Konfiguracija za posao

poruka: 15
|
čitano: 2.572
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Konfiguracija za posao

Pozdrav!

Ovako, dobio sam zadatak da sklopim 6 konfiguracija za posao, s tim da je najzahtjevnija aplikacija koju trebaju pokretati bez problema AutoCAD.

Mislio sam ovako:

Matična:

Tu se najviše mislim, najviše me brine podrška za memoriju ali i općenito ne kužim da li propuštam nešto, uopće ne vidim razliku između s3 i se3 modela, a razlika između njih prema ge3 mi se čini samo po broju usb jackova i 8- kanalni audio)

Dakle:

ASRock N68-GE3 (ili S3 ili SE3) UCC, ili MBO ASUS M4N68T-M LE V2

koju preporučujete?

Procesor:

AMD Athlon II X3 455

Hard disk:

WD 500gb 500KX SATA-III  7200rpm Caviar Blue

Grafička:

VTX HD6450 SILENT 1gb

Memorija:

4GB DDR3 1333MHz Transcend

Kućište:

MIDI TOWER MS EOS 400W

WIN7 64bit OEM

Dakle, što vam se čini?

Padaju li vam na pamet neki problemi s kompatibilnošću?

Da li je ovo napajanje dovoljno?

Hvala!

0 0 hvala 0
14 godina
Konfiguracija za posao

Napajanje je dovoljno.

Isao bi na malo bolju maticnu plocu, neku AM3+ zbog nadogradnji.

Uzeo bi malo jacu graficku, jer taj HD6450 skoro nije nizasta. (A ovaj HD6570 je skuplji nekih 130tak Kn)

Evo nesto sam ti ja sastavio.

Proc je ostao isti, stavio sam bolju maticnu plocu sa podrskom za AM3+ procesore-

Jacu graficku.

Kineski kuciste + PSU ce izdrzati ovu konfu bez ikakvih problema.

edit: evo ti i opcija sa Intel Sandy Bridge procesorom i GT430 grafickom karticom (Ja bi prije odabrao ovu opciju, jer Ovaj G620 ima 3MB cachea, i maticna ploca ima bolju opciju za upgrade)

ADM ADM
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.1.2012 22:34 (micr0).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Konfiguracija za posao
Screwy kaže...

Pozdrav!

Ovako, dobio sam zadatak da sklopim 6 konfiguracija za posao, s tim da je najzahtjevnija aplikacija koju trebaju pokretati bez problema AutoCAD.

Mislio sam ovako:

Matična:

Tu se najviše mislim, najviše me brine podrška za memoriju ali i općenito ne kužim da li propuštam nešto, uopće ne vidim razliku između s3 i se3 modela, a razlika između njih prema ge3 mi se čini samo po broju usb jackova i 8- kanalni audio)

Dakle:

koju preporučujete?

Procesor:

AMD Athlon II X3 455

Hard disk:

Grafička:

VTX HD6450 SILENT 1gb

Memorija:

Kućište:

MIDI TOWER MS EOS 400W

WIN7 64bit OEM

Dakle, što vam se čini?

Hvala!

napajanje{#}. najgori moguci izbor. radije plati 400-500kn za kvalitetno napajanje od 500W nego to MS napajanje koje je IZUZETNO lose! ustedjet ces brdo novaca kada crkne napajanje. nema nikakve zastite i kada crkne, povuce ostatak komponenti sa sobom. 

uzmi npr. ovo http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=052757&id_artikl=052.757.029

Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
15 godina
Konfiguracija za posao

Ja bih se protegao na minimalno 8 GB RAM-a. Ne znam kakvim poslom se baviš ali AutoCAD zna cijeniti svaki GB RAM-a.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...

1 0 hvala 0
14 godina
Suddenly Psychotic kaže...
Screwy kaže...

Pozdrav!

Mislio sam ovako:

Matična:

Dakle:

koju preporučujete?

Procesor:

AMD Athlon II X3 455

Hard disk:

Grafička:

VTX HD6450 SILENT 1gb

Memorija:

Kućište:

MIDI TOWER MS EOS 400W

WIN7 64bit OEM

Dakle, što vam se čini?

Hvala!

napajanje{#}. najgori moguci izbor. radije plati 400-500kn za kvalitetno napajanje od 500W nego to MS napajanje koje je IZUZETNO lose! ustedjet ces brdo novaca kada crkne napajanje. nema nikakve zastite i kada crkne, povuce ostatak komponenti sa sobom. 

uzmi npr. ovo http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=052757&id_artikl=052.757.029

Corsair 500W ??? Moze gurati 10x jacu konfu od ove, bez ikakvih problema HD6950 ili GTX560 Ti.

Po meni bacanje para na takvo "snazno" napajanje, uvidjevsi konfu koja je nikakav potrosac.

btw. u igraoni posjedujemo: AMD ATHLON64 X2 7750+ v 2.7GHz + 9600GT sa MS Vesper + 400W PSU, koje rade dan-noc bez ikakvih problema vec 3godine.

A ova konfa je manji potrosac.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.1.2012 22:23 (micr0).
13 godina
neaktivan
Konfiguracija za posao

ma moze i nesto slabije kao sto je ovo http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=052757&id_artikl=052.757.028  ali samo da pod bilo koji cijenu izbjegne MS napajanje!

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.1.2012 22:25 (Suddenly Psychotic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ma ne mislim baš ulaziti u veće troškove jer kompovi po svoj prilici neće nikad biti nadograđivani.

Zanima me ovo:

1) Da li bi bolja matična poboljšala performanse sa ovim komponentama?

2) Da se morate odlučiti za jednu od ovih koje sam nabrojao u prvom postu, koju bi uzeli i zašto?

3) Da li će prepoznati transcendov modul od 4gb rama? tj. je li ikad itko čuo da neka ploča nije prepoznala neki RAM?

Hvala svima na pomoći, posebno micru {#}

13 godina
neaktivan
Screwy kaže...

Ma ne mislim baš ulaziti u veće troškove jer kompovi po svoj prilici neće nikad biti nadograđivani.

Zanima me ovo:

1) Da li bi bolja matična poboljšala performanse sa ovim komponentama?

2) Da se morate odlučiti za jednu od ovih koje sam nabrojao u prvom postu, koju bi uzeli i zašto?

3) Da li će prepoznati transcendov modul od 4gb rama? tj. je li ikad itko čuo da neka ploča nije prepoznala neki RAM?

Hvala svima na pomoći, posebno micru {#}

1. Ne bi bas. To ipak ovisi o konkretnim kompnentama koje si odabrao. 

2. Odabrao bih ASrock plocu zbog vise utora za RAM, boljeg overclockerskog potencijala(ako se kompovi nece nadogradivati, moze biti korisno overclockirati procesor). Negativna strana je malo konektora sa zadnje strane. Situacija nije previse bolja sa Asusicom

3. Kao prvo, 4GB ti nece biti dovoljno za AutoCAD, radije uzmi 8GB. Ako nisi znao, AutoCAD se ne moze instalirati na 32-bitne Windowse jer oni preporznaju 3 i kusur GB. 64-bitni prepoznaju puno vise(ne znam koliko) i upravo se moze instalirati samo na 64-bitne sustave kako bi iskoristio taj dodatni RAM. Sto se tice kompatibilnosti ploce s RAM-om, 100% nece biti problema s 4GB, a sigurno ne i sa 8. Ja sam nedavno ipak imao problem. S 8GB se komp jednostavno nije palio i moram koristiti 6GB. Ali moj laptop je iz 2008. godine. Ova ploca je iz 2010./2011. godine., tako da problema ne bi trebalo biti. 

14 godina
neaktivan
Konfiguracija za posao

Evo jedna iz Portio-a :

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

1. Ne bi bas. To ipak ovisi o konkretnim kompnentama koje si odabrao. 

Pa i nije baš tako. Matična ploča je osnov i temelj za dobru konfiguraciju. Optimalno rješenje je uzeti ujednačene komponente. Ako imaš shit od matične degradirati ćeš performanse računala.

3. Kao prvo, 4GB ti nece biti dovoljno za AutoCAD, radije uzmi 8GB. Ako nisi znao, AutoCAD se ne moze instalirati na 32-bitne Windowse jer oni preporznaju 3 i kusur GB. 64-bitni prepoznaju puno vise(ne znam koliko) i upravo se moze instalirati samo na 64-bitne sustave kako bi iskoristio taj dodatni RAM. Sto se tice kompatibilnosti ploce s RAM-om, 100% nece biti problema s 4GB, a sigurno ne i sa 8. Ja sam nedavno ipak imao problem. S 8GB se komp jednostavno nije palio i moram koristiti 6GB. Ali moj laptop je iz 2008. godine. Ova ploca je iz 2010./2011. godine., tako da problema ne bi trebalo biti. 

Ma za AutoCAD su dovoljna i 2GB RAM-a. Pogledaj zahtjeve od Autodeska. Druga stvar je što je dovoljno i što stvarno čovjeku treba. Ne znam što on radi ali znam da ja u svom poslu jako puno puta imam nekolicinu otvorenih fileova s velikim podlogama, radim preklopne nacrte više različitih instalacija, kombiniram xref-ove, koristim alate za 3D crtanje instalacija,.... Ako čovjek radi nešto od navedenoga onda je dva GB RAM-a ispod svakog kriterija, i s 4 GB RAM-a će biti sporo ali moguće raditi dok je 8GB optimum (po meni i must have).

AutoCAD (kao i ostali srodni alati) se radi u dvije varijante i to 32-bitni i 64-bitni i kao takvi mogu biti instalirani na 32 ili 64 -bitne windowse. Nije moguće mješanje.

@Autor: ako se već trebaš AutoCAD onda to treba biti 64-bitna verzija jedini razlog da uzmeš 32-bitnu verziju je ako u poslu izrađuješ sheme i jednostavne 2D crteže, onda zaboravi sve što sam gore pisao i 4GB RAM-a će ti biti i više nego dovoljna.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
13 godina
neaktivan

Uzimam 64 bitne windowse, tako da očito nema frke s tim. 

BTW hvala svima!

14 godina
neaktivan
Konfiguracija za posao

zasto nejdes na puno bolji intel i neki core i3 ?(lga1155)

xfact
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
=xfact= kaže...

mozda zbog cijene??

13 godina
neaktivan
=xfact= kaže...

mozda zbog cijene??

Ma da,  treba mi da vrti CAD, dakle šta jeftinije to bolje. Ništa fancy. Samo želim da sve radi kako treba i da se ne desi neki gaf tipa da matična ne čita memoriju ili da riknu kompovi jer nema struje za hlađenje {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.1.2012 20:06 (Screwy).
14 godina
neaktivan
=xfact= kaže...

mozda zbog cijene??

cijena je ista mozda 100-200 kn max razlike.. def se isplati..

xfact
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice