Vaša zaštita od napasti (virusi, crvi itd.)?

poruka: 862
|
čitano: 206.295
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

AVG 7.5..alatka je efektivna, besplatna i always update..

bolja  solucija  je  NOD32  koji  sam  koristio  pred  neko  vrijeme..

ali  cijena  je  jedini  i  najveći  problem..

Area-51 ALX CFX:

Quad Core QX9650 clockani na 4GHz, 2 x 1 GB DDR3 (Patriot Extreme 1333MHz), 2 x Ati Radeon HD3870X2 (Crossfire način rada), 2TB HDD - bih želio imati : D
17 godina
neaktivan
RE: Vaša zaštita od napasti (virusi, crvi itd.)?
M4GNUM kaže...

Firefox + Crawler toolbar + AVG + Spyware Terminator = Spokojan život

U Spyware Terminator-u je postavljen na "skepticni" način rada pošto su mi podaci na kompu prilicno bitni.

Terminator je nemilosrdan prema svoj gamadi, ali nije sve savršeno jer uspori racunalo. Tako da morate odvagnut što vam je bitno.

Nemilosrdan je blago rečeno.Smijeh. Terminator uopće nema savjesti. Prvo puca, pa onda pita. And I like itSmijeh

CORE 2 DUO E4300 @ 1.8GHZ
2 GB RAM 667MHZ
ASUS 7300 GT @ 475/920
17 godina

Cirkuliram u krug i skoro sam upoznao sva zvučna imena anti virusa.

Jako mi se stilski sviđa novi AVG 8.

17 godina
neaktivan

ja sam ve na linuxima tak da mi se živo fučka

H-MAN RULES!!!11
17 godina

Na Win2000 i XP, prastari Kerio Personal Firewall 2.1.4, još otkad je pre nekoliko godina izašao na Bugovom CD-u, i AVG Free 7.5 koji se do sada pokazao kao dosta pouzdan (jednom nije detektovao neko čudo o kome sam informacije uspeo pronaći jedino na Sophosovim stranicama i na osnovu njih sam ga ručno uklonio) - besplatna i efikasna kombinacija koja ne usporava značajno rad računara.

Na Visti koristim Comodo Firewall i Avast 4.8 i mogu reći da je i ovo, iako besplatna, sasvim pouzdana varijanta. Mala zamerka ide Avastu da primetno pogoršava odziv sistema, no, kako mi je računar "čist", osim kada u njega stavljam tuđ disk ili USB memoriju, isključim Standard Shield (komponenta koja proverava fajlove na samom računaru) i taj problem nestaje, dok me druge komponente i dalje štite od zloćudnih web-stranica, zaraženih mailova i ostalih pretnji.

17 godina
neaktivan

Koristio sam Avast al mi ne izbriše sve viruse sad koristim Avira AntiVir Personal Edition i zadovoljan sam sa njime..

P.S a više vremena provodim na Linux pa mi se živo fučka za viruse...Belji se

17 godina
neaktivan
Horagio kaže...

ja sam ve na linuxima tak da mi se živo fučka

Tak  je,  hehe 
17 godina

avast! Antivirus

Spybot Search & Destroy

SpywareBlaster

Spyware Terminator

Volim se osjećat sigurno...Šutim

AMD Athlon X2 4200+ 2.5, 2 GB DDR2, nVIDIA GeForce 7300 GS 512MB, Hitachi 320GB 16MB
17 godina
neaktivan

spyware doctor+nod32+adaware. jako rijetko dobivam viruse ali i kad ih dobijem alati ih jednostavno odmah uklone.

intel q6600,500gb hard,4gb ram corsair520w
17 godina
neaktivan

Upravo sam si skinuo BitDefender total security 2008. Uz to još koristim i Sbybot search & destroy i Lavasoft Ad-Aware SE Personal.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.4.2008 9:45 (The_Chosen_One).
17 godina
neaktivan
borgware kaže...

Nakon sto NOD32 nije otkrio par virusa koristim Kaspersky IS i nemam nista lose reci za njega.  Cuo sam i za BitDefender da je fanstastican ali kasperskog sam prvo ugrabio.

Slazem se.
Iako jos uvijek NOD mi je glavni.
Ostalo mi toliko uspori kompjuter da poludim. Sa svojim setupima i pitanjima dopustam li ovom onom ulaz je dosadno i ne pamti se pol toga.
NOD mi je tu za sve.
Iako ni BitDefender i Kaspersky nisu losi i cujem dobre stvari o njima.

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!
17 godina

NOD... Najviše jer ne nenametljiv...

Antec 900, P5K Deluxe, Core 2 Quad 2.4, 4gb (DDR3 800Mhz) RAM, Nvidia 8800gtx, 640gb HDD, Dell 2007WFP, Vista Ultimate
17 godina
neaktivan

Vista + LiveOneCare

CN: "Spider"
Phenom 9600
ASUS MBO 790FX
HD 3870 DDR4
4GB CORSAIR
VISTA SP1 X86
17 godina
neaktivan

Evo,jučer upravo skidajući mp3 s sumnjive stranice postavih pjesmu na save on desktop,zatim provjera s NOD32,ništa,pokrenuh pjesmu ....upppssss...sad se nod
javlja i upozorava na trojanca i to high!Zatim ,možda ga je izolirao ili ne,odmah aktiviram SuperAntiSpayware free edition i scan complete,naravno otkrije ga u prolazu i to se svugdje uvukao!Odmah poslije toga uništim ga s tim alatom i naravno reset,kad mi se Vista dignula ostadoh bez par drivera jer je i to zakačio valjda ali roolback sve rješava..
još malo downloada drivera,sve ok.Naravno opet sam sve pročešljao s nod-om i spywareom i sve pet plus....eto samo moja ioskustva od jučer....Ova kombinacija s defenderom od viste je za mene idealna.S time da nod-om nisam radio deep scan uopće a vjerojatno bi i on to riješio ali volim spyware jer je "specijaliziran " za trojance koji su gamad od bezobrazno glupih hakera koji uopće ne znaju što je to hakeraj!

v_maxcpp
17 godina
neaktivan

Evo moga pitanja sa teme HT mijenja i izbjegava sigurnostne parametre:

ima li još tko kakvu ideju kako su mogli i pomoću kojeg spajvera odnosno virusa, trojanca ili što ti ja znam što su meni ili djeci podmetnuli, nasnimiti i izbrisati te male datotekice - slikice, kako bi poslije mogli biti nađeni. Dobijam čitav niz poruka ljudi koji mi se žale da su jedni drugima slali slikice, ali da su jedne slije slali da bi oni primatelji sasvim druge, vrlo nepoželjnog sadržaja dobijali. Ja osnovano sumnjam na HT odnosno njihove njemačke mentore, jer se bojim da ne samo Iskon već ni njihov mentor i naredbodavac HT nemaju stručnjaka i hakera koji bi ovo mogli napraviti. Cijeli ovaj sladehamer ili kako već zovu ovu sprdnju od proganjanja ljudi meni sliči samo na akciju uperenu protiv mene. Kada su mene "zajebali", više se ništa o nikome ne piše niti ikoga drugoga proganjaju i prijavljuju?? Ljudi nastradali radi mene??

aco

aco
17 godina
neaktivan

Kaspersky Internet Security 6 imam ga priko godine i sve cisto.

17 godina
neaktivan
acko kaže...

Evo moga pitanja sa teme HT mijenja i izbjegava sigurnostne parametre:

ima li još tko kakvu ideju kako su mogli i pomoću kojeg spajvera odnosno virusa, trojanca ili što ti ja znam što su meni ili djeci podmetnuli, nasnimiti i izbrisati te male datotekice - slikice, kako bi poslije mogli biti nađeni. Dobijam čitav niz poruka ljudi koji mi se žale da su jedni drugima slali slikice, ali da su jedne slije slali da bi oni primatelji sasvim druge, vrlo nepoželjnog sadržaja dobijali. Ja osnovano sumnjam na HT odnosno njihove njemačke mentore, jer se bojim da ne samo Iskon već ni njihov mentor i naredbodavac HT nemaju stručnjaka i hakera koji bi ovo mogli napraviti. Cijeli ovaj sladehamer ili kako već zovu ovu sprdnju od proganjanja ljudi meni sliči samo na akciju uperenu protiv mene. Kada su mene "zajebali", više se ništa o nikome ne piše niti ikoga drugoga proganjaju i prijavljuju?? Ljudi nastradali radi mene??

aco
 Nisam pratio temu s koje si došao ali kratki pogled me uvjerio da je to veliki problem,a nitko od "hackera" budite uvjereni neće odavati svoje male tajne kako i zašto,ali to što govorite ili govoriš je moguće,ako ne probijanjem šifri i ulaska samim programima onda fizički netko može upasti a to znači da je dio ili je bio dio firme koja je odavala podatke,a tad je moguće postaviti "trojanca bilo gdje.Nema potpune zaštite a one koji to rade ne nazivam hakerima jer haker je pozitivna riječ a ostalo su kriminalci bilo to s strane policije ili IT firmi.To su sve programčići vrlo mali a mogu napraviti jako puno štete,ima ih puno a onaj tko se kuži može ih izrađivati sam jer ima dostupnih alata a dovoljan je i notepad i jedan program ili fajl da sve to zamaskira i to je to ,sve ovo govorim ovako jer se običnim googlanjem može doći do svih potrebnih alata tako da ništa ne kršim ovdje jer ne navodim imena bilo kojeg trojanca ili alata.Kad je jednom naseljen kod vas u samo nekoliko minuta može napraviti jako puno štete.Ima par ljudi u našoj lijepoj koji su u mogućnosti napraviti dar mar,neki su zaposleni u legalnim firmama ,tako da sumnjam da je netko od "poznatih".Ostaju navedene firme i sama naša "draga policija" i teško kad jednom na nekog nalete taj je obilježen .Ljudski faktor je jedini faktor čija zaštita je uvijek probojna,stoga isključivanjem se dolazi do tog zaključka.Nije potrebno biti velliki stručnjak za poslati trojanca i poigrati se s ljudima bez zaštite,a takvih u našim firmama ima puno.Sve ove nabrojane zaštite su ništa ako netko ima fizički pristup ili serverima ili podacima ,tad svaka zaštita pada u vodu.Jako puno se može pisati o ovim upadima i kako se može ,jer onaj koji je to napravio nikada se neće pokazati ,a ndužni će nastradati jer u biti krade identitet a "glupa" policija se povodi za onim samo što piše a dalje tragove niti ne prate.

v_maxcpp
17 godina
neaktivan

Ranije McAfee sada NOD32.... Puno prije Avast. NOD32 povoljan je i za kućne korisnike (cca 250 kn godišnje) a ne opterećuje sustav previše za razliku od McAfee antivirusa.

17 godina
neaktivan

NOD32 2.7

Spybot - Search & Destroy 1.5

Ad-Aware 2007

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.4.2008 22:33 (ya-sam-ya).
17 godina
neaktivan

Hvala v_maxcpp! Sumnjam u HT i njegove mentore! Još jednom hvala sa teme "Ht mijenja i izbjegava sigurnosne parametre (Sigurnosni softver) @ Bug Online Forum"

aco
17 godina

Nod 32 + free zone alarm

so far so good :-) probao sam i nod 3.0, ali imam stariji komp, pa sam se vratio na 2.7, puno mi je brži.

17 godina
neaktivan

Jedina je zamjerka što Comodo u nekim situacijama uspori windowse, ali to je zanemarivo naspram onoga što daje.

vulerious - technofreak
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.4.2008 11:45 (vulerious).
17 godina
neaktivan

DI nabavit kaperskog

Keep this frequency clear...
17 godina
neaktivan

Nod32 i Comodo Pro 3.0

vulerious - technofreak
17 godina
neaktivan
Na Bug-ovom dvd-u br. 185.
17 godina
neaktivan

kaspersky i format c:

17 godina
neaktivan

di nabavit besplatnog kasperskog, je se ova trial verzija sama produžuje nakon 30 dana što ima na službenim stranicama?

Keep this frequency clear...
17 godina
neaktivan

Primjetio sam da ima dosta onih koji nemaju nikakvu zaštitu. Po mom mišljenju to predstavlja vid neodgovornosti i neljubaznosti prema ostalim korisnicima interneta. Naime, ako koristiš web i email, instaliraš ovakve ili onakve programe dužan si zaštiti računalo. Ne po nekakvom zakonu već jednostavno jer to nije u redu prema "ostatku zajednice". A rješenja ima. I to besplatnih (AVG, Avast i slični) i vrlo dobrih. Kako sam gore rekao, niti komercijalna rješenja nisu više skupa (oko 0,8 kn dnevno).

17 godina
odjavljen

NOD32 je najbolji sve ostalo je 0 naprema njemu!!!

17 godina
moderator
Radeon PRO kaže...

NOD32 je najbolji sve ostalo je 0 naprema njemu!!!

Placaju te da ga reklamiras? Iz osobnog iskustva - nije mogao pocistiti jedno racunalo koje mi je frendica donijela, koje je jedan drugi antivirusni program pocistio bez problema.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice