Savjeti o nadogradnji računala izdvojena tema

poruka: 25.180
|
čitano: 4.554.127
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Savjeti o nadogradnji računala

Da ne ubijes neznam. To ti je gotov lenovo thinkcentre M80

type: 7513

model no: RZ5

kad to zguglas izbaci na sluzbenoj stranici, mislim da u toj seriji svi modeli koriste istu maticnu

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Savjeti o nadogradnji računala
MetaSk kaže...

Da ne ubijes neznam. To ti je gotov lenovo thinkcentre M80

type: 7513

model no: RZ5

kad to zguglas izbaci na sluzbenoj stranici, mislim da u toj seriji svi modeli koriste istu maticnu

Hmm, ako imas drugi PC ili laptop, pa ti mogu preko skypea pogledat bios

NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH
11 godina
neaktivan

pa na mobitelu imam skype, sibnem ti pm sutra kad cu bit kod tog kompa pa se cujemo. Ili napisi tu koji podaci ti trebaju iz biosa pa prepisem

0 0 hvala 0
14 godina
MetaSk kaže...

pa na mobitelu imam skype, sibnem ti pm sutra kad cu bit kod tog kompa pa se cujemo. Ili napisi tu koji podaci ti trebaju iz biosa pa prepisem

samo preko skypea cemo to riješit, želim pogledat nekaj a to bas i nemozemo ovak uciniti

NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH
11 godina
neaktivan

Moze neki savjet za nadogradnju ovog kompa? Hvala!

MY PC MY PC
BF3: MicroGuyCRO
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.9.2014 0:06 (MrSneakyGuyGaming).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Fina ti je temperaturica proca :) Ili ti ne stoji dobro hladnjak, ili ti je pun prasine te treba zamjenu paste ili ga drzis u pecnici :) ... pa se malo pobrini oko toga.

Max budjet, brand - model - w napajanja koje posjedujes? Namjena?

Ne obaziri se na TD - redovni trollovi koji nemaju drugog posla.Molim da mi se ne šalju na PM upiti za procjene komponenti i sl. Za preporuku novih/polovnih konfiguracija i komponenti sam uvijek tu ;)
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.9.2014 0:36 (zober).
14 godina
zober kaže...

ili ga drzis u pecnici :)

Ja mislim da je ovo zadnje. {#}

Ne obaziri se na TD, to su samo TD Trollovi, nemaju pojma o ničemu, pa moraju zaje... one koji nešto znaju. ;-))))))) (i3 4130 pojede ovaj tvoj i3 3240 za doručak) :D OMG.
11 godina
neaktivan
zober kaže...

Fina ti je temperaturica proca :) Ili ti ne stoji dobro hladnjak, ili ti je pun prasine te treba zamjenu paste ili ga drzis u pecnici :) ... pa se malo pobrini oko toga.

Max budjet, brand - model - w napajanja koje posjedujes? Namjena?

700kn Corsair 350w Gaming

BF3: MicroGuyCRO
13 godina

Slab je to budjet, ali se uz malo truda moze bez problema osvjeziti na puno bolje ako pratis oglasnike, trznjake po forumima i sl.

- nadji polovan X4 740 (cca 350-400 kn), a svoj cpu prodaj.

- ostatak novaca ulozi u polovnu HD 7770.

I nemas nikakav gaming corsair vec najvjerojatnije low end VS seriju koja je dolazila u 350W izvedbi.

Ne obaziri se na TD - redovni trollovi koji nemaju drugog posla.Molim da mi se ne šalju na PM upiti za procjene komponenti i sl. Za preporuku novih/polovnih konfiguracija i komponenti sam uvijek tu ;)
11 godina
neaktivan

Molim pomoc oko moje konfiguracije ,kaj bi se tu moglo nadograditi uz neke ne tako velike investicije a da mogu igrat neke novije igre ....hvala!!cca 2000kn..

Konfiguracija :

Maticna    : Gigabayt Intel GA-H55M-S2

Procesor   : Intel COre i3 - 3.2 Gz

RAM          : 2 x 2 GB Apacer DDR3-1333 – 2GB Pc3 -10600 –cl9

Graficka    : Geforce GT 240

Napajanje :  LC 8400BTX – 400 W ATX

Hard disc   : Western Digital 1 TB

Os Win      : Windows 7 x64 

Monitor    : LG W2242 T

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.9.2014 17:54 (mirop001).

0 0 hvala 0
14 godina
rabljeni i5 750/760, grafička r7 265 i napajanje corsair cx430w ili silverstone strider
Moj PC  
2 0 hvala 2
13 godina
protjeran
zuper kaže...
rabljeni i5 750/760, grafička r7 265 i napajanje corsair cx430w ili silverstone strider

Bolje od toga nemre, osim ak ne proda to i uzme skroz novi 1150 setup,ali s njuske naravno cpu,grafu,i neku jeftiniju plocu ako mu taj nacin nije stran:)lp
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
12 godina

Imam konfiguraciju amd 740 procesor fm2, gtx 660 grafu, matičnu nisam siguran. Planiram kupiti procesor 

AMD X4 A10 6800K (4100Mhz,4MB ,32nm,100W,FM2 Richland)

Trenutni procesor mi ide na 3200 Mhz*4, ali overkloka san ga u biosu na 3900 da mi nekako vuče.

Dobra kupnja? Treba mi za igrice. Često mi se desi kad bude puno igrača da fps ode na 10, npr Archeage.

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.9.2014 9:11 (Neznalica121212).

0 2 hvala 0
14 godina
odjavljen

Nikako dobra kupnja kad je to zapravo isti, odnosno slični procesor bez iGPUa (neka me netko ispravi ako griješim). Tako da ti je to bacanje para u vjetar. 

0 0 hvala 0
12 godina

Kako misliš isti? Ovaj radi na 3200 ovaj na 4100

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
zuper kaže...

Bolje od toga nemre, osim ak ne proda to i uzme skroz novi 1150 setup,ali s njuske naravno cpu,grafu,i neku jeftiniju plocu ako mu taj nacin nije stran:)lp

Hvala na odgovoru, po tvom misljenu za koju cijenu bi ga mogao prodati??

13 godina
Neznalica121212 kaže...

bacanje love...tebi treba jači proc, kao što je fx6300... prodaj taj FM2 i pređi na neki AM3+ fx6300 ili intel i5

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act + www.bug.hr/cijene/
11 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
12 godina
FakeDeath kaže...
Neznalica121212 kaže...

bacanje love...tebi treba jači proc, kao što je fx6300... prodaj taj FM2 i pređi na neki AM3+ fx6300 ili intel i5

Što bi onda triba prominit, procesor i matičnu, grafička će mi moć u bilo koju matičnu novu?

13 godina

da, prodaj svoj proc i matičnu

te kupi FX 6300 + Gigabyte 970 DS3P ili neki polovan i5 sck1155 + b75 ploču pa si miran

cijena prolazi samo ovisi o garanciji, ako sve to ima barem 12mj+ garanciju, ok je

iako se nađe boljih računala, polovnih za tu lovu ili malo više...

kupuješ ili?

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act + www.bug.hr/cijene/
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.9.2014 10:44 (FakeDeath).
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav!

Moze molim vas mala pomoc oko nadogradnje racunala, htio bih uloziti nekih 3000 kuna, promijeniti cpu, gpu i maticnu, presao bih i na intel ako je ponuda bolja.

Evo pc-a:

procesor: amd athlon II x3 440 (3 CPUs) ~ 3.0GHz

matična: gigabyte GA-880GM-UD2H

grafika: Nvidia GeForce GTS450, 1gb

Ram: 4Gb, ddr3

napajanje: 600w

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

koje je to točno napajanje? za što bi koristio najviše komp? igre?

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.9.2014 10:45 (FakeDeath).
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Napajanje je lose, kinesko nesto, stvarno ne znam tocno...uglavnom za igre,da.

13 godina

kutija ti je ATX formata? stanu vece ploče od ove tvoje?

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Mislim da stanu, ova konfiguracija je bila u mini toweru pa sam ju prebacio u malo veću kutiju...

13 godina
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Kad bi recimo promijenio samo cpu i ploču, ne bi dobro radilo?

13 godina

pa ne znam, napajanje ti je očito krš...grafa zavisi koji monitora imaš, koja rezolucija, kakve igre planiraš igrati...

Možeš za početak uzeti onda neki i5 4440 + neku ATX najeftiniju ploču B85/h97 pa vidjeti kako će se ponašati igre

Kasnije uzmeš kvalitetnije napajanje + jaču grafu i vozi dalje

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.9.2014 11:06 (FakeDeath).
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Što kažeš na ovako nešto da kupim pa uz to uzeti neku jeftiniju ploču

http://www.njuskalo.hr/procesori/intel-core-i5-4690-3.9ghz-nov-zapakiran-ventilatorom-oglas-12537702

13 godina

ako ima račun i garanciju ok je (naravno nađi se s njime), možeš tak šta uzeti i uz to neku ATX ploču i to je to za početak (al obavezno nova ploča ili polovna sa barem 24mj gare)

inače taj proc je 3500mhz, što je neprimjetna razlika između i5 4440 koji radi na 3100mhz

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.9.2014 11:22 (FakeDeath).
Moj PC  
0 1 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice