Savjeti o nadogradnji računala izdvojena tema

poruka: 25.166
|
čitano: 4.550.061
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Savjeti o nadogradnji računala

{#} čovjek trazi monitor/tv a ti mu stavis link na stare televizore

p.s. koliko znam niti jedan jeftiniji monitor tv nema 2x scart

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.12.2012 8:40 (FakeDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Savjeti o nadogradnji računala

jbg: rani sati pa fulao {#} . 

Ima ovaj ali nije 4:3

http://www.njuskalo.hr/lcd-plazma-tv/lcd-jvc-17-43cm-oglas-6731049

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.12.2012 9:06 (Patrick_cro).
12 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...
voker93 kaže...
Imam laptop Asus X53S dual core,2.0GhZ i 2x1Gb rama,zanima me da li mogu ubaciti 2x2gb ram memorije da dobijem 4gb? I mogu li za pocetak uzeti jednu od 2gb da dobijem 3 a onu drugu bi posle menjao?Je li tacno da ram memorije moraju biti istog proizvodjaca? pozz

Možeš uzeti jednu od 2gb i imat češ 3 kao šta kažeš. Nije točno da moraju biti istog proizvođaća ali gledaj da uzimaš iste frekvencije i da rade na istom naponu.

Kad gledam preko onog SIW programa komponente racunara u memoriji mi pise ovako,pod stavkom Memory Summary - Max capacity 8120MB,je li toliko maximalno mogu imati rama?

DRAM frequency 332.5 MHz

a pod stavkom od jedne ram memorije pise

Memory Type DDR2(PC2-5300)

Speed 333 MHz (DDR2 667)

Supported Frequencies 200.0 MHz, 266.7 MHz, 333.3 MHz

Memory Timings 3-3-3-9-12 at 200.0 MHz, at 1.8 volts

Memory Timings 4-4-4-12-16 at 266.7 MHz, at 1.8 volts

Memory Timings 5-5-5-15-20 at 333.3 MHz, at 1.8 volts

Sad koju frequenci-u da trazim kad budem kupovao ram? pozz

17 godina

da to je maximalno koliko mozes imati. znaci da imas module od 667mhz. mozes ti uzeti i od 800 pa ce ti se spustiti automatski na 667mhz

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Patrick_cro kaže...

jbg: rani sati pa fulao {#} . 

Ima ovaj ali nije 4:3

http://www.njuskalo.hr/lcd-plazma-tv/lcd-jvc-17-43cm-oglas-6731049

al i to je TV a ne monitor TV

ovo je monitor TV

http://www.futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=sam-lt22b300ew

17 godina

pise da ima 2scarta i daljanski pa mislim da je i tv/monitor makar nije tako navedeno u oglasu.

Ima na njemu vga priključak tako da se može koristiti ko monitor

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.12.2012 12:20 (Patrick_cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

da to je maximalno koliko mozes imati. znaci da imas module od 667mhz. mozes ti uzeti i od 800 pa ce ti se spustiti automatski na 667mhz

Hvala ti.A je li izvodljivo ubaciti novi procesor u lap-top? imam sad core duo 2.0ghz pa bi ubacio core duo na 2.3,ako je moguce? pozz

17 godina
voker93 kaže...
Patrick_cro kaže...

Hvala ti.A je li izvodljivo ubaciti novi procesor u lap-top? imam sad core duo 2.0ghz pa bi ubacio core duo na 2.3,ako je moguce? pozz

Ovisi o laptopu. A od tih 300mhz ne bi dobio ništa ekstra tako da ja se ne bi zezao s time.

12 godina
neaktivan
tiki kaže...
voker93 kaže...
Patrick_cro kaže...

Ovisi o laptopu. A od tih 300mhz ne bi dobio ništa ekstra tako da ja se ne bi zezao s time.

Aha,ok :)

15 godina
neaktivan

evo da ne ispadne da sam VAS bezveze jučer davio oko upgradea a da se i malo pohvalim kupio sam ovo dole

poslušao savijete

kupio drugi kuler za proc i rame od(2x4gb) 1600mhz kingston hyper x blu.

dnl
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.12.2012 21:06 (roki).
Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina

Vidite li moj PC?Evo mislim naruciti grafu ATI-VTX3D AGP HD3450/512MB..Matićna mie Asus P4 i grafa je agp pa ce moci u komp..No malo sam skeptican vezano napajanja ((jeli je dovoljno za grafu?));imam li dobar procesor za grafu i dovoljno rama?-Kupit ću još jenu gigu rama.Pa mi recite na šta će to lićiti?Dali se isplati?I jeli mie napajanje dovoljno? 

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
samo me zanima asus p5kpl-am-epu support nVidia 8800GTs 320
znaci oce li mi ova maticna podrzat ovu grafu pa ako ko zna da mi ja vi u inbox fala :)

0 0 hvala 0
17 godina
Strm kaže...

Vidite li moj PC?Evo mislim naruciti grafu ATI-VTX3D AGP HD3450/512MB..Matićna mie Asus P4 i grafa je agp pa ce moci u komp..No malo sam skeptican vezano napajanja ((jeli je dovoljno za grafu?));imam li dobar procesor za grafu i dovoljno rama?-Kupit ću još jenu gigu rama.Pa mi recite na šta će to lićiti?Dali se isplati?I jeli mie napajanje dovoljno?

A što planiraš raditi na kompu? Ja to baš ne bi nadograđivao jer je dosta neisplativo.

DjuRRo kaže...
samo me zanima asus p5kpl-am-epu support nVidia 8800GTs 320
znaci oce li mi ova maticna podrzat ovu grafu pa ako ko zna da mi ja vi u inbox fala :)

Hoće.

13 godina

Pozz ljudi trebam pomoc u vezi nadogradnje procesora maticne i rame.

Imat pod moj PC konfiguraciju, i hitio bi to nadogradid do  negdje 2100kn.Jer mi je sad preveliki bottleneck.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
jel ima netko na forumu da slaže računala,trebalo bi mi gamer računalo do 3500 kn

0 0 hvala 0
14 godina
Doca15 kaže...

Imat pod moj PC konfiguraciju, i hitio bi to nadogradid do  negdje 2100kn.Jer mi je sad preveliki bottleneck.

Gigabyte 970 UD3 AM3+ 758HRK

AMD FX 8320 1264HRK

Patriot Viper 1600 4GB CL9 DDRIII 156HRK

iclock2much
13 godina
Doca15 kaže...

otkud ti to da imas bottleneck meni i5 3570k gura bf3 mp na 2.8ghz istu karticu i radi bez problema tako da mi to tvoje ne drzi vodu(usage mi varira izmedju 95 i 99% proc na 70%)

14 godina

Q8300 je osjetno slabiji od 3570K, nemogu se niti usporediti oni clock per clock a kamoli kad se 3570K clockne.

iclock2much

0 0 hvala 0
13 godina

to stoji ali taj proc svejedno nemoze bit "preveliki" bottleneck za tu grafu i sigurno nije u vecini igrica..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
tomislavivic kaže...

to stoji ali taj proc svejedno nemoze bit "preveliki" bottleneck za tu grafu i sigurno nije u vecini igrica..

