Konfa do 4500 kn (moze i 5000)

poruka: 111
|
čitano: 12.068
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Konfa do 4500 kn (moze i 5000)

Evo ogledaj link http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=7540 za jeftin a super RAM... Sada ne mozes vidjet link jer imaju inventuru pa  nemozes vidjet RAM karticu... Ali inace to ti je Kingmax kartica (2x2GB) 1333MHz 600kn

Stisni HVALA nije tesko
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.1.2010 20:22 (Reba_maniac).
16 godina
neaktivan
rebelsy kaže...

da ne otvaram temu novu .. moze mi neko preporucit 4gb rama do 800kn .... moze i manje sam da su kvalitetni

ddr2 ili ddr3?

klikni HVALA, nije toliko teško!
17 godina
neaktivan
Komentari na konfiguraciju

Hej!

Evo, ne kužim se baš u hardver previše, pa bih pitao znalce-što kažete na ovu složenu konfiguraciju? Jednostavno da li je ok, ili je bezveze složeno? Naknadno bih još uzeo jedan modul memorije i samostalnu grafiku.

konfa konfa
Karlo

0 0 hvala 0
15 godina
RE: Komentari na konfiguraciju
karlo_tt kaže...

Hej!

Evo, ne kužim se baš u hardver previše, pa bih pitao znalce-što kažete na ovu složenu konfiguraciju? Jednostavno da li je ok, ili je bezveze složeno? Naknadno bih još uzeo jedan modul memorije i samostalnu grafiku.

Za šta je namjenjena konfiguracija??

16 godina
neaktivan

Evo nesto.. Iz ADMa..

http://www.speedtest.net/result/785760360.png
17 godina
neaktivan

Pa za svakakav rad na računalu, ponajmanje za igranje.

Zapravo u glavnini video obrada polu-profesionalnim alatima.

Eto, to mi je svrha računala, pa primam prijedloge-ali limit mi je oko 6000 kn bez monitora...

Karlo
15 godina
karlo_tt kaže...

Pa za svakakav rad na računalu, ponajmanje za igranje.

Zapravo u glavnini video obrada polu-profesionalnim alatima.

Eto, to mi je svrha računala, pa primam prijedloge-ali limit mi je oko 6000 kn bez monitora...

Pa gledaj! Da mene pitaš, ne sviđa mi se što si složio. Ako već ciljaš na integriranu grafu, onda ideš na H55 ploču da bi imao to na što ciljaš (nikako P55). Ja bi se osobno radije odlučio za nekog punokrvnog 4-jezgrenaša.

17 godina
neaktivan

ok... apsolutno prihvaćam... zapravo sam zeznuo s grafikom...

a što je s ovim?

konfa konfa
Karlo
17 godina
neaktivan
Ili je bolje ovo što je Fico složio?
Ja nekako više povjerenja u Intelove procesore imam, ali možda je to zato što sam uz njih odrastao--ajd, mišljenje neko, jel se isplati dati te novce više, ili bolje preći na AMD?
Karlo
16 godina
neaktivan
karlo_tt kaže...

ok... apsolutno prihvaćam... zapravo sam zeznuo s grafikom...

a što je s ovim?

775 je zastario i bolje nemoj ic na to.. Uzmi onda ovo (ako je limit 6000Kn):

15 godina
karlo_tt kaže...
Ja nekako više povjerenja u Intelove procesore imam, ali možda je to zato što sam uz njih odrastao--ajd, mišljenje neko, jel se isplati dati te novce više, ili bolje preći na AMD?

S obzirom da tebi konfa ne treba za igranje, onda se možda bolje bazirat na intel. Međutim, ovo što si ti složio, opet mi se nikako ne sviđa. To je ipak zastarjela 775 platforma. Kolko sam shvatio, ne treba ti jaka grafa. Onda se može ić i na i5 soluciju.

EDIT: fico me pretekao Cool

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.5.2010 12:23 (zabranjeniples).
17 godina
neaktivan

Gigabyte P55-UD3, s1156, Intel® P55, 4x DDR3 2200/1333/106
Procesor Intel i5 750, 2.66GHz, 8MB cache, socket 1156
DDR3 2048Mb ( 2Gb ) Corsair, 1333MHz, CL9, COR-VS2GB1333D3
HDD WD 1Tb, 1002FAEX , SATA 6 Gb/s, 64MB Cache, WD Caviar Black
DVD upisivač NEC AD 7241S, 24x, LightScribe, crn,SATA
XFX HD5750 XXX 1GB DDR5 HDMI, 2xDVI, D. Port, DirectX 11,740MHz
Midi tower CoolerMaster Centurion 5,CAC T05, black/silver,bez PS
Napajanje CORSAIR 450W, VX Series CMPSU-450VXEU, 12cm vent.,ATX2
5.819,02Kn

Evo, ovo je otprilike isto, malo izmjena i kasnije bih dodao još jedan modul rama kroz mjesec-dva... To je onda ok?
 Procesor i5 je 4-jezgreni, jel da?
I još jedno pitanje: jel se više isplati ovako, sa i5 procesorom, ili bi bilo bolje uzeti AMD-ov procesor? Jer se ne kužim zbog čega su jeftiniji, i u čemu su i koji bolji...

Karlo
15 godina
karlo_tt kaže...

Evo, ovo je otprilike isto, malo izmjena i kasnije bih dodao još jedan modul rama kroz mjesec-dva... To je onda ok?
 Procesor i5 je 4-jezgreni, jel da?
I još jedno pitanje: jel se više isplati ovako, sa i5 procesorom, ili bi bilo bolje uzeti AMD-ov procesor? Jer se ne kužim zbog čega su jeftiniji, i u čemu su i koji bolji...

Ja bih se radije odlučio na ficinu soluciju. Ipak je sve praktički slično (izuzev kučišta i napajanja), a dobijaš svejedno jaču grafu. Tko zna, možda se odlučiš bacit pokoju igru, a i bolje je da je malo jača grafa tu (s obzirom da je cijena li-la).

i5 750 je punokrvni 4-jezgrenaš, tu nemaš brigeNamigiva.

Iskreno, radije se ide na intel, s obzirom da ti igre nisu prioritet. Dakle, s obzirom na taj uvjet, intel je po meni bolji izbor.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.5.2010 13:52 (zabranjeniples).
15 godina
Konfa do 4500 kn (moze i 5000)

Kad malo bolje razmislim, možda bi ti najbolje bilo ić na Phenoma x6 + 4gb rama. Imaš 6 jezgri i možeš ubacit dovoljno rama. E sad, odluči kolko ti jaka grafa treba (po tvojim postovima, pretpostavljam da ti grafa ne treba bit nešto jaka). Staviš 1t disk (samsung F3). Mislim da bi to za tebe bila najbolja opcijaNamigiva.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
znači to bi bilo tako nešto...
memorija, disk i napajanje su mi ti jer baš te želim, modul još jedan memorijski naknadno.
kućište sam uzeo iz cijenovnog razreda, kao i optičku jedinicu...
sad je jedino pitanje koliko je to bolje/stabilnije/pouzdanije od konfiguracije bazirane na i5 procesoru...
budući da je namjena obrada videa, vjerojatno dodatne 2 jezgre koriste, mada neznam koliko puno...
konfa konfa
Karlo
16 godina
neaktivan
karlo_tt kaže...
memorija, disk i napajanje su mi ti jer baš te želim, modul još jedan memorijski naknadno.
sad je jedino pitanje koliko je to bolje/stabilnije/pouzdanije od konfiguracije bazirane na i5 procesoru...
budući da je namjena obrada videa, vjerojatno dodatne 2 jezgre koriste, mada neznam koliko puno...

Uzmi nesto od ovog dvoje i neces pogrijesit..

AMD AMD
Intel Intel
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.5.2010 15:12 (FiCo_Ri).
15 godina
karlo_tt kaže...

Iskreno, najradije bi se odlučio za tu x6 varijantu. S obzirom da ti igre nisu prioritet, moj savjet je takav. A i x6 će bolje koristit i u budučnosti. Što se tiče ostatka, moj bi savjet bio ovakav:

Vidim da te taj disk pali, pa ćemo njega ostavit. Memoriju bi umjesto te, radije stavio jeftinijeg kingmaxa (50kn jeftiniji). Ploču bi stavio jeftiniju (možda M3A770DE). Možda i jeftiniju HD5770 (asusovu ili sl.). Opet, imaš ok grafu s kojom možeš itekako pristojno i zaigrat (ako te pukne). Zašto to kažem? Kažem zato što ti nečeš osjetit neku veliku razliku. S obzirom da te igre ne zanimaju, sumnjam da te i OC zanima. Dakle, po meni je ovo što ti govorim idealno. A za tu razliku, taman ubodeš još 2gb rama (memorija je u tvom slučaju puno bitnija nego ovo gdje sam te ispravio (da mene pitaš)).

Kučište?? Hmm, ja bi se možda radije odlučio za CM690 (za tu cijenu).

I na pržilici možeš nešto jako sitno uštedit ako uzmeš LG GH22NS (možda nekih 10kn).

I za kraj dolazimo do napajanja. Kažeš da želiš baš to, tako da i njega nečemo dirat.

Sve ovo ti savjetujem, iz razloga, da se držimo što bliže cijeni, a da ti što više dobiješ za ono što ti treba. Da se mene pita, ja bi se odlučio na ovakvu varijantu. Al eto, možda poslušaš još koji savjetNamigiva.

16 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...
karlo_tt kaže...

Iskreno, najradije bi se odlučio za tu x6 varijantu. S obzirom da ti igre nisu prioritet, moj savjet je takav. A i x6 će bolje koristit i u budučnosti. Što se tiče ostatka, moj bi savjet bio ovakav:

Vidim da te taj disk pali, pa ćemo njega ostavit. Memoriju bi umjesto te, radije stavio jeftinijeg kingmaxa (50kn jeftiniji). Ploču bi stavio jeftiniju (možda M3A770DE). Možda i jeftiniju HD5770 (asusovu ili sl.). Opet, imaš ok grafu s kojom možeš itekako pristojno i zaigrat (ako te pukne). Zašto to kažem? Kažem zato što ti nečeš osjetit neku veliku razliku. S obzirom da te igre ne zanimaju, sumnjam da te i OC zanima. Dakle, po meni je ovo što ti govorim idealno. A za tu razliku, taman ubodeš još 2gb rama (memorija je u tvom slučaju puno bitnija nego ovo gdje sam te ispravio (da mene pitaš)).

Kučište?? Hmm, ja bi se možda radije odlučio za CM690 (za tu cijenu).

I na pržilici možeš nešto jako sitno uštedit ako uzmeš LG GH22NS (možda nekih 10kn).

I za kraj dolazimo do napajanja. Kažeš da želiš baš to, tako da i njega nečemo dirat.

Sve ovo ti savjetujem, iz razloga, da se držimo što bliže cijeni, a da ti što više dobiješ za ono što ti treba. Da se mene pita, ja bi se odlučio na ovakvu varijantu. Al eto, možda poslušaš još koji savjetNamigiva.

Ona ne podrzava SATA 6 Gb/s..Namigiva

15 godina
FiCo_Ri kaže...

Ona ne podrzava SATA 6 Gb/s..Namigiva

Eto, nisam ni gledao koji je disk. Hvala!! Ali i dalje stojim kod svoga. Radije bih se odlučio za drugi disk. Samsungov F3 je jeftiniji, a uz to je i odličan.

Kako god se odluči, želim sreću.

17 godina
neaktivan

a što kažeš/te na ovu ploču: http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_artikl=050.303.488 ima usb3.0 i masu toga, a cijena pristojna, samo što je nema u ADM. Čak i integrirana grafika, pa ostane mjesec dana do sljedeće plaće, kad bih uzeo grafiku možda i malo bolju, budući da bi se budžet malo regenerirao...

Pogodio si : OC me nikako ne zanima... A dodatni ram može isto tako i mjesec dana pričekati, budući da je u igri monitor: HDTV monitor/televizor Samsung 24" P2470HD MPEG-4 DVB-T 2.193,16 kn P2470HD, 24", 16:9, 1920x1080, 300 cd/m2, DC 50000:1, 170 °, 160 °, 5 ms, Audio In/Out,Component,D-Sub,DVI-D,HDMI,SCART, Boja Touch of Color Rose-black-transparent, MPEG4 FullHD1080p DVB-T, daljinski upravljač

U kućišta se stvarno ne kužim, pa prihvaćam sve prijedloge, a u Corsair vjerujem i čitam kritike pouzdanosti, tako da i memoriju i napajanje ostavljam... :)

Sviđa mi se stupanj konstruktivnosti...

;)

Karlo
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.5.2010 19:32 (karlo_tt).
17 godina
neaktivan

Nikakvi komentari na matičnu...???

A što znalci kažete na monitor?-jel se isplati?

Karlo
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice