FOI Varaždin - da ili ne?

poruka: 457
|
čitano: 250.118
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan

Pozdrav! Mene samo zanima kada počinje nastava na FOI-u. Znam da su upisi oko 20.07., ali nigdje ne piše ništa za nastavu, ili ja barem nisam uspio pronaći.

10 godina
neaktivan
Re: FOI Varaždin - da ili ne?
mayoayo kaže...

Pozdrav! Mene samo zanima kada počinje nastava na FOI-u. Znam da su upisi oko 20.07., ali nigdje ne piše ništa za nastavu, ili ja barem nisam uspio pronaći.

Pozdrav!

Točnije detalje o rasporedu i početku semestra dobit ćete na vrijeme, kad se obavi jesenski upisni rok, dakle negdje sredinom 9.mj.

Nastava uobičajeno počinje tjedan dana prije nego na drugim fakultetima, dakle zadnji tjedan (od ponedjeljka) u 9.mj. Ovo se odnosi na smjer IPS, PITUP kreće inače tjedan dana kasnije, a za EP nisam sigurna.

Lp,

Jane

9 godina
neaktivan
Hvala puno, nisam znao gdje više tražiti..
9 godina
neaktivan
Lijep pozdrav!Zavrsila sam opcu gimnaziju s prosjekom 4,9 i maturu polozila sve vise razine i zanima me nest vise o foiu,ali informacije koje su relevantne ove akad.godine.Konkretno se interesiram za Ekonomiku poduzetnistva.navikla sam radit puno i ucit puno,ucenje nije problem,ali me zanima jel problem sve dat u roku ako se redovito uci.Inace sam sad na pravu,isto prva godina,ali razmisljam da se prebacim na foi.Hvala puno na info!
10 godina
neaktivan
Krpicesazeljem kaže...
Lijep pozdrav!Zavrsila sam opcu gimnaziju s prosjekom 4,9 i maturu polozila sve vise razine i zanima me nest vise o foiu,ali informacije koje su relevantne ove akad.godine.Konkretno se interesiram za Ekonomiku poduzetnistva.navikla sam radit puno i ucit puno,ucenje nije problem,ali me zanima jel problem sve dat u roku ako se redovito uci.Inace sam sad na pravu,isto prva godina,ali razmisljam da se prebacim na foi.Hvala puno na info!

(Odgovorila sam ti u inbox, ali napisat ću i ovdje ako još nekog zanima...)

Dakle, smatram da se na FOI-ju sve da riješiti u roku ukoliko se redovito radi (čak i ne toliko redovito :P ja sam živi primjer, i to sa najtežeg smjera :D )

Sve stvari koje sam pisala, odnose se uglavnom na trenutno stanje IPS smjera... dakle na EP je moguće da je malo drugačije, pogotovo nisam sigurna koliko oni projekata imaju i sl (pretpostavljam da manje praktičnih stvari imaju). Eto ako ima neko na forumu da je starija godina EP-a, nek se jaaaviii :D :P

Lp,

Jane

10 godina
neaktivan

Evo pozdrav svima!

Evo prenosim informacije od jedne cure s ekonomike, koja uz studij redovito trenira svaki dan i bavi se aktivno sportom...

Kaže da su profesori su dobri, imaju pomiješano iz Zagreba i ove iz Varaždina, pa kako koji, ima strožih i ima blažih, ima i onih koji se vole zezat... Nije jako teško, ovisno kako koji predmet. Da se sve skololvirat, samo se treba primit posla... Kaže da ako ona koja trenira svaki dan po nekoliko sati stigne sve kolokvirat, onda mogu i drugi koji ne treniraju, samo je stvar volje i organiziranosti. Ima nekih predmeta oko kojih stvarno treba zapnut malo jače. Također imaju dosta projekata, pa i to uzima dosta vremena, pogotovo ovi informatički predmeti gdje se baš puno radi na projektima.

Savjeti: dobro se pripremite na puno seminara i projekata iz svakog predmeta, učite za svaki kolokvij jer bolje kolokvirat nego ići na ispit... jer se sve da rješit.

Eto, tako govori cura koja sad završava također treću godinu na FOI-ju... Znači, ipak ništa previše drugačije nego što sam ja govorila... ;-) Ljudi moji, sve vam je stvar volje i koliko vam je stalo do svega toga. Jer na faxu vas nitko neće pregledavati ni kontrolirati ni provjeravati što radite, morate se sami o sebi brinuti... I čim prije to skužite i naučite, da radite za svoje dobro, to će vam stvarno biti lakše :) Nije sad da vam želim tu pametovat, nego stvarno iz vlastitog iskustva govorim, jer ne bih htjela da se zeznete negdje (jer ima i takvih dosta, koji se pogube na faxu), a očito je da nisam jedina s takvim mišljenjem...

Lp, sretno svima na upisima!

I valjda se onda vidimo najesen :D

Jane

10 godina
neaktivan

Ima li uopće programiranja na tom faksu?

Čuo sam da se nešto slabi radi na tome možda tek u trećoj godini

Carry on
10 godina
neaktivan

Pozdrav Dino-san!

Oooo, ima programiranja :D Upiši smjer Informacijski sustavi...

Na prvoj godini manje, jer su na prvoj godini dva smjera spojena, tj. Informacijski i poslovni sustavi... I prva godina zapravo služi da se malo poravna znanje svih ljudi (jer ima strukovnjaka, gimnazijalaca, ekonomista, itd. i nemaju svi jednako predznanje), tako da na prvoj godini imaš malo programiranja u Pythonu na Informatici 1 & 2, i imaš programiranje u C++ na Programiranju 1.

Na drugoj godini, biraš smjer (informacijske ILI poslovne sustave - inf. se bazira na programiranju, a poslovni na ekonomiji i biznisu i marketingu). Znači na IS-u imaš kolegije (između ostalih): Programiranje 2 (C++), Strukture podataka (C++), Uvod u formalne metode (malo Prolog-a - logičko programiranje), Arhitektura računalnih sustava (maaloo Assemblera), Operacijski sustavi 1 (C / C++ za operacijske sustave, dakle uvod u višedretvenost itd), Baze podataka 1 (SQL - programiranje za baze podataka).

Na trećoj godini imaš: Algoritmi (C++), Mreže računala 2 (malo socket programiranja), Baze podataka 2 (SQL), Projektiranje informacijskih sustava (Oracle Application Express), Upravljanje informatičkim uslugama (nije programiranje, ali je izrada prototipa u alatima po želji, npr. JustInMind ili sl., jako kul kolegij by the way), Programsko inženjerstvo (C#, tj. tehnologije .NET: ADO.NET i Entity Framework), Web dizajn i programiranje (HTML, CSS, JavaScript, AJAX, PHP...)

Istina je da je na početku više teorije, manje prakse, ali kasnije se to sve okreće u korist prakse, tj. ima sve više projekata, a manje seminara. Meni je isto žao što se npr. sa C# ne krene ranije, al eto, tako je kako je. Kome to ne smeta nek dođe, kome smeta nek ide negdje drugdje, što da ti kažem xD

Dakle, sve skupa, nije da stalno programiraš, ima i dosta drugih stvari. U sve tri godine, omjer je možda 50-50 naspram programiranja i ostalog, ili možda čak 60-40 u korist programiranja (i praktičkih zadataka) s obzirom da zahtjeva više vremena nego npr. pisanje seminara ili štrebanja za kolokvij. Ja sam opet čula da je diplomski još bolji i lakši, tako da se ja tome veselim najesen :D Challange accepted! :D

Toliko za sad, ako te nešto specifično zanima, slobodno pitaj...

Lp,

Jane

10 godina
neaktivan
jane1909 kaže...

Pozdrav Dino-san!

Oooo, ima programiranja :D Upiši smjer Informacijski sustavi...

Na prvoj godini manje, jer su na prvoj godini dva smjera spojena, tj. Informacijski i poslovni sustavi... I prva godina zapravo služi da se malo poravna znanje svih ljudi (jer ima strukovnjaka, gimnazijalaca, ekonomista, itd. i nemaju svi jednako predznanje), tako da na prvoj godini imaš malo programiranja u Pythonu na Informatici 1 & 2, i imaš programiranje u C++ na Programiranju 1.

Na drugoj godini, biraš smjer (informacijske ILI poslovne sustave - inf. se bazira na programiranju, a poslovni na ekonomiji i biznisu i marketingu). Znači na IS-u imaš kolegije (između ostalih): Programiranje 2 (C++), Strukture podataka (C++), Uvod u formalne metode (malo Prolog-a - logičko programiranje), Arhitektura računalnih sustava (maaloo Assemblera), Operacijski sustavi 1 (C / C++ za operacijske sustave, dakle uvod u višedretvenost itd), Baze podataka 1 (SQL - programiranje za baze podataka).

Na trećoj godini imaš: Algoritmi (C++), Mreže računala 2 (malo socket programiranja), Baze podataka 2 (SQL), Projektiranje informacijskih sustava (Oracle Application Express), Upravljanje informatičkim uslugama (nije programiranje, ali je izrada prototipa u alatima po želji, npr. JustInMind ili sl., jako kul kolegij by the way), Programsko inženjerstvo (C#, tj. tehnologije .NET: ADO.NET i Entity Framework), Web dizajn i programiranje (HTML, CSS, JavaScript, AJAX, PHP...)

Istina je da je na početku više teorije, manje prakse, ali kasnije se to sve okreće u korist prakse, tj. ima sve više projekata, a manje seminara. Meni je isto žao što se npr. sa C# ne krene ranije, al eto, tako je kako je. Kome to ne smeta nek dođe, kome smeta nek ide negdje drugdje, što da ti kažem xD

Dakle, sve skupa, nije da stalno programiraš, ima i dosta drugih stvari. U sve tri godine, omjer je možda 50-50 naspram programiranja i ostalog, ili možda čak 60-40 u korist programiranja (i praktičkih zadataka) s obzirom da zahtjeva više vremena nego npr. pisanje seminara ili štrebanja za kolokvij. Ja sam opet čula da je diplomski još bolji i lakši, tako da se ja tome veselim najesen :D Challange accepted! :D

Toliko za sad, ako te nešto specifično zanima, slobodno pitaj...

Lp,

Jane

Sad sam se fakat iznenadio,nisam uopće mislio da toliko programiranja ima.Ja sam u srednjoj imao programiranje u c++ (u trecem razredu) i htio sam se usavršavati tako da sam programirao u Javi,ali nisam znao da toliko ima programiranja(što mi se i sviđa) ali koliko sam citao po forumima da je FOI baziran(ne u cjelosti) na ekonomiji i da tu i tam ima nešt programiranja.Sad sam u dvoumici jer sam se namjeravao upisati na vojni studij,za što sam imao želju,ali nisam upao jer sam pao na selekcijskom testu,sad sam stavio FSB pod broj jedan jer iz svog stajališta i od drugih kojih sam čuo i čitao na forumima,netu,razgovarao itd.Došao sam do zaključka da nejdem na taj faks ali mi je pod opcijom B jer ako ne upadnem na fsb(na 2 mjestu mi je i stavio sam informacijske sustave).Kroz srednju sam prolazio s 5,sveukupni prosjek mi je 4.8.Što je još žalosnije,faks FSB sam stavio zato jer sam se "udaljio" od FOI i od njegovih mogućnosti.... ,a još imam manje od 18 dana da odlučim kam ću upisati.Jest da sam u VŽ išao u srednju,ali neznam kaj bi.

Kakvo je zaposlenje nakon FOI-a?

Carry on
10 godina

Kad netko zavrsi FOI, 3 mjeseca je najvise sto se ceka da se pronade neki posao.

9 godina
neaktivan
Za sve smjerove govoris ili samo za IPS?
10 godina

IPS 100%, ali mislim da bi to trebalo vrijediti i za PITUP i EP

14 godina
neaktivan

zna li itko ista o ekonomici poduzetnistva, jel tezak smjer?

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
10 godina
neaktivan

Ima tko informaciju koliko se plaća studentski dom u varaždinu?

Carry on
10 godina
neaktivan

Što se tiče zaposlenja nakon FOI-ja... Vrlo jednostavno i brzo ako znaš išta :) Naime, stvar je u tome da se FOI nekad da završiti i 'poprijeko' i onda takvi 'informatičari' se žale da ne mogu nać posao... naravno, kad nisu ništa na faxu radili... ali dobar informatičar, a i ekonomist uvijek će naći posao :)

Što se tiče ekonomike poduzetništva, napisala sam nedavno post i o tome, dajte samo malo pročitajte unazad par postova, neću opet sve pisati... Danas sam također razgovarala s jednom s EP-a i kaže kako je zadovoljan i kako već zna di će raditi...

Studentski dom - cijene: ovisno o sobi... sad ću ti reć otprilike, ali mislim da imaš na stranicama studentskog centra varaždin cijene... Ugl, jednokrevetna 715kn, dvokrevetna 600kn, dvokrevetna s krevetima na kat 500~550kn (nisam sigurna), trokrevetna malo manje od 500kn. Soba se dobiva ovisno o prosjeku.

10 godina
neaktivan

Okey,hvala na informacijama.Za ovo se slažem,tko želi napredovati taj će i naći posao

Carry on
10 godina
neaktivan

Pitanje: Trebaju li „brucoši“ poslati ovjeren obrazac „B1“?
Odgovor: Svi oni koji u ljetnom roku upišu prvu godinu studija moraju poslati
ovjeren obrazac „B1“. Naša preporuka je da obrazac ponesu na upis i odmah ga
ovjere u referadi učilišta te nakon toga pošalju poštom svu dokumentaciju
potrebnu za prijavu na natječaj.

Što bi ovo značilo  "ovjera u referadu učilišta"?

Carry on
10 godina
neaktivan

Lijep pozdrav, imam pitanje, zanima me da li znate koliko je otprilike bodova imao posljednji koji je prosle godine upao na PITUP? Onako okvirno bar, da znam cemu se nadati, svaki odgovor je dobrodosao, hvala.

10 godina
neaktivan
Dino-san kaže...

To znači da odeš u studentsku referadu FOI-ja (prizemlje, tamo di ideš na upise) i daš teti da ti ovjeri, odnosno lupi pečat i potpiše :D

Dakle, taj obrazac za dom ćeš ponijeti sobom na upise i riješiti to odmah tamo kad se upišeš. :)

10 godina
neaktivan
hrna123 kaže...

Lijep pozdrav, imam pitanje, zanima me da li znate koliko je otprilike bodova imao posljednji koji je prosle godine upao na PITUP? Onako okvirno bar, da znam cemu se nadati, svaki odgovor je dobrodosao, hvala.

E, to je teško reći jer ti rijetko tko to prati (van onih koji su se prijavili te godine)... Imaš stranicu za uspoređivanje studija, http://www.educentar.net/Usporedi-studije/ (PITUP ti je pod društvene znanosti, pa informatičke i komunikacijske), pa možeš pogledati ostale kriterije, tipa prosjeka i bodova iz mature i sl. pa se pokušati prema tome ravnati.

Lp i sretno!

Jane

10 godina
neaktivan
jane1909 kaže...
Dino-san kaže...

To znači da odeš u studentsku referadu FOI-ja (prizemlje, tamo di ideš na upise) i daš teti da ti ovjeri, odnosno lupi pečat i potpiše :D

Dakle, taj obrazac za dom ćeš ponijeti sobom na upise i riješiti to odmah tamo kad se upišeš. :)

Morao bih onda pričekati da se upišem i da mi ovjeri obrazac i da joj onda pošaljem sve ili da joj pošaljem posebno u dom što bi bilo poprilično glupo?

Carry on
12 godina
neaktivan
jane1909 kaže...
hrna123 kaže...

E, to je teško reći jer ti rijetko tko to prati (van onih koji su se prijavili te godine)... Imaš stranicu za uspoređivanje studija, http://www.educentar.net/Usporedi-studije/ (PITUP ti je pod društvene znanosti, pa informatičke i komunikacijske), pa možeš pogledati ostale kriterije, tipa prosjeka i bodova iz mature i sl. pa se pokušati prema tome ravnati.

Lp i sretno!

Jane

PITUP 2014./2015. posljednji (60. na listi) imao ti je 583,8 bodova, dok 1. 816.4 :) Vjerujem da s cca. 600 (i više) bodova se može ući u krug od 60 za upis (barem kako podatak stoji).

www.fritexdesigns.com
10 godina
jane1909 kaže...
Dino-san kaže...

Morao bih onda pričekati da se upišem i da mi ovjeri obrazac i da joj onda pošaljem sve ili da joj pošaljem posebno u dom što bi bilo poprilično glupo?

Pa pošto ti natječaj za dom traje do 29. a upisi u prvu godinu su oko 20. vjerojatno, onda dodes tamo, poneses sve papire potrebne za dom, upises se u tu prvu godinu i usput das taj obrazac B1 da ti ga ovjere. Nakon toga normalno odeš do pošte i pošalješ sve te dokumente.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.7.2016 13:19 (perix231).
10 godina
neaktivan
Dino-san kaže...
jane1909 kaže...
Dino-san kaže...

Upravo ovako kako je perix231 odgovorio... Dakle, poneseš obrazac na upise, taj dan ti ga ovjere i ideš doma s ovjerenim obrascem i upisan na fax (to se sve riješi kroz par sati u jedan dan)... prikupiš ostatak dokumenata koji ti je potreban za dom ako još nisi, i zatim sve skupa u jednoj kuverti šalješ na natječaj za dom. :)

10 godina
neaktivan

Kako si sredujem knjige ili skripte za fax?

To moram kupiti ili negdje posuditi....?Sa time nisam potpuno upoznat

Carry on
10 godina

Dakle IPS prva godina od knjiga ti je jedino korisna zbrika zadataka za mat1 i mat2, a ostale skripte u meduvremenu nabavis. Uvijek netko bude imao pa si lako kopiras.

10 godina
neaktivan

Većina materijala bude na e-learning sustavu koji se zove Moodle.

Potrebe za knjigom baš i nema. Službene skripte će biti dostupne za isprintati ili na Moodlu ili u skriptarnici (slušati upute profesora).

Knjige koje su meni bile korisne (za prvu godinu): Poslovno računarstvo, Mikroračunala (Infa 1 & 2), Demistificirani C++ (Prog1). Posudi ili kopiraj.

Lp!

Jane

10 godina
neaktivan

Pitanje! haha

Jel se dom prijavljuje na upisima faxa ili triba nesto prije upisa isprintati kuci pa tamo doniti,ne mogu naci neke upute koje jasno me upucuju :/

10 godina

faks nema veze s domom osim što moraš ovjeriti obrazac B u referadi faksa

9 godina
neaktivan
Pozdrav svima.. Ove godine cu upisati Ekonomiku poduzetnistva na FOI-u, saznala sam par korisnih informacija pa me o samom faksu trenutno ne zanima previse, ali problem mi je smjestaj. Cujem da je tesko dobit dom, pa ako znate nekog ko trazi cimericu ili ste vi osoba koja trazi cimericu, javite se!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice