Savjeti o nadogradnji računala izdvojena tema

poruka: 25.180
|
čitano: 4.554.444
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Savjeti o nadogradnji računala

Kakav laptop se preporučuje za rad u AutoCAD-u 3D i sličnim programima. Jedna prijateljica me pitala da joj preporučim jedan takav program, ona kaže da joj treba sa jakom grafičkom.... neznan, gleda sam sys req na stranici AutoCAD-a i ne preporučuju uopće jaku grafičku ako sam dobro vidia, samo puno RAM-a. Neznan, možda joj triba grafička za ove druge slične programe koje koristi, rekla mi je još te neke zaboravia san. 

Uglavnom, kakav laptop uzet za takvu svrhu.

EDIT: falivena tema

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.9.2014 14:44 (dr. zlo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Savjeti o nadogradnji računala
Ne obaziri se na TD - redovni trollovi koji nemaju drugog posla.Molim da mi se ne šalju na PM upiti za procjene komponenti i sl. Za preporuku novih/polovnih konfiguracija i komponenti sam uvijek tu ;)
14 godina
neaktivan

pozdrav ekipa.

Molio bih pomoć za nadogradnje računala.

trenutna konfiguracija je sljedeća

procesor : amd phenom II 955 BE

matična: asrock 770 extream 3

grafička: nvidia Zotac gtx 560 1 gb OC

memorija: 4 gb dd3 1600 mhz corsair vengance

hdd: samsung spinpoint3 1 tb

cooler za proc. : sait catana 3

napajanje: corsair 560 w ( nisam siguran za točan naziv , mislim da cx serija)

monitor dell: 2412 ips

Pc bi služio za igranje, znači što bolje performance (npr.  WAtch dogs, BF 4 s mojom trenutnom  konf. mi trzaju jako i nije to to više. )

pa molim pomoć što promjeniti? plaćam gotovinom , buđet recimo max 3000 kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Hery kaže...

Možda ovako nešto.

• 1 x AMD CPU Desktop FX-Series X6 6300 (3.5GHz,14MB,95W,AM3+) box
  • 1 x Gigabyte GA-970A-DS3P, AM3
  • 1 x Sapphire R9 280 3G GDDR5 Dual-X with boost

Ukupno: 3000 kn

Iako bi ja još dodao 4GB RAMa.

Bilo bi dobro da provjeriš o kojem napajanju točno se radi, tako da smo načisto.

Ne obaziri se na TD, to su samo TD Trollovi, nemaju pojma o ničemu, pa moraju zaje... one koji nešto znaju. ;-))))))) (i3 4130 pojede ovaj tvoj i3 3240 za doručak) :D OMG.
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.9.2014 17:32 (Valentin17).
13 godina
protjeran
Valentin17 kaže...
Hery kaže...

Možda ovako nešto.

Bilo bi dobro da provjeriš o kojem napajanju točno se radi, tako da smo načisto.

taj mu fx 6300 nebu previse drasticno pomogao u odnosu na stari phenom,

ja bi rade uzeo pre mocni i5 4590 (1200kn) (reci da te je stipe preporucio:) imas i garanciju kod njega!

neku plocu od 350-550kn ovisi o potrebama, ak uzmes neku jeftiniju varijantu ostat ce ti i za ovu r9 280!

skok u gaming perfomansama je nemjerljiv u odnosu na bilo sta drugo!{#}jos ak prodas tu staru gtx560 imas i za 30% jacu 280x! napajanje je dovoljno za sve ovo...

LP

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
14 godina
Stjepanj kaže...
ja bi rade uzeo pre mocni i5 4590 (1200kn) (reci da te je stipe preporucio:) imas i garanciju kod njega!

Još bolje. {#}

Ne obaziri se na TD, to su samo TD Trollovi, nemaju pojma o ničemu, pa moraju zaje... one koji nešto znaju. ;-))))))) (i3 4130 pojede ovaj tvoj i3 3240 za doručak) :D OMG.
15 godina
neaktivan

Planirao sam uzeti SSD disk http://www.instar-informatika.hr/ssd-disk-kingston-120gb-hyperx-fury-sata-3-25/0140535, ali kad sam rekao prijatelju on mi je rekao da mi se više isplati uzeti dodatnih 4GB RAM-a. Kako većinom igram samo CS:GO i ponekad BF3 s kojim nemam problema vezanih uz fps, mislio sam uzeti SSD kako bih ubrzao beskonačno dugo učitavanje u BF3 MP mape. Hoću li više dobiti kupnjom SSD-a ili RAM-a? 

Uvik kontra!!!
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.9.2014 20:03 (Nixii).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Nixii kaže...

Planirao sam uzeti SSD disk http://www.instar-informatika.hr/ssd-disk-kingston-120gb-hyperx-fury-sata-3-25/0140535, ali kad sam rekao prijatelju on mi je rekao da mi se više isplati uzeti dodatnih 4GB RAM-a. Kako većinom igram samo CS:GO i ponekad BF3 s kojim nemam problema vezanih uz fps, mislio sam uzeti SSD kako bih ubrzao beskonačno dugo učitavanje u BF3 MP mape. Hoću li više dobiti kupnjom SSD-a ili RAM-a? 

pa i tih 4gb ti je na knap za bf3(to je danas teski minimum), no ak velis da ti radi sve bez stucanja onda svakako prvo ssd i onda sto prije jos 4gb!

15 godina
neaktivan

Zahvaljujem na brzom odgovoru. Sad svakako planiram uzeti RAM oko nove godine.

Uvik kontra!!!
14 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Valentin17 kaže...
Hery kaže...

Možda ovako nešto.

neku plocu od 350-550kn ovisi o potrebama, ak uzmes neku jeftiniju varijantu ostat ce ti i za ovu r9 280!

skok u gaming perfomansama je nemjerljiv u odnosu na bilo sta drugo!{#}jos ak prodas tu staru gtx560 imas i za 30% jacu 280x! napajanje je dovoljno za sve ovo...

LP

hvala na odgovorima.

napajanje je malo starije jedino... model je hx 520 w corsair . jel to još dobro za novije procesore?

ako nije fx x6 nije tolika razlika, nešto bolje od amd-a ili je ovaj intel debelo bolji od svega?

i dajte preporuku za matičnu isto za intel ... i normalno za amd platformu. ( može i nešto jeftinije samo da igre dere max) :)

tnx

12 godina
Nixii kaže...

Ako ces ici na ssd onda nemoj taj nego ovaj 

12 godina

pozz ekipa!

htio bih malo nadograditi racunalo pa trebam vase misljenje:

sto mi je najbitnije i sto da prvo mijenjam?
ne mogu odrediti budet jer bih prvo prodao dio koji trebam mjenjati pa onda kupio drugi.

nadogradivanje radim zbog gaminga!!

konf.:

CPU: i3 3210
MBO: MSI iB75A-G41
RAM: kingston ValueRAM DDR3 4gb 1333MHz
GPU: XFX 7850 DD 2gb
HDD: WD caviar blue 1tb, 7200rpm, 64mb
PSU: enermax 500W NAXN Basic Series
Case: Zalman z3+

hvala unaprijed!

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2014 12:21 (razor1988).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Jaci gpu ti nema toliko smisla jer je pozeljan malo jaci procesor onda, tako da ciljaj na jos jedan keks rama od 4Gb, neki i5 poput 3350P i kasnije gadjaj na jaci gpu i ssd.

Ne obaziri se na TD - redovni trollovi koji nemaju drugog posla.Molim da mi se ne šalju na PM upiti za procjene komponenti i sl. Za preporuku novih/polovnih konfiguracija i komponenti sam uvijek tu ;)
12 godina
zober kaže...

Jaci gpu ti nema toliko smisla jer je pozeljan malo jaci procesor onda, tako da ciljaj na jos jedan keks rama od 4Gb, neki i5 poput 3350P i kasnije gadjaj na jaci gpu i ssd.

ukoliko bih nasao neki povoljniji i7 cak dali bi to bilo ok za moju maticnu i dali uopce ima smisla uzimati i7 za gaming ili je pak sasvim dovoljan i5?

13 godina

Onda pikiraj neki i7 2600 oni se dosta jeftino nadju - nemas bas potrebe za njime jer ti je dovoljan i5 za gaming posto je samo razlika u HT-u, i7 bi bio bolji odabir jedino zbog mogucnosti stavljanja jos jacih gpu-a.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2014 12:32 (zober).
14 godina

Dovoljan ti je i5 jer pretpostavljam da nećeš kupt GTX 780Ti ili radit dual GPU sustav.

14 godina
protjeran
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Dakle imam jednu pločicu od 4GB Corsair Vengeance 1600Mhz Heatspreader (9-9-9-24). Mene sad zanima ako netko zna da li bi mi odgovarala ta ista memorija samo od 8GB jedna pločica tj. da li bi sve radilo u redu u dual channel modu sa tom mojom već postojoćeom 4GB memorijom?

Planiram proširiti memoriju iako znam da bi mi realno treba samo 8GB rama u kompu a ne 12GB jer planiram igrati ali opet multitasking plus eventualno kakvo streamanje u budućnosti. Proširio mi se budžet za rame pa zato pitam jer frend kaže da bolje da kupim samo jednu pločicu od 4GB da budu rami kompatibilni tj. da iskoristim max brzinu rama pa me zanima da se nebi rami "klali".

Uglavnom zahvaljujem na pomoći unaprijed :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
FistOfNorth kaže...
Dakle imam jednu pločicu od 4GB Corsair Vengeance 1600Mhz Heatspreader (9-9-9-24). Mene sad zanima ako netko zna da li bi mi odgovarala ta ista memorija samo od 8GB jedna pločica tj. da li bi sve radilo u redu u dual channel modu sa tom mojom već postojoćeom 4GB memorijom?

Planiram proširiti memoriju iako znam da bi mi realno treba samo 8GB rama u kompu a ne 12GB jer planiram igrati ali opet multitasking plus eventualno kakvo streamanje u budućnosti. Proširio mi se budžet za rame pa zato pitam jer frend kaže da bolje da kupim samo jednu pločicu od 4GB da budu rami kompatibilni tj. da iskoristim max brzinu rama pa me zanima da se nebi rami "klali".

Uglavnom zahvaljujem na pomoći unaprijed :)

za gaming razlika u brzini izmedju 1333mhz i 2133mhz je nevrjerovatnih 1-2%

na to ne obracaj paznju, ubodi jos 8GB, od viska glava ne boli, 4+4 se bas i ne isplati danas jer nije velika razlika u cijeni

p.s. kod mene je transcendence 1333mhz 4gb plocica i 8gb kingstone hyperx fury 1600mhz i radi na 1333mhz jer razlike nema

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
neaktivan
chaselol kaže...

za gaming razlika u brzini izmedju 1333mhz i 2133mhz je nevrjerovatnih 1-2%

na to ne obracaj paznju, ubodi jos 8GB, od viska glava ne boli, 4+4 se bas i ne isplati danas jer nije velika razlika u cijeni

p.s. kod mene je transcendence 1333mhz 4gb plocica i 8gb kingstone hyperx fury 1600mhz i radi na 1333mhz jer razlike nema

ma da, nisam odmah imal para za jednu od 8GB pločicu odmah a zbog konfiguracije i velikog hladnjaka na procu mi stanu dvije pločice rama kad ventilator smeta :)

Samo me zanima znači kupim 8GB rama isto tak od 1600Mhz da li će radit oba dvije pločice na 1600Mhz? Zadovoljan sam sa tim Corsair Vengeance ramima tak da bih zato htel još jednu pločicu od 8GB kupiti kad mi je jeftinije

Sorry ak te gnjavim ali samo da potvrdim kad me zanima :) 

13 godina

radice na onoj brzini koja je kod najsporijeg rama

recimo imas 1333mhz i kupis 2133mhz ram

rade na 1333mhz

ne opterecuj se tim zaista, totalno je glupa stvar za raspravu :) nema razlike, cisti marketing

Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

neka preporuka za graficku karticu do 500kn!? tj. koju moze ovaj procesor potegnut do maximuma!

intel celeron e3400 2.6ghz

4gb ram ddr3

asus p5g41t-mlx3

napajanje 750w

Hvala

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Marac94 kaže...

neka preporuka za graficku karticu do 500kn!? tj. koju moze ovaj procesor potegnut do maximuma!

intel celeron e3400 2.6ghz

4gb ram ddr3

asus p5g41t-mlx3

napajanje 750w

Hvala

neku uredsku od 250kn eventualno, nista ozbiljnije!ne bacaj novce, rade ulozi u novi cpu!lp

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.9.2014 23:45 (Stjepanj).
14 godina
neaktivan
Hery kaže...
Stjepanj kaže...
Valentin17 kaže...
Hery kaže...

Možda ovako nešto.

LP

hvala na odgovorima.

napajanje je malo starije jedino... model je hx 520 w corsair . jel to još dobro za novije procesore?

ako nije fx x6 nije tolika razlika, nešto bolje od amd-a ili je ovaj intel debelo bolji od svega?

i dajte preporuku za matičnu isto za intel ... i normalno za amd platformu. ( može i nešto jeftinije samo da igre dere max) :)

tnx

jel može neko pomoći u preporuci i za neki jači procesor amd ( jači od amd fx x6) , te neka matična (350-500) . čak mi se sviđa ta kombinacija da idem na amd r9 280x.

hvala unaprijed.

12 godina
neaktivan
Hery kaže...
Hery kaže...
Stjepanj kaže...
Valentin17 kaže...
Hery kaže...

Možda ovako nešto.

LP

hvala na odgovorima.

tnx

jel može neko pomoći u preporuci i za neki jači procesor amd ( jači od amd fx x6) , te neka matična (350-500) . čak mi se sviđa ta kombinacija da idem na amd r9 280x.

hvala unaprijed.

AMD FX  8320

ASrock 970 pro3 R2.0

Sapphire r9 280

11 godina

Sto mislite o ovom napajanju?Da li vrijedi 540 kuna?

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_150&products_id=13468

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Hery kaže...

hvala unaprijed.

nemas puno izbora

fx 6300 je apsolutni best buy danas, najmanje kosta a najvise daje

ako hoces jace, to je fx 8320

a maticnu recimo ovu?

p.s. kad uparis r9 280 i fx 6300/8320, neces imati razlike, i jedan i drugi proc zakuca grafu bez problema na 100% tako da zaboravi bottleneck ;)

14 godina
Hery kaže...

jel može neko pomoći u preporuci i za neki jači procesor amd ( jači od amd fx x6) , te neka matična (350-500)

FX6300 ili FX8320.

Ploča, Gigabyte 970A-DS3P ti dođe cca. 500 kn, plus minus 10 do 20 kn, ASUS M5A97 R2.0

je nešto skuplja.

Aftermarket hladnjak za procesor tipa LC 95 je obavezan.

11 godina
neaktivan

Pozdrav,

imam 2gige rama i ovaj proc http://ark.intel.com/products/48505/Intel-Core-i3-550-Processor-4M-Cache-3_20-GHz

s obzirom da jos uvijek traim prikladnu graficku ovaj upit je vezan iskljucivo uz integriranu.

naime u biosima je vidljivo da grafulja trenutno posuduje 128mb Rama, kad pokusam promijenit kolicinu nudi samo 64, 128 i max available. Sad konkretno pitanje je, dali ce se nekim cudom ponuditi da se integriranoj grafici dosijeli vise rama ako nadogradim sa bar jos jednom plocicom od 2 gige (sto cu svakako i napraviti)? Znaci ak se sad grafickoj dodjeljuje 128mb od 2Gb rama, dal ce se ponudit 256mb kad budem imao 4gb?

0 0 hvala 0
14 godina
MetaSk kaže...

Pozdrav,

imam 2gige rama i ovaj proc http://ark.intel.com/products/48505/Intel-Core-i3-550-Processor-4M-Cache-3_20-GHz

s obzirom da jos uvijek traim prikladnu graficku ovaj upit je vezan iskljucivo uz integriranu.

naime u biosima je vidljivo da grafulja trenutno posuduje 128mb Rama, kad pokusam promijenit kolicinu nudi samo 64, 128 i max available. Sad konkretno pitanje je, dali ce se nekim cudom ponuditi da se integriranoj grafici dosijeli vise rama ako nadogradim sa bar jos jednom plocicom od 2 gige (sto cu svakako i napraviti)? Znaci ak se sad grafickoj dodjeljuje 128mb od 2Gb rama, dal ce se ponudit 256mb kad budem imao 4gb?

Koju maticnu imas?

NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice