Konfiguracija do 11 k kuna

poruka: 3
|
čitano: 683
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Uskoro kupujem novu konfiguraciju i vec iman prilicno jasnu sliku sto zelim uzet al bi isto vas molio za misljenje ili savjet u pogledu pojedinih komponenti.Konfiguracija ce se koristit za sirok spektar radnji(filmovi,igrice,programoranje,net,...)
Dole sam vam naveo pojedine komponente i sa strane koliko novaca mislim odvojit za pojedinu.Samo komponente sam birao po nekom BEST BUY pravilu.U naslovu sam napisao koliko novaca mislim potrosit al iznos nije fiksan,znaci moze se povecat ukoliko mislite da se za odredjenu komponentu isplati dat vecu svotu novca a moze se i smanjiti ukoliko mislite da se za odredjenu svotu ne isplati dati odredjeni iznos te je bolje "ustedjeti" na novcu.Znam da je topic malo veci i zahtjevniji,pa mozete dat misljenje samo u pogledu odredjene komponente.Sta se tice iznosa novaca za odredjene komponente mozete preporuciz i znatno skuplje komponente ukoliko mislite da su vrijedne tih novaca

Konfiguracija je sljedeca:

Graficka kartica(2000 kn): Ati Radeon HD 4870 - sta se tice kartice tu sam se definitivno odlucia za navedenu,tu mi jedino mozete preporucit proizvodjaca,konfiguraciju s vremenom mislim poslije nadogradjivat s novim karticama spajanjem ih u Crossfire,za karticu mi je dodatno bitno da ima HDMI izlaz

Procesor(1500 kn): Sta se tice procesora tu sam se odlucija za cetverojezgreni a vas pitam koji je po vama BEST BUY,i da napomenen ne mislim se bavit nikakvim overclockiranjem

Radna memorija(1500 kn):Tu sam se odlucija DDR3 vas pitam za preporuku kojeg takta je najisplativije uzet

Maticna ploca(1000 kn):Ode bi pogotovo volio vase misljenje jer stvarno neznan sta bi uzeja,samo znan da mora podrzavat CrossFire,jer s vremenom mislim ustekavat dodatne kartice,cak njih vise od dvije ukoliko nadjem plocu koja to podrzava

Monitor(2500 kn):Sta se tice monitora tu bi stvarno volija uzet nesto kvalitetno(sta se tice igara) i nije mi problem izdvojit vecu kolicinu novca.E sad vas pitam.Na trzistu vidim monitore od 22"(koji zelim uzet) za nekih 1800 kn,dali da uzmem jedan takav ili da odvojim jos nekih iljadu kuna te uzmem kvalitetniji?Dali cu dobit za te novce osijetno kvalitetniji monitor?

Napajanje(750 kn):Napajanje mislim uzet neko kvalitetno(Fortron,Chieftech i nesto slicno) od 750 W ili vece jer ce s vremenom to napajanje morat napajat kartice u CrossFire spoju

HD(500 kn):Sta se tice diska tu sam se definitivno odlucija za disk kapaciteta 500 GB jer neman potreba za vecim,ovdje bi samo zelija da mi preporucite neku kvalitetniju marku

Hladnjaci(750 kn):Molio bi vas i za misljenje u pogledu hladnjaka.Zanimaju me proizvodjaci koji nude kvalitetu i sto tisi rad

Kuciste,mis,tipkovnica(1000 kn):Kuciste bi uzeja svakako sa prednjim otvorom za ventilaciju,te misa koji je dovoljno kvalitetan za igranje a da se ne radi o nekoj preskupoj bezicnoj Logitechovoj perverziji.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

GRAFA: Powercolor Radeon HD4870   - nju zato sto ima hdmi koji trazis, no po meni rade uzmi Gainward koju preporucam,
                                                              a ovo za hdmi se lagano rijesi pomocu DVI-HDMI konvertera

PROC: Intel Core2 Quad Q6600   - ako ti ostane para uzmi Q9450(manje se grije, vise cache-a , bolja arhitektura itd)

MEMORIJA: Kingmax MARS 1066MHz 1GB x4 - ddr3 ti nebih preporucio jer je jos uvijek skup kod nas te ne isplativ jer ddr2 na 1066 ima bolje performanse od ddr3 1333 i nekih 1600 memorija( mozes uzet i neke bolje no posto si reko da ne clockas, ovo je najbolji izbor)

MATICNA: ASUS P5Q Pro - novi chipset, podrzava crossfire i nije tolko ni skupa

MONITOR: Monitor Samsung SM 2253BW  ili Samsung SM T220 ( odluci sam, ovo o matricama se bas ne kuzim no vidim da ova dva dosta ljudi preporucuje)

NAPAJANJE: Corsair TX650 ili VX750

HDD: SEAGATE ST3500320AS 500GB

HLADNJACI: ako ne clockas, netrebaju ti aftermarket hladnjaci jer su ovi sasvim dobri, osim ak ne patis na tisinu no to se da rijesit dobrim kucistem

KUCISTE: Chieftec midtower - to si sam odaberi no preporucio bi ti chieftec kucista jer su dosta kvalitetna, izgledaju pristojno itd( no to si odaberi sam,

nemres bas fulat, sam uzmi koje ti se svida)

PERIFERIJA: to si odaberi sam, no preporucio bi ti logitechovu ultra flat tipkovnicu i mx-518 mis

sve zajedno te ispada oko 9000kn , rade ovih 2000kn spremi u dzep jer nebi bilo razlike da si uzo 1000kn skuplji ram i 1000kn skuplju maticnu

ili mozda da si uzmes neki veci i bolji monitor, ipak u monitor gledas cjelo vrijeme a ne u komponente, to se moras sam odlucit

MBO: Gigabyte EP45-DSR / PROC: Intel E8400/ GRAFA: Gainward HD4870 512MB/ RAM: Cruical Balistix 2x2GB/ PSU: Corsair 520HX/
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.10.2008 0:59 (hara_zg).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Konfiguracija do 11 k kuna
mega_michulin kaže...

...

Graficka kartica - dobro si odlučio, uzmi ili najjeftiniju ili onu s najviše garancije ili neku s drukčijim hladnjakom.
Procesor - reći ću Q6600 - neki će reći da je to prošlost, ali iskreno, od skupljih modela nije puno sporiji. Mana je što je 65nm, ali pošto ti ne clockaš, to ti u biti ništa ne znači...
RAM - Trenutno 1333MHz, budući da je 1600 preskupo. Ja bih uzeo Kingmaxe, jer su jeftini, a ako ne clockaš, i dalje su dobri.
Matična - Mislim da ćeš za DDR3 morat malo više izdvojit :/
Monitor - Ak već misliš tolko love za komp potrošit, uzmi bar nekaj pošteno - Lenovo L220X - 2900kn
Napajanje - Corsair TX750W
HDD: Seagate 7200.11 500GB

Ostalo nek ti drugi odgovore...
A mi smo ti ljudi tako obični, koji u životu bore se za svaki drugi dan ! Ne prodajemo tijela svoja nikome i još se uvijek čovjek zovem ja JA SAM SLOBODAN !!!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice