Savjeti o nadogradnji računala izdvojena tema

poruka: 25.180
|
čitano: 4.552.660
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Savjeti o nadogradnji računala
Pa vidi druze,ne mislim ja od tog starog kompa napraviti azdaju sa lupam,8gb rama :D Zelim da ga sacuvam a u isto vreme da mi sluzi bar necemu. Znaci lupam,da uzmem neku maticnu,procesor i graficku i jedno 2-3 gb rama ako se moze iskombinovati.Pa da to sve ispadne nekako 2.0ghz,2gb rama i mozda graficka 512-1gb?
Novca oko 700kn mogu da dam,ali kao sto sam gore rekao to bi sve postepeno radio,malo po malo.
14 godina
Savjeti o nadogradnji računala

191X7 procitaj ponovo moj post :)

Ja bih osobno prodao plocu i ram te malo nadodao za 8GB radne memorije i plocu

I ostane mu za SSD sigurno, barem od 60GB polovni SIII.

Znam da je razlika osjetna i na SII utoru ali je bolje potpuno iskoristiti SSD.

iclock2much

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
I jos nesto,imam laptop Asus X53S dual core,2.0GhZ i 2x1Gb rama,zanima me da li mogu ubaciti 2x2gb ram memorije da dobijem 4gb? I mogu li za pocetak uzeti jednu od 2gb da dobijem 3 a onu drugu bi posle menjao?Je li tacno da ram memorije moraju biti istog proizvodjaca? pozz
16 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

Prvo instaliraj od chipseta drivere pa onda restart pa onda ostalo 

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4095#dl.

probaj i obrnutim redoslijedom instalirati znači odi u device manager pa na natwork adapters pa izaberi update drivers i izaberi driver koji si skinuo. Prvo ga raspakiraj sa rarom i stavi negdje na desktop i izaberi tu lokaciju na kojoj je raspakiran driver

evo da nadopunim, nije pomoglo!

nije prvi put da instaliram drivere na sedmici ili xp-u, tako da sam cijeli proces pokušao na više načina. i direktno i preko device managera i što ne, ali rezultat isti.

a driveri su skinuti točni s njiohove stranice i linka za 7-icu.

pa ne znam sad više, jel moguće da lan na matičnoj ne valja?

sutra ću još probat od susjeda na kratko s BT-om posudit wifi pa driver geniusom probat, ali dalje mi više ništa ne pada na pamet.

više anarhije i osobnosti,i svima bi bilo bolje!
17 godina

probaj onda forsirati driver. znači odaberi u tom folderu baš taj driver  pa vidi šta če biti. odes isti taj postupak pa na browse my computer for driver i onda let me pick from a list of device driver on my computer pa onda na have disk i izaberi taj driver koji si skinuo

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Idi ili na ud3 ili na asus,ja bi isao prije na ud3 jer je malo bolja od svih navedenih...{#}

TL
13 godina

Giga 970A UD3.

Samo izaberi neki bolji dučan i izbjegni HG ŠROT.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

u karlovcu je nemam gdje kupiti mislim na ud3,sutra idem u zg pa neznam gdje bi je još bilo

dnl
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

probaj onda forsirati driver. znači odaberi u tom folderu baš taj driver  pa vidi šta če biti. odes isti taj postupak pa na browse my computer for driver i onda let me pick from a list of device driver on my computer pa onda na have disk i izaberi taj driver koji si skinuo

ma jesam, kažem da sam na sve moguče načine probao instalirati drivere, nije mi prvi put. ali neće i neće. pa zato i pitam da li je moguče da lan na matičnoj zeza?

sutra ću još ono što sam rekao probati, ali to je to, drugo ne znam što bi.

više anarhije i osobnosti,i svima bi bilo bolje!
14 godina
protjeran
roki kaže...

u karlovcu je nemam gdje kupiti mislim na ud3,sutra idem u zg pa neznam gdje bi je još bilo

Probaj u protisu ili u in star informatici oni bi morali imat,ali za svaki slucaj prije nego sto krenes za zg nazovi i upitaj da budes siguran...{#}

TL
13 godina
roki kaže...

ujutro narucis u futuri, i poslje 3 je mos podici,a usput ti je kada dodjes u zg :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.12.2012 18:52 (FakeDeath).
15 godina
neaktivan

jedino šta asus m5 a97 r2,0 mogu kupit u karlovcu

dnl
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

pa ok je i ta ploča! ako ne ides u zagreb onda uzmi tu ako i ovako i onako ides uzmi

http://www.futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=gig-ga-970a-ud3

shimano kaže...

ma jesam, kažem da sam na sve moguče načine probao instalirati drivere, nije mi prvi put. ali neće i neće. pa zato i pitam da li je moguče da lan na matičnoj zeza?

a zasto ne bi bilo moguce da je mrezna otisla? ako imas garanciju nosi na reklamaciju ako nemas kupi pci mreznu i amen

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.12.2012 19:25 (FakeDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Za koji CPU ti ploča treba jel sudeći po ovom koji imaš pod moj PC kupovat ćeš novi ?? Ako nisi zainteresiran za clockanje i za dual GPU sustave onda ti je sasvim dobra i dovoljnai ta Asus-ova ploča sa 4+2 faznom regulacijom. Može se i s njom clockati, samo ne bašvisoko ili stabilno kao sa jačim modelima. Ali za normalno clockanje je dobra.

13 godina
roki kaže...

kupio sam Phenoma 965 BE kojeg planiram ovih dana piknut u komp

{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

kupio sam phenoma 965be samo šta još nije montiran

zato i kupujem mat. i rame

dnl
14 godina

Možeš mirne duše kupiti Asus ploču ako neideš na dual GPU sustav. Ide Phenom na 4.0ghz gotovo sigurno i sa tom pločom, tako da nemaš brige. Nemaš potrebe za skupljom pločom.

13 godina
roki kaže...

kupio sam phenoma 965be samo šta još nije montiran

zato i kupujem mat. i rame

razmisljaj i o nekom bolje hladnjaku.,..

15 godina
neaktivan

ne planiram imati dve grafe niti klokat phenoma

od ramova sam mislio nešto tipa ovoga dole ili nešto u toj cijeni

http://www.futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=0702634

http://www.futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=COR-CML8GX3M2A1600C9

dnl
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Rami ko rami, realno i u praksi ništa korisno nemaš od skupih i brzih rama ako nisi neki bencher ili profesionalac, pa možeš proći i jeftinije. Hladnjak ti svakako preporučam, ne radi clockanja ako te to ne zanima, nego radi buke onda. Katastrofa je stock cooler. Uzmi neki povoljni cooler za koji imaš para jel je sve bolje od stocka što se buke tiče.

14 godina
neaktivan
roki kaže...

Uzmi najjeftinijih 2x4Gb, razliku između 1.066, 1.333, 1.666MHz nećeš osjetit.

Edit: Vidim spominju gore i aftermarket hladnjak, obavezno uzmi kakav, vjeruj mi trebat će ti...

When I get sad I stop Being sad and be awesome instead. True Story.
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.12.2012 20:25 (donator_bubrega).
13 godina

Uzmi si hladnjak, Zalman CNPS8900 QUIET i memoriju npr KINGSTON HyperX DDR3 Non-ECC (8GB (2x4GB kit),1600MHz) CL9 XMP X2 Grey Series cist jer je sada od jeftinijih

a ako ne mislis ocati uzmi Asrock 970 Pro3

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.12.2012 20:28 (FakeDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

razlika cijene rama od 1333 i 1600mhz i nije u konačnici i nije velika 70-80kn

hladnjak ću uzeti ali malo kasnije

imam veliko kućište i 3 venta  za upuhivanje zraka pa se možda i neće toliko grijati

mislim da ću ići na ovu opciju,to mogu kupiti i u karlovcu pa mi je zgodno zbog garancije i servisa u slučaju da da nešto rikne

http://www.comel.hr/ddr3-8gb-2x4gb-kingston-hyperx-1600mhz-2473

http://www.comel.hr/asus-m5a97-r2-0-4139

dnl
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

nešto čitam po forumu da na Phenomu 965 BE- ram od 1600mhz neće raditi na toj frekvenciji nego na 1333

u čemu je caka

dnl
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Imam laptop Asus X53S dual core,2.0GhZ i 2x1Gb rama,zanima me da li mogu ubaciti 2x2gb ram memorije da dobijem 4gb? I mogu li za pocetak uzeti jednu od 2gb da dobijem 3 a onu drugu bi posle menjao?Je li tacno da ram memorije moraju biti istog proizvodjaca? pozz
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Trebam savjet

naime trebam nabaviti neki polovni Monitor/TV LCD uvjeti su da je 4:3 da ima bar 2 scart izlaza i da ima composite video izlaz , dajte mi neki model marka nije bitna ako neko ima nešto za ponuditi takvo može na pm , ne tražim neki skupi model već nešto jeftino , hvala

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.12.2012 0:24 (Soniccro).

0 0 hvala 0
17 godina
shimano kaže...
Patrick_cro kaže...

Pa heb... onda je ploča u banani. jesi siguran 100% da je to ta ploča? jesi pogledao na njoj šta piše možda nije to ta ploča onda.Neznam stvarno mi ne pada na pamet šta bi bilo onda. Ako si 100% siguran onda je neispravna ploča

17 godina
voker93 kaže...
Imam laptop Asus X53S dual core,2.0GhZ i 2x1Gb rama,zanima me da li mogu ubaciti 2x2gb ram memorije da dobijem 4gb? I mogu li za pocetak uzeti jednu od 2gb da dobijem 3 a onu drugu bi posle menjao?Je li tacno da ram memorije moraju biti istog proizvodjaca? pozz

Možeš uzeti jednu od 2gb i imat češ 3 kao šta kažeš. Nije točno da moraju biti istog proizvođaća ali gledaj da uzimaš iste frekvencije i da rade na istom naponu.

17 godina
Soniccro kaže...

Trebam savjet

naime trebam nabaviti neki polovni Monitor/TV LCD uvjeti su da je 4:3 da ima bar 2 scart izlaza i da ima composite video izlaz , dajte mi neki model marka nije bitna ako neko ima nešto za ponuditi takvo može na pm , ne tražim neki skupi model već nešto jeftino , hvala

Edit: krivo linkao, vidim da je našao več nešto

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.12.2012 9:05 (Patrick_cro).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice