Pomoc oko PSU i mobo

poruka: 9
|
čitano: 2.026
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Pomoc oko PSU i mobo

Ok upravo sam kupio sljedece dijelove

Maticna

Matična ploča GIGABYTE GA-970A-UD3, AMD 970/SB950, DDR3, zvuk, G-LAN, S-ATA, PCI-E, USB 3.0, FW, ATX, s. AM3 / AM3+

CPU

Procesor AMD Phenom II X4 965 BOX Black Edition, s. AM3, 3.4GHz, 8MB cache, Quad Core

RAM:

Memorija PC-12800, 4 GB, MUSHKIN SilverLine Stiletto, 992002, DDR3 1600MHz

Graficku Nvidia 9800gt 1gb imam od prije zajedno sa napajanjem "citiram sa njega" Platinum MS - 400atx p4 koje je dosta staro al do sad je radilo dobro.

Zanima me dali moram nadograditi napajanje, maticna ima utor sa 8 pinova a napanje ima jedan kabel od 4 i drugi od 6 nesto kao ovo http://www.techpowerup.com/articles/144/images/atx1.jpg pa me zanim dali mogu staviti, 4 pin u taj od 8, btw ulazi normalno znaci nije da ga forsiram ili moram kupiti novo napajanje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pomoc oko PSU i mobo

Bježi od MS napajanja,najveći šrot.Ovo je odlična kupovina

xf:donatorbubrega steam:donator_bubrega R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pomoc oko PSU i mobo

Naravno da planiram kupiti novo napajanje ubrzo i hvala na prijedlogu al zanima me dali mogu do tada nesto iskemijat sa ovime il da samo truli tu dok ne nabavim novo

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pomoc oko PSU i mobo

Šljakat će OK do prve prilike kupnje novog. Nemaš beda. Za novo preporučam ovo.

samsung sgh-i997 infuse 4g @ at&t
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pomoc oko PSU i mobo

Hvala ali jeli to sigurno, gledam po internetu i stalno se prica o eksplozijama i zapaljenjima i kojekakvim sranjima pa zato sam uber oprezan.

Sto je najgore sto se moze dogoditi?

400w a ovaj procesor je dosta mocan plus 4gb rama i hard disk

Cini mi se da svi ostali kabeli iz napajanja ulaze bez problema, pogotovo onaj glavni ovo je jedina "anomalija", ako ce raditi na pola snage ili ovako nesto dok ne nadomjestim onda dobro ali ako ce mi zapaliti sve ovo novo sto sam kupio rade cu cekati xD

misli na to?

p.s. Pored utora na maticnoj pise atx 12V ako ikome pomaze

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.11.2011 18:08 (Cola i mentol).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Pomoc oko PSU i mobo
Cola i mentol kaže...

Hvala ali jeli to sigurno, gledam po internetu i stalno se prica o eksplozijama i zapaljenjima i kojekakvim sranjima pa zato sam uber oprezan.

Sto je najgore sto se moze dogoditi?

400w a ovaj procesor je dosta mocan plus 4gb rama i hard disk

Cini mi se da svi ostali kabeli iz napajanja ulaze bez problema, pogotovo onaj glavni ovo je jedina "anomalija", ako ce raditi na pola snage ili ovako nesto dok ne nadomjestim onda dobro ali ako ce mi zapaliti sve ovo novo sto sam kupio rade cu cekati xD

misli na to?

Neće se zapaliti ništa ni bilo što slično, samo gledaj da što prije pređeš na bolje napajanje.

samsung sgh-i997 infuse 4g @ at&t
14 godina
neaktivan
Re: Pomoc oko PSU i mobo

ma gledaj da negaziš tu konfu, neki teški gaming, stavi ga na cool n quiet, da ti radi većinom na manjem taktu i sa manje struje, da stvarno neriskiraš te nove i po meni dobre komponente..

taj LC ili xfx450w i onda si miran

samo krupno, ništa sitniš
15 godina
neaktivan
Pomoc oko PSU i mobo

Hvala, svima, eo komp radi ali cisto se vidi da zajebava zbog napajanja. U sljedecih par dana cu i to rijesit, e sada PSUe nisam nikad kupovao pa se bas ne razumijem u njih vidim ovaj LC sto ste mi preporucili ali zar 460W nije nekako malo? Mislim po trgovinama vidim one mašine od 600 700W pa me zanima malo kakvi su sve tu kriteriji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Pomoc oko PSU i mobo

Pa i trgovci moraju zaradit nesto(svaka cast iznimkama) pa u slabe konfiguracije koje ne trose puno stavljaju takva napajanja.Bit ce taj LC vise nego dovoljan za tvoju konfu,mora iz njega mlako pirit van.Ne treba ti jace napajanje osim ako ne mislis radit neki SLI/crossfire ili stavljat neku bolesnu grafu

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice