Ultimativna antivirus tema - P&O izdvojena tema

poruka: 48.524
|
čitano: 14.129.235
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
RE: Koji je najbolji antivirusni program

ei ljudi samo da se malo uključim u ovu temu ja imam na kompu avast 5 internet security (plačena licenca), nod 32 (plačeni) i Malwarebytes' Anti-Malware (plačeni) i sad me zanima dal je moguče kako sam čuo da pričaju mada ja to nevjerujem, da se ako imaš više antivirusnih programa počnu međusobno "ubijati" ... :P

17 godina
neaktivan
crni pauk kaže...

ei ljudi samo da se malo uključim u ovu temu ja imam na kompu avast 5 internet security (plačena licenca), nod 32 (plačeni) i Malwarebytes' Anti-Malware (plačeni) i sad me zanima dal je moguče kako sam čuo da pričaju mada ja to nevjerujem, da se ako imaš više antivirusnih programa počnu međusobno "ubijati" ... :P

Da, moguće je. Ostavi NO32 uz Malwarebytes' Anti-Malware te još dodaj SUPERAntiSpyware Free Edition (bez zaštite u stvarnom vremenu) i imaš odličnu zaštitu.

''...nisam možda siguran što me uistinu zanima, ali sam posve siguran što me ne zanima.''
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.5.2010 20:29 (Razer_Copperhead).
15 godina
Razer_Copperhead kaže...
crni pauk kaže...

Da, moguće je. Ostavi NO32 uz Malwarebytes' Anti-Malware te još dodaj SUPERAntiSpyware Free Edition (bez zaštite u stvarnom vremenu) i imaš odličnu zaštitu.

imam ovaj isto superanti spyware free samo što mi je bio isključen, znači avast odpada jer sam mislio si onako složiti imam eset za normalnu sigurnost, malverbytes za crve i takve štetočine i avast za internet sigurnost,,, :P

17 godina
ale329 kaže...

Koji je od ovih po vama najbolji: -Kaspersky Internet Security 2010 -da li usporava rad računala

-Bitdefender Internet Security 2010

-Avast internet security

Ili neki drugi da nije više od 350 kn.

1. Kaspersky Internet Security 2010

2. Norton Internet Security 2010

3. ESET Smart Security 4

(nadam se da ni jedan nije preko 350kn, BitDefender ni za živu glavu)

...something diabolic
17 godina
neaktivan
crni pauk kaže...

imam ovaj isto superanti spyware free samo što mi je bio isključen, znači avast odpada jer sam mislio si onako složiti imam eset za normalnu sigurnost, malverbytes za crve i takve štetočine i avast za internet sigurnost,,, :P

Možaš uz NOD32 staviti i neki dobri besplatni vatrozid (Online Armor Free, Outpost Firewall Free).

''...nisam možda siguran što me uistinu zanima, ali sam posve siguran što me ne zanima.''
15 godina
neaktivan
Koji je najbolji antivirusni program

pa sta znam, ja licno koristim Norton internet security 2010 sa onom trial verziom od 90 dana i to mi je ono bas cool. menjao sam desetak njih, svaki je od njih tu i tamo dobar ali AVG 8.0 ni slucajno ne mojte instalirati. pozdrav momci

15 godina
protjeran
crni pauk kaže...
Razer_Copperhead kaže...
crni pauk kaže...

Nikako nije preporučljivo, a da ne kažem da je i pogrešno imati dva AV na kompu u isto vrijeme. Avast i Eset rade isto, zaštićuju rašunalo u realnom vremenu od malwarea. Imajući ih oba na računalu jedan drugome smetaju, dodatno opterećuju memoriju, a ponekad mogu izazvati zbog međusobne nekompatibilnosti i pad OS-a. Koliko god ti smatrao da si zaštićeniji možda si time ostvario kontra učinak i u stavri računalo je nezaštićenije. Racimo da ideš instalirati Kasperskog, a imaš već neki AV nećeš ga upijeti instalirati jer traži da se bilo koja drugi deinstalira što je normalno i opravdano.      

17 godina
neaktivan

Zasto je razlika u cijeni za Kaspersky Internet Security 2010, 1 usr, retail od 220 do 400kn. Šta znači taj retail.

17 godina
Lovac kaže...

http://www.bitnet.com.hr/webshop/

može kraći elaborat, ni za živu glavu.

ekipa je odi upoznata o mojoj gnjavaži oko avire i da sam njen fan...ona piči na laptopu i pičit će još najmanje tri godine sa ovom licencom.

godinama obnavljam bitdefender za desktop i ne vidim,ama baš nikakav problem do sada.

eto čisto me zanima što je kupcima zasmetalo da tako savjetuju, ni za živu glavu.

btw po recenzijama i kvaliteti malo je iza moje omiljene avirice.

ale329

kis je 60$ godinu dana ili 82$ dvije godine. downloadaš, registriraš se i dobiješ svoj ključ,kada sve ide online.

ako ćeš negdje kupiti u kutiji cd i slično,raste cijena.

e da...svaka sljedeća godina produženja licence ,dosta je povoljnija.

bitdefender kad produžiš internet security,izađe 203kn.

pozdrav svima
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.5.2010 22:49 (torrente).
15 godina
neaktivan
ale329 kaže...

Zasto je razlika u cijeni za Kaspersky Internet Security 2010, 1 usr, retail od 220 do 400kn. Šta znači taj retail.

U ovakvim slučajevima retail označava maloprodajnu cijenu.

Raspon cijene ovisi o broju licenci, vremenskom razdoblju, da li je CD ili download verzija.

Cijene za 1 licencu na godinu dana su:

421 kn - Eset Smart Security

406 kn - Kaspersky Internet Security

340 kn - avast! 5 Internet Security

312 kn - BitDefender Internet Security

237 kn - Avira AntiVir Professional

http://avast.software.hr
17 godina

288 kn - Avira Premium Security Suite   (kad su već odijela,neka umjesto premiuma bude ovo)

pozdrav svima
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 1:11 (torrente).
16 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...

uz Malwarebytes' Anti-Malware te još dodaj SUPERAntiSpyware Free Edition (bez zaštite u stvarnom vremenu) i imaš odličnu zaštitu.

SAS-u rapidno opada detekcija u zadnje vrijeme....pogledaj testiranja po jubitu, wildersu, a možeš i sam skupit malo malwarea pa bacit usporedni scan MBAM vs SAS.

Bolje mu je staviti Hitman Pro.

16 godina
neaktivan
BlackFoot kaže...

Nikako nije preporučljivo, a da ne kažem da je i pogrešno imati dva AV na kompu u isto vrijeme. Avast i Eset rade isto, zaštićuju rašunalo u realnom vremenu od malwarea. Imajući ih oba na računalu jedan drugome smetaju, dodatno opterećuju memoriju, a ponekad mogu izazvati zbog međusobne nekompatibilnosti i pad OS-a. Koliko god ti smatrao da si zaštićeniji možda si time ostvario kontra učinak i u stavri računalo je nezaštićenije.

A što kažeš na kombinaciju Avira Guard + Avast Web i Network Shield? Dva real time AV-a, ali im se ne preklapaju funkcionalnosti modula.

A što kažeš na Immunet Protect, cloud AV koji je kompatibilan i radi paralelno uz s 90% drugih antivirusa?

A što kažeš na to da jedan AV radi u real timeu, a drugi kao on-demand scanner?

17 godina
torrente kaže...
Lovac kaže...

http://www.bitnet.com.hr/webshop/

može kraći elaborat, ni za živu glavu.

ekipa je odi upoznata o mojoj gnjavaži oko avire i da sam njen fan...ona piči na laptopu i pičit će još najmanje tri godine sa ovom licencom.

godinama obnavljam bitdefender za desktop i ne vidim,ama baš nikakav problem do sada.

eto čisto me zanima što je kupcima zasmetalo da tako savjetuju, ni za živu glavu.

btw po recenzijama i kvaliteti malo je iza moje omiljene avirice.

ale329

kis je 60$ godinu dana ili 82$ dvije godine. downloadaš, registriraš se i dobiješ svoj ključ,kada sve ide online.

ako ćeš negdje kupiti u kutiji cd i slično,raste cijena.

e da...svaka sljedeća godina produženja licence ,dosta je povoljnija.

bitdefender kad produžiš internet security,izađe 203kn.

BitDefender je jednostavno loš u usporedbi s trojcem koji sam naveo. Moja iskustva: prekidanje u multiplayer nadmetanju s game modom UKLUČENIM, sporiji scan od KIS-a i NIS-a, općenito ima muha i jednostavno koči performanse. To mi je izrazito bitno kod internet securitya. Rađe bi stavio neki free AV i Comodo firewall. Dakle sama detekcija mu nije loša, al u usporedbi s drugima je jednostavno neisplativ. I na Win7 se par puta jednostavno skršio (BitDefender 2010)...

...something diabolic
15 godina
protjeran
siketa kaže...
BlackFoot kaže...

Nikako nije preporučljivo, a da ne kažem da je i pogrešno imati dva AV na kompu u isto vrijeme. Avast i Eset rade isto, zaštićuju rašunalo u realnom vremenu od malwarea. Imajući ih oba na računalu jedan drugome smetaju, dodatno opterećuju memoriju, a ponekad mogu izazvati zbog međusobne nekompatibilnosti i pad OS-a. Koliko god ti smatrao da si zaštićeniji možda si time ostvario kontra učinak i u stavri računalo je nezaštićenije.

A što kažeš na kombinaciju Avira Guard + Avast Web i Network Shield? Dva real time AV-a, ali im se ne preklapaju funkcionalnosti modula.

A što kažeš na Immunet Protect, cloud AV koji je kompatibilan i radi paralelno uz s 90% drugih antivirusa?

Takve kombinacije su u redu. Dok se kako kažeš ne preklapaju funkcionalnosti modula, dok su kompatibilni ili kao ono zadnje da jedan vrši real time zaštitu, a drugi služi samo kao on-demand scaner je dobro i neškodljivo. No bojim se da jedan dobar dio korisnika računala samo natrpaju AV proizvode ne pazeći na sve prethodno rečeno. Za to treba imati i malo većeg znanja, ne previše, o samom radu AV i njegovih modula. 

17 godina
siketa kaže...
BlackFoot kaže...

Ja testiram vec neko vrjeme ClamAV+Immunet Protect Claud AV, i da radi normalno s Avirom bez problema zapravo no to nije nist cudno s obzirom na koji nacin radi. Treba samo nekaj u podesenjim promjenit, jer se nekad ne zeli dic pa ne radi uopce skuzil sam u cem je problem samo da to jos provjerim kroz neko vrjeme pa bum okacil na forum da se zna.Cool

15 godina
neaktivan

Nekima se nije svidjelo i krivo su shvatili. DELETE.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.5.2010 20:54 (blagus).
15 godina
BlackFoot kaže...
win32 kaže...
BlackFoot kaže...

@win32

Što se tiče firewalla. Imaš jedan od najboljih besplatnih. Za ostale pogledaj recimo ovdje.

Da, odlican je samo me pocelo smetat sto vise ne "pamti" odredene stvari i svaki dan me dvije-tri stvari odmah ujutro pita!

Nije problem napraviti "rule", ali svaki dan me to ispituje....pa ocito neki mali bug kojega ce nadam se uskoro ispravit.

Davno, stvarno davno sam ga koristio. Imam dosta frendova koji ga danas koriste i zadovoljni su. Što se tiče Auto-Learn Moda ( ako ga ima ) možda ga treba bolje podesiti. Ali siguran sam da ćeš na Forumu dobiti kvalitetan odgovor od onih koji ga koriste u svezi tog problemčića. Nemoj se samo zbog toga živcirati. Firewalli znaju ponekad biti jako "svojeglavi".

Comodo koristim od kako je dosao na "trziste" i mogu reci da ga znam u "dusu", ali ovo je izgleda neki mali bug koji ce se nadam biti uskoro sreden putem update-a jer je Comodo IMHO najbolji free firewall...svaka preporuka!

TonyM kaže...
win32 kaže...

Hej ekipa, iskreno...kakav je Microsoft security essentials!? Dali mu radi dobro real-time protection? Kakva je detekcija virusa i gamadi? Dali firewall ima neke napredne opcije ili kako to sve izgleda? Recimo usporedba njegovog firewall-a i Comoda? Isto tako me zanima koji free firewall ima sve lijepo za podesit kao Comodo (ili jos bolje). Mozda cu nesto mjenjat pa da cujem vasa misljenja.

P.S.

Avira vec treci dan ne radi update...no ne zelim neko spamanje radi toga, vec samo kazem....ocito imaju neki problem.

Bas radi toga cu sve lagano promjenit.....pa mozda i firewall (makar tesko da se maknem od Comoda).

No jedna stvar me pocela lagano kod Comoda zivcirat.....svaki dam me pita istu stvar kada upalim komp, a u prijasnjim verzijama nije bilo toga problema 100%!

Stavim mu i da "zapamti" postavku no uvijek ujutro ista stvar kada upalim komp.....pa malo iritira.

..osvrt na ovo "Avira vec treci dan ne radi update.."ja sam je jučer stavio i nikakav problem nije bilo ljepo je skinula sama update.....danas isto tako da ne vidim kako kod tebe več treči dan neče update,moguče da ti nešto blokira.Iznenađen

Danas napokon napravljen update...automatski! Koji sam ja sretnik...a i Avira, jer je vec bila "na rubu"

Znaci update je proradio nakon 6 dana (screenshot na dnu poruke)....no glavno da je sada napokon narvaljen i to je to...

Blokira!? Ne, nista ne "blokira" update....ni firewall ni nista sl.

blagus kaže...

Ja imam ESET Smart Security 3.0 trial koji traje otprilike 24000 dana (nekih 65 godina). LOL. Takav je sam po sebi (patch se sam instalira tijekom instalacije). Evo i screenshota.

Nije pametno ovo bas spominjat na forumu...kao ni patcheve za igre i sl. stvari. Samo mala preporuka...NHF. Meni osobno je svejedno i drago mi je da ce ti radit cca 65 god. Namigiva

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.5.2010 15:24 (win32).
16 godina
neaktivan

Da mi je vidjeti toga koji nije rušio OS 65 godina Izlanuo se

15 godina
protjeran
blagus kaže...

Ja imam ESET Smart Security 3.0 trial koji traje otprilike 24000 dana (nekih 65 godina). LOL. Takav je sam po sebi (patch se sam instalira tijekom instalacije). Evo i screenshota.

Trial koji traje 65 god? Za crackirane ili nekim patchevima nadograđene verzije nije ništa čudno. Bez uvrede, ali mi je čudno što takve verzije ljudi drže na računalu i misle da su 100 % zaštićeni kao sa potpuno legalnim verzijama. I slažem se sa svima koji misle da reklamiranje takovih vrsta preinaka nije mjesto na Forumu,a usput se kosi i s osnovnim načelima ponašanja na Forumu.Zato ako već to koristiš onda bolje da šutiš o tome. Bez zamjerke.

16 godina
neaktivan
BlackFoot kaže...
blagus kaže...

Trial koji traje 65 god? Za crackirane ili nekim patchevima nadograđene verzije nije ništa čudno. Bez uvrede, ali mi je čudno što takve verzije ljudi drže na računalu i misle da su 100 % zaštićeni kao sa potpuno legalnim verzijama. I slažem se sa svima koji misle da reklamiranje takovih vrsta preinaka nije mjesto na Forumu,a usput se kosi i s osnovnim načelima ponašanja na Forumu.Zato ako već to koristiš onda bolje da šutiš o tome. Bez zamjerke.

A ima toliko dobrih besplatnih rješenja koja se mogu satvit umjesto NOD-a

Fućkaj ga!
15 godina
protjeran

@Tomislav95  

Ma svakako. U potpunosti si u pravu. Kao što kažeš ima toliko odličnih free antimalware softwarea koji su kud i kamo bolje i svrsihodnije rješenje nego neki patchom nadograđeni komercijalni program bili to Eset, Kaspersky, Norton ili neki drugi.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.5.2010 15:26 (BlackFoot).
15 godina
blagus kaže...

ja to nebi stavio na komjuter ,jedino da sam lud,koristit krekirane antiviruse i ja sam ih nekad koristio i došao sam do zanimljivog zaključka ne rade svoj posao dobro,uvijek je bolje riješenje free avira ili sl.,a ni 300 kn nije puno da si miran i da ne moraš misliti što skidaš i gdje surfaš

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
16 godina

Da, pogotovo ESET. Imam noćne more već par godina što mi je jedan crackirani ESET AV ranije prouzročio. Horror. Kao da je pozvao sve viruse svijeta da dođu na moj komp.

Prvo reci hop, pa onda skoči
15 godina
Micek kaže...

Da, pogotovo ESET. Imam noćne more već par godina što mi je jedan crackirani ESET AV ranije prouzročio. Horror. Kao da je pozvao sve viruse svijeta da dođu na moj komp.

ne valja kupljeni a kamoli kreckirani

15 godina
protjeran
blackalbum kaže...
Micek kaže...

ne valja kupljeni a kamoli kreckirani

Iako sam trenutačno korisnik licencirane verzije NOD -a 32 AV 4 do 8. mjeseca moram se nažalost složiti s tvojim mišljenjem. Detekcija "pravih" virusa donekle O.K., heurestika O.K., ali antispyware modul i druge stvari( napr. System Inspector ) su loši. Uklanjanje pronađene zaraze katastrofa.

15 godina

baš na UKLANJANJE mislim ,dobro   detektira ali mi javi da ne može obrisati,Molim platio sam te 270 kn,dok avira free bez problema briše svu gamad

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.5.2010 16:53 (blackalbum).
15 godina
neaktivan

OK, da razjasnim nešto: ja nikako, niti blizu, ne smatram da sam 10000000% zaštićen, možda sam pogriješio što sam to napisao ali nisam znao da će biti ovakvih reakcija - neki su krivo shvatili pa sam post obrisao. Ali NIKAD nisam imao problema s njim, NEMAM virusa, NITI problema sa aktualizacijom, SVE RADI. Imao sam jednom kratko vrijeme "pravi" crack za NOD32 ali sam se opekao - nema aktualizacije, crackani serveri nerijetko ne rade, sa ključevima isto noćne more... s ovim nemam problema. I NARAVNO DA SHVAĆAM da će se OS srušiti kad-tad (najduže mi je trajao 6 mjeseci - NE RUŠI SE ZBOG VIRUSA I OVOG ESETA) i da neće biti koristan za 30-ak godina...

I još nešto, što se tiče free softwarea... naravno da uz ovoga koristim i free anti-malware i anti-spyware (bez  real-time zaštite) i vjerujem u free rješenja. OSIM AVG-a.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.5.2010 21:01 (blagus).
16 godina
neaktivan

e ovako koristio sam nod32 duže vrijeme i dosta toga mi je zeznuo,nije neke viruse pronašao,i deinstalirao sam nod32 i stavio avg9 antivirus i sada mi sve radi komp čist kod suza, i neznam zašto mrzite avg? pogledajte screenshoot,AVG je po meni odličan,i to nije free verzija i licencu imam do 2018

http://img207.imageshack.us/i/75789852.jpg/

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.5.2010 21:18 (xfire).
16 godina
neaktivan
xfire kaže...

AVG je po meni odličan,i to nije free verzija i licencu imam do 2018

SmijehSmijehSmijeh 

Belji seBelji seBelji se

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice