FX je bolji OC-er
Nije.
FX je bolji OC-er
Nije.
Slazem se sa Caesarom, jer ovaj X8 bager je isao negjde oko 7-8GHz radnog takta al samo 2 jezgre (Uz bolesnu maticnu, ram i tecni azot, sto doticni nece raditi nikad siguran sam), dok je i5 ide na 5GHz uz koriscenje sve 4 jezgre.
Slazem se sa Caesarom, jer ovaj X8 bager je isao negjde oko 7-8GHz radnog takta al samo 2 jezgre (Uz bolesnu maticnu, ram i tecni azot, sto doticni nece raditi nikad siguran sam), dok je i5 ide na 5GHz uz koriscenje sve 4 jezgre.
... i to sa coolerom za 200 kn a ne suhim ledom ili mrzlim tekućinama
razlika cijene među procevima je nikakva, prema nabavi.net najjeftinije izlistano....razliku platforme čini matična, u prosjeku kolko sam gledo 250-300kn je intel skuplji, eto toliko o tome da je intel preskup/precijenjen, za tu razliku možeš kupit 4gb malo bolje ddr3 memorije i to je sve...pa tko voli nek izvoli...neki će reći imaš za amd matičnu za 400kn ma imaš al kolko je dobra, kolko će izdržat tako jak procesor to sumnjam
ja bi dodo još da je i5 puno hladniji čip i puno manje struje vuče, a to nije bezrazložan podatak...
Pogledaj malo na OverClock.NET gotovo svaki primjerak je stabilan na 5ghz uz dizanje malo napona, ja svoj najviše stabilan mogu držat na5.15 ghz
Obadva se dobro OC-aju:
I AMD i Intel idu na preko 5Ghz.
Obadva se dobro OC-aju:
Pitanje je koji dobije vise overclokom.Intel.
Ja osobno bih uzeo FX 8120 da nema abnormalnu potrošnju kod overclcoka.
Nije.
Ovisi kako gledaš. Na zraku je bolji 2500K al ako se odlučiš na subzero hlađenje FX potegne daleko više jer kod SB kad jednom naiđeš na zid oko x50-x55, onda nema dalje.
Većini je naravno bitnije koliko će proc stabilno na zraku potegnuti, a tu je i5 bolji.
Pitanje je koji dobije vise overclokom.Intel.
Odakle ti to?
Jedno pitanje pošto nisam najbolje informiran o tome, dal u slučaju dizanja takta na npr 5Ghz, to negativno utječe na procesor i kompjuter? Ili mu to samo pospješuje performanse, a ne mjenja ništa drastično u negativnom smislu po proc i komp?? Hvala.
Ja dogodine imam namjeru uzet i5 3570K, dakle noviju verziju ovog i52500K, pa ti preporučam taj proc jer sam siguran da može zadovoljit i najzahtjevnije korisnike. Dok je FX ipak razočaranje, mislim da su svi očekivali puno više od njega.
Jedno pitanje pošto nisam najbolje informiran o tome, dal u slučaju dizanja takta na npr 5Ghz, to negativno utječe na procesor i kompjuter? Ili mu to samo pospješuje performanse, a ne mjenja ništa drastično u negativnom smislu po proc i komp?? Hvala.
Ja dogodine imam namjeru uzet i5 3570K, dakle noviju verziju ovog i52500K, pa ti preporučam taj proc jer sam siguran da može zadovoljit i najzahtjevnije korisnike. Dok je FX ipak razočaranje, mislim da su svi očekivali puno više od njega.
clockas ga na 5ghz i toe to, ne utjece to nesto lose na proc ( naravno ako je voltaza u nekim granicama normale ) ali malo mu smanjuje zivotni vjek, s time se uopce nemoras brinuti, kupis i5 stavis na 5 ghz dobit ces dosta na performansama i uzivas
FX je bolji OC-er
ahahahahaa - zalkasnio si na prvi april
I5 2500K ne gubi nista na radnom vijeku dok su napon i temperature u granicama normale.Kupis neki ok cooler tipa Xigmatek Scorpion,puknes ga na 4,2-4,5 ghz za 24/7 i miran si.Na 5 ghz za 24/7 nece ici,to je vec previse.Za takvo nesto trazi puno vise napona i nije preporucljivo izlagati ga tom naponu.
Obadva se dobro OC-aju:
dobra, dobra!!! nadji mi barem jednog na zraku ovdje na forumu.. tj bilo gdje!!lol i da radi 24/7 a ne da se rusi svakih 2 min..
pogledaj bench rezultate ovdje po forumu... sve ce ti biti jasno..
I5 2500K ne gubi nista na radnom vijeku dok su napon i temperature u granicama normale.Kupis neki ok cooler tipa Xigmatek Scorpion,puknes ga na 4,2-4,5 ghz za 24/7 i miran si.Na 5 ghz za 24/7 nece ici,to je vec previse.Za takvo nesto trazi puno vise napona i nije preporucljivo izlagati ga tom naponu.
Tako je- napuhane priče o 5GHz za 24/7- ostavimo to 16+2 regulaciji i high-end hladenju.
Za nekog prosjecnog, pa i zesceg korisnika, sve preko 4.4 je nepotrebno.
EDIT- ima je Jurky 5GHz 24/7, ali na Maximus IV i hladen Noctuom.
Ja bi uzeo buldozera jer je precoool,8 jezgri....Kad imaš više love bolji izbor je Intel (pogotovo za gaming) ali AMD nekako ipak daje malo bolji omjer uloženo-dobiveno jer daje puno za male pare XD a i zvuči pree***eno
Tako je- napuhane priče o 5GHz za 24/7- ostavimo to 16+2 regulaciji i high-end hladenju.
Za nekog prosjecnog, pa i zesceg korisnika, sve preko 4.4 je nepotrebno.
EDIT- ima je Jurky 5GHz 24/7, ali na Maximus IV i hladen Noctuom.
12+2 na prosječnoj ploči kao što je ASUS P8P67 se problema nosi s tim taktom jer ima dobar CPU primjerak koji traži jako malo napona. Najbitnije za postizanje visokog takta je dobar primjerak procesora jer danas ploča iz srednjeg dijela ponude uz hlađenje od 300-tinjak kn može gotovo sve što i highend kada se radi o 24/7 taktovima.
Sad - Intel Core i5 2500k
Ako ces imat dugo i planiraš mislit na budućnost onda FX 8120, a i AMD / Microsoft rade na patchu koji popravlja performanse samog procesora kako da se dijeli cache, jezgre i bla bla, detaljno imaš na mom blogu i facebook grupi, objavio sam za Linux patch ! A za Windows ako ne izda Microsoft / AMD do 1.1.2012 objavljujem ga ja !
Gluposti, taj je patch workaround za grešku koju Bagerčić ima u cacheu i nema nikakve veze sa loše složenom arhitekurom. A pogotovo ga TI nećeš rekompajlirati za Windows
Što se tiče performansi, da čujemo autora ''tvog'' patcha:
On Wed, Jul 27, 2011 at 11:57:45AM -0400,
Avi Kivity wrote: > Out of curiosity, what's the performance impact if the workaround is > not enabled?
Up to 3% for a CPU-intensive style benchmark, and it can vary highly in a microbenchmark depending on workload and compiler.
-- Regards/Gruss, Boris.
Advanced Micro Devices GmbH Einsteinring 24, 85609 Dornach
GM: Alberto Bozzo Reg: Dornach, Landkreis Muenchen HRB Nr. 43632 WEEE Registernr: 129 195
1. Patch neradim ja, nego osobe poput nick - Quin Etiam ( a da, nemožeš stupit u kontakt sa njim pa to otpada, a i na netu ima previše ljudi sa tim nickom )
2. Ja patch samo objavim i testiram, ne izrađujem, ovo di piše 3% to je za Linux, i čitaj cijeli tekst i blog i sve pa će ti neke stvari bit jednosstavnije xD
1. Patch neradim ja, nego osobe poput nick - Quin Etiam ( a da, nemožeš stupit u kontakt sa njim pa to otpada, a i na netu ima previše ljudi sa tim nickom )
2. Ja patch samo objavim i testiram, ne izrađujem, ovo di piše 3% to je za Linux, i čitaj cijeli tekst i blog i sve pa će ti neke stvari bit jednosstavnije xD
A da se jednostavno zavučeš u neku rupu na internetu i prestaneš se sramotiti? Tebi je još možda vic, ali meni s ove strane izgleda tužno. Netko bi mogao potrošiti novce računajući na ove tvoje budalaštine.
Zasto bi netko kupio FX i cekao taj bijedni patch koji ce mu MOZDA mrvicu popravit performanse, kad ima bolji, jaci i stedljiviji 2500k za jednako para? Ne vidim tu nas neke logike.
Zasto bi netko kupio FX i cekao taj bijedni patch koji ce mu MOZDA mrvicu popravit performanse, kad ima bolji, jaci i stedljiviji 2500k za jednako para? Ne vidim tu nas neke logike.
Krivo, FX je čak i skuplji, barem ovaj koji je u naslovu, a u ničemu nije bolji. Ja sam Amd-ovac, al kad amd kiksa to treba otvoreno reć, trenutno sam na thubanu, al definitivno dogodine prelazim na intel, jer jednostavno kad netko izbaci bolji proc, bez obzira na draž firme ja selim tamo gdje je kvalitetnija ponuda, ako AMD popravi bulldozer i iduću generaciju napravi na razini očekivanja, vjerojatno se vraćam AMD-u. Vrlo jednostavno, tko ima kvalitetnij proc za iste pare, njega uzimam u obzir.
sto si cekao od 2006 god?
Krivo, FX je čak i skuplji, barem ovaj koji je u naslovu, a u ničemu nije bolji. Ja sam Amd-ovac, al kad amd kiksa to treba otvoreno reć, trenutno sam na thubanu, al definitivno dogodine prelazim na intel, jer jednostavno kad netko izbaci bolji proc, bez obzira na draž firme ja selim tamo gdje je kvalitetnija ponuda, ako AMD popravi bulldozer i iduću generaciju napravi na razini očekivanja, vjerojatno se vraćam AMD-u. Vrlo jednostavno, tko ima kvalitetnij proc za iste pare, njega uzimam u obzir.
Kud uopće imaš ić sa Thubana ?
Kud uopće imaš ić sa Thubana ?
na duplo bolji proc..
koja će to makljaža nastat, što se tiče amd-a : Piledriver (2012), Steamroller (2013) i Excavator (2014), svake godine nova serija :D po meni bolje zadržati phII x4 ili x6 nego ulagati u fx-a...možda stvarno pogode sa novom generacijom onaj poznati omjer uloženo/dobiveno
za taj fx se nisam ni okrenuo,procitao o njemu jednom i zaboravio ga a o SB se prica i prica a i divi jer za te pare jos nema bolje i to traje vec duze vrijeme