HGspot - GP Natjecanje u brzini slaganja računala zaključana tema

poruka: 288
|
čitano: 44.234
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: HGspot - GP Natjecanje u brzini slaganja račun

1. Mi ćemo osigurati Windowse

2. Driveri će se instalirati s priloženih instalacijskih medija

3. Rizik snosi HGspot, a imat ćemo rezervne komponente.

Lp

Ana

Ana Matić
17 godina
HGspot - GP Natjecanje u brzini slaganja računala

Ok, hvala na brzim odgovorima, i još jedno pitanje za kraj;

Kad ćemo dobiti te mailove?

Sve ima svoju cijenu! Pa tako i stvari pod "moj PC". volim često mjenjati stvari pa imajte i to na umu xĐ
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Ana.Matic kaže...

Popis komponenta za sastavljanje:

MBO 775 AS P5G41T-M SI
CPU INT Pentium E6600
DDR3 2GB 1333MHz JR TS, bulk
VGA VTX HD5670 512MB (V2)
HDD INT WD 5000AAKX
ODD DRW SM SH-S222AB SATA Bulk Black
CAS TT Armor A60
PSU MSI FSP-400

Nagrade:

Za pobjednika natjecanja u brzini slaganja računala:

Računalo sastavljeno od navedenih komponenti
MBO 775 AS P5G41T-M SI
CPU INT Pentium E6600
HDD INT WD 5000AAKX
CAS TT Armor A60
PSU MSI FSP-400

Za natjecatelja koji ima najurednije složeno računalo dobit će nagradu kućište + napajanje:
CAS TT Armor A60
PSU MSI FSP-400

Čiščenja lagera od starih komponenti?

Hvala, ali ne hvala.

Moj broj mobitela- 091 172 6697 Moja web stranica- http://mobiservis.webs.com/
15 godina
neaktivan

Već jedan odustao, na kraju će se komp sam složit. {#}

Cemetary gates
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
thedream kaže...

Već jedan odustao, na kraju će se komp sam složit. {#}

Oni likovi na Asusovom oc natjecanju su skurili ploče i grafe u iznosu (ako me sjećanje dobro služi) 15000 kn, a nagradni fond je bio brutalno dobar.

Znam da je recesija i sve, ali Ana kao papagaj ponavlja 6 IT firmi, 6 It firmi. Ne vidim to baš po nagradnom fondu.

Ne kažem da sad treba davati nagradnu konfu od 36000 kn, ali barem neki noviji X4 AMD proc ako već žele na tome štedjeti. A 4 gb rama je danas must have.

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2011 17:28 (vexx5555).
15 godina
neaktivan

Šta reći, dođi, složi, osvoji, prodaj i zapij.

Cemetary gates
Moj PC  
13 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Pronašao sam jedan propust-kučište koje će služiti za slaganje konfe ima hot swap bay za HDD: http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?C=1325&ID=1968

Znači, HDD se stavlja u taj bay ili se šarafi negdje unutar kejsa?

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
vexx5555 kaže...

Pronašao sam jedan propust-kučište koje će služiti za slaganje konfe ima hot swap bay za HDD: http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?C=1325&ID=1968

Znači, HDD se stavlja u taj bay ili se šarafi negdje unutar kejsa?

ahha baš sad gledam te komponente na internetu i skužim istu stvar, mislio sam da će mi to biti tajno oružje, ali izgleda da sam se zaj{#}.

A što se tiće nagrada nij ni to tako loše, nadam se da će bar dijeliti one popuste za te IT-firme.

Frend mi je u amerci (znam ovo je hrvatska xĐ) bio na nekom OC-natjecanju, i dobio je kupon za besplatan tečaj za MS-alate. Sad s tim je dobio bonus od 10% na plaću.

Kad bi kod nas bilo tako, možda bi ovakvi događaji bili i posječeniji.

Dajte nam popuste, pa ćemo više i trošiti, ironija ali je tako{#}

Sve ima svoju cijenu! Pa tako i stvari pod "moj PC". volim često mjenjati stvari pa imajte i to na umu xĐ
17 godina
neaktivan

Računalo sastavljeno od navedenih komponenti
MBO 775 AS P5G41T-M SI
CPU INT Pentium E6600
HDD INT WD 5000AAKX
CAS TT Armor A60
PSU MSI FSP-400

LOL? E6600? Procesor iz 2006. godine nagrada u 2011. LOL? 775 ploča?! LOL? 2GB RAM? LOL?

Ovo je skriveni screenshot, a ne zapravo.

Moj PC  
24 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
2 GB! Hahahahaha
Čist račun duga ljubav!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

komponente su stvarno zastarjele i izgleda kao da se zelite rijesiti zaliha koje nemoze prodati! Sretno svima na natjecanju ja mozda doletim vidjet kako to sve skupa izgleda!

Loading... █ 10.000 % ██ 20.000% ███ 30.000% ████ 40.000% █████ 50.000% ██████ 60.000% ███████ 70.000% ERROR!!!!!!
17 godina
neaktivan

Još sam šokiran... skoro pola desetljeća staro računalo je nagrada...

Moj PC  
12 1 hvala 0
17 godina

Mislimda sam našao rečunicu.

Računalo inaće košta 2600kn u drugom dučanu (protis).

Inaće će sklapanje raćunala naplačuje 100-200kn.

S obzirom da će se natjecati 32 (ali 42 kompa će biti sastavljena) natjecatelja, pomnožimo malo to sve, malo podjelimo dobit ćemo ovaj rezultat.

Oni će dobiti za 70kn sklopljenje konifugarcije, sa instaliranim windowsima, i sa jednim podjeljenim računalom i jednim kučištem (sa napajanjem).

Dakle, ova 32 čovjeka će biti zapravo zaposlena u HGspotu na jedan dan, a samo će jedan biti plaćen{#}

edit: čemu plačati radnike da sklapljaju kompove, kad to mogu navici u nagradnoj igri raditi{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2011 19:01 (rooswelt1991).
Moj PC  
12 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ljudi, ne znam zašto se bunite, da, možda su komponente zastarjele i neprivlačne, ali nitko vam ne naređuje da se "borite" za njih.Nagrade su takve kakve jesu, i netko će ih prihvatiti, i natjecati se za njih, a netko neće.Da li možda nešto morate platiti, pa ste nezadovoljni? Ako ste pobjednik, dobivate sve besplatno, možete se igrati sa tim računalom i štošta toga.Ne vidim što je problem?

5 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

LOL? E6600? Procesor iz 2006. godine nagrada u 2011. LOL? 775 ploča?! LOL? 2GB RAM? LOL?

E da je malo progooglat pa onda bezrazložno pokopavati ovo natjecanje.

Proc je relativno nov, nije onaj stari Core 2 Duo E6600(2x2.4GHz, 4MB, 1066FSB) na kojeg ti misliš.

I ne vidim po čemu je star, komponente su standardne koje se prodaju u današnjim običnim kompovima oko 2500kn.

Ali dobro, lijepo je vidjeti kako su moderatori svoji. Rušiš natjecanje koje redakcija i Bug općenito reklamira medijski sponzorira.

Thumb up zbog toga.{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2011 19:41 (Penryn).
15 godina
neaktivan

Nije lose kuciste.

Mes que un Club! FCBarcelona!
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Penryn kaže...
naxeem kaže...

E da je malo progooglat pa onda bezrazložno pokopavati ovo natjecanje.

Proc je relativno nov, nije onaj stari Core 2 Duo E6600(2x2.4GHz, 4MB, 1066FSB) na kojeg ti misliš.

I ne vidim po čemu je star, komponente su standardne koje se prodaju u običnim kompovima oko 2500kn.

Ali dobro, lijepo je vidjeti kako su moderatori svoji. Rušiš natjecanje koje redakcija i Bug općenito reklamira.

Thumb up zbog toga.{#}

Smiješna je činjenica da su nagrade zastarijele komponente i da će pobijednikovo ime biti uklesano na kučištima diljem svijeta (LOL). Od neke poznate firme (u ovom slučaju HG-Spot) očekivao sam barem AM3 Athlona X4...

I'm just sayin'
17 godina

Ono što mene fascnira je brzina slaganja ovog kompa.

Samo ubaciš napajanje, brzinski zašarafiš.

Staviš na matičnu proc rame grafu, i sve ubaciš u kučište.

Zašarafiš 4 šarafića.

ubaciš disk u hoswap, poubacivaš ledice sa front panela i tipke.

Uključiš oba sata kabela. 24pinski na matičnu,  jedan molex u hard, i jedan za optiku.

I gotovo.

Čak nema ni stavljanja paste, nema čak ni dodatne struje za grafu, dali su sata pržilicu, takod a najviše gnjavaže ostaje oko instaliranja "windoza"...

Iskreno, ja sam očekivao da će biti neki crossfire, aftermarket cooler, bar 2 diska, neki potenciometar za ventlove i šta ja znam šta već ne.

Ovako izgleda prejednsotavno i pobjeti će onaj tko najprije instalira windowse, Za ostale stvari je razlika u 20sec od profića do amatera....

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

To je natjecanje za mase znaci amatere ne profesionalce iako se mogu prijaviti pa shvatite to tako!

Loading... █ 10.000 % ██ 20.000% ███ 30.000% ████ 40.000% █████ 50.000% ██████ 60.000% ███████ 70.000% ERROR!!!!!!
17 godina
CroVandal kaže...

To je natjecanje za mase znaci amatere ne profesionalce iako se mogu prijaviti pa shvatite to tako!

Pa shvaćam ja to tako, ali kad vidiš da pobjediti može netko tko je u životu sastavio 5 kompa protiv nekog tko je sastavio 50+ konfi.

A ono najgore je što nitko neće paziti dok radi, siguran sam da će bar jedna ploća biti oštećena zbog statičkog elektriciteta, ali jednostvano moraš preuzeti rizik i ne misliti na komponentu već na vrijeme.

Puno je lakše normalno ubacivati matičnu u kučište, nego na "one arm Jack" način. Nećeš možda puno vremena izgubiti (možda 10sec) ali kad ti to vrijeme nemaš gdje nadoknaditi, onda se zapitaš malo...

17 godina
neaktivan

Penryn, ništa ja ne pokopavam, natjecanje je super, ali se gospon' Prpić mogao malo više isprsiti. Puno je bolji poklon neka grafička kartica iz višeg segmenta, nego ovo računalo. Novi ili stari, to je 45nm E6600 i ploča koja je mrtva kao tehnologija. Ovo računalo je past-proof, dakle vlasniku osigurava mogućnost da vrlo skoro računalo daruje muzeju.

Nisu oni morali ići na konfiguraciju od 35,000kn, ali se nagrade slažu od novih tehnologija, ne starih. U 2011. godini kada se očekuje Ivy Bridge, staviš Sandy Bridge ili barem 1156, a ne 775. Ma k vragu, za isti novac se može složiti novi AMD. Cilj je da vlasniku nagrade računalo bude korisno u budućnosti, a ne jučer. Nagrade se valjda mogu dati prebijanjem troškova, a bojim se da im je 2500kn iznos dijela telefonskog računa.

Dakle, kritika ide odluci o nagradi, ne pohvalnoj i maštovitoj nagradnoj igri.

17 godina
neaktivan

A znate li vi onu poklonu se ne gleda u zube.U pravu ste konf je uzas. Ali tko danas daje komp besplatno ako znate slobodno mi javite.Da si uzmem jedan.

Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina

Ja sam vjerovatno jedini tu koji kritizira konfu za spajanje, a ne za nagradu.

Bio bih zadovljan da je i nagrada samo kučište a ne ovo unutra!

Ali ja kritiziram ovo za sastvaljanje, hoćemo neki malo zahtjevniji posao, a ne nešto ovako lagano, iskreno malo sam razočaran (ponavljam ne nagradom, već onim što žemo slagati (ako budem izabran)){#}

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
red_bull kaže...
Ana.Matic kaže...

Ana

Ana koristi edit tipkicu!! i posalji mi broj moba na pp:)

Reci cu te zeni. Ti tu zavodis druge, a zena ti trudna (pazi se Ana).

BBC2 nick: reader562
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2011 20:06 (mitchell).
15 godina
neaktivan

Da su za cijenu te kompletne konfe ponudili kao prvu nagradu nekakav AX1200 ili šta ja znam, CM Silent Pro Gold neki jači, možda i OCZ kakav, mislim da bi se lomile noge hehe. Ovako će se samo - dosadno igrati.

Ali neka najbolji pobjedi, ja ću doć kako sam i rekao zbog dona i vexxa, baš me zanima hehe tko će pobjediti.

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
rooswelt1991 kaže...

Ja sam vjerovatno jedini tu koji kritizira konfu za spajanje, a ne za nagradu.

Bio bih zadovljan da je i nagrada samo kučište a ne ovo unutra!

Ali ja kritiziram ovo za sastvaljanje, hoćemo neki malo zahtjevniji posao, a ne nešto ovako lagano, iskreno malo sam razočaran (ponavljam ne nagradom, već onim što žemo slagati (ako budem izabran)){#}

meni je isto bezveze, kučište je tool free, optiku i hdd samo gurneš unutra...

i još poštekaš 3-4 kabla i gotovo...

najduže će trajat zašarafit matičnu...

moja definicija svemira: Svemir je ko dobro dupe, ima dva brijega i dolinu u sredini, u sredini te doline se nalazi crna rupa , a na 'donjem' kraju doline se nalazi tunel koji vodi u drugu dimenziju.
17 godina

Poklon bon i hg-spotu bi također bio dobar.

A ostalim su mogli bar neke popuste podjeliti, onako za za četvrt finaliste 5%, za polu finaliste 10%.

Ja sam se isto prijavio ako prođem super, ako ne prođem idem gledati tko će proći.

Dečki očekujem neku pivu nakon toga xĐ

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Gorivo do HGspot-a kosta koliko nagrada.

BBC2 nick: reader562

0 0 hvala 0
17 godina
mitchell kaže...

Gorivo do HGspot-a kosta koliko nagrada.

Ne baš ali tu negdje xĐ

Da je bar poklon bon, nitko se nebi bunio....

16 godina
moderator

svi se žalite na tu nagradu...

pa moraju negdje uvalit te komponente koje prođu cjelodnevnu torturu guranja u kučište i vađenja iz njega {#}

moja definicija svemira: Svemir je ko dobro dupe, ima dva brijega i dolinu u sredini, u sredini te doline se nalazi crna rupa , a na 'donjem' kraju doline se nalazi tunel koji vodi u drugu dimenziju.
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2011 20:17 (XXX-Man).
Moj PC  
0 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice