Lijep pozdrav i postovanje svima. :)
Ovako. Zelio bih kupiti primarno kompjuter za igranje, sekundarno za ostale beskorisne stvari.
Krenuo sam slagati konfiguraciju, no imao bih dileme ili trileme oko svih komponenti, pa sam se odlucio obratiti za pomoc vama. Ljudima koji imate pojma za razliku od mene.
Dakle, molim lijepo, kad ne budete imali pametnijeg posla, da mi predlozite kakvu bi vi konfiguraciju sebi kupili da imate 8000 do 8500 tisuca kuna. Malo bih stavio naglasak na kvalitetan monitor, procesor, maticnu, graficku, dakle, ono sto je najvaznije za ugodno igranje igara.
Imam cak i nekoliko pitanja.
1. Posto je cijena memorije niska u zadnje vrijeme, bi li bilo ok da stavljam odmah 4 gige ram-a u mashinu ili da ne pretjerujem s tim? Mislim da se sjecam jedne stare, ali mudre izreke: "Ram-a nikad dosta."
2. Kad smo vec kod ram-a, jel korisno stavljati 2 gige ddr3 (DDR3 2Gb (2x1Gb) Corsair, 1333MHz, 9-9-9-24, TWIN3X2048-1333C9DH, 852 kune) ili da si ostavim npr. 2 gige ddr2 (DDR2 2048Mb (2x1024) PC8500 Corsair, 1066MHz, 540 kuna)? Platio bih vise 300 kuna, bi li mi se to isplatilo?
3. Glede graficke, mislim da sam negdje na forumu procitao da ce ovaj mjesec izaci novi modeli grafickih kartica. Bi li bilo pametno da pricekam mjesec dana sa kupovinom ili...? Ne znam hoce li novi modeli biti puno skuplji?
3. Glede brzina sabirnica na raznim komponentama, jel kompjuter brz koliko i najsporija sabirnica, ili...? Zelio bih izbjeci usko grlo u konfiguraciji.
Zahvaljujem i ispricavam se na smetnji.