r9, ali kazes da je bolje jos i maticnu i procesor? koje konkretno?

Nova gtx 9xx serija je odlicna, ali ja na tvom mjestu bih sacekao odgovor iz radeona 3xx seriju jer ce cijene samo pasti a dobices vise. Trenutno nisi u zurbi, mada bi cpu mogao biti malo jaci ako se ne varam, za high end grafe. Ponavljam nisam upoznat s tom serijom i7.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina
neaktivan
Bulldozer kaže...
phoenix2003 kaže...

nije lud prodavat !

ram mu dobar i netreba ga mijenjat

kućište također i napajanje

a to ti je već ušteđeno cca 250 eura 

naravno prodat mbo, gpu, cpu 

Stvarno, RAM, kućište i PSU su komponente koje najviše utiču na performanse računara, nema šta!{#}{#}

17 godina
Grkljan kaže...

Dobar dan, zelio bih nadograditi racunalo koje koristim za igranje najnovijih i buducih igrica, autocad, office, mathematica i slicno:

Planiram potrositi oko 5000 kuna za to (prvenstveno za bolju graficku karticu), a zelio bih da mi kazete da li se isplati nadogradjivati ili je bolje kupiti sve novo za neku vecu cijenu?

Trenutna konfiguracija:

procesor: intel i7-870 LGA1156

maticna ploca: asus P7P55D LE

graficka kartica: sapphire radeon HD 5870

radna memorija: 8GB DDR3

kuciste: cooler master 690

napajanje: Scythe Kamariki 4 550W

monitor: samsung syncmaster 2494HM

Takodjer, mozete li preporuciti neki dobar SSD da na njega stavim windows 7, i takodjer da li se isplati cekati da izadje nova generacija high end grafickih kartica ili ce ove postojece jos dugo biti aktualne pa se isplate kupiti?

Hvala unaprjed,

Ante

Ja bih na tvojem mjestu kupio samo hladnjak za procesor i grafu tipa 280 ili 280x i overclockirao procesor barem na 4Ghz i to je to.

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
11 godina
neaktivan

Pozdrav,

imam stariju konfiguraciju:

procesor Intel dual core E5200 2.5 Ghz sa difoltnim kulerom

maticna ASUS P5KPL-AM SE

2 GB DDR2 RAM

1 HDD od 1TB

1 HDD od 200 GB

DVD przilica

Napajanje MS industrial od 400 W

Koje su najjače grafičke kartice koje mogu ugradit u ovu konfiguraciju (a da nema bottlenecka i sličnih problema)

0 0 hvala 0
17 godina
int.eNt kaže...

Pozdrav,

maticna ASUS P5KPL-AM SE

2 GB DDR2 RAM

1 HDD od 1TB

1 HDD od 200 GB

DVD przilica

Koje su najjače grafičke kartice koje mogu ugradit u ovu konfiguraciju (a da nema bottlenecka i sličnih problema)

Ja nebih išao tu na ništa jače od radeon r7 250 s tim da i za nju moras overclockirati procesor na preko 3ghz. E5200 ide bez problema preko 3ghz i sa default voltazom

11 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...
int.eNt kaže...

Pozdrav,

maticna ASUS P5KPL-AM SE

2 GB DDR2 RAM

1 HDD od 1TB

1 HDD od 200 GB

DVD przilica

Ja nebih išao tu na ništa jače od radeon r7 250 s tim da i za nju moras overclockirati procesor na preko 3ghz. E5200 ide bez problema preko 3ghz i sa default voltazom

A mozda HD 7750 ? Kažu da je bolja na većim rezama, imam velik monitor...

hvala na odgovoru !

17 godina
int.eNt kaže...
Patrick_cro kaže...
int.eNt kaže...

Pozdrav,

maticna ASUS P5KPL-AM SE

2 GB DDR2 RAM

1 HDD od 1TB

1 HDD od 200 GB

DVD przilica

hvala na odgovoru !

Starija grafa ali malo jača, uzmi nju ako je dobra cijena, inače i 5670gddr5 ili 6670gddr5 su ti dobre za taj procesor jer ne može on iskorisititi jače grafe tako da praktički nečeš vidjeti razliku između njih

11 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...
int.eNt kaže...
Patrick_cro kaže...
int.eNt kaže...

Pozdrav,

maticna ASUS P5KPL-AM SE

2 GB DDR2 RAM

1 HDD od 1TB

1 HDD od 200 GB

DVD przilica

hvala na odgovoru !

Starija grafa ali malo jača, uzmi nju ako je dobra cijena, inače i 5670gddr5 ili 6670gddr5 su ti dobre za taj procesor jer ne može on iskorisititi jače grafe tako da praktički nečeš vidjeti razliku između njih

A nesto kao GeFirce GT 630, 1gBb DDR5 ?

Vrebam na njuskalo sada ciljam do 300 kn ako je moguce, pa ako mozes nabacit jos par modela da znam sta valja bio bi zahvalan :). Inace sto je sa NVidion tog ranga ?

EDIT: 256 bitne grafe na ovakav procesor nebi isle ? il ima i nekih 256 bitnih sto bi isle ?

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.10.2014 23:20 (int.eNt).
17 godina
int.eNt kaže...
Patrick_cro kaže...
int.eNt kaže...
Patrick_cro kaže...
int.eNt kaže...

Pozdrav,

maticna ASUS P5KPL-AM SE

2 GB DDR2 RAM

1 HDD od 1TB

1 HDD od 200 GB

DVD przilica

hvala na odgovoru !

A nesto kao GeFirce GT 630, 1gBb DDR5 ?

Vrebam na njuskalo sada ciljam do 300 kn ako je moguce, pa ako mozes nabacit jos par modela da znam sta valja bio bi zahvalan :). Inace sto je sa NVidion tog ranga ?

EDIT: 256 bitne grafe na ovakav procesor nebi isle ? il ima i nekih 256 bitnih sto bi isle ?

Nema nikakve veze koliko su bitne, to je samo propusnost na kartici, prije su se koristile i 512bitne ali su skuplje za proizvodnju pa su se kasnije proizvodači odlučili na smanjivanje sabirnice i podizanje memorije da dobe istu propusnost sa manjom cijenom izrade. Važno je samo da je PCI-E utor i to je to i naravno da ne treba dodatno napajanje jer imas jako slabo napajanje. 

Možeš uzeti i nju, gledaj samo da su malo novije serije, od nvidie neznam, ne pratim taj nizi rang ali dobra ti je i ta GT 630gddr5, imaš i tu na forumu Asus 6670gddr5  za 350kn pa se probaj dogovoriti za cijenu. Uglavnom gledaj da imaju gddr5 memoriju. 

11 godina
neaktivan

Patrik hvala ti ! Respect.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.10.2014 21:35 (DoMiNiK1310).

0 0 hvala 0
17 godina

Za iskoristiti tu gtx 285 moras nabaviti nekakav quad jer ovako je neces iskoristiti do maximuma sa tim dualcom, ako hoces nekakve dodatne perfomanse bez ulaganja onda overclockiraj taj e7400 dokle ide. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav!

Evo mene opet.

Imam pitanje u svezi SSD diska, htio bih to staviti isključivo zbog pokretanja OS-a.

Dal će se primjetiti sto na brzini rada kompa?

Koji SSD preporucujete?

0 0 hvala 0
13 godina

da...minimalno 120gb

npr Intel 120Gb s 60mj gare

https://www.facebook.com/profile.php?id=100005212124705
Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
Lijep pozdrav. Vratio sam se sa kruzera evo. Donjeo nesto novaca pa planiram ulozit do 4500kn u moje racunalo. Napisat cu sadasnju konfiguraciju i ono sto planiram promjenit. Vi nadodajte ako je nesto potrebno. Stavit cu i cjene do koje mozete predlagati konfiguracije.

Procesor: AMD Black Edition AMD FX 4100 / 3.6 GHz (Neplaniram mjenjati)

Grafički sustav: AMD Radeon HD 6750 1GB GDDR5 (Ovo je najbitnije, do 2500kn slobodni ste staviti graficku, takodjer radeon)

Radna memorija: 8GB DDR3 1600MHz (Planiram stavit jos 8GB rama vi samo recite koje)

Matična Gigabayte: 970A Ud3 (Neplaniram mjenjati)

Tvrdi disk: 1024GB SATA (SSD disk do 600 kn)

Uz novu grafu i sve trebat ce i novo napajanje jer imam šrot pa predlozite neko do 700kn.

I zvucnike kvalitetne 5.1 do 600kn...

Nemojte gledati na 100 200 kn razlike nebitno je jel nesto kosta 750 ili 640 ako je puno bolje ovo za 750. Hvala vam na odgovorima

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Namjena? Koje kuciste imas?

Ne obaziri se na TD - redovni trollovi koji nemaju drugog posla.Molim da mi se ne šalju na PM upiti za procjene komponenti i sl. Za preporuku novih/polovnih konfiguracija i komponenti sam uvijek tu ;)
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.10.2014 12:55 (zober).
12 godina
BeLLicus kaže...
Lijep pozdrav. Vratio sam se sa kruzera evo. Donjeo nesto novaca pa planiram ulozit do 4500kn u moje racunalo. Napisat cu sadasnju konfiguraciju i ono sto planiram promjenit. Vi nadodajte ako je nesto potrebno. Stavit cu i cjene do koje mozete predlagati konfiguracije.

a reko da vidim na kakvom je to kruzeru evo naš kolega bio - i izbaci mi ovu sliku {#}

dakle, kruzer evo:

17 godina
BeLLicus kaže...
Procesor: AMD Black Edition AMD FX 4100 / 3.6 GHz (Neplaniram mjenjati)
Grafički sustav: AMD Radeon HD 6750 1GB GDDR5 (Ovo je najbitnije, do 2500kn slobodni ste staviti graficku, takodjer radeon)
Radna memorija: 8GB DDR3 1600MHz (Planiram stavit jos 8GB rama vi samo recite koje)
Tvrdi disk: 1024GB SATA (SSD disk do 600 kn)
Uz novu grafu i sve trebat ce i novo napajanje jer imam šrot pa predlozite neko do 700kn.

Procesor kojeg ne namjeravaš mijenjati nije ti baš dovoljan za guranje osjetno jačih grafičkih kartica nego što je ta koju imaš, nije dovoljan ni za današnje kartice od 1500 Kn a kamo li od 2500.

Za više memorije vrlo vjerojatno nemaš potrebe, pogotovo ako se računalo koristi primarno za videoigre.

Što se SSD-a tiće, preporučam Intel 520 120GB model, a za napajanje preporuka je Fortron Hyper 700W.

Twitter: @191x7
11 godina
zober kaže...

Namjena? Koje kuciste imas?

Amoris Maze, namjena za video igrice naravno.

Ja sam sastavio nešto ovakvo, pa recite sto mislite, http://prntscr.com/4smjgx

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.10.2014 13:04 (BeLLicus).
13 godina

Ovako onda:

- prodaj svoj cpu, case, gpu.

- cpu ti je preslab za graficke na koje ciljas, case iako je nov i izgleda privlacno oprema i kvaliteta izrade je banana te koliko se sjecam ne prima graficke iznad 30cm.

- 8Gb rama ti je dovoljno, nema potrebe za 16Gb posto si naveo gaming pod primarnu namjenu.

- 700W ti nije potrebno, dovoljno ti je manje W u kvalitetnijoj jedinici.

Novo gledaj sljedece:

= 4280 kn.

- zvucnike ti ostavljam na izbor - pogledaj Genius wood seriju ili nesto od Logitecha.

Ne obaziri se na TD - redovni trollovi koji nemaju drugog posla.Molim da mi se ne šalju na PM upiti za procjene komponenti i sl. Za preporuku novih/polovnih konfiguracija i komponenti sam uvijek tu ;)
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.10.2014 13:16 (zober).
11 godina
Ovo smo slagali ja i frend sad. Zober uzeo sam nesto od tvoga. Nesto sam nabacio. Pa sto mislis jel oke, http://prntscr.com/4smxb9
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Samo poslusaj i neces pogrijesiti ... fali ti hladnjak, uzeo si nepotrebno losiji model r9 280 s manjom garancijom, djabe lupas novac u Gold 600W psu.

14 godina
protjeran

rađe giga grafa i jeftinije napajanje :)

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina

pozz ekipa

imam potencijalnog kupca za svoju 7850 pa bih htio kupiti neku jacu grafu ali polovnu s njuskala do max 1400 kn.. na koju bih trebao pucati??

hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

S obzirom na napajanje koje posjedujes ne idu ti u prilog jace HD 7950/70 ili R9 280/X tako da bi ti preporucio dobar model GTX 670 poput Msi Twin Frozr.

12 godina
zober kaže...

S obzirom na napajanje koje posjedujes ne idu ti u prilog jace HD 7950/70 ili R9 280/X tako da bi ti preporucio dobar model GTX 670 poput Msi Twin Frozr.

pa imam u planu uskoro mjenjati napajanje, jel bi moglo to neko vrijeme gurati tu r9 280x ili ipak nikako nemoze??

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice