- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
I dalje ništa.
Uhm, meni se Avast nesto zblesirao sam od sebe. Ne radi ništa, ažuriranje mu isto s*ebano, jel netko ima sličan problem? Idem googlati...
Imate isti problem. Meni je na Windows 7 sve normalno. MacTheBig, imaš li instaliran Windows 10?
Izgleda da je do Avasta, rade na riješavanju problema. Čudno mi je kako meni radi, a vama ne.
Tako je. Na starijem PCu mi je Win 10 32bit, dok mi je na laptopu 64bit i sve mi radi uredno tamo. Jučer je radilo sve u redu, sad vidim da se zblesirao...
Našao sam temu na avast forumu: https://forum.avast.com/index.php?topic=189192.0
Dosta korisnika ima isti problem.
U Avastu znaju za problem i rade na fixu: https://forum.avast.com/index.php?topic=189221.0
Ja imam 64-bitne Windows 7 i nemam problema. Očito opet problemi s Windows 10...
I dalje ništa.
Meni se čini da je to izgleda W10 problem, kockasta budaletina je dobila upalu mozga pa eto zahebava.Ako ti sve ostalo radi normalno, dakle samo neče niti jedan Antivirus pa to je nikakav problem?Ja več godinama nemam klasičnog antivirusa, i kaj mi fali ništa upravo suprotno tu je druga ekipa štitova.
To je sigurno neka Microsoftova fora da Windowsi 10 onemoguće sve antiviruse tako da bi svi korisnici prešli na Windows Defender. S ovom desetkom sami neki problemi, odlična je usluga, nema šta.
To je sigurno neka Microsoftova fora da Windowsi 10 onemoguće sve antiviruse tako da bi svi korisnici prešli na Windows Defender. S ovom desetkom sami neki problemi, odlična je usluga, nema šta.
Ma ne pa W10 je savršen OS, sve šljaka ali eto gle čuda uz njega treba puno psovat jel.
Danima nije bilo vecih nadogradnji win desetke, tako da.....
@rambox
Kaj ti nisi one kineze furao na masini i jos si ih zestoko hvalio ?
@marko
Sad mozda kuzis zakaj ja velim da mi je uvjek bitnija kompatibilnost a ne koji postotak vece otkrivacke djelatnosti....
@rambox
@marko
Sad mozda kuzis zakaj ja velim da mi je uvjek bitnija kompatibilnost a ne koji postotak vece otkrivacke djelatnosti....
Jesam da Qihoo i kaj onda, i dalje stojim kod toga jer realno po naravi ništa se ne razlikuju u odnosu na ostale EU/AV firme.Samo moraš čitat između redova, ako znaš da su Kinezi velika besplatna efikasna konkurencija onda svali sve na "podmukli Qihoo".
Baidu AV nikome ne predstavlja problem, možda zato jer u odnosu na Qihoo njihov originalni AV motor ne valja ništa.
U međuvremenu avast je proradio, o čemu su dali i službenu obavijest na svom forumu.
@rambox
@marko
Avast je kompatibilan s Windows 10.
Da tak je ne koristim Antivirus, osim testiranja a to obično ide u Virtual Box kaj drugo.Ako nekaj ne valja ili je šrot, onda je šrot na normalnim Windowsima ili u Virtual Box.
Dobar primjer je Ad-Aware Web Companion, bez obzira na mjesto instalacije to je samo obično apsurdno beskorisno smeče prve klase.
http://www.bug.hr/forum/topic/sigurnosni-softver/ultimativna-antivirus-tema-po/12723.aspx?page=1248&jumpto=4743603&sort=asc&view=flat
Treba onda saznati zašto mu Avira također nije radila.
Na avastovom blogu su rekli
This means that despite the error message you see in Avast, the services/shields/protection are active and running.
...
This is now fixed. All fresh installations are OK from now on.
For existing affected users, if it doesn't update automatically, the fastest way to fix it is to run C:\Program Files\AVAST Software\Avast\AvastEmUpdate.exe and then reboot."
Hmm...
http://www.ghacks.net/2016/07/28/microsoft-removes-policies-windows-10-pro/
Professional editions of Windows 10 ship with the Group Policy Editor that enables users and administrators to make changes to the default configuration of the operating system.
Up until now, policy availability was more or less identical for all professional versions of Windows 10. Turns out, this is no longer the case when the Windows 10 Anniversary Update is released.
Some policies contain a note stating that they only apply to certain editions of Windows 10, with Windows 10 Pro not being listed as one of them.
Furthermore, the corresponding Registry keys are not working either anymore which means that Pro users have no option to make changes to features affected by the change.
Hmm...
http://www.ghacks.net/2016/07/28/microsoft-removes-policies-windows-10-pro/
Professional editions of Windows 10 ship with the Group Policy Editor that enables users and administrators to make changes to the default configuration of the operating system.
Up until now, policy availability was more or less identical for all professional versions of Windows 10. Turns out, this is no longer the case when the Windows 10 Anniversary Update is released.
Some policies contain a note stating that they only apply to certain editions of Windows 10, with Windows 10 Pro not being listed as one of them.
Furthermore, the corresponding Registry keys are not working either anymore which means that Pro users have no option to make changes to features affected by the change.
Ovo s registarskim ključevima je zabrinjavajuće.
Uhm, meni se Avast nesto zblesirao sam od sebe. Ne radi ništa, ažuriranje mu isto s*ebano, jel netko ima sličan problem? Idem googlati...
Isti gotovo sličan problem sam imao prije 6 sati sa Avastom jednostavno je ugašen i nikako ga pokrenuti,deinstalirati mi se nije dalo.Pokrenu restore point,star nepuna 2 dana i problema više naravno nemam.
☺
Video test u kojem se vidi da Comodov Sandbox nije siguran...
☺
Nije Avastovo ažuriranje izazvalo taj problem. Osim toga, ja na Windows 7 (2 laptopa) nisam imao nikakvih problema (koristim najnoviju stabilnu verziju Avasta). Kolegi osim Avasta nije radila ni Avira tako da tu ipak nije kompatibilnost u pitanju već vjerovatno neki Windows 10 update (kolega je rekao kako je nakon clean installa ažurirao Windowse).
☺
Nije Avastovo ažuriranje izazvalo taj problem. Osim toga, ja na Windows 7 (2 laptopa) nisam imao nikakvih problema (koristim najnoviju stabilnu verziju Avasta). Kolegi osim Avasta nije radila ni Avira tako da tu ipak nije kompatibilnost u pitanju već vjerovatno neki Windows 10 update (kolega je rekao kako je nakon clean installa ažurirao Windowse).
Ako je ekipa iz Avasta rijesila problem onda je problem bio kod njih, nije ekipa iz Microsofta rijesavala problem...barem je takvo moje razmisljanje...
Ne znam. Ali čudno je to kako onda ni Avira nije radila, a te dvije kompanije nisu međusobno povezane?
☺
Ako je ekipa iz Avasta rijesila problem onda je problem bio kod njih, nije ekipa iz Microsofta rijesavala problem...barem je takvo moje razmisljanje...
jučer sam imao taj problem da avast nije uopće radio...riješio sam u programs i futures,unistall i onda na change,popravak i nadogradnje i neznam šta više,uglavnom sad radi
Ne znam. Ali čudno je to kako onda ni Avira nije radila, a te dvije kompanije nisu međusobno povezane?
Ne pricam sad specificno samo o tome useru (kod njega je mozda instalacija prosla krivo ili je imao neke lose youghurt Windowsi ili su svemirci...) nego o cijeloj skupini usera koji su imali problem s Avastom, a to su i iz Avasta potvrdili i ispricali se ljudima...zar ne?
Ne pricam sad specificno samo o tome useru (kod njega je mozda instalacija prosla krivo ili je imao neke lose youghurt Windowsi ili su svemirci...) nego o cijeloj skupini usera koji su imali problem s Avastom, a to su i iz Avasta potvrdili i ispricali se ljudima...zar ne?
Windowsi nisu skršeni (provjereno), orginal su sa DreamSparka i Avira je bila dobro instalirana. Također sam pitao frenda koji ima Avast na Windows 7 i jučer nije imao nikakvih problema.
EDIT: Izgleda da su probleme su imali svi korisnici koji su instalirali zadnji Windows Update za Windows Vista, 7, 8.1 i 10. Pošto ja nemam uključen Windows Update ni na jednom računalu, a ni moj frend, sve nam je radilo kako treba. Ja i dalje mislim da je Microsoft nešto zeznuo s zadnjim ažuriranjem kada je onemogućio rad antivirusa. Iz Avasta su ubrzo pustili novi update pa je ponovno omogućen rad istog. Treba još istaknuti da iako je u Avastu pisalo da je pozadinski proces zaustavljen, Avast je i dalje radio i štitio korisnike.
Nigdje ne pise da su SVI korisnici Avasta imali problema, niti ja to tvrdim, ali ocito je bilo problema sa Avastove strane, kao sto se vidi na njihovom forumu - KLIK
Ažurirao sam post.
2djigibao
Hvala vam na ovom linku (http://manual-removal.com/docm/)! Bilo je vrlo korisna!