Ultimativna antivirus tema - P&O izdvojena tema

poruka: 48.524
|
čitano: 14.145.842
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
RE: Koji je najbolji antivirusni program

Ja sam instalirao Microsoft Security Ess. Kad me prođe volja ću staviti si Nortona 360 4.0 ili Internet Security čisto da isprobam jer inače malo volim sam testirati kolko-tolko novi AV od jačih firmi

sticky boredom with a book:S
16 godina
neaktivan

Utvrđivanje gradiva....pogledajte sva četiri dijela...

17 godina
Koji je najbolji antivirusni program

zanimljivo. hvala na linku.

jel ovo tip na istoj kutiji izvodi sve jedno nakon drugog?

ukloni jedan av pa stavi drugi.

idealno bi bilo da je svaki puta nova svježa instalacija windowsa.

a isto tako nijedan av neće napraviti posao uredu,ako mu je instalirano uz bok nešto poput antimalvera ili superanti spajvera i sl.

kod avire se obavezno gasi unutrašnji windows defender,a kamoli da nekoliko drugih alata "rovari" paralelno sa njom.

zbog toga sam malo skeptičan oko testa.

premda su svi pokazali dobar posao.

pozdrav svima
17 godina
protjeran

Ja sam provjerio za MSE i uklonio je svih 50 zero-day!Cool Samo nešto mi govori da ovome ne vjerujem... Za Aviru pretpostavljam da je OK sa testovima, a za ove druge hmm...Neodlučan

15 godina
neaktivan

I onda. Koji je najbolji FREE antivirus?

( naglašavam free tako da se torrent ne kurci sa svojim plaćenim programima)

17 godina
ajzak445 kaže...

I onda. Koji je najbolji FREE antivirus?

( naglašavam free tako da se torrent ne kurci sa svojim plaćenim programima)

Smijeh

kupit ću ti ja sad licencu.

pozdrav svima
16 godina
neaktivan

Ma Avira je car program :) . Jedino što me smeta je kad ju instaliram na friške windowse , welcome screen traje oko 30s i onda još čekam icone da se loadaju još 30s. Što nije slučaj prije instalacije Avire. Također sam probao i druge antiviruse koji ne stvaraju takav problem , ali su zato przahtjevni što se tiće resursa pa ipak ostajem na svojoj Avirici bez obzira na 1min čekanja. Jer koliko se puta komp pali na dan? Jednom!

16 godina
neaktivan

Ja se ne mogu odlučit za najbolji između MS Essentials-a, Avire i novog Avast-a

Fućkaj ga!
15 godina
neaktivan

Može li mi netko u privatnu poruku poslati link za skinuti onu najnoviju besplatnu aviru.

16 godina
neaktivan

Brate stavi sve tri.  Belji se

16 godina
neaktivan
iMoljac kaže...

Može li mi netko u privatnu poruku poslati link za skinuti onu najnoviju besplatnu aviru.

Evo ovdje http://download.cnet.com/Avira-AntiVir-Personal-Free-Antivirus/3000-2239_4-10322935.html?part=dl-10322935&subj=dl&tag=button&cdlPid=11012914

Svejedno je besplatna,nije protuzakonito objavit linkSmijeh

Fućkaj ga!
17 godina
stoncin3 kaže...

Ja sam instalirao Microsoft Security Ess. Kad me prođe volja ću staviti si Nortona 360 4.0 ili Internet Security čisto da isprobam jer inače malo volim sam testirati kolko-tolko novi AV od jačih firmi

Stvari Internet Security. 360 ti ne treba, vjeruj mi. Usto IS ima puno preglednije sučelje, ne osjetiš ga. 360 primjetno produljuje podizanje sustava.

...something diabolic
16 godina
odjavljen
Lovac kaže...
stoncin3 kaže...

Stvari Internet Security. 360 ti ne treba, vjeruj mi. Usto IS ima puno preglednije sučelje, ne osjetiš ga. 360 primjetno produljuje podizanje sustava.

Slažem se, puno bolje, lijepše i preglednije sučelje ima IS, a i sadrži gotovo sve kao i 360. (što se sigurnosti tiće)

Ja nemam potpis!?
16 godina

Nakon smetnji na PC-u deinstalirao sam Aviru i stavio Norton 2010 trial koji mi je našao masu toga. U biti taj princip rabim godinama i pouzdan je. Imam free antivirus (dovoljan je za većinu zaštite) i ako primjetim čudne stvari instaliram kvalitetnu trial verziju (Norton, Vipre, BitDefender, McAffe, Kasperkski, Nod 32, F-secure...) koja riješi problem. Nakon isteka triala ponovno vratim solidnu free verziju (Avast, Avira, AVG, Panda...). Kod idućeg problema, instaliram neku drugu trial verziju i tako redom. Kad ih nakon 1-2 godine sve iskoristim doći će novije verzije AV koje sam koristio ranije i koje ću moći ponovno instalirati.

Najlošije rješenje je crackirana verzija AV koja u sebi ima propusnost za svakakvo smeće.

Idealno bi bilo kupiti licencu nekog pouzdanog AV sharewarea, ali većini nas je to još uvijek vrsta luksuza jer ima i puno važnijih stvari u životu na koje se ti novci mogu potrošiti (ne mislim na poslovne korisnike kojima je AV dio alata poput Offica, Corela Auto CAD-a... I tu se ne štedi da bi poslovni podaci bili što sigurniji).

Preporuka stranice s detaljnim testovima mnogih antivirusa: http://www.av-comparatives.org/images/stories/test/ondret/avc_report25.pdf

Nadam se da sam nekome pomogao.

Prvo reci hop, pa onda skoči
16 godina
neaktivan
Micek kaže...
Idealno bi bilo kupiti licencu nekog pouzdanog AV sharewarea, ali većini nas je to još uvijek vrsta luksuza...

Točno, ali....

Usporedivši cijene te vrste softwarea (cca 150-250kn) i novaca koje dajemo za hardware računala, ne bih rekao da je to luksuz, već dodatna oprema. Namigiva

Postoje i lifetime licence (jednokratna uplata) za software koji odlično štiti računalo i bez real-time antivirusa (npr. Sandboxie no-nag, DefenseWall, WinPatrol Plus, itd).

Postoje i besplatni programi koji odlično štite računalo (npr. Threatfire, CIS, OA free, GesWall, Sandboxie nag, WinPatrol Free, Returnil, itd). U toj kombinaciji dovoljan je bilo koji free AV jer nema tog koji će 100% sve spriječiti. Tada u igru upadaju HIPS, BB, virtualizacija, itd.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.5.2010 9:32 (siketa).
15 godina

Hej ekipa, iskreno...kakav je Microsoft security essentials!? Dali mu radi dobro real-time protection? Kakva je detekcija virusa i gamadi? Dali firewall ima neke napredne opcije ili kako to sve izgleda? Recimo usporedba njegovog firewall-a i Comoda? Isto tako me zanima koji free firewall ima sve lijepo za podesit kao Comodo (ili jos bolje). Mozda cu nesto mjenjat pa da cujem vasa misljenja.

P.S.

Avira vec treci dan ne radi update...no ne zelim neko spamanje radi toga, vec samo kazem....ocito imaju neki problem.

Bas radi toga cu sve lagano promjenit.....pa mozda i firewall (makar tesko da se maknem od Comoda).

No jedna stvar me pocela lagano kod Comoda zivcirat.....svaki dam me pita istu stvar kada upalim komp, a u prijasnjim verzijama nije bilo toga problema 100%!

Stavim mu i da "zapamti" postavku no uvijek ujutro ista stvar kada upalim komp.....pa malo iritira.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.5.2010 16:32 (win32).
17 godina
protjeran

Iskreno... Hmm. Ja sam tvoj čovjek:-) MSE sam imao u 2 navrata, 2009. i zadnje pred tjedan dana ponovo. Detekcija je na zavidnoj razini ako to govorim samo u svoje ime jer nemam baš previše kontakta sa zaraženim stranicama, ali ono što je došetalo se nije i instaliralo. Firewall je tih iako sumnjam da je bolji od onog Windowsovog. I nisam ga konfigurirao tako da ti pravo kažem nezz ni da postoji...xD real-time je blokirao par zaraza u više navrata, isto ajd reći ću solidno. Program je brz, manje troši RAM-a nego uobičajena AV rješenja, dobro se uklapa u Windowse jer Microsoftov program. Skener je brz i obrisao mi je sve pronađeno, zasad. Eto, B- (ili bi majnus eng.)

16 godina
neaktivan
win32 kaže...

Avira vec treci dan ne radi update...no ne zelim neko spamanje radi toga, vec samo kazem....ocito imaju neki problem.

u pravu si,trenutno ima problema s update,pratim ju na nekoliko kompova, nije ništa dramatično..di koji failed ali uglavnom se ipak udate-a..
možda ipak ne treba brzat s njenom deinstalacijom..uostalom klik/ dva i update se ručno..nije baš tolika gnjavaža za vrlo dobru zaštitu koju taj free antivirus pruža..

15 godina
seneka kaže...
win32 kaže...

u pravu si,trenutno ima problema s update,pratim ju na nekoliko kompova, nije ništa dramatično..di koji failed ali uglavnom se ipak udate-a..
možda ipak ne treba brzat s njenom deinstalacijom..uostalom klik/ dva i update se ručno..nije baš tolika gnjavaža za vrlo dobru zaštitu koju taj free antivirus pruža..

Da, samo je upitno dali je recimo bolja od novog Avasta koji svako malo radi update? Realno?

Ne zezam, vec uistinu pitam jer me zanima.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.5.2010 18:18 (win32).
15 godina
stoncin3 kaže...

Iskreno... Hmm. Ja sam tvoj čovjek:-) MSE sam imao u 2 navrata, 2009. i zadnje pred tjedan dana ponovo. Detekcija je na zavidnoj razini ako to govorim samo u svoje ime jer nemam baš previše kontakta sa zaraženim stranicama, ali ono što je došetalo se nije i instaliralo. Firewall je tih iako sumnjam da je bolji od onog Windowsovog. I nisam ga konfigurirao tako da ti pravo kažem nezz ni da postoji...xD real-time je blokirao par zaraza u više navrata, isto ajd reći ću solidno. Program je brz, manje troši RAM-a nego uobičajena AV rješenja, dobro se uklapa u Windowse jer Microsoftov program. Skener je brz i obrisao mi je sve pronađeno, zasad. Eto, B- (ili bi majnus eng.)

Ma najvaznije mi j eda firewall ima malo naprednije opcije......

Cak ne znam koji bih drugi free firewall uzeo, a da to nije Comodo?

Preporuke?

P.S.

Izvinjavam se na duplom postu!

15 godina
protjeran

@win32

Što se tiče firewalla. Imaš jedan od najboljih besplatnih. Za ostale pogledaj recimo ovdje.

15 godina
BlackFoot kaže...

@win32

Što se tiče firewalla. Imaš jedan od najboljih besplatnih. Za ostale pogledaj recimo ovdje.

Da, odlican je samo me pocelo smetat sto vise ne "pamti" odredene stvari i svaki dan me dvije-tri stvari odmah ujutro pita!

Nije problem napraviti "rule", ali svaki dan me to ispituje....pa ocito neki mali bug kojega ce nadam se uskoro ispravit.

15 godina
protjeran
win32 kaže...
BlackFoot kaže...

@win32

Da, odlican je samo me pocelo smetat sto vise ne "pamti" odredene stvari i svaki dan me dvije-tri stvari odmah ujutro pita!

Nije problem napraviti "rule", ali svaki dan me to ispituje....pa ocito neki mali bug kojega ce nadam se uskoro ispravit.

Davno, stvarno davno sam ga koristio. Imam dosta frendova koji ga danas koriste i zadovoljni su. Što se tiče Auto-Learn Moda ( ako ga ima ) možda ga treba bolje podesiti. Ali siguran sam da ćeš na Forumu dobiti kvalitetan odgovor od onih koji ga koriste u svezi tog problemčića. Nemoj se samo zbog toga živcirati. Firewalli znaju ponekad biti jako "svojeglavi".

15 godina
win32 kaže...

Hej ekipa, iskreno...kakav je Microsoft security essentials!? Dali mu radi dobro real-time protection? Kakva je detekcija virusa i gamadi? Dali firewall ima neke napredne opcije ili kako to sve izgleda? Recimo usporedba njegovog firewall-a i Comoda? Isto tako me zanima koji free firewall ima sve lijepo za podesit kao Comodo (ili jos bolje). Mozda cu nesto mjenjat pa da cujem vasa misljenja.

P.S.

Bas radi toga cu sve lagano promjenit.....pa mozda i firewall (makar tesko da se maknem od Comoda).

No jedna stvar me pocela lagano kod Comoda zivcirat.....svaki dam me pita istu stvar kada upalim komp, a u prijasnjim verzijama nije bilo toga problema 100%!

Stavim mu i da "zapamti" postavku no uvijek ujutro ista stvar kada upalim komp.....pa malo iritira.

..osvrt na ovo "Avira vec treci dan ne radi update.."ja sam je jučer stavio i nikakav problem nije bilo ljepo je skinula sama update.....danas isto tako da ne vidim kako kod tebe več treči dan neče update,moguče da ti nešto blokira.Iznenađen

15 godina
TonyM kaže...

..osvrt na ovo "Avira vec treci dan ne radi update.."ja sam je jučer stavio i nikakav problem nije bilo ljepo je skinula sama update.....danas isto tako da ne vidim kako kod tebe več treči dan neče update,moguče da ti nešto blokira.Iznenađen

Kao sto vidis malo po forumima, ekipa se zali da im ne radi upate. Kolega mi je ponudio jedno rijesenje pa cemo vidjeti dali radi....no ostaviti cu ovako kako je jos neko vrijeme cisto da vidim koliko dugo nece raditi update na kompu.

No nista ne "blokira" update.....jer svaki update radi kako treba...jedino ne radi taj od Avire.

Omrazeni Eset SS na kompu i netbook-u od zarucnice radi update svako malo...par puta dnevno. Instalirao sam joj Malwarebyte's i nema nikakve gamadi na kompu te maknio Eset i instalirao free Avast5 i jos sa njime sve "procesljao" i nema bas nista, a Windowsi su joj na netbook-u instalirani dan prije Badnjaka, 2009. Naravno, maknio sam nakon toga Avast5 i stavio joj opet gore Eset SS kada radi kod nje bez greske.

Prije par tjedana sam joj ipak jos stavio WOT za svaki slucaj i to je to.....kod nje Eset radi kako treba + par update-ova dnevno tako da ipak nije los antivirus. Da je los, na kompu bi bilo svega, a vjerujte da posjecuje svakakve stranice posto je novinar i informacije izvlaci sa svih mogucih stranica! Nisu to sada neke "warez" stranice no danas gutnes smece na svakom koraku ako nemas dobar antivirus!

Znaci toliko "omrazeni" Eset ipak radi svoj posao, ali na mome kompu ipak nece biti! Namigiva

Outpost free firewall nema podrsku za Win7 x64!?

Uz Comodo, koji je najbolji AV?

Te jos jedno pitanje....uz KIS, koje je najbolje po vama "all in one" rijesenje za komp...naravno koje se placa (BitDefender odmah iskljucujem jer mi je katastrofa).

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.5.2010 23:31 (win32).
16 godina
neaktivan

http://www.avira.com/en/products/avira_premium_security_suite.html

osobno nemam iskustva s njom,ali je neki hvale..

edit: za vin32

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.5.2010 10:35 (seneka).
17 godina
win32 kaže...
TonyM kaže...

Kao sto vidis malo po forumima, ekipa se zali da im ne radi upate. Kolega mi je ponudio jedno rijesenje pa cemo vidjeti dali radi....no ostaviti cu ovako kako je jos neko vrijeme cisto da vidim koliko dugo nece raditi update na kompu.

No nista ne "blokira" update.....jer svaki update radi kako treba...jedino ne radi taj od Avire.

Omrazeni Eset SS na kompu i netbook-u od zarucnice radi update svako malo...par puta dnevno. Instalirao sam joj Malwarebyte's i nema nikakve gamadi na kompu te maknio Eset i instalirao free Avast5 i jos sa njime sve "procesljao" i nema bas nista, a Windowsi su joj na netbook-u instalirani dan prije Badnjaka, 2009. Naravno, maknio sam nakon toga Avast5 i stavio joj opet gore Eset SS kada radi kod nje bez greske.

Prije par tjedana sam joj ipak jos stavio WOT za svaki slucaj i to je to.....kod nje Eset radi kako treba + par update-ova dnevno tako da ipak nije los antivirus. Da je los, na kompu bi bilo svega, a vjerujte da posjecuje svakakve stranice posto je novinar i informacije izvlaci sa svih mogucih stranica! Nisu to sada neke "warez" stranice no danas gutnes smece na svakom koraku ako nemas dobar antivirus!

Znaci toliko "omrazeni" Eset ipak radi svoj posao, ali na mome kompu ipak nece biti! Namigiva

Outpost free firewall nema podrsku za Win7 x64!?

Uz Comodo, koji je najbolji AV?

Te jos jedno pitanje....uz KIS, koje je najbolje po vama "all in one" rijesenje za komp...naravno koje se placa (BitDefender odmah iskljucujem jer mi je katastrofa).

Probao sam sve što postoji i uz KIS je najbolji NIS

...something diabolic
17 godina
neaktivan

Koji je od ovih po vama najbolji: -Kaspersky Internet Security 2010 -da li usporava rad računala

-Bitdefender Internet Security 2010

-Avast internet security

Ili neki drugi da nije više od 350 kn.

17 godina
neaktivan
ale329 kaže...

Koji je od ovih po vama najbolji: -Kaspersky Internet Security 2010 -da li usporava rad računala

-Avast internet security

Kaspersky Internet Security 2010 bez imalo razmišljanja i neusporava PC niti malo. KIS 2010 ima jedan od najboljih vatrozidova.

''...nisam možda siguran što me uistinu zanima, ali sam posve siguran što me ne zanima.''
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.5.2010 20:37 (Razer_Copperhead).
16 godina
protjeran
ale329 kaže...

-Avast internet security

Ja bih uzeo Kaspersky jer je on najviše na glasu za internet koliko znam. Imam Avasta ali ne za internet nego za općenito tako da ti i njega mogu preporučiti.

http://zekidagames.webs.com /// http://www.youtube.com/user/ZeKiDaGames
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice