Zanima može li mi tko pomoći oko slaganja ili gotovog komp-a za cca 4500-5000 bez monitora !
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Za što ćeš koristiti konfu?
Možda i neku Intelovu varijantu ako radi rendering? Mislim da bi mu dobro došlo za onaj poslovni dio.
Možda i neku Intelovu varijantu ako radi rendering? Mislim da bi mu dobro došlo za onaj poslovni dio.
Ne znam koliko se isplati trpat Intela u taj budžet. Složio sam nešto s i5 no prelazi malo:
A na i3 se baš i ne isplati ići. No u svakom slučaju bi Intel (i5 760) bio bolji odabir za rendering.
Phenom 1055T je također u tom cjenovnom rangu, možda bi ispao nešto jeftinija solucija od Intel-a ako se može utrpat na jeftiniju matičnu, također nešto je brži u multi-threaded appovima dok u single-threaded i5 vodi. Sada, ne znam dali je CAD-ov rendering engine multi-threaded.
*još mozgam*
Matična ploča Asrock P55 PRO/USB3
Procesor s1156 Intel Core i5 760
Memorija DDR3 1333MHz 4GB Apacer
Kućište Gigabyte GZ-KX1, crno, bez napajanja
SONY Optiarc AD-5260S 24x SATA black kom
PointOfView NV GTX460 768MB 650 3600 192bita, DVI + miniHDMI
Napajanje 430W Seasonic SS-430GB
4.982,87 kn
PROTIS
E sad, tu ti ostane 400+ nešto sitno za kućište po izboru, a trebat će ti i 20-tak kuna za adapter 2xMolex -> PCI-E jer ovo napajanje dolazi sa jednim PCI-E x6 (+2), a tebi trebaju dva za ovu grafu.
edit
Da dodam... bilo bi poželjno da kupiš i neki bolji hladnjak za procesor, ovaj koji dođe sa njim i nije baš nešto... Dakle, to je još nekih 150-200kn. To znači da ti za kućište ne ostaje 400+ kn već 200+ kn.
E sad, tu ti ostane 400+ nešto sitno za kućište po izboru, a trebat će ti i 20-tak kuna za adapter 2xMolex -> PCI-E jer ovo napajanje dolazi sa jednim PCI-E x6 (+2), a tebi trebaju dva za ovu grafu.
edit
Da dodam... bilo bi poželjno da kupiš i neki bolji hladnjak za procesor, ovaj koji dođe sa njim i nije baš nešto... Dakle, to je još nekih 150-200kn. To znači da ti za kućište ne ostaje 400+ kn već 200+ kn.
ja mislim da s grafom dobiješ jedan
e tu si u pravu kuna po kuna i etoi ti ga na problema , sad kada vidim koliko je to opcija čovjek jednostavno poludi ...
Evo
Dakle imaš moderni quad, 4GB RAM-a, grafa koja pokreće 99% igara na very high...
Mislim da se isplati.
EDIT: Zahebo sam se s optikom. Izbaci PATA i stavi SATA. Cijena je ista.
Ta Asus maticna koju si stavija je bolja ili losija od Asrock 870 extrem?
Ne znam koliko se isplati trpat Intela u taj budžet. Složio sam nešto s i5 no prelazi malo:
A na i3 se baš i ne isplati ići. No u svakom slučaju bi Intel (i5 760) bio bolji odabir za rendering.
zavisi u kojem render engineu. u vecini 1055T jede i5 760.
ja mislim da s grafom dobiješ jedan
S ovom ne dobiješ koliko znam, zato sam i napomenuo to.
e tu si u pravu kuna po kuna i etoi ti ga na problema , sad kada vidim koliko je to opcija čovjek jednostavno poludi ...
U principu, samo ćeš uzeti jeftinije kućište, tada ti ostaje dovoljno za cooler i kabel.
Eto to i mene konkretno zanima, nemam iskustva sa CAD-om pa ne znam ali bez obzira na to mislim da je x6 bolja kupnja.
Eto to i mene konkretno zanima, nemam iskustva sa CAD-om pa ne znam ali bez obzira na to mislim da je x6 bolja kupnja.
sam CAD nije problem. mozes ga vrtiti na celeronu, ali kad prebacis sve u neki render engine onda i te kako dobro dodje fizicka jezgra vise.