Moze i jest u svim novim igrama.

iclock2much
12 godina
neaktivan

jel mi možeš pogledat ove konfiguracije dali bi možda koja bila dobra??? http://www.links.hr/?option=katList&id_kategorija=03&naziv=konfiguracije jel mi može netko predložiti računalo iz ove ponude,pošto se ja baš previše ne kužim u takvo nešto ,treba mi računalo za igranje 3D igara poput npr. euro truck simulator 2

0 0 hvala 0
14 godina
Dabio kaže...

jel mi možeš pogledat ove konfiguracije dali bi možda koja bila dobra??? http://www.links.hr/?option=katList&id_kategorija=03&naziv=konfiguracije jel mi može netko predložiti računalo iz ove ponude,pošto se ja baš previše ne kužim u takvo nešto ,treba mi računalo za igranje 3D igara poput npr. euro truck simulator 2

Koliko novaca imas na raspolaganju maksimalno i sto ti sve treba, kompletan PC ili?

iclock2much
12 godina
neaktivan
a treba mi koplet računalo da mogu na internet i da mogu igrat novije igre ,eto moj trenutni džeparac 3500 kn,imam staro računalo,na njemu ove igre nemogu jer instaliram i onda mi blokira sliku,pa sam se odlučio za novoga

0 0 hvala 0
14 godina
Dabio kaže...
a treba mi koplet računalo da mogu na internet i da mogu igrat novije igre ,eto moj trenutni džeparac 3500 kn,imam staro računalo,na njemu ove igre nemogu jer instaliram i onda mi blokira sliku,pa sam se odlučio za novoga

ADM, besplatno sklapanje i dostava.

Tipkovnicu, mis i zvucnike imas od starog racunala.

iclock2much
12 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
Dabio kaže...

ADM, besplatno sklapanje i dostava.

Tipkovnicu, mis i zvucnike imas od starog racunala.

Znači sa ovim PC-om bi mogao da igram novije igrice i Euro truck simulator 2

14 godina

Da, bez ikakvih problema.

Tu je PC i monitor, tipkovnicu i mis imas kao i zvucnike.

iclock2much

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
ok puno ti hvala
13 godina
neaktivan

Imam sljedeću konfiguraciju :

Proc : Sempron 3000+, stock hladnjak

Matična : Asus M2V

RAM : 1 GB 800MHZ (neznan koja marka)

GRAFIKA : XFX GeForce 7300 LE pasivni hladnjak

HDD : 80GB SATA (disk mi je dovoljnog kapaciteta, nebi ga minja)

Napajanje : neko od 400-injak W

Mene zanima koji proc, koliko memorije još da nadogradim da bi moga odigrat nešto tipa COD MW2...

Naravno, volija bi proć šta jeftinije i uzima bi polovne komponente...

Ako ima netko kakvi savjet bija bi zahvalan...

Znan da su starije komponente al ne kupuje mi se novo jer mi nije potriba pošto imam laptop...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
shegyman kaže...

Imam sljedeću konfiguraciju :

Proc : Sempron 3000+, stock hladnjak

Matična : Asus M2V

RAM : 1 GB 800MHZ (neznan koja marka)

GRAFIKA : XFX GeForce 7300 LE pasivni hladnjak

HDD : 80GB SATA (disk mi je dovoljnog kapaciteta, nebi ga minja)

Napajanje : neko od 400-injak W

Mene zanima koji proc, koliko memorije još da nadogradim da bi moga odigrat nešto tipa COD MW2...

Naravno, volija bi proć šta jeftinije i uzima bi polovne komponente...

Ako ima netko kakvi savjet bija bi zahvalan...

Znan da su starije komponente al ne kupuje mi se novo jer mi nije potriba pošto imam laptop...

Morao bi nadograditi procesor, memoriju, grafičku a možda i napajanje, tako da je ne isplativo.

12 godina
neaktivan
Ej društvo kako mogu pogledat u svom PC-u koje su komponente unutra,jel ga trebam rastaviti ili se to nekako može pogledat preko ekrana ,ne kužim se baš u to ,pa mi treba pomoć... Napisao bi tu koje su komponente ,pa bi mi rekli dali se isplati ga nadograditi za igranje novijih igara ... Inače sam naumio kupiti novi kompić,ali ako bi se ovaj postojeći dao nadograditi išao bi na tu opciju,možda bi prošao jeftinije...

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice