Državna matura 2014

poruka: 1.274
|
čitano: 231.469
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Državna matura 2014
Cheezl kaže...
Zin8 kaže...

A jel se sjeca neko kolko je koji zadatak nosio bodova?

...i koliko sveukupno ima bodova?

prvih 10 nose po 1 bod svaki. od 11 do 15 nose po 2 boda. 30 ima 4, 29.4 ima 3, 29.2 ima 2 i svi ostali imaju po jedan. sve skupa 60 bodova

15 godina
još kad bi se mogao sjetit gdje sam šta zaokružiona ovih prvih 10 bilo bi super
One ring to bring them all and in the darkness bind them
14 godina
neaktivan
Državna matura 2014

dal će uzeti bodove na 29. zadatku ako sam kvadratnu jednadžbu izračunao preko kalkulatora (zanči nemam postupak za kvadratnu jednadžbu)? 

15 godina
a baš da si mogao stavit formulu za kv jedn. i rezultate u postupak da budeš siguran, mogao si

16 godina
wifi kaže...

Ucenik (bar u "normalnoj" skoli) na ispit ne moze doc u kratkim gacama, pa ovaj "huligan" ocito nije ni vidia drzavne mature

A kakve to veze ima...pa vruće je bilo, i ja sam tako pisao maturu...:P

Ali što se tiče ovih komentara na maturu - tragikomično. Najviše buke oko zadatka koji može biti pitalica u osnovnoj školi...{#}

Čitajući komentare na faceu, stvarno se čovjek zapita o budućnosti ove države. Argumentacija je u definiciji logičke pogreške ("Filozofiraš. Ako većina tvrdi da je bilo teško, onda je to tako." - ad populum u definiciji, i ne, nisam ovo izmislio, copy-paste iz jedne grupe na faceu). 

Jedva čekam da NCVVO objavi tu nižu razinu, pa da vidimo u čemu je bio toliki problem, ali ako su plesačice bile najveći problem onda mislim da je sve jasno...

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
15 godina
Državna matura 2014

Sutra je pred mnogima od vas ispit iz Engleskoga jezika,koji je specifičan po tome da svi morate ostati do kraja i nema mogućnosti ranijeg završetka.

{#}

šta ću radit tamo još barem sat vremena, brojat točke na zidu?

13 godina
neaktivan
Državna matura 2014

A lazess da se nemoze izac? pa ja uzeo nižu razinu a engleski odlično znam, mislim da cu u roku 30 minuta bit gotovo, koliko se uopce pise to? kad se pise esej i slusanje? Sve isti dan ili?

Battlelog: gjurki
17 godina
neaktivan
Državna matura 2014

Jel se smije crtati po listovima za koncept? Piše da se ne ocjenjuju

16 godina
neaktivan
Meni u članku nije jasno kako ti neki likovi kažu za višu da je bila ista kao prošle godine samo s drugim brojevima, odkud im to? I smiješno su mi ovi koji kažu da je test bio lagan, a očekuju trojku. Pa ako pragovi budu kao prošle godine to je nekih 60%.
Beware of the sharp edged weapon called human being
13 godina
neaktivan

Točan odgovor je 32 km.

Pažljivim čitanjem zadatka zaključujemo da biciklist (vozeći 12 km/h) treba 2 sata i deset minuta više vremena za udaljenost AB od auta (koji vozi 64 km/h). Ako je t vrijeme potrebno autu da prevali zadanu udaljenost imamo:

12 * (2 + t + 10 / 60) = 64 * t

Rješavanjem dobijemo da auto vozi t = 0,5 sati, odnosno udaljenost AB je 32 km.

16 godina
neaktivan
Volvox kaže...

A lazess da se nemoze izac? pa ja uzeo nižu razinu a engleski odlično znam, mislim da cu u roku 30 minuta bit gotovo, koliko se uopce pise to? kad se pise esej i slusanje? Sve isti dan ili?

Predviđeno je sat vremena za "esej". Onda je od 10h - 10.15h "pauza" na kojoj ne smiješ izaći, dijele materijale za listening, koji onda traje 25 min.

13 godina
neaktivan
Anarchist Prince kaže...
Ovako nekako: plesačica ima 4 više nego plesača, tj. 4 nemaju partnera kada plešu mješano. Kada su samo parovi, nevažno o spolu, formira se 7 parova. Na kraju ispadne 9 plesačica. Prilično jednostavno. 14 ih ima ukupno.

Čekaj malo, takva strka oko ovog zadatka? Ne kužim.U glavi se stvarno može riješiti odmah. O.O

I always tell the truth.Even when I lie.
16 godina
neaktivan
Meni izgleda da dio maturanata nije pažljivo čitao, neki kažu 7 parova ukupno, neki 7 mješovitih. Saznat ćemo sutra kad objave rješenja mada me to baš ne zanima već kako sam ja napisao višu (nažalost, ne baš slavno).
Beware of the sharp edged weapon called human being
17 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...

A kakve to veze ima...pa vruće je bilo, i ja sam tako pisao maturu...:P

Ali što se tiče ovih komentara na maturu - tragikomično. Najviše buke oko zadatka koji može biti pitalica u osnovnoj školi...{#}

Čitajući komentare na faceu, stvarno se čovjek zapita o budućnosti ove države. Argumentacija je u definiciji logičke pogreške ("Filozofiraš. Ako većina tvrdi da je bilo teško, onda je to tako." - ad populum u definiciji, i ne, nisam ovo izmislio, copy-paste iz jedne grupe na faceu). 

Jedva čekam da NCVVO objavi tu nižu razinu, pa da vidimo u čemu je bio toliki problem, ali ako su plesačice bile najveći problem onda mislim da je sve jasno...

ima veze! zamisli kako bi to izgledalo kad bi svi redom dosli kako ih je volja "jer je vruce"... usetaj tako na sud, u neku ustanovu sa zastitarom ako ti uspije... a u skolu je normalno dolazit kako se kome prne... pretpostavljam da ce pojedinci jednaku razinu "postovanja" pokazat i kad budu branili svoj maturalni rad... 

jos su mi bolji komentari kako ih je masu potrosilo po par stotina i tisuca kn za pripreme za drzavnu maturu. koji vrag su ti isti radili cilu godinu? i to jos na osnovnoj razini!!! bice ni jedan ispit nisu u stanju napisat bez repeticija. blago se pustim privatnicima kad obrcu puste pare na naivcima... 

15 godina
neaktivan
Tomislav95 kaže...
Meni izgleda da dio maturanata nije pažljivo čitao, neki kažu 7 parova ukupno, neki 7 mješovitih. Saznat ćemo sutra kad objave rješenja mada me to baš ne zanima već kako sam ja napisao višu (nažalost, ne baš slavno).

dobro ti izgleda, ja osobno sam nakon ispita, točnije tokom dana analizirao kakve sam ja banalne greške radio, gdje sam griješio i zašto, a na kraju dolazim do zaključka da sam bio brzoplet, nisam bio maksimalno skoncentriran i platit cu to vjerojatno sa ocjenom 1, a onda ce mi ovo biti dobra škola za jesenski rok :D

16 godina
wifi kaže...

ima veze! zamisli kako bi to izgledalo kad bi svi redom dosli kako ih je volja "jer je vruce"... usetaj tako na sud, u neku ustanovu sa zastitarom ako ti uspije... a u skolu je normalno dolazit kako se kome prne... pretpostavljam da ce pojedinci jednaku razinu "postovanja" pokazat i kad budu branili svoj maturalni rad... 

Ne znam smatraš li moju školu "normalnom", ali nikome nije smetalo i ne vidim niti razloga zašto bi. Govorimo o najobičnijim kratkim hlačama.

17 godina

Valjda on ide u neku katolicku :D, evo  ja piso u NCVVO-u i tam je bilo ljudi u kratkim hlacama zamisli.

[ Xfire: slickman25 ] [ Steam: ryou229 ] [ Battle.net: exzzy#2808 ] [ EUNE:exzzy ]
15 godina
ako po školama mogu raditi razni degenerici, liječeni alkoholičari, osobe s blagim alzheimerom, (...) e onda bome i ja mogu pisat dm u kratkim hlačama
16 godina
neaktivan
Bobobo-bo Bo-bobo kaže...

Točan odgovor je 32 km.

Pažljivim čitanjem zadatka zaključujemo da biciklist (vozeći 12 km/h) treba 2 sata i deset minuta više vremena za udaljenost AB od auta (koji vozi 64 km/h). Ako je t vrijeme potrebno autu da prevali zadanu udaljenost imamo:

12 * (2 + t + 10 / 60) = 64 * t

Rješavanjem dobijemo da auto vozi t = 0,5 sati, odnosno udaljenost AB je 32 km.

A što je 2? Broj sati?

Warbringer007 ( EUNE ), zasad ( EUW ) te moj brat Chomet ( EUNE ) BOSEVI FTW!
17 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...

Ne znam smatraš li moju školu "normalnom", ali nikome nije smetalo i ne vidim niti razloga zašto bi. Govorimo o najobičnijim kratkim hlačama.

kako ne znam koja je tvoja skola, ne znam sto mislit o njoj... ipak, gotovo sam siguran da i tvoja ima kucni red, pa kad mi pokazes da je tamo dopusteno dolazit u kratkim gacama, onda cu prihvatit da je to tamo normalno... osim toga, molim dokaz da, posto je normalno doc u kratkim gacama, profesori takodjer dolaze tako odjeveni. 

R4zOR229 kaže...

Valjda on ide u neku katolicku :D, evo  ja piso u NCVVO-u i tam je bilo ljudi u kratkim hlacama zamisli.

a ti valjda ides u neku sotonisticku :D

jesi jednako tako i na maturalnu vece (ples) ista u kratkim gacama? ili si se za tu prigodu ipak prikrstia :p

The Unforgiven kaže...
ako po školama mogu raditi razni degenerici, liječeni alkoholičari, osobe s blagim alzheimerom, (...) e onda bome i ja mogu pisat dm u kratkim hlačama

eto, ako u drzavi ima toliko lopova od samog politickog i poslovnog vrha, onda najbolje da i ti budes kriminalac... vrhunska ti je logika! 

e bas bi volia da se svi striktno drze pravila pa kad idete pristupit ispitu ko da ides na plazu, lipo vas odbiju za bolja vremena kad bude manje vruce, pa se mozda udostojite pojavit u normalnim gacama. 

bespredmetno je uopce raspravljat o oblacenju, jer ka sta je vec receno, sto nas tek ceka u buducnosti od generacija koje dolaze, gace ce bit najmanji problem... drzavna matura trenutno samo pokazuje da i ova sprdacina od ispita za neke predstavlja nepremostivu prepreku, a kad bi se jos i realno ocjenjivalo, dakle 50% za ocjenu 2, tada bi tek nekolicina prolazila. I to s ovakvim ispitima koji su blago receno ispodprosjecni i ne zasluzuju kvalifikaciju srednjoskolskih ispita. 

16 godina
neaktivan

Neznam za ostale škole ali u mojoj je dozvoljeno nositi kratke hlače do koljena ili ispod koljena,ne smiju biti iznad koljena.

You think by killing me tonight my powers will not rise there'll be nowhere for you to run when my hatred comes to life.
16 godina
wifi kaže...
DamageHigh kaže...

kako ne znam koja je tvoja skola, ne znam sto mislit o njoj... ipak, gotovo sam siguran da i tvoja ima kucni red, pa kad mi pokazes da je tamo dopusteno dolazit u kratkim gacama, onda cu prihvatit da je to tamo normalno... osim toga, molim dokaz da, posto je normalno doc u kratkim gacama, profesori takodjer dolaze tako odjeveni. 

XV. Gimnazija, Zagreb. I radi se hlačama, a ne gaćama...{#}

Ne znam zašto si to uzeo toliko ozbiljno. Sasvim je ljudski da se dolazi u pristojnoj odjeći u kojoj se čovjek osjeća ugodno. Radi se o mjestu gdje i učenici i profesori provode značajan dio svog vremena i ne vidim zašto si ga ne bi olakšali, niti je itko ikada bio upozoren na to. Što se tiče odjevanja profesora, iskreno, nemam pojma...nisam nikada obraćao pažnju na to, ali mislim da nikome ne bi smetalo. 

Kada si već spomenuo kućni red, možeš ga naći vrlo jednostavno na webu škole i vidjeti da se odjeća apsolutno nigdje ne spominje. Usprkos tome, slažem se da nije primjereno doći u kupaćim gaćama na nastavu, ali se nikako ne slažem da kratke hlače nisu u redu.

17 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...

Ne znam zašto si to uzeo toliko ozbiljno. Sasvim je ljudski da se dolazi u pristojnoj odjeći u kojoj se čovjek osjeća ugodno. Radi se o mjestu gdje i učenici i profesori provode značajan dio svog vremena i ne vidim zašto si ga ne bi olakšali, niti je itko ikada bio upozoren na to. Što se tiče odjevanja profesora, iskreno, nemam pojma...nisam nikada obraćao pažnju na to, ali mislim da nikome ne bi smetalo. 

Kada si već spomenuo kućni red, možeš ga naći vrlo jednostavno na webu škole i vidjeti da se odjeća apsolutno nigdje ne spominje. Usprkos tome, slažem se da nije primjereno doći u kupaćim gaćama na nastavu, ali se nikako ne slažem da kratke hlače nisu u redu.

ETS Split... a ovdi se radi o gacama, a ne o mudantama... 

Ako bi itko triba prigovarat na vrucinu, to bi tribali bit mi u Dalmaciji, i svejedno nigdje na satovima (bar u nas) neces vidit nekog u kratkim gacama, jer to ne prolazi. Sicam se da su prosle godine nekolicina na obrani maturalnog rada posudjivala od svojih kolega duge gace, jer pred komisiju tako nisu mogli izic, pa je bilo snadji se brajo... E sad, ako je kod vas drukcija praksa, onda ok... 

bas sam pogleda kucni red (vas) i doista, ni rijeci o oblacenju. eto, svaka skola svoju politiku vodi... 

13 godina
odjavljen

kad zazari asfalt nema tog boga da nosim bilo kaj osim kratkog, osjecas kak ti kroz gace (one ispod hlaca jel) prolazi val od +60 i unistava spolne stanice u tvojim veselim vrecicama

Achieve your mission with all your might. Despair not till your last breath. Make your death count.
15 godina
neaktivan
The Unforgiven kaže...

Sutra je pred mnogima od vas ispit iz Engleskoga jezika,koji je specifičan po tome da svi morate ostati do kraja i nema mogućnosti ranijeg završetka.

{#}

šta ću radit tamo još barem sat vremena, brojat točke na zidu?

Kad se sjetin ovog Engleskoga... Pisao sam visu razinu, esej sam bio gotov 20 min prije kraja, slušni test rješio na prvom slušanju, a onaj pismeni dio bio gotov u 20 min...Sva sreca sta su nac cuvale kraljice od profesorica, pa smo ja i jedna od njih otišli zapalit duvan u WC {#}.. Da nije bilo te puš-pauze ja mislin da bih počeo lupat glavom od zid ..... 

Ponosni ljevak (po ruci mislim xD)
13 godina
wifi kaže...
DamageHigh kaže...

ETS Split... a ovdi se radi o gacama, a ne o mudantama... 

Ako bi itko triba prigovarat na vrucinu, to bi tribali bit mi u Dalmaciji, i svejedno nigdje na satovima (bar u nas) neces vidit nekog u kratkim gacama, jer to ne prolazi. Sicam se da su prosle godine nekolicina na obrani maturalnog rada posudjivala od svojih kolega duge gace, jer pred komisiju tako nisu mogli izic, pa je bilo snadji se brajo... E sad, ako je kod vas drukcija praksa, onda ok... 

bas sam pogleda kucni red (vas) i doista, ni rijeci o oblacenju. eto, svaka skola svoju politiku vodi... 

Tehnicki nije istina, na kontinentu je toplije, vas hladi more... 

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
16 godina
Državna matura 2014

Vidim da se po nekim forumima žale da na engleskom slušnom na višoj razini puštaju likove s naglascima i čudnim glasovima.

Sad vi meni recite je li to istina ili nas to malo zajebavaju?

11 godina
protjeran
Državna matura 2014

Zanima me hoće li priznati odgovor na 26. pitanje iz Informatike. Pitanje glasi: Koliko će prostora u kilobajtima zauzeti tri stranice teksta ako se na svakoj stranici

nalaze 1024 znaka, a znakovi su kodirani proširenim ASCII kôdom? Ja sam na onu crtu za odogovr napisao 3 kb, umjesto 3 kB. Postoji li šansa da mi to priznaju? Budala, trebao sam samo napisati 3. {#}

'Sve što država kaže je laž a sve što država ima, ukradeno je' - Nietzsche
13 godina
odjavljen
Alex Mercer kaže...

Vidim da se po nekim forumima žale da na engleskom slušnom na višoj razini puštaju likove s naglascima i čudnim glasovima.

Sad vi meni recite je li to istina ili nas to malo zajebavaju?

Ne znam kako je na maturi ali na drugim (ozbiljnijim) testovima obicno se nalazi siri raspon engleskih naglasaka (RP, skotski, irski, indijski, itd)

Achieve your mission with all your might. Despair not till your last breath. Make your death count.
15 godina
neaktivan
Anarchist Prince kaže...

Zanima me hoće li priznati odgovor na 26. pitanje iz Informatike. Pitanje glasi: Koliko će prostora u kilobajtima zauzeti tri stranice teksta ako se na svakoj stranici

nalaze 1024 znaka, a znakovi su kodirani proširenim ASCII kôdom? Ja sam na onu crtu za odogovr napisao 3 kb, umjesto 3 kB. Postoji li šansa da mi to priznaju? Budala, trebao sam samo napisati 3. {#}

Ja sam napisao "3 kB" a po rješenju je samo "3", jer samo pitanje već govori "koliko u kilobajtima zauzima..."

Valjda će mi priznati, a ako ne, neće me ubiti pokušaj prigovora jer zapravo nisam ništa netočno napisao.

Makar, sumnjam da će mi išta taj jedan bod popraviti, čekam službene rezultate matematike da znam jel da se počnem raspitivati treba li tko pomoćnog bagerista...

STB-7710/SG8000/VIP1003 Firmware Development: http://blagus.info
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.5.2014 21:15 (blagus).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice