Ah ta škola...

poruka: 12.601
|
čitano: 1.758.537
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Ah ta škola...
Diplomirani pješak kaže...

Sretno fizičarima i nadam se da neće biti zadataka koje nismo obradili{#}

Ja se samo nadam da ću pokupiti bar 2 boda {#}

Prošle godine smo vježbali za natjecanje svaki sat fizike od 11. mjeseca, ove godine je nova profesorica tako da nismo natjecanje ni spomenuli prije ponedjeljka, pa smo frend i ja tek jučer počeli vježbati(prekjučer je bila informatika, pa smo to prvo), a ni prošle godine nismo baš postigli neki rezultat

Sretno svima ostalima, koji možda i znaju nešto {#}

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.1.2014 11:54 (power_user).
14 godina
neaktivan
Ah ta škola...

Mi smo u osnovnoj rjesavali zadatke s drzavnog kao pripremu za skolsko i svi smo prosli na drzavno, a sad tu jos nisno ni s gradivom dosli do centripetalne sile.

All rights reserved. Copyright (c) by Dipl. Pješak 2014.
12 godina
neaktivan
Ah ta škola...

Iz čega sve idete na natjecanje?Ja se nadam  da ce me pustit na natjecanje iz kemije(jer moja nastavnica nikog ne salje tamo,tj. ne drzi dodatnu)

Only 3 things are infinite - the Universe,human stupidity and WinRar's trial period.
16 godina
kivic15 kaže...

Iz čega sve idete na natjecanje?Ja se nadam  da ce me pustit na natjecanje iz kemije(jer moja nastavnica nikog ne salje tamo,tj. ne drzi dodatnu)

Informatika, fizika, geografija i logika. Informatika i fizika jer to volim pa me nista ne kosta probati, geografija zato jer samo za sudjelovanje upise 5 umjesto 1. odgovaranja, a to mi je najtezi predmet jer uzasno puno trazi za odgovaranje pa je glupo ne iskoristiti priliku, a slicni su mi razlozi i za logiku

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
14 godina
neaktivan
Ah ta škola...

Ja idem na informatiku, fiziku, matematiku, logiku i od sportskih badminton i odbojka.
Na mat i fiz više idem da vidim zadatke i to, možda prođem na županijsko, sve zavisi do ostalih kako napišu. 

Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :) Sponsored by Noiseblocker.
14 godina
neaktivan
Ah ta škola...

Bilo je zadataka koje nismo obradili {#}

16 godina

Koji si razred? Mi nismo obradili 2 zadatka(3. razred), ali zato sam ostala 3 riješio {#} Ipak će biti više od 2 boda...

14 godina
neaktivan
power_user kaže...

Koji si razred? Mi nismo obradili 2 zadatka(3. razred), ali zato sam ostala 3 riješio {#} Ipak će biti više od 2 boda...

Da predpostavim, 4. i 5.? Ista stvar i kod mene.

EDIT: Dali sjećaš možda kuta u 3.? Meni je ispao 4018'46''. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.1.2014 21:09 (dombak1608).
16 godina
dombak1608 kaže...
power_user kaže...

Da predpostavim, 4. i 5.? Ista stvar i kod mene.

EDIT: Dali sjećaš možda kuta u 3.? Meni je ispao 4018'46''. 

Da, ta 2. 4. smo bili počeli sat prije, ali nismo ni zapisali formule, a valove nisam vidio u prijašnjim godinama pa ih nisam sam učio.

U 3. nisam imao nikakav kut, bio je u 2. Nije mi ispao tako, ali prilično sam siguran da sam ga krivo riješio

14 godina
neaktivan
power_user kaže...

Da, ta 2. 4. smo bili počeli sat prije, ali nismo ni zapisali formule, a valove nisam vidio u prijašnjim godinama pa ih nisam sam učio.

U 3. nisam imao nikakav kut, bio je u 2. Nije mi ispao tako, ali prilično sam siguran da sam ga krivo riješio

Ma na 2. sam mislio, krivo sam napisao. Ja sam ga malo čudno riješio, pa zato pitam za rješenje.
Vidjet ćemo sutra... {#} 

14 godina
neaktivan
Ah ta škola...

Ja sam 1. razred i nismo obradili centripetalnu silu, a ja znam samo ono kaj treba znati, ni slučajno naprijed{#}, al imam 80% (znači sve točno osim toga zadatka) i 1. mjesto. 

Ali važan je faktor sreće, zadatke s prethodnih godina pojedine nebi znao ni postaviti, a druge bi bez problema 100%, tak da trebaju pogodit ono kaj mi ide i to je to:D

Imali smo i neku kvadratnu jednadžbu, ali toga smo svi grafički rješili. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.1.2014 22:44 (Diplomirani pješak).
14 godina
neaktivan
Ah ta škola...

Ja prvi u svojoj školi sa 14 bodova. {#}

Ipak sam dosta zeznio.

16 godina
dombak1608 kaže...

Ja prvi u svojoj školi sa 14 bodova. {#}

Ipak sam dosta zeznio.

Ja za sad imam 10, ali prof je to prilično loše ispravila(točan rezultat 10 bodova, netočan 0, a u 2 zadatka sam fulao pri kraju, tako da se nadam još bar 7-8 bodova), tako da ću pravi rezultat tek doznati. 

15 godina
kivic15 kaže...

Ja idem na matematiku, informatiku(algoritmi), fiziku i logiku. Na školskim iz fizike i informatika sam imao sve bodove. Sad mi još ostaju školska iz logike i matematike.

Kod mene u 4. razredu je bio jedan zadatak sa gradivom koje je praktički cijelu cjelinu ispred onoga dokle smo došli u školi. No prošlih godina je bilo par sličnih zadataka, pa sam se snašao.

15 godina
Ah ta škola...

Ja fiziku riješio 40%, vjerujem da bih trebao imati 60 ali nema veze(onaj zadatak s kutom mi je upitan, postupak valja 100%)

3. razred, prirodoslovno-matematička gimnazija

Uglavnom, zadnji zadatak nisam znao i ispostavilo se na kraju da je krivo nacrtan, 4. još nismo radili pa jbga

Ako ste možda primjetili i prvi i taj s kutom su bili nepravilno zadani/nacrtani

u prvom duljina vodiča ne mora biti jednaka razmaku tračnica, a u tom s kutom je slika krivo nacrtana, čestica opisuje parabolu

Drug Lord
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.1.2014 12:35 (Top Bugovac).
15 godina
neaktivan
Ah ta škola...

Pozdrav

Idem u treci razred gimnazije i prof iz biologije mi je dala referat da objsnim ovu izreku: "Dok je čovijek zdrav i voda mu je slatka"

Ako netko zna sta to znaci molim vas pomozite, ja tu izreku prvi put cujem, a google  nista ne izbacuje :(

16 godina
Bruno Matejcic kaže...

"Dok je čovijek zdrav i voda mu je slatka"

Mogao bi napraviti i neki referat iz hrvatskog...

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
13 godina
neaktivan
Bruno Matejcic kaže...

Pozdrav

Idem u treci razred gimnazije i prof iz biologije mi je dala referat da objsnim ovu izreku: "Dok je čovijek zdrav i voda mu je slatka"

Ako netko zna sta to znaci molim vas pomozite, ja tu izreku prvi put cujem, a google  nista ne izbacuje :(

To ti znači da ako je čovjek zdrav voda mu je slatka nakon što se baš najede nečeg slanog (nakon slanih kifli npr.).

A kad baš popiješ vode na česrce onda nije slatka, isto kao što je baš gorka poslije baklave.

Nadam se da sam pojasnio.

14 godina
neaktivan
Ah ta škola...

Nije da ga branim, ali nismo krivi da baš naš jezik ima toliko sitnica, da se gramatika mijenja svake prijestupne godine i na kraju ionako nitko ne piše gramatički točno (čast iznimkama). Na forumu gdje svi redovno pišu malim slovima, bez čćžšđ nije u redu ismijavati pojedinca radi zabune u pisanju ije/je.   Nepotrebno kompliciranje gdje ne treba. Nije nam dosta 7 padeža i 98796 iznimaka u pravopisu i gramatici?

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.1.2014 20:46 (Diplomirani pješak).
14 godina

Nije da ga branim, ali nismo krivi da baš naš jezik ima toliko sitnica, da se gramatika mijenja svake prijestupne godine i na kraju ionako nitko ne piše gramatički točno (čast iznimkama). Na forumu gdje svi redovno pišu malim slovima, bez čćžšđ nije u redu ismijavati pojedinca radi zabune u pisanju ije/je.   Nepotrebno kompliciranje gdje ne treba. Nije nam dosta 7 padeža i 98796 iznimaka u pravopisu i gramatici?

Ma te fore su toliko jadne da mi stvarno nije jasno kako i dalje prolaze na forumu.

12 godina
neaktivan
Keops kaže...

Ma te fore su toliko jadne da mi stvarno nije jasno kako i dalje prolaze na forumu.

Pisanje nebitnih piz_darija po forumu je u direktnoj vezi s time koliko je pisaču dosadno u životu....

Only 3 things are infinite - the Universe,human stupidity and WinRar's trial period.
13 godina
neaktivan
Ah ta škola...

imam pitanje, smije li profesorica upisat ocjenu u rubriku iz ispita koji je bio nenajavljen i na kojem se pisalo gradivo koje se učilo taj sat? imali smo kemiju i ušla je u razred, rekla imate 15 minuta da pročitate ovo što smo danas trebali raditi i na kraju pišete test. 

jel sad taj test pokazatelj znanja? to je samo pokazatelj sposobnosti kratkoročnog pamćenja

SRAMOTA da takvi ljudi nama određuju budućnost, da dođe nutra, sjedne, sami obrađujemo i još to pišemo taj isti sat, ništa od prijašnjeg gradiva, samo tih par stranica

ja bi njima prvima smanjio plaće! čisti nerad! da učiš dnevno 4-5 sati i onda dobis keca jer ne mozes nauciti 10 stranica u 15 minuta...

{#}

Extra wurst
14 godina
Extra protection kaže...

imam pitanje, smije li profesorica upisat ocjenu u rubriku iz ispita koji je bio nenajavljen i na kojem se pisalo gradivo koje se učilo taj sat? imali smo kemiju i ušla je u razred, rekla imate 15 minuta da pročitate ovo što smo danas trebali raditi i na kraju pišete test. 

jel sad taj test pokazatelj znanja? to je samo pokazatelj sposobnosti kratkoročnog pamćenja

SRAMOTA da takvi ljudi nama određuju budućnost, da dođe nutra, sjedne, sami obrađujemo i još to pišemo taj isti sat, ništa od prijašnjeg gradiva, samo tih par stranica

ja bi njima prvima smanjio plaće! čisti nerad! da učiš dnevno 4-5 sati i onda dobis keca jer ne mozes nauciti 10 stranica u 15 minuta...

{#}

Nek ti to bude lekcija za život,kad ti je nadređeni nadrkan ti ćeš najebat...

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
14 godina
neaktivan
Ah ta škola...

Takve i mi imamo, posebno ovaj što nas ima TZK, da lopte i ode nutra gledat televiziju. Daje nam dobar primjer. Vidio sam jednome učitelju još u osnovnoj isplatni list, 7 000 kn i nešto sitno + 500 kn putni troškovi, a u našoj školi je radio u pon i pet jutarnju smjenu, a uto i čet popodnevnu, potrudit ću se pronaći tu sliku.

13 godina
neaktivan
Ah ta škola...

No, jel mi smije sad to upisati ili ne? Imate kakav pravilnik o ocjenjivanju? To nam obično čitaju prvi dan nastave.

Zapamtio sam među ostalim: Učenik ne smije biti izbačen sa sata (naravno ne misli se tu na alkoholičare i napušene, ali kod nas izbacuju ako npr. igraš karte pod informatikom)

Učenikovo ponašanje se ne može kažnjavati ocjenom (znači ti nešto kažeš i odma 1, po pravilniku te mora usmeno pitati ili na neki drugi način dovesti do jedinice,                          opet tu ne opravdavam frajere koji ometaju kad mogu i stignu, nego uzornu većinu kojoj se ponekad isto "dogodi")

E sad kad bih ja imao gdje to stvarno piše, a ne kako je ko vidio/čuo bilo bi super.

Profesori provode tiraniju, a nitko se ne usudi prigovoriti, ispraviti ih i slično. Znaju da ih nitko neće tužakat jer time dotični riskira ocjenu.
Čemu onda profesori? Da se uvrijedi ako nešto ne razumiješ od prve... pa Bože moj zato idemo u školu. Njihov odgovor na sve je "imaš to u knjizi"..
Što će nam onda škola ako imamo sve u knjizi? 

Extra wurst
14 godina
neaktivan
Extra protection kaže...

No, jel mi smije sad to upisati ili ne? Imate kakav pravilnik o ocjenjivanju? To nam obično čitaju prvi dan nastave.

Zapamtio sam među ostalim: Učenik ne smije biti izbačen sa sata (naravno ne misli se tu na alkoholičare i napušene, ali kod nas izbacuju ako npr. igraš karte pod informatikom)

Učenikovo ponašanje se ne može kažnjavati ocjenom (znači ti nešto kažeš i odma 1, po pravilniku te mora usmeno pitati ili na neki drugi način dovesti do jedinice,                          opet tu ne opravdavam frajere koji ometaju kad mogu i stignu, nego uzornu većinu kojoj se ponekad isto "dogodi")

Kod nas se takve ocijene upisuju sa strane, a što se tiče ovoga ostalo, učenik ne smije biti izbačen sa sata? Kod nas to ne postoji, svako malo profesori nekoga posalju van(jedan od najglupljih razloga je žvakanje žvakače pod satom {#}), također za ponašanje na satu ili upise ti 1 u onu rubriku kultura i nesto (neznam tocno kako se zove), ili pita kako si ovdje gore naveo ili posalje ucenik van da normalno može odraditi nastavu.

13 godina
Extra protection kaže...

E sad kad bih ja imao gdje to stvarno piše, a ne kako je ko vidio/čuo bilo bi super.

Profesori provode tiraniju, a nitko se ne usudi prigovoriti, ispraviti ih i slično. Znaju da ih nitko neće tužakat jer time dotični riskira ocjenu.
Čemu onda profesori? Da se uvrijedi ako nešto ne razumiješ od prve... pa Bože moj zato idemo u školu. Njihov odgovor na sve je "imaš to u knjizi"..
Što će nam onda škola ako imamo sve u knjizi? 

Mozes mi molim te dat pravilnik i napisat gdje pise to :) Bio bih ti zahvalan :D 

13 godina
neaktivan
Ah ta škola...

Svi znamo da je škola odgovorna za dijete (malodobnika), iz toga slijedi da profesor nikada ne smije poslati učenika bez pratnje van učionice. Neposluh se rješava kod pedagoga i kažnjava ukorima.

Svaki predmet ima rubrike, obično za usmeni i pismeni odgovor i još par zavisno od predmeta. To je napravljeno samo zato da osoba s retardiranim pomislima superiornosti ne može upisati ocjenu iz odjevanja, slušanja na satu, urednosti bilježnice i slično.

13 godina
neaktivan
Ah ta škola...

Pa lijepo sam napisao da želim da netko meni pokaže taj pravilnik jer ga trebam i onda ću ti ga vrlo rado poslati. 

Sasvim je logično da ne možeš poslati nekoga van iz učionice jer žvače, time nije ometao nastavu, bio je nepristojan, daš mu -, 1 sa strane, pitaš ga, izdereš se na njega. Ali ako ga udaljiš sa nastave uskratio si mu pravo na obrazovanje. Isto tako najgore je kad nekome zvoni mobitel da se djele jedinice i isto tako šalje van iz razreda. Pa zvoni i Milanoviću usred govora u Saboru.

I opet kažem, nikoga ne branim, jer mnogi huligani ove zakone iskorištavaju, a znate onu: ako ideš čupat korov, iščupat ćeš i dobru pšenicu 

I opet pitam smije nam upisati ocjenu za test u kojem se piše gradivo koje smo sami obradili 15 minuta prije pisanja tog ispita?

EDIT  upravo tako Onjegine, o tome ja govorim.

Extra wurst
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.1.2014 20:55 (Extra protection).
13 godina
neaktivan
Extra protection kaže...

I opet pitam smije nam upisati ocjenu za test u kojem se piše gradivo koje smo sami obradili 15 minuta prije pisanja tog ispita?

Pazi ovako, moj tata je bio profesor matematike.

U školi je apsolutno sve određeno, svaka minuta sata. Stvar je u tome što naše škole nemaju vrata s prozorima pa je teško kontrolisati lijene profesore.

Određena je količina sadržaja koju profesor mora napisati na ploči, svaki sat ima svoj sadržaj zapisan u planu i programu za cijelu godinu, kako se profesor ponaša na satu, šta radi u kojoj situaciji, kako radi testove i kako ispituje usmeno i slično.

Npr. profesor se ne smije obraćati razredu ako mu je okrenut leđima. Toliko daleko ide.

Problem je što mi živimo u najgorim državama na svijetu ovdje pa to nitko ne poštuje.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice