Savjeti o nadogradnji računala izdvojena tema

poruka: 25.166
|
čitano: 4.548.861
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Savjeti o nadogradnji računala

Pa ja sam imo graficku nvidia 8500gt 512 mb i lik mi kaze da je to smece i da ce mi on prodat novu koja ima ddr3! To sam nosio ovak kod lika koji sreduje kompjutere svima u mojoj okolici.Sad me bas zanima kolko mi je bolju daoXD Mozda je i losija.A ovaj procesor kolko ima jezgri?Nekak mi se to cini slabim,samo 2.6 al nepise kolko jezgri:S Dobro ovo napajenje nije skupo,al me malo trta kupit grafu prek njuskala,a jos nema ni slike i pitaj boga dal radi.A sto se maticne tice,jos uvjek imam kutiju od nje i jasno na njoj pise suport socket am2!Tak da neznam bas da je am2 kak ti kazes.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.11.2012 21:07 (Tole1710).
13 godina
FakeDeath kaže...

Procesor AMD Phenom II X4 965

Corsair PSU, 430W, CX Series

MSI HD7770, 1GB GDDR5, DVI, HDMI, mDP

FuturaIt HRK 2,087.11 Besplatna dostava

*Fleshaj bios na matici na najnoviji

ili se vrti jos na ovoj trenutnoj grafi, pa skupi za 7850 grafu i onda pikni nju ;=)

inače ta koju imas bude bolje radila sa novim procom,pa ko zna mozda ti i bude trenutno dosta

A ova grafa ili neka slična od nvidije?

http://www.protis.hr/products/details/pointofview-gtx650-2gb-gddr5-128bit-1058-5000-1xdvi-1xhdmi-1xvga/63337 

Ako nije problem pošalji mi na pm upute kako da flasham bios. 

EDIT: na link se ne može kliknut, ne znam zašto.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.11.2012 21:09 (ViperOne).
12 godina
neaktivan

Vrlo zanimljive cijene....gledao sam u Linksu g860-799kn, Futura-It-572kn. Izgleda da ću opet trebat preračunavat raznorazne kombinacije sa ovim drugim cijenama.

Znači bolje uzeti g860 nego phenom II X4 955?

13 godina
Savjeti o nadogradnji računala
Tole1710 kaže...

Pa ja sam imo graficku nvidia 8500gt 512 mb i lik mi kaze da je to smece i da ce mi on prodat novu koja ima ddr3! To sam nosio ovak kod lika koji sreduje kompjutere svima u mojoj okolici.Sad me bas zanima kolko mi je bolju daoXD Mozda je i losija.A ovaj procesor kolko ima jezgri?Nekak mi se to cini slabim,samo 2.6 al nepise kolko jezgri:S Dobro ovo napajenje nije skupo,al me malo trta kupit grafu prek njuskala,a jos nema ni slike i pitaj boga dal radi.A sto se maticne tice,jos uvjek imam kutiju od nje i jasno na njoj pise suport socket am2!Tak da neznam bas da je am2 kak ti kazes.

ne znam kako da ti drugacije pomognem, imas 1000kn, a trebas skoro cijeli komp :S

Tako da dao sam savjet, pa ti sada dalje kemijaj...

ViperOne kaže...

http://www.protis.hr/products/details/pointofview-gtx650-2gb-gddr5-128bit-1058-5000-1xdvi-1xhdmi-1xvga/63337 

slična GTx 650 Ti ali i dosta skuplje...idi na 7770

a nemres kliknuti, kada moj post ni nema linka :D

a ostalo, google

amdintel kaže...

Vrlo zanimljive cijene....gledao sam u Linksu g860-799kn, Futura-It-572kn. Izgleda da ću opet trebat preračunavat raznorazne kombinacije sa ovim drugim cijenama.

nije bolje...ali nemas para za phenoma...jer on treba dobru ploču znaci phenom i ploča cc 1200kn

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.11.2012 21:14 (FakeDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
zober kaže...

Možeš i ovako uzeti:

X4 740

AS ROCK A75M DGS

2X TRANSCEND 4GB 1600 MHZ

MSI HD 7770 1GB

2270 kn besplatna dostava, ako nemaš tolko izbaci keks rama jer je 4gb još uvijek dovoljno.

Dobiš jači quad s opcijom oc-anja, i bolje opremljenu matičnu. Nije ni Intel verzija loša, ali ovo je po meni bolji izbor i u ubudčnosti ćeš imat više opcija za nadogradnju.

Hvala....zapisao sam i ovu kombinaciju....krug se sužava...

12 godina
neaktivan
FakeDeath kaže...
Tole1710 kaže...

ne znam kako da ti drugacije pomognem, imas 1000kn, a trebas skoro cijeli komp :S

Tako da dao sam savjet, pa ti sada dalje kemijaj...

ViperOne kaže...

slična GTx 650 Ti ali i dosta skuplje...idi na 7770

a nemres kliknuti, kada moj post ni nema linka :D

a ostalo, google

amdintel kaže...

nije bolje...ali nemas para za phenoma...jer on treba dobru ploču znaci phenom i ploča cc 1200kn

Možda ipak budem morao rastegnut budžet za koju stoticu da se dočepam phenoma....da li se uopće isplati to rastezanje zbog phenoma?

13 godina

Pored ovog FM2 Athlona II po meni nema, a i onda ćeš se trebat rastegnut i za bolju ploču u slučaju Phenoma.

13 godina

Ovo ti je prava stvar do 2000kn po meni, bolje i od pentiuma i od fm2..

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
zober kaže...

Pored ovog FM2 Athlona II po meni nema, a i onda ćeš se trebat rastegnut i za bolju ploču u slučaju Phenoma.

Pa šta ne mogu za tog phenoma uzet neku matičnu od   za cca 500kn. Ili je za taj procesor potrebna skuplja matična (cca 1000kn) da bi sve radilo besprijekorno. Šta nema kvalitetnih ploča za 500kn? Recimo od asusa pošto asusovu ploču već imam i nikad nisam imao problema sa njom. Mislim da sam je platio cca 700 kn prije 7 godina.

14 godina
protjeran
sLim95 kaže...

Potpisujem na ovo,poslusaj kolegu slima i to ti je ternutno najbolja kombinacija a na tom se mozes i na igrat i izkonvertirat i ostalo,a prosao si dobro...{#}

EDIT: ne mora ploca biti od 1000 kn,to tko ti je rekao se vara,mozes kupit plocu i od 500 kn i bit ce ti sasvim dovoljna za osnovni i normalni rad tog procesora,kolega slim je naveo primjer toga...{#}

TL
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.11.2012 21:56 (Tomo53nja).
13 godina

Ovisi kako gledaš Phenom je jači od novih FM2 Athlonca za cca 10% i pod time mislim na čiste performanse, a s druge strane FM2 Athlonac cucla duplo manje struje (65W vs 125W) ima noviju arhitekturu, dobar oc potencijal, i više opcija u budučnosti što se tiče nadogradnje.

12 godina
neaktivan
sLim95 kaže...

Nekako mi se stalno vraća phenom 955 na vrh popisa....

Uglavnom vidim da ste oko grafičke jednoglasni za ati 7770. Znači to je nekakav best buy   za povremeno igranje?

Ajde barem   je grafička izgleda riješena.

13 godina

Pod dobru ploču sam mislio sa što boljom faznom regulacijom, ako misliš izvlačit maksimum iz njega.

Neki minimum za njega je AS ROCK 970 PRO3.

12 godina
neaktivan
zober kaže...

Pod dobru ploču sam mislio sa što boljom faznom regulacijom, ako misliš izvlačit maksimum iz njega.

Neki minimum za njega je AS ROCK 970 PRO3.

Ok.... pro3 u linksu ima cijenu 595kn...to je u granicama normale....morat ću ispravit stavku za budžet. Stavio sam tu neku granicu od cca 2100 +/- 100 kn, jer nisam htio da se sve to pretvori u ono....dodaj 100 kn više za ovo...pa 200 kn više za ovo...i onda sam odjedanput na 3000/3500kn. Znači možete malo probit tu granicu ako se stvarno isplati za razliku od parsto kunelića dobiti kvalitetniju stvar sa kojom ću biti miran duže vrijeme.

13 godina

Ako si se odlučio za Phenoma onda ovako:

X4 955BE

ASUS M5A97 PRO

2X KINGMAX 4GB 1333 MHZ

MSI HD 7770 1GB OC

2474 kn - samo eto ja bi dodao još i pošten hladnjak i onda je to pic-pic i ne trebaš ništa dirat. Links ti je skup tako da su ti bolji izbor web shopovi, osim ako plačaš na kartice (onda gledaj komponente u Portiu - linksov web shop).

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.11.2012 10:15 (zober).
13 godina
FakeDeath kaže...

ako mozes naci Phenom II X4 925 super... prvo sada napravi bios update i pikneš taj proc, nema potrebe uzimati drugu ploču, ova bude sasvim ok...

sata 3 ti ne treba ako nemas SSD

tnx za odgovor vidjet cu ako bude zamjena za 925 , ako nebude uzet cu 965 pa nek stoji sa strane dok neuzmem plocu , 

Pitanje za maticnu plocu , citao sam ovdje da pazim kada budem uzimao da kond imaju pasivno hladenje pa dvoumim ASRock 970 EXTREME3 ili Asus M5A97 R2.0

g3AR
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.11.2012 3:22 (g3arv8).
13 godina
zober kaže...

X4 955BE

AS ROCK M5A97 PRO

2X KINGMAX 4GB 1333 MHZ

MSI HD 7770 1GB OC

2474 kn - samo eto ja bi dodao još i pošten hladnjak i onda je to pic-pic i ne trebaš ništa dirat. Links ti je skup tako da su ti bolji izbor web shopovi, osim ako plačaš na kartice (onda gledaj komponente u Portiu - linksov web shop).

m5a97 pro je asus...ali da ok ploča za navedeni i bolja od  970DE3/U3S3

zato potpis na ovo sve gore

g3arv8 kaže...

tnx za odgovor vidjet cu ako bude zamjena za 925 , ako nebude uzet cu 965 pa nek stoji sa strane dok neuzmem plocu , 

Pitanje za maticnu plocu , citao sam ovdje da pazim kada budem uzimao da kond imaju pasivno hladenje pa dvoumim ASRock 970 EXTREME3 ili Asus M5A97 R2.0

nadji si ti 925 ili neki koji ti ide na ploču, šteta je sada uzimati novu ploču i novi proc kada vec imas,samo ti fali pošteniji proc

obe gore navedene ploče su ok, asusica bolja jer ima 4+2 fazu...

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.11.2012 7:51 (FakeDeath).
13 godina

Nisam ni skužio da sam se shebo za Asusicu :S

0 0 hvala 0
13 godina
FakeDeath kaže...
zober kaže...

X4 955BE

AS ROCK M5A97 PRO

2X KINGMAX 4GB 1333 MHZ

MSI HD 7770 1GB OC

m5a97 pro je asus...ali da ok ploča za navedeni i bolja od  970DE3/U3S3

zato potpis na ovo sve gore

g3arv8 kaže...

nadji si ti 925 ili neki koji ti ide na ploču, šteta je sada uzimati novu ploču i novi proc kada vec imas,samo ti fali pošteniji proc

obe gore navedene ploče su ok, asusica bolja jer ima 4+2 fazu...

uzimo bi plocu , jer je ova ddr 2 , jer ima SATA I , bus speed 1000 MHz , iz toga razloga , sad dok imam koju kunu da kupim sa sata3 , ddr 3 , i bus speed da bude na 2000 mhz . 

g3AR
15 godina
neaktivan

Imam Athlon II x2. Zanima me dali se isplati upgrade na Phenoma II 965?

Ili bi mozda bilo bolje pricekat godinu dvije do nove generacije, i onda mjenjat matičnu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Necrod kaže...

Ili bi mozda bilo bolje pricekat godinu dvije do nove generacije, i onda mjenjat matičnu?

Naravno da ti se isplati. Preporodio bi se s takbom nadogradnjom.

X2 255 vs 965BE: http://www.anandtech.com/bench/Product/121?vs=102

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
15 godina
neaktivan
191x7 kaže...
Necrod kaže...

Naravno da ti se isplati. Preporodio bi se s takbom nadogradnjom.

X2 255 vs 965BE: http://www.anandtech.com/bench/Product/121?vs=102

Oho, da, poprilicna razlika. Nema smisla onda cekat.

Jedino me muci sto ce sad za mjesec dana bozicni popusti. Ne zelim se zaletit kupit, i onda ga za 2 tjedna vidit na popustu 50% {#}

13 godina
neaktivan
Necrod kaže...

Oho, da, poprilicna razlika. Nema smisla onda cekat.

Jedino me muci sto ce sad za mjesec dana bozicni popusti. Ne zelim se zaletit kupit, i onda ga za 2 tjedna vidit na popustu 50% {#}

tesko da ces u hardware-u vidjet 50% popusta , pa nije to kilo kapula :(

13 godina

Phenomi lagano nestaju, a sada su najjeftiniji nego ikad tako da nemaš kaj čekat.

0 0 hvala 0
13 godina

Inače malo to sve popuste krivo gledate :D sada polako cijene reastu, i onda dodje žićbo i ostali praznici, prodavači lupe akciju, a cijene i dalje vece nego sada :D i onda svi luduju i sretni kupuju :D

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
FakeDeath kaže...

Inače malo to sve popuste krivo gledate :D sada polako cijene reastu, i onda dodje žićbo i ostali praznici, prodavači lupe akciju, a cijene i dalje vece nego sada :D i onda svi luduju i sretni kupuju :D

Točno to. Za blagdane (recimo tjedan-dva prije) cijene idu gore i onda su kao na popustu. Nije ovo SAD/Kanada/Australija pa da za blagdane neš stvarno i snize...

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
13 godina

Jedan primjer kako preko bare izgledaju popusti. To kod nas nećeš vidjet jer se jedva ovak drže dučani na nogama.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lFEa1p30hTQ

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

dali bi moje racunalo bilo puno brze sa http://www.itsvet.com/proizvod/amd-athlon-ii-x3-435-2.9ghz-1.5mb/comp_comp_cpu/47/377 da mjenjam ovog svog 7850 2.8

veky
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.11.2012 16:01 (vekyyy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

sta nisi sa frendom mjenjao za phenom 2 i ploču?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
upravo o tome i je rijec.. To je taj njegov proc ali mislim da necmeo mjenjati maticne .. Na njegovoj je otkljucan taj procesor u Amd phenom x4 b35 cloclan na 3.3. Ali on ima neko drugo hladenje pa meni nebi vjerojatno dobro hladio orginal cooler taj proc tako clockan i otkljucan.. Pa ga samo mislim ubaciti u svoj komp pa mozda uzeti maticnu am3
veky
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice