Državna matura 2016

poruka: 268
|
čitano: 65.948
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Državna matura 2016
Mitch kaže...

A kod sile -6N, glupo je bodovan zadatak. Rjesenje i postupak prije nose 2 boda umjesto 1 bod, odnosno ako napises F21 = -F1,2 ili kkao vec dobijes jedan bod, i onda jos jedan za -6N.

Dakle mislim da nece priznati 6N.

Ostali racunski prejednostavni.

Sretno svim maturantima na forumu, cestitam tko je dobro napisao

Tocno rjesenje je -6N, ali pitanje je tako forulirano da ne traze orijentaciju sile pa bi mogli nakon zalbi priznavati i 6N...

16 godina
nix111 kaže...
Mitch kaže...

A kod sile -6N, glupo je bodovan zadatak. Rjesenje i postupak prije nose 2 boda umjesto 1 bod, odnosno ako napises F21 = -F1,2 ili kkao vec dobijes jedan bod, i onda jos jedan za -6N.

Dakle mislim da nece priznati 6N.

Ostali racunski prejednostavni.

Sretno svim maturantima na forumu, cestitam tko je dobro napisao

Tocno rjesenje je -6N, ali pitanje je tako forulirano da ne traze orijentaciju sile pa bi mogli nakon zalbi priznavati i 6N...

Da, ali u postupku je doslovno dan jedan bod za pisanje - ispred F i onda još jedan bod ako napišeš -6N.

Dakle 2 boda dobiješ na pogođenu orijentaciju. Da su davali jedan bod, izgledno je da bi priznali 6N...ali ovako sumnjam.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
13 godina
neaktivan
Državna matura 2016

Ljut sam i razocaran.Cijeli trud je bio za *urac,sve sam karte bacio na tu fiziku i na kraju nisam uspio izvuc *ebenih 70% .Najvjerojatnije nista od FER-a,eventualno strojarstvo.Kakvi su vasi rezultati?

Nobody Cares!
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.6.2016 15:56 (Square Enix).
11 godina
neaktivan
Square Enix kaže...

Ljut sam i razocaran.Cijeli trud je bio za *urac,sve sam karte bacio na tu fiziku i na kraju nisam uspio izvuc *ebenih 70% .Najvjerojatnije nista od FER-a,eventualno strojarstvo.Kakvi su vasi rezultati?

Isto ko i ti, možda još i manje. Sjebala me teorija.

14 godina
Državna matura 2016

ja imam nekih 50% ta teorija me isto najviše zeznula zadatci čak nisu bili ni toliko teški

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
12 godina
Državna matura 2016

Racunao sam si bodove... trebao bih imati 82%, ali naravno moze ici koji bod gore ili dolje...

Jesam jedini koji je zadovoljan tom maturom? :D

14 godina
Državna matura 2016

ma ja sam se više spremao za informatiku fiziku sam radio jedno dva tri dana zbog 3/4 izbora (FESB)

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
15 godina
Državna matura 2016

Pozdrav ekipa, imam tesku situaciju.

Vjerojatno necu moci upisati fakultet koji zelim ove godine i zanima me neki fakultet u Zagrebu gdje upadam sigurno (samo daje bitan prolaz mature)

Molim vas predlozite mi neki 

lnova65
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.6.2016 17:06 (lnova65).
10 godina
odjavljen
Square Enix kaže...

To je tako kad se ne uči - gorak okus uvijek ostaje u ustima. Matura je stravično pravedna u usporedbi s ostatkom školovanja.

P. S. Baš mi je drago.

http://informanka.blogspot.hr/ (Ili jednostavno pretražite Google s ključnom riječju ‘informanka’.)
16 godina
lnova65 kaže...

Vjerojatno necu moci upisati fakultet koji zelim ove godine i zanima me neki fakultet u Zagrebu gdje upadam sigurno (samo daje bitan prolaz mature)

Huh, kasno da mozes dodat faks jos na listu, probaj TVZ ili privatno RIT

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.6.2016 17:24 (Mitch).
15 godina
Square Enix kaže...

Koliko ćeš imati? Imaš još matematiku, ako nju uradiš dobro, možda se još možeš nadati.

16 godina
Square Enix kaže...

Ma nije još gotovo, ako dobro napišeš matematiku još imaš šanse. Ja sam tako bio failao matematiku prošle godine, imao sam oko 70%, ali sa 90ak% iz fizike sam bio oko 300. na listi. Matematika nosi dosta više bodova, tako da ako na njoj skupiš ~85% ne bi trebao imati problema.

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
13 godina
neaktivan
Arendelle kaže...
Square Enix kaže...

To je tako kad se ne uči - gorak okus uvijek ostaje u ustima. Matura je stravično pravedna u usporedbi s ostatkom školovanja.

P. S. Baš mi je drago.

Uz znanje uvijek treba imat i malo srece,zar ne?

captain_soap_McTawish kaže...
Square Enix kaže...

Koliko ćeš imati? Imaš još matematiku, ako nju uradiš dobro, možda se još možeš nadati.

Naknadno sam ustanovio da se ne sjecam jednog odgovora koji mozda i bude tocan,te u zadnjem zadatku nisam siguran jesam li stavio formulu za raspad.Sve u svemu,mala nada da cu ulovit 70% jos uvijek tinja,zasada imam 66%.Sto se tice matematiku,tu sam osjetno slabiji.Ne vjerujem da mogu uhvatit cetvorku,pa se nadam nekoj trici od ~65% Boduje li FER obavezni dio mature?

Nobody Cares!
11 godina
neaktivan
Square Enix kaže...
Arendelle kaže...
Square Enix kaže...

P. S. Baš mi je drago.

captain_soap_McTawish kaže...
Square Enix kaže...

Naknadno sam ustanovio da se ne sjecam jednog odgovora koji mozda i bude tocan,te u zadnjem zadatku nisam siguran jesam li stavio formulu za raspad.Sve u svemu,mala nada da cu ulovit 70% jos uvijek tinja,zasada imam 66%.Sto se tice matematiku,tu sam osjetno slabiji.Ne vjerujem da mogu uhvatit cetvorku,pa se nadam nekoj trici od ~65% Boduje li FER obavezni dio mature?

Inače sve to imaš na postani student ali ovako ti ide: prosječna ocjena matura iz matematike, HR i stranog jezika. Maksimum ti je 80 bodova iz toga. 

15 godina
Državna matura 2016

Ja sam sad rješio "vašu" maturu iz fizike, sve mi je točno osim 15. teoretskog.

Mislim da je najlakši ozbiljniji ispit na maturi baš onaj iz fizike.

You have to be odd to be number one
13 godina
neaktivan
Državna matura 2016

Slamka spasa,ajde super.Znaci sutra pustit kreativne sokove da teku i udrit po eseju 

Nobody Cares!
15 godina
Državna matura 2016
  1. Potražite bodovne pragove na prošlim temama pa si izračunajte koliko vam nedostaje.
9 godina
neaktivan
Državna matura 2016

Samo u zadatku s optikom sam stavio da je rješenje 6 cm, a oni su stavili -6 cm. Mislim da se pod promjer traži samo veličina, a jel slika obrnuta/uspravna ne ulazi u to?

Inače po mojoj procjeni ću imati 72.5%, što je odlično s obzirom na to koliko sam se pripremao.

A bodovni pragovi za neke faksove su (tj. bodovni pragovi prošle godine):

ETFos računarstvo: 565 bodova

FER: 751,6 bodova

FSB: 685,8 bodova

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.6.2016 19:36 (mr. nightmare).
12 godina
Top Bugovac kaže...

Ne bih se bas slozio... Rjesavao sam dosta starijih matura prije ove. Proslogodisnja je bila puno laksa od ove(barem meni). Ova je po meni prosjecne tezine, samo sto ce nekom bit teza, a nekom laksa zbog drugacijeg nacina slaganja mature u odnosu na prijasnje godine. Bilo je puno teorijskih pitanja sto nekom odgovara, a mislim da vecini ipak ne, jer ko ide na fiziku uglavnom je orijentiran na logicko razmisljanje i numericko rjesavanje zadataka. Bilo je dosta pitanja koja nemaju veze sa racunanjem i logikom, vec cistim strebanjem(npr. ampersati, Bernoullijeva jednadzba, itd.). Nekom je bolje sjela ova novija vrsta mature, a nekom ne... sve je to zapravo individualno i subjektivno.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.6.2016 19:43 (nix111).
16 godina
Top Bugovac kaže...

Ja bih rekao matematika

@nix111 bas suprotno...Ampersat je nesto sto bi logikom zakljucio (I = Q/t) Q = I*t = A*s ili A*h.

Bernoulijeva jednadzba takoder...usporedi hidrostatski tlak s potencijalnom energijom, kao i kineticku energiju s hidrodinamickim :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.6.2016 20:02 (Mitch).
9 godina
neaktivan
Zna li netko koliko je bio bodovni prag za fesb u splitu ? - elektrotehnika
9 godina
neaktivan
Ako uradis mat 65% vjerovatno upadas ...
0.65×360=234
0.66×240=158.4
Sve ukupno 392 boda...
Ocjene iz srednje 320 bodova nose...
Te prosjek obveznog djela drzavne
Eh sad koliki ti je prosjek ...???
To je tu negdje ...
15 godina
Mitch kaže...
lnova65 kaže...

Pisao sam Hrv-A, Mat-B i Eng-A, i od izbornih PIG samo

lnova65
16 godina
Mat-B....PMF i sve tehnicko otpada, eventualno filozofija
15 godina
nix111 kaže...
Top Bugovac kaže...

Ne bih se bas slozio... Rjesavao sam dosta starijih matura prije ove. Proslogodisnja je bila puno laksa od ove(barem meni). Ova je po meni prosjecne tezine, samo sto ce nekom bit teza, a nekom laksa zbog drugacijeg nacina slaganja mature u odnosu na prijasnje godine. Bilo je puno teorijskih pitanja sto nekom odgovara, a mislim da vecini ipak ne, jer ko ide na fiziku uglavnom je orijentiran na logicko razmisljanje i numericko rjesavanje zadataka. Bilo je dosta pitanja koja nemaju veze sa racunanjem i logikom, vec cistim strebanjem(npr. ampersati, Bernoullijeva jednadzba, itd.). Nekom je bolje sjela ova novija vrsta mature, a nekom ne... sve je to zapravo individualno i subjektivno.

Nisam rekao da je ovogodišnji ispit iz fizike lakši od prošlogodišnjeg, nego da je općenito fizika najlakši ozbiljniji predmet

Što se podcrtanog tiče, totalno si promašio

Očito si ti naštrebao Bernoullijevu jednadžbu (i naučio si kako se koristi), jer da si ju pokušao shvatiti tražio bi 

.

Ampersati su čista logika (Q*t)

Nemoj misliti da te želim povrijediti, samo promjeni sklop u glavi i rečenici "razumijem ja to" postavi malo više standarde

Mitch kaže...
Top Bugovac kaže...

Ja bih rekao matematika

@nix111 bas suprotno...Ampersat je nesto sto bi logikom zakljucio (I = Q/t) Q = I*t = A*s ili A*h.

Bernoulijeva jednadzba takoder...usporedi hidrostatski tlak s potencijalnom energijom, kao i kineticku energiju s hidrodinamickim :)

Nisam matematiku gledao od svoje mature, ali mi je stvarala najveći pritisak (najviše se gleda na dobrom djelu fakulteta koji su mi bili na listi)

A ovo ostalo (Y)

12 godina
lnova65 kaže...
Mitch kaže...
lnova65 kaže...

Pisao sam Hrv-A, Mat-B i Eng-A, i od izbornih PIG samo

o pa ti si kao i ja pisao, nećeš upast na ekonomiju pretpostavljam

na filozofski ne mozes jer ne priznaju pig

10 godina
odjavljen
Square Enix kaže...

Ne, samo znanje. Tko nema znanja, ne zaslužuje proći.

http://informanka.blogspot.hr/ (Ili jednostavno pretražite Google s ključnom riječju ‘informanka’.)
12 godina
neaktivan
Državna matura 2016

aaaa jesam nasrao esej, to nije istina. hamlet se negdje okreće u grobu 

ma ja sam u startu isto bio jebeno razočaran fizikom, ali gledajući rezultate moglo bi biti oko 70 %, to je ok rezultat i s tim se u pravilu upada na većinu tehničkih fakulteta, od fera, etfosa, tvza, naravno uz uvjet da se matematika ne sjebe žešće.

iz ocjena imam nekih 290 bodova i "unutra sam" za sada na svim studijima koje sam prijavio.

vi koji mislite da nećete nešto upisati nemojte se sada opterečivati i obeshrabrivati, samo jako i sve će ispast dobro, ocjena se dobije na temelju ostalih ispita

14 godina
neaktivan
isuckatthisgame kaže...

aaaa jesam nasrao esej, to nije istina. hamlet se negdje okreće u grobu 

ma ja sam u startu isto bio jebeno razočaran fizikom, ali gledajući rezultate moglo bi biti oko 70 %, to je ok rezultat i s tim se u pravilu upada na većinu tehničkih fakulteta, od fera, etfosa, tvza, naravno uz uvjet da se matematika ne sjebe žešće.

iz ocjena imam nekih 290 bodova i "unutra sam" za sada na svim studijima koje sam prijavio.

vi koji mislite da nećete nešto upisati nemojte se sada opterečivati i obeshrabrivati, samo jako i sve će ispast dobro, ocjena se dobije na temelju ostalih ispita

haha upravo tako,esej je bio sprdacina samo je srat trebalo i to puno :P 
fizika i matka oko 70% bi trebale znacit upad i na fer ako sam ja dobro izracunao:)

Acta, non verba.
15 godina
neaktivan
Državna matura 2016

Kakve smo srece imali da smo Hamleta dobili, jer stvarno se svasta tu moze napisat a tematika je jasna. Jel ga jos itko usporedio s Raskoljnikovim?

Dvije stvari su beskonačne; svemir i ljudska glupost, ali što se svemira tiče nisam posve siguran.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice