uzmi...jer je jači dosta od tvojeg
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozdrav. Ovako. Imam neka pitanja u svezi nadogradnje računala. Što bi mi bilo bolje uzeti za matičnu ploču asusa ili msi da bude za AMD fhenom II X4 965 i što mi možete reči za memoriju kingston ili transcend DDR3.
Pozdrav. Ovako. Imam neka pitanja u svezi nadogradnje računala. Što bi mi bilo bolje uzeti za matičnu ploču asusa ili msi da bude za AMD fhenom II X4 965 i što mi možete reči za memoriju kingston ili transcend DDR3.
Msi nikako...
Gigabyte GA-970A-UD3
ili jeftinije
Asus M5A97 (R2.0)
ili jos jeftinije
Asrock 970 Pro3
Memorija kingstone ili kingmax
Ako si se odlučio za Phenoma onda ovako:
2474 kn - samo eto ja bi dodao još i pošten hladnjak i onda je to pic-pic i ne trebaš ništa dirat. Links ti je skup tako da su ti bolji izbor web shopovi, osim ako plačaš na kartice (onda gledaj komponente u Portiu - linksov web shop).
Taman sam već skoro kompletirao nešto ovako slično kao što su zober i sLim95 predložili + prijedlog od FakeDeath-a za matičnu, ali onda sam naletio na podatke da je hladnjak koji dođe uz phenoma 955 glasan ko mlažnjak a to znači samo jedno...novi hladnjak tj. dodatna investicija 200-300 kn a to mi se uopće ne sviđa jer sam već probio sve limite koje sam na početku zacrtao.
Sad mi opet dolaze sumnje da li je bolje možda uzeti nešto drugo....možda AMD FX X6 6100. Dođe isto kao phenom sa nekim hladnjakom od 300 kn.
Griješim li ili je phenom 955 i dalje najbolja opcija?
da phenom je i dalje bolja opcija...
zar moram 300x reči da je taj fx užasan?
bolje uzmi neki intel G oni su jači i bolji od tog FX-a
phenomov hladnjak poriktaš u biosu, i bude ok
Susjed bi nadogadia malo svoj prastari komp pa ako može neki savjet za komponente. Triba mu ploča, procesor (Intel), grafika (Nvidia), disk i memorija. Budžet je 4000kn +/- 100kn. Hvala
Procesor AMD Phenom II X4 965
Corsair PSU, 430W, CX Series
MSI HD7770, 1GB GDDR5, DVI, HDMI, mDP
FuturaIt HRK 2,087.11 Besplatna dostava
*Fleshaj bios na matici na najnoviji
ili se vrti jos na ovoj trenutnoj grafi, pa skupi za 7850 grafu i onda pikni nju ;=)
inače ta koju imas bude bolje radila sa novim procom,pa ko zna mozda ti i bude trenutno dosta
Kako bi ovo radilo bez napajanja, da zadržim trenutno LC-ovo? Malo će mi biti nategnuto i napajanje uzet, nekih mjesec dana kasnije bih i novo uzeo.
Ok ok...ali neki pišu da ni u biosu nisu uspjeli rješiti buku pa su morali kupovati novi hladnjak.
Procesore više neću ni gledati....phenom 955 je zacementiran na vrhu popisa.
Još mi je ostala matična :
ASUS M5A97 u linksu dođe 699kn
ASROCK 970DE3 U3S3 - 529kn
Rekao si da je m5a97 bolja od 970de3...molim te neko jednostavno obrazloženje po čemu je bolja?
A šta je sa ASROCK 970 PRO3 -595kn? Može li i za ovu par riječi za/protiv?
Sve cijene su iz Linksa jer u obzir dolaze samo kartice(ipak živimo u Hrvatskoj). Inače sam iz Rijeke.
Procesor AMD Phenom II X4 965
Corsair PSU, 430W, CX Series
MSI HD7770, 1GB GDDR5, DVI, HDMI, mDP
FuturaIt HRK 2,087.11 Besplatna dostava
*Fleshaj bios na matici na najnoviji
ili se vrti jos na ovoj trenutnoj grafi, pa skupi za 7850 grafu i onda pikni nju ;=)
inače ta koju imas bude bolje radila sa novim procom,pa ko zna mozda ti i bude trenutno dosta
Kako bi ovo radilo bez napajanja, da zadržim trenutno LC-ovo? Malo će mi biti nategnuto i napajanje uzet, nekih mjesec dana kasnije bih i novo uzeo.
bude radilo...samo eto uzmi cim prije kvalitetnije napajanje...
Susjed bi nadogadia malo svoj prastari komp pa ako može neki savjet za komponente. Triba mu ploča, procesor (Intel), grafika (Nvidia), disk i memorija. Budžet je 4000kn +/- 100kn. Hvala
a koje napajanje ima? komp bi bio za igre ili?
Ok ok...ali neki pišu da ni u biosu nisu uspjeli rješiti buku pa su morali kupovati novi hladnjak.
Rekao si da je m5a97 bolja od 970de3...molim te neko jednostavno obrazloženje po čemu je bolja?
Sve cijene su iz Linksa jer u obzir dolaze samo kartice(ipak živimo u Hrvatskoj). Inače sam iz Rijeke.
različita regulaciju napona
M5A97 (R2.0) - 4+2
970 Pro3 - 4+1
970DE3/U3S3 - 4+1 samo manje mogučnosti za oc u biosu
Znaci neka zlatna sredina je M5A97 R2.0 ali komotno mozes ici na pro3 ;=)
Asusova je najbolja od navedenih.
različita regulaciju napona
M5A97 (R2.0) - 4+2
970 Pro3 - 4+1
970DE3/U3S3 - 4+1 samo manje mogučnosti za oc u biosu
Znaci neka zlatna sredina je M5A97 R2.0 ali komotno mozes ici na pro3 ;=)
Ok...hvala na odgovorima...mislim da je i matična riješena...ili M5A97 ili Pro3 (ovisi šta budu imali na lageru u Linksu).
Grafička bi bila SAPPHIRE AMD RADEON HD 7770 - 1139kn
i memorija PC-10600, 8 GB, G.SKILL DDR3 - 309kn
Sve u svemu mislim da bi ovo trebalo biti i više nego dovoljno za moje potrebe.
imas u linksu i ASROCK 970 EXTREME3, bolja od pro3 u biosu ali losija od asusice
a koje napajanje ima? komp bi bio za igre ili?
Sry nisan navea. Komp bi služia za pretežno za igre i da treba mu i napajanje.
Sry nisan navea. Komp bi služia za pretežno za igre i da treba mu i napajanje.
Procesor: Intel Core i3-2120 Soc 1155
Matična: MSI B75MA-E33
Memorija: Kingmax 1x4GB DDR3 1600 FLGF
Grafička: MSI GF GTX660 OC TF, 2GB DDR5, DX11
Tvrdi disk: WD Blue 500Gb Sata3
Napajanje: Corsair PSU, 430W, CX Series
CIJENA: 4,163.67 KnFutura-It
Garancija: Po komponentama
Dostava : Besplatno
i3-3220 je 20kn skuplji a noviji je i brži.
Na ovom jednostavnom asusovom testu http://support.asus.com/PowerSupply.aspx?SLanguage=en
došlo mi je minimum wattage 550. Imam od corsaira 550, znaci li to da ako budem pokretao neki benchmark, ili zahtjevnu igru, moze se crashat?
Clockanje 200-400mhz iznad nebi trebalo stvarati probleme kod napajanja?
Nemoj vjerovat tim glupostima ! Tvoj Corsair ce drzat tvoju konfu bez problema ! Ako zelis znati stvarnu potrosnju konfe onda kupi uređaj za mjerenje potrosnje el. energije !
Može li preporuka CPU - a, ploče, RAM - a, grafičke kartice i nekih povoljnih a dobrih 2.1 zvučnika da nadogradim svoj PC?
Planiran trošak 3000 - 3500 kn, novo iz trgovine (po mogućnosti jedne, jer ću uzimati na rate, mada, da je i iz različitih trgovina, nije problem dok imaju ZABA - u na rate). U obzir dolaze i Intel i AMD za procesor (mala prednost AMDu). Za grafiku... ne znam, totalno sam out-of-date tko je bolji, zašto i kako, pa primam sve prijedloge.
Ono što me zanima najviše je da li će napajanje (vidi pod Moj PC) moći držati nove komponente, te, ako neće, koje da uzmem. Disk / SSD, tipkovnica i miš nisu potreni.
Računalo se koristi za GIMP, malo AutoCAD - a (osnove), multimedija, igre.
Također, trebao bih i neki bolji cooler od stock - a za procesor, ukoliko Katana 3 ne može ići na novi procesor, ali on ne ulazi u budžet, njega ću uzeti preko ako treba.
Može li preporuka CPU - a, ploče, RAM - a, grafičke kartice i nekih povoljnih a dobrih 2.1 zvučnika da nadogradim svoj PC?
Planiran trošak 3000 - 3500 kn, novo iz trgovine (po mogućnosti jedne, jer ću uzimati na rate, mada, da je i iz različitih trgovina, nije problem dok imaju ZABA - u na rate). U obzir dolaze i Intel i AMD za procesor (mala prednost AMDu). Za grafiku... ne znam, totalno sam out-of-date tko je bolji, zašto i kako, pa primam sve prijedloge.
Ono što me zanima najviše je da li će napajanje (vidi pod Moj PC) moći držati nove komponente, te, ako neće, koje da uzmem. Disk / SSD, tipkovnica i miš nisu potreni.
Računalo se koristi za GIMP, malo AutoCAD - a (osnove), multimedija, igre.
Također, trebao bih i neki bolji cooler od stock - a za procesor, ukoliko Katana 3 ne može ići na novi procesor, ali on ne ulazi u budžet, njega ću uzeti preko ako treba.
Procesor: AMD Phenom II X4 965
Matična: Asrock 970 Pro3
Memorija: Kingmax 1x4GB DDR3 1600 FLGF
Grafička: SAPPHIRE Radeon HD 7850 GDDR5 2GB/256bit
Zvučnici: Genius zvučnici SP-HF800A, 20W, wood
CIJENA kartice: 3,630.00 KnFutura-It
Garancija: Po komponentama
Dostava : Besplatno
*Ako jos imas love uzmi +4Gb rama
*Katana ide na ovo ;=)
*Napajanje je dosta i za jače konfe
Imam:
AMD ATHLON II X3 450 + HD5670 1GB GDDR5.
Zanima me jeli bolje uzeti novi procesor ili grafičku karticu.
Ovaj sam pokusao da otkljucam ali nazalost nije mogao....
Koristim ga prvenstveno za igranje, i mislim da je ovaj X3 dovoljan za vecinu igara, pa me zanima koja je grafička vrhunac da je ovaj procesor ispraši odnosno da ne pravi botelneck.
Ili pak da uzmem Phenom 960T.
Napajanje: LC Power LC600-H12
Tako bi mene i nešto zanimalo.
Imam Phenom 550BE X2 koji je otključan u X3 i 5670 512MB DDR5. Rezolucija je 1366x768.
Nadograditi procesor ili grafu? Pretpostavljam da mi se ne isplati mijenjati svog Phenoma za recimo čistog Phenoma X4.
Imam:
AMD ATHLON II X3 450 + HD5670 1GB GDDR5.
Zanima me jeli bolje uzeti novi procesor ili grafičku karticu.
Ovaj sam pokusao da otkljucam ali nazalost nije mogao....
Koristim ga prvenstveno za igranje, i mislim da je ovaj X3 dovoljan za vecinu igara, pa me zanima koja je grafička vrhunac da je ovaj procesor ispraši odnosno da ne pravi botelneck.
Ili pak da uzmem Phenom 960T.
Napajanje: LC Power LC600-H12
Uzmi HD 7770 grafu
Tu sam i mislio, tj. VTX 3D HD7770 X-Edition, prvenstveno sto joj memorija radi na 5GHz a GPU na 1.15GHz, zanima me jeli bucan hladnjak od VTX-a ???
Tako bi mene i nešto zanimalo.
Imam Phenom 550BE X2 koji je otključan u X3 i 5670 512MB DDR5. Rezolucija je 1366x768.
Nadograditi procesor ili grafu? Pretpostavljam da mi se ne isplati mijenjati svog Phenoma za recimo čistog Phenoma X4.
Itekako ti se isplati s Phenom II x3 na Phenom II x4 i s trenutnom grafičkom iako ti trenutni procesor nije bottleneck za nju.
Ako si u prilici, uzmi PII 955BE ili neki sličan (jer se prekida proizvodnja PII i neće ih biti novih u prodaji) a grafu lako naknadno uzmeš jaču.
A rado bi ja 955Be, ali on je 125W CPU, a meni ploca podrzava sve AM3 do 95W TDP-a (ASRock N68-VS3 UCC), pa sam nasao 960T jeftino.
Doduse moze obicni 955 na nju.
Di ti piše ta temperatura? Pogledaj u biosu.
Također da bi osjetio pravu toplinu moraš staviti prst što bliže procesoru.
A rado bi ja 955Be, ali on je 125W CPU, a meni ploca podrzava sve AM3 do 95W TDP-a (ASRock N68-VS3 UCC), pa sam nasao 960T jeftino.
Doduse moze obicni 955 na nju.
Phenom II X4 955 ostaviš na taktu stock ( 3.2Ghz ) i spustiš napon na recimo 1.25V ( a testirao sam to i radi ko sisa ) i imaš 95W li-la CPU.
Nebi bilo lose jos provjerit s HW Monitorom za slucaj da Everest krivo ocitava ! S druge strane , imas stock hladnjak i zato jesu takve temp. !