Konfiguracija za 15 000 - 20 000 kuna

poruka: 123
|
čitano: 20.722
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Konfiguracija za 15 000 - 20 000 kuna
Sonny kaže...
naxeem kaže...
Sonny kaže...

Ljudi, ja zelim super komp za igranje..zelim da mi taj novi komp pokrene nove igrice koje ce izać tokom sljedećih 3-4 godine..a cijena je do 20 000 kuna..

Ne zelim Mac..ili tako nešto slično.. Alienware je u redu..no mogu li ga uvest (po dkojim uvjetima? cijena? slično)..

Imam konfiuraciju..pitanje jer dobra..sto da napravim na kraju?!

Na MAC-u se možeš igrati samo svojim penisom jednom rukom ispod stola. :)

Alienware možeš uvesti, ali ne samo to, sam ga složi online i automatski možeš složiti ponudu. Na cijenu koju oni traže dodaj 30% carine.
 A da zapišem komponente koji oni koriste i da po njima složim komp svoj ?! :s
 cuj u tom slucaju imas komponente ko i alienware ali nemas njihov suport... Ako imas identicne komponente to ne znaci da ce ti i radit ko alianware
17 godina
neaktivan

Čuj napravi kako hoćeš samo ova tema mi malo previše ide ovamo/onamo.

Prvo PC pa Mac pa gotovi Alienware.......

Ak hoćeš nešto pravo kupi Blackbird i miran si.

Inače ja sam ti svoje predložio.

Što se tiče isplativosti što neki spominju:

Ne isplati se NIJEDNA konfiguracija.

Industrija napreduje tolikom brzinom da je danas kupljena konfa u roku od mjesec dana stara(što ne znači da je spora)

Dakle odluči sam

C2D@3360mhz,GA-P35-DS4,2GB DDR2 Kingmax@960mhz
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ako si pametniji upravo to napraviš. :) Ali oni su lukavi pa ti neće reći koje komponente koriste.
Ali drži se kvalitetnih proizvođača: ASUS, MSI, Gigabyte, Logitech, Microsoft, Cruciala, Infineona, Corsaira i sl. Dobro proguglaj i neka ti netko pomogne. Za svaku komponentu dobro provjeri recenzije, mišljenje korisnika...

cuj ako nisi radio na macu jednostavno ne lupetaj gluposti... probaj na njemu radit pa onda se javi... do onda suti!!!

Jesam. Veni, vidi, go Windows.

MAC je ok ali je preskup bez ikakvog razloga. OSX možeš staviti i na PC ako te pali.

Ako imas identicne komponente to ne znaci da ce ti i radit ko alianware

Aha, nedostaje mu blagoslov boga Odjevenog-u-Vanzemaljca i Steve Poslova
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.2.2008 20:00 (naxeem).
17 godina
neaktivan
autorov komentar
mac kaže...
Sonny kaže...
naxeem kaže...
Sonny kaže...

Ljudi, ja zelim super komp za igranje..zelim da mi taj novi komp pokrene nove igrice koje ce izać tokom sljedećih 3-4 godine..a cijena je do 20 000 kuna..

Ne zelim Mac..ili tako nešto slično.. Alienware je u redu..no mogu li ga uvest (po dkojim uvjetima? cijena? slično)..

Imam konfiuraciju..pitanje jer dobra..sto da napravim na kraju?!

Na MAC-u se možeš igrati samo svojim penisom jednom rukom ispod stola. :)

Alienware možeš uvesti, ali ne samo to, sam ga složi online i automatski možeš složiti ponudu. Na cijenu koju oni traže dodaj 30% carine.
 cuj u tom slucaju imas komponente ko i alienware ali nemas njihov suport... Ako imas identicne komponente to ne znaci da ce ti i radit ko alianware
 Ma znam..al' cu imat iste komponente ko oni, jer mi se ne daje 30% za carinu..
17 godina
neaktivan
LUXX kaže...

Čuj napravi kako hoćeš samo ova tema mi malo previše ide ovamo/onamo.

Prvo PC pa Mac pa gotovi Alienware.......

Ak hoćeš nešto pravo kupi Blackbird i miran si.

Inače ja sam ti svoje predložio.

Što se tiče isplativosti što neki spominju:

Ne isplati se NIJEDNA konfiguracija.

Industrija napreduje tolikom brzinom da je danas kupljena konfa u roku od mjesec dana stara(što ne znači da je spora)

Dakle odluči sam

slazem se s tobom... a ako ces dat 20000 kn a od toga neces imat zarade vidi koliko  ti se to isplati...
17 godina
neaktivan
autorov komentar
naxeem kaže...
Ako si pametniji upravo to napraviš. :) Ali oni su lukavi pa ti neće reći koje komponente koriste.
Ali drži se kvalitetnih proizvođača: ASUS, MSI, Gigabyte, Logitech, Microsoft, Cruciala, Infineona, Corsaira i sl. Dobro proguglaj i neka ti netko pomogne. Za svaku komponentu dobro provjeri recenzije, mišljenje korisnika...

Ma, to cu i napravit..hvala svina na savjetima !!! Osmijeh
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

cuj ako nisi radio na macu jednostavno ne lupetaj gluposti... probaj na njemu radit pa onda se javi... do onda suti!!!

Jesam. Veni, vidi, go Windows.

MAC je ok ali je preskup bez ikakvog razloga. OSX možeš staviti i na PC ako te pali.
 da ali na PC - u ne radi ko na macu... mozes ti na PC - a stavit puno stvari ali pitanje je kako sve to skupa radi...
cuj u ostalom i Dell za sebe i svoje konfiguracije dodatno optimizira Windowse... tak da...
17 godina
neaktivan
 da ali na PC - u ne radi ko na macu... mozes ti na PC - a stavit puno stvari ali pitanje je kako sve to skupa radi...
cuj u ostalom i Dell za sebe i svoje konfiguracije dodatno optimizira Windowse... tak da...
Ne vidim apsolutno niti jedan razlog zašto nebi radio isto kao i na MAC-u kad je MAC zapravo PC. Kad si ti zadnji put vidio MAC-a? 1996.?
A sve što može Dell može i svatko od nas.
17 godina
neaktivan
autorov komentar
  • Intel® Core™2 Extreme @ 4.0GHz
  • Dual ATI® HD 3870 + CrossFire
  • PCI Express® 2.0
  • Low Latency DDR3 Memory
  • 128GB Solid State RAID 0
  • Blu-ray Disc Technology

To je sto službena stranica kaže za Alienware

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

U biti kupovati najskuplje komponente je čisto bacanje love u vjetar jer će za godinu dana sve izgubit na cijeni do 50% pa i više. Treba uvijek gledati što je trenutačni 'best buy' i po tome se ravnati. Najskuplje komponente nude eksponencijalno visoku cijenu i linearni porast performansi nad 'best buy' komponentama (što dakle nikako nije isplativo).

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Ne vidim apsolutno niti jedan razlog zašto nebi radio isto kao i na MAC-u kad je MAC zapravo PC. Kad si ti zadnji put vidio MAC-a? 1996.?
 pa upravo ga gledam i radim na njemu... cuj ja komp imam za posao i na njemu zaradjujem. To znaci da mi mora bit stabilan, brz, pouzdan i testiran... Prvenstveno se bavim obradom videa i animaciom... Ispocetka sam to radio na PC - u ali to nije jednostavno to...
17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje

Ne kupuj DDR3 niti SSD diskove. Preskupo (oko 300-500%) za 3-5% poboljšanja.

Drži se za sada DDR2 memorije (4GB Cruciala 1066 ili OCZ FLEX 1200 npr.), za intel QX9650 nemaš novca u 20,000 (treba ti oko 30), ali neki Q6600 ti je dobar (clock na 3.3 npr), dual 3870X2 (ASUS) i neka dobra MSI ili Gigabyte ili ASUS ploča na X38 chipsetu.

Disk neki Hitachi 500GB x 2 u RAID1 i jedan WD Raptor za sistem.

Dobro napajanje (Silverstone npr.) i mirna Bosna.

17 godina
neaktivan
mac kaže...
 pa upravo ga gledam i radim na njemu... cuj ja komp imam za posao i na njemu zaradjujem. To znaci da mi mora bit stabilan, brz, pouzdan i testiran... Prvenstveno se bavim obradom videa i animaciom... Ispocetka sam to radio na PC - u ali to nije jednostavno to...
 Zašto misliš da PC nije stabilan, brz i pouzdan? Testiran? Pa što tu imaš testirati. Sve to obave mnogi prije nego ti imaš i priliku kupiti proizvod. OK, možeš dobiti defektnu komponentu koju RMA-aš i sve cool.
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
mac kaže...
 Zašto misliš da PC nije stabilan, brz i pouzdan? Testiran? Pa što tu imaš testirati. Sve to obave mnogi prije nego ti imaš i priliku kupiti proizvod. OK, možeš dobiti defektnu komponentu koju RMA-aš i sve cool.
 cuj za moj posao nije... isto kosto i od AMD a procesori nisu dobri za obradu videa... mislim, to sve radi ali jednostavno nije to to... Nevjerojatna je razlika ali istinita.  Ne znam zbog cega ali ovo jednostavno bolje rai. Zato sam i utuko tolike pare u to...
17 godina
neaktivan

Ajd kad vam se tolko prepucava o Mac vs PC, otvorite novu temu u hardwareu pa cu se i ja ukljucit :)

A Sonny, tebi samo mogu rec sretno s novom kantom, sto god odabrao.

What fruit is named after a computer? Apple.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja imam kontakte s ljudima koji rade na grafici. Nije štos u tvom MAC-u nego u Unixu koji vrtiš tj. OSX-u i specifičnoj izvedbi programa za njega, te načina rada OS-a. Da ne govorim da taj isti OSX je rađen za nekoliko specifičnih kombinacija hardvera.

PC je dosta življa platforma s dinamičnijom i kompleksnijom podlogom. Nije ni za očekivati da će biti rock-solid baš sve što kupiš.

Ali jedan Dell ili HP workstation definitivno nije sporiji od MAC-a u ničemu, pogotovo ne danas kada je i MAC jedan PC, ne običan, ali ipak - PC.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ficho kaže...

Ajd kad vam se tolko prepucava o Mac vs PC, otvorite novu temu u hardwareu pa cu se i ja ukljucit :)

I ovo je na rubu verbalnog konflikta. Nema smisla da puštamo krv jedni drugima kada znamo da nećemo jedni druge uvjerit u suprotno. :)

A Sonny baš i nema izbora; želi se igrati.
17 godina
neaktivan
autorov komentar
ficho kaže...

Sada sam dobio ideje..hvala jos jednom Belji se..a kantu svakako mijenjam..bito je da imam ideje..Bogataš
17 godina
neaktivan
Sonny kaže...

Ovo ti nece ici, vec za cca 2 i pol godine komp koji danas slozis za 20k kuna nece pokretat nove igrice, tj mozda i hoce
ali sigurno ne na visokoj rezoluciji i medium detaljima... pod pretpostavkom da se stvari odvijaju ovom brzinom
kao do sada... za 2 i pol godine danasnji top modeli grafickih kartica nece biti usporedivi niti s prosjecnima za 2 i pol godine.
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Ja imam kontakte s ljudima koji rade na grafici. Nije štos u tvom MAC-u nego u Unixu koji vrtiš tj. OSX-u i specifičnoj izvedbi programa za njega, te načina rada OS-a. Da ne govorim da taj isti OSX je rađen za nekoliko specifičnih kombinacija hardvera.

PC je dosta življa platforma s dinamičnijom i kompleksnijom podlogom. Nije ni za očekivati da će biti rock-solid baš sve što kupiš.

Ali jedan Dell ili HP workstation definitivno nije sporiji od MAC-a u ničemu, pogotovo ne danas kada je i MAC jedan PC, ne običan, ali ipak - PC.

cuj vjerujem da je Dell fenomenalan stroj... Dellovi monitori takodjer imaju vrhunsku matricu, jednako kao i Apple... Znam da je stos u OS-u, zbog toga sam i uzeo ovo cudo... I to radi super... Cuj meni treba prvenstveno z aPhotoshop i FinalCut... A to radi bolje ovdje... govorim iz iskustva
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
ficho kaže...

I ovo je na rubu verbalnog konflikta. Nema smisla da puštamo krv jedni drugima kada znamo da nećemo jedni druge uvjerit u suprotno. :)

A Sonny baš i nema izbora; želi se igrati.
 hehe
a kad se zeli igrat nek kupi Play Station i fino je usteka u fullHD plasmu i nema brige...
17 godina
neaktivan

Vicko je u pravu. Sadašnji komp za 20,000 ograničen je najboljim komponentama. Čak i da kupiš komp od 200,000 opet isto.

Nažalost, hardver je do prije 2 godine napredovao na način da je zamjena bila preporučena svake dvije godine. Danas se radi o svakih 12 mjeseci najviše.

3-4 godine? Suludo jer će ono što danas košta 20,000 (npr quad SLI/CFX) i vrti igre za 3-4 godine u medium detaljima, biti vrijedno 2000kn, a za 5000 ćeš kupiti nešto što vrti u HIGH detaljima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

ma kakav plystation PC..i tocka..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar
naxeem kaže...

Vicko je u pravu. Sadašnji komp za 20,000 ograničen je najboljim komponentama. Čak i da kupiš komp od 200,000 opet isto.

Nažalost, hardver je do prije 2 godine napredovao na način da je zamjena bila preporučena svake dvije godine. Danas se radi o svakih 12 mjeseci najviše.

3-4 godine? Suludo jer će ono što danas košta 20,000 (npr quad SLI/CFX) i vrti igre za 3-4 godine u medium detaljima, biti vrijedno 2000kn, a za 5000 ćeš kupiti nešto što vrti u HIGH detaljima.

Onda računam dvije godine maximalno..Plač
17 godina
neaktivan

Ljudi,ljudi.

Pa zar treba 83 posta u ovoj temi da bi se došlo do zaključka koji je već unaprijed bio definiran????

Tema nije što je bolje već složiti konfu za 15-20k kunića.

Dakle?

Raspravljat što je bolje i dali mac ili alienware ili sam gradit PC nema smisla.

Prije nego o tome raspravljate probajte bit konstruktivni i predložite neku pametnu konfiguraciju

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
mac kaže...
 cuj vjerujem da je Dell fenomenalan stroj... Dellovi monitori takodjer imaju vrhunsku matricu, jednako kao i Apple... Znam da je stos u OS-u, zbog toga sam i uzeo ovo cudo... I to radi super... Cuj meni treba prvenstveno z aPhotoshop i FinalCut... A to radi bolje ovdje... govorim iz iskustva
 Još uvijek mi je teško vjerovati da sam naletio na MAC-ovca koji se ne ponaša kao agresivac i fanatik. Svaka čast.

U svakom slučaju, da stoji to donekle, ali isto tako možeš za PC kupiti Eizo-a koji je bolji od Apple monitora... kupi NEC Spectru pa ćeš vidjeti da je Apple monitor igračka za djecu prema tom monitoru...  kao što možeš kupiti Xeona i na PC-u koji će pomesti tog istog Xeona u MAC-u baš zato što je to isti taj X5482 na 3.2 GHz, ali ćeš ga na PC-u overclockati i bit će brži.

Kužiš teoriju? Najjači MAC ima "tek" 800MHz DDR2 a ti u PC stavi 1600MHz DDR pa pometi pod s tim MAC-om, pogotovo kada dodaš najnovijeg intela što izlazi u travnju.

Isto tako tko ti brani da u PC gurneš SAS diskove? Nitko.

Molim te otvori Apple.com, pogledaj najjačeg MAC-a i ja ću ti za sigurno manje novca složiti jači PC. Da ne govorim o tome kako slažući PC imaš pristup onome što MAC nema: cutting edge-u ako imaš love.
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.2.2008 20:41 (naxeem).
17 godina
neaktivan
autorov komentar
LUXX kaže...

Ljudi,ljudi.

Pa zar treba 83 posta u ovoj temi da bi se došlo do zaključka koji je već unaprijed bio definiran????

Tema nije što je bolje već složiti konfu za 15-20k kunića.

Dakle?

Raspravljat što je bolje i dali mac ili alienware ili sam gradit PC nema smisla.

Prije nego o tome raspravljate probajte bit konstruktivni i predložite neku pametnu konfiguraciju

Slažem se..pomozite ljudi !

17 godina
neaktivan

Rekao sam ti već. Za PC za igranje ne trebaš perverzije tamo gdje ti ne trebaju. Grafik, RAM, CPU i to je to. Raptor za malo veću propusnost kod loadinga i riješio si problem.

Ako ideš slagati najbolji PC koji možeš to košta 175,000.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.2.2008 20:43 (naxeem).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

eto.

Otprilike ona konfa koju sam mu predložio.

Jaki dijelovi + raptor + 500gb dodatnih = Osmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sonny, morat cu te malo razocarat, ali cu ti usput i dat neki savjet...

1. komp koji ces si slozit sada za 20 tisuca kn, za 2 godine ce biti losiji od prosjecnih konfiguracija

2. novac koji si spreman uloziti nije dovoljan za vecinu komponenti koje su neki

navodili, kao npr. za ddr3 memoriju, intel extreme procesor itd

netko ti je i dao dobar odgovor, jedino pametno je kupiti trenutni best buy, sto ne znaci da je

to nesto jeftino i prosjecno. Moglo bi se reci da postoje srednja i visoka kategorija best buy-a!

Moj savjet ti je sljedeci, sada potrosi 14 tisuca kuna na komp, a za nekih 15 mjeseci si slozi

potpuno novi za iducih 10 tisuca kuna. Jer kad ces kupovat drugi za 15 mjeseci, promjenit ces samo

komp, a monitor i ostalu periferiju sigurno mozes koristiti narednih 15 mjeseci. Naravno, kad slazes drugi,

moci ces onaj prvi prodat da ti nadoknadi razliku od 20 tisuca, koliko si naveo, do 24 tisuce koliko bi potrosio da napravis kako sam napisao.

Nisi naveo dal ti treba samo konfiguracija ili zelis i novu periferiju no evo ja sam

pretpostavio (vjerojatno krivo ali nema veze) da zelis sve novo!

A da budem konkretan evo sto mozes dobiti za 14,5 tisuca kuna:

Kuciste: Antec 900 = 870 kn

Napajanje: Corsair 520w HX = 800 kn

Maticna: Asus Maximus Formula iX38 = 2000 kn

Procesor: Core2duo E8400 = 1400 kn

Procesor hladenje: AC Freezer 7 = 200 kn

Ram: Crucial DDR2 800 MHz, 2Gb kit = 540 kn

Graficka: dvije ati radeon hd3870 = 3200 kn

Hdd: 1x seagate 410as + 1x neki 500Gb = 1400 kn

Optika: 1x Lg sata dvdrw = 200 kn

Mis: Logitech G5 = 500 kn

Tipkovnica: neka za cca 200 kn

Zvuk: Logitech z4 = 600 kn

Monitor = samsung 22" 2232bw = 2500 kn

Ako imas neko pitanju glede neke odredene komponente, reci pa cu detaljnije napisati.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice