Poz,
Evo složio sam konfiguraciju baziranu na i7 procesoru i malo ću prokomentirati.
OPIS HARDWARE:
MBO: Gigabyte EX58-UD5
PROC: Intel i7 920 2,66 GHz
RAM: Transcend 3 x 2 Gb DDR3 1333
GRAF: Radeon 4870 X2 2 Gb
HD 1: WD 320 Gb
HD 2: WD 640 Gb
NAPAJANJE: Spire 750 W
KUĆIŠTE: Gigabyte GZ-X1
MONITOR: LCD 24" Samsung T240
TIPK.+MIŠ: Logitec MX 3200
INSTALIRANI SOFTWARE:
OS 1: Vista Ultimate 64bit
OS 2: Vista Ultimate 32 bit
ARCHICAD 12
ARTLANTIS STUDIO 2
AUTODESK CIVIL 3D 2009
ADOBE CS4
MICROSOFT OFFICE 2007
AUTODESK 3ds Max 2009 64 bit
ACD See Pro 2.5
ABBYY FINE READER 9.0
MAIL WASHER PRO
NERO 7 ULTRA EDITION
TUNE UP UTILITIES 2009
i još poneki programčić,da ne nabrajam
INSTALACIJA OS-a:
VISTA ULTIMATE 64 bit-instalacija OS-a prošla munjevito,ali već kod drivera problemi.Mada je instalacijski CD bio ispod čekića,driveri to baš i nisu bili,pa sam sa službenih stranica proizvođača morao skinuti drivere za grafički karticu i Realtekov HD audio.Bilo je još nekih sitnih konflikta (ne sjećam se točno),ali je to riješeno s Windows Updateom
VISTA ULTIMATE 32 bit-sve instalirano s oriđiđi CD-a,DVD-a i sličnog popratnog materijala,bez nekakvih posebnih skidanja s interneta
OSVRT NA SOFTWARE:
ARCHICAD 12-radi bez problema i na jednom i na drugom OS.Brzina rada samog software-a na dotičnoj konfi primijeti se tek u završnoj fazi,a to je renderiranje odrađenih projekata (manje vremena za zujanje po kavi uz izliku 'renderiramo' šefe)
AUTODESK CIVIL 3D 2009-radi bez po muke u oba OS-a.Snaga konfe primijeti se kod rada s malo 'povećim' fileovima (kad upucaš par 100 MB karti na projekat :) )
ADOBE PHOTOSHOP CS4-ma možeš otvoriti 200 fotki odjednom :) i raditi ,ali tko to uopće radi...
ADOBE PREMIERE CS4-brzina mu je vrlina u završnoj fazi obrade videa (istina je da je brže na ovoj konfi,ali zašto sam mislio da će sve biti puuuuno brže :) )
ACD See Pro 2.5-na 32 bit sve radi OK,a na 64 bit se zna rušiti pri startanju ACD See-a,ali kad se upali nema beda :)
ABBYY FINE READER 9.0-mislim,ali samo mislim da radi bolje (ne znam zašto)
OPĆENITO: iskreno misliš da će konfa razvaljivati i ne slušaš savjete pametnijih (jel' tako kume) da će to sve doći na svoje tek kada se software počne razvijati prema 64 bita,ali eto.....ne slušaš.Jedino što me veseli je što mogu odjednom raditi s pun klinac istodobno otvorenih aplikacija,a da to uopće ne primijetiš na brzini računala.Za CAD aplikacije i za obradu videa se isplati (barem po meni) jer radiš komotnije,nema živciranja,zapinjanja u radu i sl.,ali npr. kupiti ovakvo računalo samo za obradu fotografije ili ne daj Bože za igranje nekakve najnovije super igre.....ne vrijedi....
MALO IZ EVERESTA: