PC konfiguracija za 2000-3000 kuna bez monitora

poruka: 39
|
čitano: 4.314
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

Veliki pozdrav svim forumasima!

Curi se pokvario komp, mislim da je u pitanju napajanje... Ali ona je uspjela nagovorit svoje da joj kupe novi...

Sad tu na scenu stupamo VI i ja s Vama... Potrebno je racunalo koje je tiho i da ne proizvodi buku, jer je "proslo" bucilo ko da radi 10 disketnih pogona odjednom... Htjela bi igrat i neke igre na njemu tako da je graficka isto bitna... Racunalo koristi najvise za multimediju - slusanje glazbe, gledanje filmova, ponekad koja igra, obrada teksta... S obzirom da ce imat Vistu treba vjerojatno i dosta RAM-a, 1 GB je premalo...

Eto to bi trebalo biti to...

Planiramo to kupiti u HG spotu... jel to pametna ideja?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: PC konfiguracija za 2000-3000 kuna bez monitor
prihvaćeno rješenje
Silvertiger kaže...

Veliki pozdrav svim forumasima!

Curi se pokvario komp, mislim da je u pitanju napajanje... Ali ona je uspjela nagovorit svoje da joj kupe novi...

Sad tu na scenu stupamo VI i ja s Vama... Potrebno je racunalo koje je tiho i da ne proizvodi buku, jer je "proslo" bucilo ko da radi 10 disketnih pogona odjednom... Htjela bi igrat i neke igre na njemu tako da je graficka isto bitna... Racunalo koristi najvise za multimediju - slusanje glazbe, gledanje filmova, ponekad koja igra, obrada teksta... S obzirom da ce imat Vistu treba vjerojatno i dosta RAM-a, 1 GB je premalo...

Eto to bi trebalo biti to...

Planiramo to kupiti u HG spotu... jel to pametna ideja?

Nije, pogotovo ako uzimate već sklopljenu konfiguraciju. Uzimala je jedna firma u susjedstvu oko 4-5 konfiguracija i u iako su na fakturi bile iste komponente - unutra baš i nisu bile. Jako profesionalno od njih.

Najbolje vam je sastaviti konfiguraciju na papiru sami, i ako je buka najveći neprijatelj na ovo trebate obratiti pažnju:
- da je grafička kartica s pasivnim hlađenjem
- da je kućište relativno dobro izrađeno i s 120mm (tihim) ventilatorima/ventilatorom (daju se naći već za 300+ kn Gigabyteova kućišta s 2x120 mm ventilatorima). Ne kupovati jeftina ~100kn kućišta!
- da je napajanje neko brand-name, tj. neki Fortron, Chieftec ili nešto slično jer su takva najtiša i najmanje se griju (već i 350-400W pravih watta će biti dovoljno za prosječnog korisnika)
- oko procesorskog hladnjaka ne treba previše patnje, samo se u BIOSu uključi automatska regulacija brzine vrtnje ventilatora i eto vam tihog hladnjaka, ako već nije i po defaultu upaljeno (kod nekih matičnih ploča jest)
- disk poželjno da bude Samsungov Spinpoint (najtiši su, ali i nešto sporiji...pa ako igra ulogu da se zna) ili neki drugi disk pa sa upaljenim AAM (acoustic managmentom koji stišava disk i malo ubije performanse, ali ništa strašno)
AAM se može upaliti na hitachi i western digital diskovima, seagate je nešto "zaje...niji" po tom pitanju.

Za 32 bitnu Vistu uzeti do 3 GB RAMa (više neće biti iskoristivo), za 64 bitnu koliko financije dopuštaju, taj OS je vrlo gladan RAMa.

To su samo smjernice za odabir, mijenjati po želji :)
17 godina
neaktivan

skokni do ve-mila i kupi HP - kvalitetan brand s 3 godine garancije, izuzetno tiho i optimiziano, vrhunska tipkovnica i miš su u kompletu,....

uzmi bilp koji koji ti odgovara po cijeni..... najjeftniji su oko 2000 kn....

samo ti treba monitor (ili iskoristi postojeci) i eventualno grafička..

ti kompovi ti imaju 1gb ili 2 gb rama, dual core cpu, 160 ili 250gb diska,.....

niti jedan složenac se ne može tako složiti za 2000 ili 2500 kn...

pogotovo jer imas tri godine garancije i drivere na hp webu za sve uređaje i sve os-eve...

17 godina

Prijateljski savet - kloni se HG Spota. Rađe kupi u Vemilu ili sam sastavi.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. AsRock P4V88+ | Intel Celeron D 325 2.53 GHz | Club 3D GF 7600 GS 256 MB | 1 GB DDR 133 MHz | Seagate Barracuda 80 GB | Seagate Barracuda 160 GB
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

MB Gigabyte MA770-DS3, sAM2, AMD 770, SATA II, RAID, GLAN 475 kn

HDD HITACHI HDP725050GLA380 500GB SATA-300 7200rpm 16MB 525 kn

DVD+RW/-RW Pioneer DVR-215D, SATA, Dual Layer, 20x, bulk 205 kn

Codegen midi tower 3319-CAC10, 400W, USB, audio 225 kn

2x DDR2 2GB PC6400 (800MHz), Kingmax 520 kn

CPU AMD Athlon64 X2 4800+ BOX, dual core, SckAM2 455 kn

Powercolor Radeon HD3650 Extreme, PCIE, 512MB DDR3, TVout, dual DVI 565 kn

2970 kn

Tvoja cura ce igrat ko luda i slusat muziku velicine 500 GB

xD

Superbeast-a za moda! LooOool

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
sasa kaže...

skokni do ve-mila i kupi HP - kvalitetan brand s 3 godine garancije, izuzetno tiho i optimiziano, vrhunska tipkovnica i miš su u kompletu,....

pogotovo jer imas tri godine garancije i drivere na hp webu za sve uređaje i sve os-eve...

Može se složiti za tu svotu ako znaš što kupuješ i kako slažeš, ali nije to problem. Problem je što ta ista HP računala za taj iznos (pa čak i veći) imaju ili integriranu Intelovu  grafiku ili ATI X1300.
Za uredsku namjenu odlično, slažem se, ali za pokrenuti neku igru? Nema šanse, a to je čovjek također postavio kao uvjet.
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Mislim da si se malo zeznuo... Kako iskombinirati DDR3 i DDR2 memoriju? To mi  nema nekog smisla??

I ako je ovo 4 GB sta si napisao? Mislim da je previše... Nije ona ipak opsjednuta najnovijim igrama koje doslovno gutaju sve resurse koje racunalo ima....

Hvala na savjetu, ali mislim da tu nesto ne stima... Moze li mi netko potvrditi ili me uvjeriti da je ovo dobra konfiguracija?

Cool

17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje

Gigabyte P31-DS3L - 400 kn
DDR2 1024Mb (1Gb) PC6400 Kingmax MARS X2 - 260kn
HDD Seagate 250GB, SATA II - 340 kn
Napajanje FORTRON 400W, PNF serija -260 kn
DVD upisivač Pioneer DVR-215DBK - 185 kn
Aplus CS-188A PC Case - 260 kn
Intel Pentium Dual-Core E2220 , 2.4GHz -540 kn
XFX 8800GS GeForce 8800 GS, 384 MB, DDR3 192 bit - 740 kn

2985 kn (adm)

E4600@3360MHz,8600GTS,2GB DDR2@840MHz
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.6.2008 23:38 (Bruno).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Silvertiger kaže...

Mislim da si se malo zeznuo... Kako iskombinirati DDR3 i DDR2 memoriju? To mi  nema nekog smisla??

I ako je ovo 4 GB sta si napisao? Mislim da je previše... Nije ona ipak opsjednuta najnovijim igrama koje doslovno gutaju sve resurse koje racunalo ima....

Hvala na savjetu, ali mislim da tu nesto ne stima... Moze li mi netko potvrditi ili me uvjeriti da je ovo dobra konfiguracija?

Cool

Kakva DDR3 memorija? Gigabyte MA770-DS3 ima DDR2 utore.
Ono što je složio je OK, sve osim kućišta koje zajedno s napajanjem košta 220 kn. Tih 400W možeš samo sanjat.
Zamisli. A samo neko normalnije napajanje košta 250-300 kn. Tko je tu lud?
Ne treba šparati na kućištu i napajanju, pogotovo ne na napajanju. Zahvalit ćeš mi jednom kad vidiš kod nekoga da se komp. sam od sebe resetira ili odbija ponekad upaliti, a uzeo je neki combo kućište/napajanje za par-sto kuna. Da ne spominjem mogućnost da cijela stvar jednog sunčanog dana doslovno "zasmrdi" na paljevinu, a onda ciao komponente. Događalo se :)
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Ovo sto ti forumasu dragi mudro zboris cini mi se kao dobro rjesenje...

Imas neku konkretnu konfiguraciju?

Di naci graficku sa pasivnim hladenjem i kolko to uopce kosta?

Mislim da je 2 GB RAM-a sasvim dovoljno... Slazes se?

Dajte preporuke za konfiguraciju i gdje to sve kupiti? Inace samo iz ZG... Ja bi mogao nesto sam sklepat... ali ipak grupa radi bolje nego pojedinac...

17 godina
neaktivan
autorov komentar
Superbeast kaže...

MB Gigabyte MA770-DS3, sAM2, AMD 770, SATA II, RAID, GLAN 475 kn

HDD HITACHI HDP725050GLA380 500GB SATA-300 7200rpm 16MB 525 kn

DVD+RW/-RW Pioneer DVR-215D, SATA, Dual Layer, 20x, bulk 205 kn

Codegen midi tower 3319-CAC10, 400W, USB, audio 225 kn

2x DDR2 2GB PC6400 (800MHz), Kingmax 520 kn

CPU AMD Athlon64 X2 4800+ BOX, dual core, SckAM2 455 kn

Powercolor Radeon HD3650 Extreme, PCIE, 512MB DDR3, TVout, dual DVI 565 kn

2970 kn

Tvoja cura ce igrat ko luda i slusat muziku velicine 500 GB

xD

Di si to nasao.. tj. gdje kupiti.. kazu decki (i cure ako ima koja) izbjegavat HG spot...

Hvala za konf...

Ima neko jos za dodat..

17 godina
neaktivan

kupis u adm-u. besplatna dostava,dobre cijene i jos su ti u zagrebu. moja preporuka konfe ti je par postova iznad....

E4600@3360MHz,8600GTS,2GB DDR2@840MHz
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.6.2008 0:49 (Bruno).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Silvertiger kaže...

Ovo sto ti forumasu dragi mudro zboris cini mi se kao dobro rjesenje...

Imas neku konkretnu konfiguraciju?

Di naci graficku sa pasivnim hladenjem i kolko to uopce kosta?

Mislim da je 2 GB RAM-a sasvim dovoljno... Slazes se?

Dajte preporuke za konfiguraciju i gdje to sve kupiti? Inace samo iz ZG... Ja bi mogao nesto sam sklepat... ali ipak grupa radi bolje nego pojedinac...

Graficke s pasivnim hladnjakom nisu nikakva egzotika, ima ih dosta na trzistu, samo treba traziti.
Sto se RAMa tice, u danasnje vrijeme kad je toliko jeftin bio bi grijeh ne kupiti ga toliko. Tako ionako je RAM najbolje kupiti odjednom da bi se izbjeglo kasnije nadogradjivanje i nekompatibilnost razlicitih modula (neces naci potpuno iste RAM module za godinu-dvije pa cak ni od istog proizvodjaca).

Sklepam nesto kad dodjem doma.
Najbolje ti je kupiti u Ve-milu ili Linksu, cijene su najbolje, a posto ces sam sloziti - nista te se drugo ne treba ticati. Kupujem dugo vec i kod jednih i kod drugih, solidne su firme.
17 godina
neaktivan
motom2772 kaže...
sasa kaže...

Može se složiti za tu svotu ako znaš što kupuješ i kako slažeš, ali nije to problem. Problem je što ta ista HP računala za taj iznos (pa čak i veći) imaju ili integriranu Intelovu  grafiku ili ATI X1300.
Za uredsku namjenu odlično, slažem se, ali za pokrenuti neku igru? Nema šanse, a to je čovjek također postavio kao uvjet.
 ok,... kupiš hp i ugradiš grafičku...
17 godina
neaktivan
Buka i Napajanje, Ventilator 80mm/120mm
autorov komentar

I jedno pitanje u vezi napajanja... Curi fakat racunalo buci ko da je iz starog vijeka,(i kad ne bi kupovali novu konfiguraciju nekim nevjerojatnim slijedom dogadjaja i okolnosti) da li bi se kupnjom novog i kvalitetnog napajanja tipa FORTRON ili neko slicno rijesio problem buke? I sad jos nesto, njen komp ima kuciste od KingICT-a pa se mogu kladiti da su stavili napajanje - nesto iz made in AFRICA, ako je srece mozda made in CHINA Cool

To ima ventilator 80 mm. Sad pitanje... jel sad moguce staviti napajanje od FORTRON-a za koje sam siguran da ima 120 mm ventilator, koji je naravno logicki i tisi jer moze vise zraka izbaciti pri manjoj vrtnji u njeno kuciste koje je dizajnirano za 80mm, mozda ako se moze kupiti neka bočna stranica ili tako nesto?

Unaprijed zahvalan za Vas trud forumasi moji....

Sta bi mi bez vas?

(Vjerojatno cupali kosu s glave zbog odluka koje smo napravili zbog marketinga i onih prodavaca kojima je glavni cilj prodati robu..)

Namigiva Pozdrav...

17 godina

*Intel Core 2 Duo E4500 BOX, 2×2.2GHz, 800MHz, 775-pin, 2MB

DDR2 1GB PC6400 (800MHz), Kingmax   X2

MB Gigabyte 945GM-S2, s775, i945G, VGA, DDR II, GLAN, mATX

Powercolor Radeon HD3650 Extreme, PCIE, 512MB DDR3, TVout, dual DVI

*HDD HITACHI HDT725032VLA360 320GB SATA-300 7200rpm 16MB

Power Supply FORTRON BlueStorm 500W, HQ, PFC, 2x12V, 12cm fan

Ukupno 2952kn (Ve-mil)

Mislim da je ovo zvjerka za te pare. Nisam ubacil dvd pržilicu i kučište jer to može sa starog uzeti.

Evo, s ovim se da i ljepo zaigrati.

Neka pati koga smeta.....
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.6.2008 9:54 (Armor).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
sasa kaže...
motom2772 kaže...
sasa kaže...

ok,... kupiš hp i ugradiš grafičku...
 U većini slučajeva se tada možeš pozdraviti s garancijom od 3 godine.
17 godina
neaktivan
RE: Buka i Napajanje, Ventilator 80mm/120mm
Silvertiger kaže...

I jedno pitanje u vezi napajanja... Curi fakat racunalo buci ko da je iz starog vijeka,(i kad ne bi kupovali novu konfiguraciju nekim nevjerojatnim slijedom dogadjaja i okolnosti) da li bi se kupnjom novog i kvalitetnog napajanja tipa FORTRON ili neko slicno rijesio problem buke? I sad jos nesto, njen komp ima kuciste od KingICT-a pa se mogu kladiti da su stavili napajanje - nesto iz made in AFRICA, ako je srece mozda made in CHINA Cool

To ima ventilator 80 mm. Sad pitanje... jel sad moguce staviti napajanje od FORTRON-a za koje sam siguran da ima 120 mm ventilator, koji je naravno logicki i tisi jer moze vise zraka izbaciti pri manjoj vrtnji u njeno kuciste koje je dizajnirano za 80mm, mozda ako se moze kupiti neka bočna stranica ili tako nesto?

Unaprijed zahvalan za Vas trud forumasi moji....

Sta bi mi bez vas?

(Vjerojatno cupali kosu s glave zbog odluka koje smo napravili zbog marketinga i onih prodavaca kojima je glavni cilj prodati robu..)

Namigiva Pozdrav...

Imam doma jednu KingICT konfiguraciju i također buči ko avion, ali zasad ne smijem ništa dirati a izgleda da ukućana to ne brine previše.
Ako zaista napajanje stvara takvu buku kao kod mog slučaja, zamjena bi riješila stvar, a koštala bi te kojih 200-250 kn. Ne trebaš ništa jače od 350W PNF Fortrona.
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Malo sam zbunjen decki... (i cure ak ih ima..) U kuciste se moze stavit bilo kakvo napajanje bez obzira na to jel velicina ventilatora 80 ili 120 mm? Jel se moze staviti napajanje sa 120 mm ventilatorom umjesto ovog tu koje ima... Vidio sam neko napajanje sa pasivnim hladjenjem http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=7710017 kosta 600kn...

17 godina
neaktivan
Armor kaže...

Ukupno 2952kn (Ve-mil)

Mislim da je ovo zvjerka za te pare. Nisam ubacil dvd pržilicu i kučište jer to može sa starog uzeti.

Nadam se da se zajebavas
Jer sta ce ti Fortron od 500W za tu konfu covjece
Dovoljan ti je i Fortron od 400W
Ima ga za kupit od 200-300 kn svugdje
Btw za autora sta pita,iz ve-mila sam sastavio jer znam da ve-mila ima svugdje pa onda mozes kad ti se nesto pokvari ic na servis..
17 godina
neaktivan

Slazem ponovo ali ovaj put cu probat ubacit sto jacu grafu...

MB ECS A770M-A, sAM2, AMD 770, SATA II , eSATA, RAID, GLAN 370 kn

DDR2 2GB PC6400 (800MHz), Kingmax 260 kn

HDD HITACHI HDP725025GLA380 250GB SATA-300 7200rpm 8MB 310 kn

DVD+RW/-RW/RAM LG GSA-H55/H58, Dual Layer, 20x, black, bulk 155 kn

Power Supply FORTRON 400W, HQ, PFC, 2 x 12V, 12cm fan 285 kn

Thermaltake VI5000BNS mid tower Wing MA, bez PS, crno, micro ATX 270 kn

CPU AMD Athlon64 X2 4200+ BOX, dual core, SckAM2 365 kn

Gigabyte Radeon HD3870, 512MB DDR3, TVout, Dual DVI 940 kn

2955 kn

Nadam se da ti se svidja!

EDIT:Sve je iz  ve-mila

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.6.2008 14:53 (Superbeast).

0 0 hvala 0
17 godina
Silvertiger kaže...

Ovisi o tome proizvodi li buku ventilator napajanja, grafičke, možda neki jeftilen na kućištu... Ali, prema ovome što si napisao, moglo bi biti napajanje.
Bočna stranica s otvorom i ventilatorom ti neće utišati stvar, upravo obratno - računalo će biti bučnije.

Silvertiger kaže...

Malo sam zbunjen decki... (i cure ak ih ima..) U kuciste se moze stavit bilo kakvo napajanje bez obzira na to jel velicina ventilatora 80 ili 120 mm? Jel se moze staviti napajanje sa 120 mm ventilatorom umjesto ovog tu koje ima... Vidio sam neko napajanje sa pasivnim hladjenjem http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=7710017 kosta 600kn...

Oprezno s pasivnim napajanjima! Ona zahtijevaju dobar protok zraka u kućištu, dakle zasebne, kvalitetne ventilatore kućišta.
Ako je komp dovoljan za ono za što ga djevojka misli koristiti (iako sumnjam, obzirom na igre), možete ga pokušati utišati i postavljanjem kvalitetnog pasivnog ventilatora na grafičku (prijedlog accelero S1 ili S2, ovisno o grafčikoj).

U svakom slučaju, moj prijedlog nadogradnje u smislu stišavanja kompa bi bio:

1. neko Corsair ili Seasonic napajanje (zapravo je to isti proizvođač - Seasonic) s 12 cm ventilatorom da izvlači zrak iz kućišta,
2. veliki pasivni hladnjak na procesoru (Thermalright HR-01 Plus) s dodatnim tihim 12 cm ventilatorom i
3. kvalitetna grafička s kvalitetnim pasivnim hlađenjem,
4. bez otvora na bočnoj stranici.

Takvo računalo u praksi nećeš niti čuti. No, ovo ima i svoju cijenu - sve bez grafičke, prelazi 1000 kn, čiju cijenu još treba nadodati. Ipak, najkvalitetnije moguće igranje nećeš dobiti bez dobrog propuha, tako da ovisi koliko su joj igre bitne. I kakve igre.
Pazi, gledam te!
17 godina
Superbeast kaže...
Armor kaže...

Ukupno 2952kn (Ve-mil)

Nadam se da se zajebavas
Btw za autora sta pita,iz ve-mila sam sastavio jer znam da ve-mila ima svugdje pa onda mozes kad ti se nesto pokvari ic na servis..
 Da, del sam 500W iz ovog razloga; da sam recimo ubacil 400W (a mislil sam jer je dosta), možda bi bilo troduplo i više komentara na preslabo napajanje.
Tak ti to tu.
Čim čuju za napajanje manje od 450-500W, svi polude.
Neka pati koga smeta.....
17 godina
neaktivan
Armor kaže...
Superbeast kaže...
Armor kaže...

Ukupno 2952kn (Ve-mil)

Nadam se da se zajebavas
 Da, del sam 500W iz ovog razloga; da sam recimo ubacil 400W (a mislil sam jer je dosta), možda bi bilo troduplo i više komentara na preslabo napajanje.
Tak ti to tu.
Čim čuju za napajanje manje od 450-500W, svi polude.
 Ma ne kuzim sta se ti njima prilagodjavas valjda znas bolje od njih da je 500W previse
Pusti te n00bove koji pate od pun ku**c Wati valjda ti znas bolje od njih
Ova konfa trosi oko 230W bez monitora(ako je CRT 17" onda trosi 290W a ako su LCD-i trosi puno manje(250-260W)  po mojoj skromnoj procjeni i kalkulatoru
17 godina
neaktivan

Od kad je to monitor bitan za izbor napajanja?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
stef kaže...

Od kad je to monitor bitan za izbor napajanja?

Bitan je jer i on trosi Wate
42" trosi 150W dok oni manji trose manje
I nije bitan ali nije sad da ne trosi nista

17 godina
neaktivan

Pa jel ti monitor kačiš na napajanje ili na AC mrežu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja samo kazem da i monitori nesto trose...lol

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Superbeast kaže...
 Ma ne kuzim sta se ti njima prilagodjavas valjda znas bolje od njih da je 500W previse
Pusti te n00bove koji pate od pun ku**c Wati valjda ti znas bolje od njih
Ova konfa trosi oko 230W bez monitora(ako je CRT 17" onda trosi 290W a ako su LCD-i trosi puno manje(250-260W)  po mojoj skromnoj procjeni i kalkulatoru

150W mi ima deklarirano ogromni Quadro televizor od 82cm (CRT).

17" LCD pije 80W, bar ovaj Samsung kojeg imam na drugom kompu.

LCD 250W?
Moj 22" konzumira sljedeću količinu:
On    45W
Stand-by / Suspend    1W
DPM Off    1W

Fulao si ni manje ni više nego za cijelu jednu decimalu. Radije nemoj više iznositi svoje (ma koliko god bile) skromne procjene.
17 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
U svakom slučaju, moj prijedlog nadogradnje u smislu stišavanja kompa bi bio:

1. neko Corsair ili Seasonic napajanje (zapravo je to isti proizvođač - Seasonic) s 12 cm ventilatorom da izvlači zrak iz kućišta,
2. veliki pasivni hladnjak na procesoru (Thermalright HR-01 Plus) s dodatnim tihim 12 cm ventilatorom i
3. kvalitetna grafička s kvalitetnim pasivnim hlađenjem,
4. bez otvora na bočnoj stranici.

Takvo računalo u praksi nećeš niti čuti. No, ovo ima i svoju cijenu - sve bez grafičke, prelazi 1000 kn, čiju cijenu još treba nadodati. Ipak, najkvalitetnije moguće igranje nećeš dobiti bez dobrog propuha, tako da ovisi koliko su joj igre bitne. I kakve igre.
 Evo, zbroji moj prvi odgovor i ovo što je Veliki Brat napisao i to ti je to. Nemoj se opterećivati drugim stvarima, i stvarno, pasivno napajanje uzmi kao zadnju soluciju jer su ti već i početni fortroni dovoljno tihi.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice