Molim savjet

poruka: 6
|
čitano: 1.767
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Molim savjet

Pozdrav ljudi

Posto nisam bas neki frik za kompove i ne kuzim se previse zanima me misljenje iskusnijih, a mislim da na ovom forumu ima puno takvih :)

Trenutacno iam komp star godinu i pol

Konfiguracija je Intel E6750 dual core 2.66 GHz

Asus Nvidia 8600 GT 512 MB

2 GB rama

Realtek HD audio Output (nisam siguran jel se tak zove audio kartica provjerim jos)

Komp koristim naravno za neke poslice internet, glazbu i igre dosta

Volim novije igre i volim kad mi fino je ljepa grafika i bla bla settings max i te stvari

Sad kak su mi dosle ove novije igre kad ih igram moram smanjit dosta settingse i jos se trzaju npr: GTA I, Assassins Creed i ima jos tog

Uglavnom nemoraju bit maxed out sve igre ali dosta mi vec to sve nekako kilavo djeluje

Razsmiljao sam da si kupim jos 2 gb rama i da zamjenim graciku za neku jacu

razmisljo sam da si uzmem ati hd 4870 ili nvidiu 9800 GTX ili Nvidiu 260

ALI

Par ljudi mi je reklo da ce mi jaca graficka zagusit procesor i da mi se to nece isplatit

razmisljo sam o nekoj nadogradnjici do max 2000 kn (mogu komponente dobit po nesto sitnijoj cjeni neg kaj su na trzistu)

pa vas molim da mi malo pomognete savjetom i tako to :)

razmisljo sam da mozda zamolim nekog da mi OC-a malo procesor neznam ni sam kaj bi

ili da cekam jos god il dve pa kupim novu kantu a u nju natrpam sve high end komponente :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Molim savjet

Procesor Intel Core 2 Quad Q8400 , 4x2.66GHz, socket 775, 4Mb

Gigabyte Radeon HD 4850 512MB DDR3 Zalman,256bit, DVI-I

Ukupno:2144 kn

Evo ovo je varijanta sa novim procom jer ocito svog sadasnjeg neznas klokat,a da sam ti stavio jacu grafu na tvoj sadasnji proc ona ne bi bila 100% iskoristena.Stavio bi ti i 2gb rama ali bi jos vise preslo budzet,a za sada su ti dvije gige dovoljne.

Ako ipak znas nekog ko zna klokat,onda uzmi neku jacu grafu npr. hd4890/70 i 2gb RAM-a

I jos jedno pitanje.Koje napajanje imas??

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Molim savjet

Procesor je skroz oke, pa i za igre najnovijeg datuma, no lagani klok na 3 GHz, odnosno 3,5Ghz bi zaista pomogao, a s obzirom da to zaista nije tako tesko da i sam nebi mogao uraditi ( prosurfaj ovaj forum ili net ), preporucam ti da se educiras ili kao sto si spomenuo predas pdgovornost nekom drugom da to uradi umjesto tebe...

Sto se tice grafe i rama: Ati HD4850 je zaista dobra kartica i u domeni 19, 20 inch-nih LCD monitora daje odlicne rezultate, sa ukljucenim AA i AF filtrima, stoga ako ces sada raditi upgrade, moja preporuka...

RAM-a je u zadnje vrijeme vrlo jeftin ( DDR2 moduli ), te je preporucljivo ako upgrade-as, kupiti jos 2 Gb ili vise....pozz!

Xero: ...Ti nemaš brige. Tebi se tako rečeno proc zmrzava ...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Molim savjet

Kupiš si novo procesora, grafičku karticu i RAM-a za 2000. Evo npr. Core 2 Quad 8200 4x2,33 4MB cache, za 1100 kuna, DDR2 RAM 2048MB, 170 kuna i grafu ATI radeon HD4850 512MB za 840 kuna. To ti je oko 2100 kuna i imaš sve što ti treba...

They see it right, they see it well but they think this saves us from our hell
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.6.2009 22:59 (stoncin3).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Molim savjet

Hvala na savjetima!

Napajanje neznam koje je, neznam ni kako se to provjeri (ako neko zna nek mi javi pa provjerim), ali mislim da je dovoljno

Uglavnom u ovaj komp su ugradeni jaki ventilatori kolko se sjecam kad mi je covjek govorio koji mi ga je slagao, jer su se ukucani zalili na glasnocu kante prije ovog kompjutera sada  :)

Mislim da je neki bas uber jaki na procesoru koji uvijek radi na malo okretaja pa da ne radi buku, ali nisam siguran

Kad bih isao OC-at procesor pitao bih tog covjeka koji mi je slagao kompjuter da mi on to OC-a siguran sam da zna.

Pogledat cu jos malo po netu i po forumu za overclocking, pa mozda i sam probam nesto sitno

inace ja sam naso neku karticu u ducanu danas koja je dosta skuplja od ovih koje vi spominjete a isto je ati hd 4870

ovu:

http://comel.hr/ispis.asp?ID=116687

i ovu:

http://comel.hr/ispis.asp?ID=116668

sta mislite o tim karticama??

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Molim savjet

Ja ti preporućam čekaj 7.,8. mjesec izlazi nova serija Radeona HD500, onda če ova serija HD4000

pasti i do 50%. Zato se malo strpi. Ako več kupuješ sad kupi HD4890 u ADM-u košta 1.560,26Kn,

kolko i košta i HD4870 koje i 20% slabiji od HD4890. Ali bolje da se strpiš koji mjesec.

I koju matičnu ploču imaš.

Torrent je zakon!! S Linuxom dobiješ kuću, a s Windowsima samo proz ore. Statistika: 3 žuta , 3 crvena- zasad
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.6.2009 20:01 (Koja_pila).
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice