Policijska Akademija - Zagreb izdvojena tema

poruka: 6.443
|
čitano: 1.773.692
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Policijska Akademija- Zagreb
Koja je razlika sss i vsš? Šta misliš kome je lakše nači posao i gdje je veća plača?
15 godina
Re: Policijska Akademija- Zagreb
ENCHANTRESS kaže...
Koja je razlika sss i vsš? Šta misliš kome je lakše nači posao i gdje je veća plača?

lakše je trenutno naći posao ovima sa sss

všs je viša, vss je visoka stručna sprema.

trenutno u hr bitna je srednja sprema, všs i vss se teško nalaze, eventualno tlačenja po 1600kn.

javljao sam se za razne poslove, da bi bio odbijen radi prekavlificiranosti...

MadTomeeee kako ću živjeti bez tebe tomeeee!
11 godina
neaktivan
No no dok češ ti sa sss raditi za 2700kn bruto mj. plače, dok recimo ti sa vsš raditi za bruto min. 4000kn, a posao nije nikome lako naći. Zakaj si upisao vsš? Da se hvališ ili? Nikome nije lako na početku, ali kada nađeš sebe negdje onda će se isplatiti. Šta ti pričaš, završio si vss i neznaš šta dalje? Onda uzalud svemu. Nije istina da sss lakše nađu posao, svaki treči natječaj u jakoj firmi imaju veču prednost vss. Pogotovo ako si mlad i komunikativan i snalažljiv. Ovi volonteri za 1600kn ste početnici!! Pa snađeš se osnovaš neku tvrtku ili obrt, dobiš poticaj od države, napraviš poslovni plan, pokreneš posao, zaposliš radnike,... Lako je pričati, al,... Treba imati temelj,.... Dalje da ne pričam,... (No i ja bi radio u gradskoj čistoči za 4000kn mj. I ne radi se subotom i nedjeljom.)
15 godina
ENCHANTRESS kaže...
No no dok češ ti sa sss raditi za 2700kn bruto mj. plače, dok recimo ti sa vsš raditi za bruto min. 4000kn, a posao nije nikome lako naći. Zakaj si upisao vsš? Da se hvališ ili? Nikome nije lako na početku, ali kada nađeš sebe negdje onda će se isplatiti. Šta ti pričaš, završio si vss i neznaš šta dalje? Onda uzalud svemu. Nije istina da sss lakše nađu posao, svaki treči natječaj u jakoj firmi imaju veču prednost vss. Pogotovo ako si mlad i komunikativan i snalažljiv. Ovi volonteri za 1600kn ste početnici!! Pa snađeš se osnovaš neku tvrtku ili obrt, dobiš poticaj od države, napraviš poslovni plan, pokreneš posao, zaposliš radnike,... Lako je pričati, al,... Treba imati temelj,.... Dalje da ne pričam,... (No i ja bi radio u gradskoj čistoči za 4000kn mj. I ne radi se subotom i nedjeljom.)

kako prepotentno i nepotrebno bahato, ne znaš me a cijelu životnu priču si mi izmislio.

Daj molim te, nasjedio sam se na burzi i sada radim za 2000kn u dječjem vrtiću sa djetetom sa posebnim potrebama koje je u grupi od 35-ero djece.

I šutim, sretan sam razumiješ tako da molim te mi nemoj srati i pametovati jer znam neke stvari i probao sam i znam kako je teško i koliko je teško.

Ideš na ignore jer vidim da si mučki provokator bez argumenata.

hvala bok.

11 godina
neaktivan
Upravu si! Svaka ti čast! Lijepo si odgojen! Uredu je! Ja pričam opčenito, znači ne odnosi se na tebe osobno! na tebi je da odlučiš šta češ napisati SSS ili VSS o tome čovjek gore pisao!! A ti si skrenuo ulijeo! Kolega uživaj! Sve je uredu! :)
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.5.2014 23:50 (ENCHANTRESS).
11 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
ENCHANTRESS kaže...

lakše je trenutno naći posao ovima sa sss

všs je viša, vss je visoka stručna sprema.

trenutno u hr bitna je srednja sprema, všs i vss se teško nalaze, eventualno tlačenja po 1600kn.

javljao sam se za razne poslove, da bi bio odbijen radi prekavlificiranosti...

fila2208 kaže...

prošle godine se prijavilo preko 10k ljudi to mi je rekao lik koji radi tamo u tim uredima za ljudske potencijale.

pola ih odmah otpadne na ocijene, manjak papira itd.

većina ide na fizičke i psihičke provjere i onda ide liječnilčki i ako to prođeš ideš na akademiju

ja sam sa 18 to sve prošao bez problema iako nisam bio u nekoj fizičkoj spremi

40 sklkeova , 68 trbušnjaka i trčanje 4.08 mislim, tako nešto, i zvali su me na akadmeiju al sam odbio radi faxa

ugl sretno!

Koja ti je ovo prijava kolega? Ti si čovjek sa iskustvom! Fax si stavio ispred policijske, a sada,... Xd
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.5.2014 0:03 (ENCHANTRESS).
14 godina
neaktivan

Fila ne brini za skolu. VŠS i VSS su samo prednost, isto kao vozacka sa sto vise kategorija( kad smo mi bili jako je se trazila A ) ovaj tecaj nije nova srednja vec cisto ucenje pocetnog gradiva za rad u policiji. Ako upadnes moci ces taman polagati drugo zvanje kad napunis potrebene godine staza.

http://g.bf4stats.com/5x9DH6mr/pc/53COP-ceco.png
14 godina
neaktivan

ljudi nakon zavrsene policijske akademije 5god radis kao obični policajac

tek nakon tog ti uzimaju u obzir visoko obrazovanje

11 godina
neaktivan

jel bio tko iz Karlovačke županije???

14 godina
neaktivan
shuki kaže...

ljudi nakon zavrsene policijske akademije 5god radis kao obični policajac

tek nakon tog ti uzimaju u obzir visoko obrazovanje

To sam i napisao iako nije uvijek tako. 

http://g.bf4stats.com/5x9DH6mr/pc/53COP-ceco.png
11 godina
neaktivan

imate kakvih saznanja dokad traju razgovori? iz mojeg grada smo bili jučer...

11 godina
protjeran

Ljudi (molim dobroinfomirane, ne dezinformatore) , idu li na sigurnosnu provjeru svi koji su bili na motivacijskom, odnosno cca 1000-1100 ljudi, ili svega polovica, odnosno cca 500 ? jedni kažu da ide 1000 ljudi, jedni 500 - što je na kraju točno ?

15 godina
car22 kaže...

Ljudi (molim dobroinfomirane, ne dezinformatore) , idu li na sigurnosnu provjeru svi koji su bili na motivacijskom, odnosno cca 1000-1100 ljudi, ili svega polovica, odnosno cca 500 ? jedni kažu da ide 1000 ljudi, jedni 500 - što je na kraju točno ?

Ne idu svi, to sigurno.

11 godina
neaktivan

Primorsko goranska županija danas obavljena provjera:) ali su bili već jučer,sad treba čekati liječnički

14 godina
neaktivan
car22 kaže...

stari na motivaciskom je bilo 660 ljudi

11 godina
neaktivan

Ispostavilo se da je točno ono što sam govorio( ne pričam o vezama i vezicama), a to da je bilo dovoljno da fizikalije napraviš max. koliko treba, npr. 6 za dipseve,  na papiru piše samo ocjena 5, a onda na razredbenim testovima druge prestigneš, jer na papiru piše sklekovi - ocjena 5, trčanje - ocjena 5, a npr. engleski imaš od 2, 2.5, 3, 3.5, 4, 4.5... Isto je i za opću i informatiku, tako je meni na motivacijskom rečeno da sam među najboljim kandidatima i da se vidimo na liječničkom bez obzira što sam napravio 10 propadanja, a moj prijatelj 22,  ( zabrljao je engleski, nije ni imao provjeru nažalost ). Na motivacijskom opet gledaju ocjene iz srednje, da li imaš koju vss ili vsš za ubuduće, tko su ti starci i ostale neke njihove fore...  

Sretno svima, sad čekamo termine za liječnički...

11 godina
neaktivan

jesu gotove ove provjere ili ima jos? kako su uopce isli po abecedi ili

11 godina
neaktivan

Meni su na motivacijskom rekli da sam izgledni kandidat i da sad slijedi provjera, ali još ništa :/

15 godina
vucin_apostol kaže...

Meni su na motivacijskom rekli da sam izgledni kandidat i da sad slijedi provjera, ali još ništa :/

A rekli su svima...mogli su fino reć koji su an listi umjesto fore izgledni ste kandidat itd.

11 godina
neaktivan

Ah... neznam, dali ima još tko, a da mu nisu došli u provjeru?

11 godina
neaktivan

meni nisu

11 godina
protjeran

Ja mislim (moja logika - nemojte misliti da se tješim jer sam sigurnosnu već obavio prošli tjedan pa mi je svejedno) , da će na sigurnosnu biti pozvani svi koji su bili na motivacijskom, odnosno cca 1000 ljudi. Nemojte zaboraviti da sigurnosna traje još idući čitav tjedan navodno. Dakle za sve još ima nade.

Ja mislim da su mene više od testova znanja spasile fizičke aktivnosti i motivacijski razgovor i dojam koji sam ostavio na njih jer sam zrela osoba, radio sam poslove slične policijskim itd. Smatram da mi znanje nije baš perfektno bilo, ali sam zato napravio 50 trbušnjaka i svi su se čudili tamo jer je prosjek bio 10 maks 15 komada, 25 skleka na ručaa (2 mi nije priznao nažalost), trčanje 9.28 itd + ovo mi je druga prijava već - to oni isto uzimaju u obzir jer se tu vidi motivacija. Zato te i pitaju, ako padneš i ne prođeš dalje - hoćeš se opet prijaviti - PA NARAVNO DA HOĆU, ako treba i 100 puta - to mi je životni san.

Testovi znanja mi očito nisu bili totalna katastrofa jer očito me onda ne bi dalje zvali (ali ni jedna zadatak nisam ostavio nepopunjen i sve sam riješio), ali ne vjerujem da sam odlično riješio pošto već nisam 3 godine u toku sa školom pa mi je dosta znanja ishlapilo nažalost.

Vjerovali ili ne, ali jako je bitno bilo slušati ono što su vam instruktori tjelesnog rekli - a to je "dajte svoj maksimum, nemojte stat na 5 sklekova na ručama jer će vam to biti bitno kod izrade rang liste" - dobar dio ljudi očito to nije slušao  i nije ozbiljno shvatio ili se naprosto nije dovoljno fizički pripremio i BUM-BADA-BUM-PAF...

Moja muka i danonoćni treninzi prije akademije su se očito donekle isplatili - i to je pošteno, jer zašto bi prošao neko ko ima taman i sve 5.0 u srednjoj školi ako nije bio u stanju odvojiti 1 tjedan da se kolko-tolko pripremi za fizičke testove pa se tamo muči da napravi 3 podizanja na ručama (a bilo je takvih dosta). Policajac mora biti kompletan - naravno da mora imat i znanje , a ne samo mišiće , ali nije jedino mjerilo biti einstein ako za druge stvari koje policijsko zvanje traži nisi sposoban.

Bez ljutnje, al takve ja ne bi pustio u policiju taman da imaju sve testove znanja 5.0 i sve ocjene iz srednje škole 5.0.

AMEN!

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.5.2014 12:26 (car22).
14 godina
neaktivan

a di si ti tocno zgibove radija?

11 godina
neaktivan

tebi fali par dasaka u glavi. 

11 godina
protjeran
shuki kaže...

a di si ti tocno zgibove radija?

Mislio sam na sklekove na ručama...

edotata kaže...

tebi fali par dasaka u glavi. 

Čemu bezpotrebno vrijeđanje ? što sam lošeg reko ? zar te boli to što sam ja rasturio na fizičkom testiranju, a ti nisi ? ili to što sam reko da vrhunske ocjene u znanju ne bi trebale biti jedino mjerilo kod prijema pa si se našao u tome ? to je realno, i svaki će ti ozbiljan policajac to reć.

Ja svoje mane barem priznajem, znanje iz predmeta koji su se tražili na PA mi nije veliko kao nekada i toga sam svjestan, ti svojih mana očito nisi svjestan. Poz.

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.5.2014 12:21 (car22).
11 godina
neaktivan

bravo car na postu..ja se slažem s tobom, samo bi nadodo još da za tih 90 % ljudi šta će i bit na akademiji nisu za taj posao jer ko prvo nemaju srce  da reagiraju pravilno u svakoj situaciji, ulicaa je ulica nije to igrica.. uz to još da kažem da idu u policiji samo zbog sigurnog posla, bez ikakve vizije i željom kao što car22 kaže da to želi radit i da će to s užitkom radit.. oveee s faxom šta misle da su privilegirani, ne bi ni primio, samo kriminalistiku priznajem za policiju, a ne da se hvale s ekonomijom i takvim glupostima.. idi brate onda budi ekonom.. ;) živili svi sa vizijom i iskrenom željom za tim, poslom, a vi ostali pokemoni otpast će te kad tad, ili će vas sustav pojest ili prave kolege tamo :) 

15 godina
sebosdebos kaže...

bravo car na postu..ja se slažem s tobom, samo bi nadodo još da za tih 90 % ljudi šta će i bit na akademiji nisu za taj posao jer ko prvo nemaju srce  da reagiraju pravilno u svakoj situaciji, ulicaa je ulica nije to igrica.. uz to još da kažem da idu u policiji samo zbog sigurnog posla, bez ikakve vizije i željom kao što car22 kaže da to želi radit i da će to s užitkom radit.. oveee s faxom šta misle da su privilegirani, ne bi ni primio, samo kriminalistiku priznajem za policiju, a ne da se hvale s ekonomijom i takvim glupostima.. idi brate onda budi ekonom.. ;) živili svi sa vizijom i iskrenom željom za tim, poslom, a vi ostali pokemoni otpast će te kad tad, ili će vas sustav pojest ili prave kolege tamo :) 

Tko to kaže i misli? samo smo razgovarali kakva je razlika ako imaš neku školu.

Osobno sam to skrivao dok nisam morao o tome tamo otvoreno pričati. Privilegije na taj račun mi nisu potrebne jer sam pokazao rezulatatima dovoljno.

Našao sam se prozvan jer sam bio u toj priči, eto toliko.

11 godina
neaktivan

Meni je krivo samo zbog onih koji ne upadnu a neki glumci koji misle da je policija igrica na kompjutoru pa kad ih malo stisnu na akademiji odustanu nakon 3 tjedna a uzeli su mjesto nekome ko bi izdržao do kraja a te priče pozvano je 1000 pa 500 ne slušajte jer će se sve vidjeti na kraju a neki bacaju glupe brojke u nadi da još ima nade za njih,uzela bi policija i više od 325 ljudi ali nema kuna u državnom proračunu za to pa ide ovako,daj bože da iduće godine bude 700-800 potrebno,pozz i sretno svima osim glumaca{#}

11 godina
neaktivan

maaa nisiii ti prozvan s moje stranee, već netko tko nije ni ušo a već je razmišljo kak će odmah u finale uć sa faxom, samo mi se neda tražit i čitat debilne komentaree tuu.. maaa i te rezultate isto ne priznajem jer su trebali napravit testiranje kako se tko nosi sa strahom, stresom, adrenalinom, tipa kako se tko nosi u opasnoj situacijii.. to bi trebo bit temelj policije, sve ostalo se može i da naučit, a srcee i glava za takve stvari ne može, to il imaš il nemaš u sebi...  sve ostalo su plusevi po meni i znanje i fizičke sposobnosti, al ovo bi trebo bit temelj, samo ne znam ko bi upo unutra kad bi to bio glavni kriterij.. hahah

11 godina
neaktivan

Evo malo ne vezano, al kad svatite da u SAD-u npr. LAPD obicnog police officer-a (rank1) placaju 20 000kn..... a vamo ja mislin 5000kn. Btw. u Hrvatskoj policiji nema rankova? Mislim na ove patrolne...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice