I5 2500k + koja ploča?

poruka: 84
|
čitano: 11.915
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: I5 2500k + koja ploča?
naxeem kaže...

Dakle, da ponovim: performanse grafičke kartice su mi potpuno nebitne. Trebam samo desktop sliku i tu priča završava što se grafike tiče. Proc mi je važan jer mi treba brzine, ali oko 1,5k mi je max cijena. Ploča mi treba samo da radi - dakle, nikakav OC me ne zanima, nikakvo hlađenje, ništa ekstra. Trebam računalo koje podržava visoku rezu, ima dovoljno 3D ubrzanje da vrti glatko Aero i to je to.

S obzirom da ti i5 ulazi u buđet onda je on preporuka. Jek K ili non K verzija...to je već manje bitno. Ak omože K super, ako ne - ništa strašno. Barem po meni.

17 godina
neaktivan
deepblue kaže...

Eno pa konfa koju sam ti ja predložio ima mogućnost prikazivanja 2560*1600 rezolucije, 8gb te SSD . Ne znam šta se više misliš. {#}

Probija 5k. Bez PDV-a mora biti 3.9k :)

14 godina
protjeran
naxeem kaže...
deepblue kaže...

Eno pa konfa koju sam ti ja predložio ima mogućnost prikazivanja 2560*1600 rezolucije, 8gb te SSD . Ne znam šta se više misliš. {#}

Probija 5k. Bez PDV-a mora biti 3.9k :)

Ok ako ti 100 kn čini problem onda rađe uzmi malo slabije napajanje ili ovaj SSD ali onda gubiš 20Gb. {#}

17 godina
neaktivan

Složio ja bolje:

16 godina
naxeem kaže...

Složio ja bolje:

dobro al ti fali optical drive

Atomska bubamara. ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
14 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Moja preporuka:

MSI H67MA-E35-B3,s1155,SATA3,VGA,USB3

Intel Core i5 2500

PSU XFX Core Edition 80 450W PSU - EasyRail technology

Corsair 8GB, 2x4GB, DDR3, 1600MHz 8GB 2x240 Dimm

HDD Desktop SAMSUNG SpinPoint F3 (3.5", 1TB, 32MB, Serial ATA II-300)

OCZ SSD Vertex2 80GB

GIGABYTE kućište GZ-KX1, crno, bez napajanja

Sony Optiarc ODD DVD-RW 24x SATA, black, bulk

4.883,56kn, magazinRS

15 godina
Caesar et Brutus kaže...
naxeem kaže...

Moja preporuka:

Intel Core i5 2500

OCZ SSD Vertex2 80GB

4.883,56kn, magazinRS

Uf, ne kupujte ovo kućište, to je kućište u rangu mrvicu iznad EVC-a, čak npr ako se dobro sjećam nema mjesta za 120 mm vent iza. To je najobičnije jeftinjava kućište, sam oje gigabyte nabio svoj logo. Ali stvarno je banana. Men isu aMaze kućišta bolja, iskreno.

14 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
Caesar et Brutus kaže...
naxeem kaže...

Moja preporuka:

Intel Core i5 2500

OCZ SSD Vertex2 80GB

4.883,56kn, magazinRS

Uf, ne kupujte ovo kućište, to je kućište u rangu mrvicu iznad EVC-a, čak npr ako se dobro sjećam nema mjesta za 120 mm vent iza. To je najobičnije jeftinjava kućište, sam oje gigabyte nabio svoj logo. Ali stvarno je banana. Men isu aMaze kućišta bolja, iskreno.

Neka onda uzme ovo kućište (ograničen je s budžetom): http://www.magazinrs.hr/gigabyte-kuciste-gzx8-crno-bez-napajanja/gig-gzx8-bpd

S tim kućištem ispadne ga +60kn više u odnosu na ovu cijenu gore, odnosno 4.943kn.

15 godina
Caesar et Brutus kaže...
  Neka onda uzme ovo kućište (ograničen je s budžetom): http://www.magazinrs.hr/gigabyte-kuciste-gzx8-crno-bez-napajanja/gig-gzx8-bpd

S tim kućištem ispadne ga +60kn više u odnosu na ovu cijenu gore, odnosno 4.943kn.

Cijel GZX serija od gigabyte je isto sranje, drugo pakovanje. Ozbiljno. To je valjda najgora serija brand kućišta koju sam ikada vidio.

14 godina

To što si ti naveo, može svaki CPU pa i AMD od 400 kn !! Hoćeš ti obrađivati slike, video ili nešto ?? Ako ti treba da pokreće areo i Firefox, onda netrebaš  bacat novce na skupi procesor !!

14 godina
neaktivan
miki1981 kaže...

Cijel GZX serija od gigabyte je isto sranje, drugo pakovanje. Ozbiljno. To je valjda najgora serija brand kućišta koju sam ikada vidio.

Stvar je u tome što magazinRS nema nikakvu bolju ponudu od toga, imaš amaze i frontiere, ali oni dolaze s gotovim, naravno, šrotex napajanjima, a po meni je ipak bolje uštedjeti na kućištu, odnosno uzeti bolje osnovne komponente. Problem je ograničenje s budžetom - zaista vječni problem.

17 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

To što si ti naveo, može svaki CPU pa i AMD od 400 kn !! Hoćeš ti obrađivati slike, video ili nešto ?? Ako ti treba da pokreće areo i Firefox, onda netrebaš  bacat novce na skupi procesor !!

Visual Studio kod kompiliranja (a toga imaš stalno puno) koristi n jezgri koje mu daš tako da je brzina procesora tu bitna. Bolji je čak i sporiji quad, nego brži dualac. Grafika me ne interesira. Grafa i proc nisu isto. :)

17 godina
miki1981 kaže...
Caesar et Brutus kaže...

Tu si fulal skroz kakvo sranje kaj bi ti htel,{#} za 263kn to kucište je dobro ima stražnji ispušni vent ugrađen od 12cm normalno i to je to ak se sam izgled nekom ne sviđa uzmeš drugi model.{#}

http://www.tigerdirect.ca/applications/SearchTools/item-details.asp?EdpNo=4975075&CatId=4371

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
15 godina
rambox kaže...

Tu si fulal skroz kakvo sranje kaj bi ti htel,{#} za 263kn to kucište je dobro ima stražnji ispušni vent ugrađen od 12cm normalno i to je to ak se sam izgled nekom ne sviđa uzmeš drugi model.{#}

http://www.tigerdirect.ca/applications/SearchTools/item-details.asp?EdpNo=4975075&CatId=4371

Za te novce je LC Power ono neko za 280 kn ili koliko je već u Linksu daleko daleko kvalitetenije kućište. Probao sam oba, tj i taj LC POwer, a i cijelu seriju ovh šrot Giga i taj LCP je daleko bolje kućište.

CM Elite 310 je daleko bolje, a cijena je 250ak u Linksu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.5.2011 16:54 (miki1981).
17 godina
miki1981 kaže...

Za te novce je LC Power ono neko za 280 kn ili koliko je već u Linksu daleko daleko kvalitetenije kućište. Probao sam oba, tj i taj LC POwer, a i cijelu seriju ovh šrot Giga i taj LCP je daleko bolje kućište.

Sve ti je to slicno za tu lovu nece se raspast sigurno, a izgled biraš od modela do modela najvažnije je da takva kucišta vec imaju ugrađen straznji vent od 12cm zbog ventilacije bez toga ne valaj nikak.{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.5.2011 16:59 (rambox).
17 godina
neaktivan
I5 2500k + koja ploča?

Optički uređaj? To netko koristi još?

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Optički uređaj? To netko koristi još?

Kakvo je to pitanje?  {#} Svi, naravno.{#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.5.2011 17:06 (Caesar et Brutus).
16 godina
miki1981 kaže...
rambox kaže...

ja imam LC power 922b za 280 kn i usuđujem se reći da je po kvaliteti u rangu sa CM 690 jer dodatna oprema kod puritasa je izvrsna!

15 godina
neaktivan
Mitch kaže...

ja imam LC power 922b za 280 kn i usuđujem se reći da je po kvaliteti u rangu sa CM 690 jer dodatna oprema kod puritasa je izvrsna!

Mislio sam da je u rangu HAF-a.

14 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
Mitch kaže...

Mitch se metaforički izrazio.{#}

14 godina

Tebi onda treba procesor sa što više jezgri i threadova. Uzmi Phenoma X6 koje sad možeš kupit za manje od 1100 kn, ili Intelov neki polovni i7 koji ti ima 8 threadova .

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.5.2011 17:23 (itomic009).
15 godina
neaktivan
Caesar et Brutus kaže...

OFC, oba imaju gumb za paljenje.

14 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
Caesar et Brutus kaže...

OFC, oba imaju gumb za paljenje.

Oduševljenje uloženim-dobivenim iz iskustva zadovoljna korisnika, u ovom slučaju Mitcha, uzima svoj danak.   {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.5.2011 17:40 (Caesar et Brutus).
17 godina
neaktivan
I5 2500k + koja ploča?

Eto na, sjest će ova mislim.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.5.2011 17:29 (naxeem).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Uh, kako skup monitor. Znam da Dell-ovi zaista vrijede svake kune, ali mislim stvarno, što je previše, previše je...

Uzmi ovaj disk jer je dosta brži od WD-ova Green Caviara: http://www.magazinrs.hr/hdd-desktop-samsung-spinpoint-f3-35-x-13h-500gb-16mb-serial-ata-ii-300/HD502HJ

Probaj se protegnuti za još tih 50-tak kuna pa uzeti ovaj RAM: http://www.magazinrs.hr/corsair-8gb-2x4gb-ddr3-1600mhz-8gb-2x240-dimm/COR-CMZ8GX3M2A160C9B jer ima veoma dobre hladnjake na sebi i nešto niže latencije.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.5.2011 17:38 (Caesar et Brutus).
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Ne znam koliko su tiha ova XFX napajanja, ali ja bi isao na Corsair, konkretno CX430.

Full HD Addict :)
14 godina
neaktivan
benko kaže...

Ne znam koliko su tiha ova XFX napajanja, ali ja bi isao na Corsair, konkretno CX430.

Tiha su, bez brige. Taj CX se može sakriti pored ovog XFX-a Core80 450, to je napajanje za office i low-end konfe. Naxeemu uopce ne treba jako napajanje, no jedan CX430 od 290kn je skroz neisplativ pored ovog XFX-a ( zapravo zamaskiranog SeaSonica ) od 330kn te bih mu stoga svakako preporucio XFX-a.

17 godina
neaktivan
Caesar et Brutus kaže...
naxeem kaže...

Uh, kako skup monitor. Znam da Dell-ovi zaista vrijede svake kune, ali mislim stvarno, što je previše, previše je...

Uzmi ovaj disk jer je dosta brži od WD-ova Green Caviara: http://www.magazinrs.hr/hdd-desktop-samsung-spinpoint-f3-35-x-13h-500gb-16mb-serial-ata-ii-300/HD502HJ

Probaj se protegnuti za još tih 50-tak kuna pa uzeti ovaj RAM: http://www.magazinrs.hr/corsair-8gb-2x4gb-ddr3-1600mhz-8gb-2x240-dimm/COR-CMZ8GX3M2A160C9B jer ima veoma dobre hladnjake na sebi i nešto niže latencije.

LOL? To je vrlo jeftin monitor - ima fantastičnu matricu, najjeftiniji je H2560 monitor i zgodniji od 2x24" rješenja recimo, pogotovo ako ti ne treba 2x24 širina.

Caesar et Brutus kaže...
benko kaže...

Tiha su, bez brige. Taj CX se može sakriti pored ovog XFX-a Core80 450, to je napajanje za office i low-end konfe. Naxeemu uopce ne treba jako napajanje, no jedan CX430 od 290kn je skroz neisplativ pored ovog XFX-a ( zapravo zamaskiranog SeaSonica ) od 330kn te bih mu stoga svakako preporucio XFX-a.

Uzeo sam nakon reviewa na netu.

A disk obični je samo storage. Brzina nebitna.

16 godina
ATiGamer kaže...
Mitch kaže...

pa ja sam imo cm690 i one rupićaste metalne  pločice za 5.25" su mi ispadale stalno

15 godina
Mitch kaže...

pa ja sam imo cm690 i one rupićaste metalne  pločice za 5.25" su mi ispadale stalno

Imao sam i ja prije ovoga sadašnjega CM690, i imam samo i jedino riječi pohvale. Izuzetno mi se pokazalo robusno i kvalitetno. Bay vratašca ne da nisu ispadala, nego se nisu ni mrdala.

Vjerojatno si naleti ona neki primjerak otvarani već, možda je bi ojednom pokazni, ili izložbeni, moćda jednostavno malo lošije odrađen.,..

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice