- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
A koji klinac...
A čuj možda su Pandu napale buhe, ak testiraš kolko ja na Windowsima lagana Pandetina, pa čuj okvirno je lagana.No ipak 360 Security Essentials je još znatno lakši, i to pogotovo na Windows startapu na kojem se praktički niti ne osjeti.
Već sam deinstalirao Avast, sada tražim neki drugi AV. Mislio sam uzeti Emsisoft Anti-Malware, ali svi giveawayi su završili. Sada instaliram Pandicu Free
Koji klinac i kod mene...
Skidam Eicar Test File i Panda ga ne detektira odmah nego tek nakon nekog vremena, jel tako svima ili je do mene nešto?
Marko mijenja Avast!?!?!?

Jos jedan jako lagan AV (cak ima i Avira engine u sebi) koji se pokazao dosta dobar na mom testu je i Baidu AV.
Citat iz recenzije:
Zaključak
- Lijepo i pregledno sučelje
- Lagano za sistem i RAM (preporuka za slabija računala)
- Dosta korisnih stvari u Toolbox-u
- Brzo skeniranje sustava (oko 30 sekundi)
- Ne usporava pokretanje računala
- Dobra samozaštita
- Dobra zaštita na svježe maliciozne linkove
- Detekcija na folderu s 400kom malware (378/400 = 94.5%)
- System Repair dodatak u Toolbox-u
- Prva nadogradnja Avirine baze definicije jako spora (oko 30 minuta)
- Prva nadogradnja programa i virusnih definicija (oko 5 minuta)
- Ne baš dobra zaštita u Sintetičkim testovima
- Zaštita od fišing stranica
- Ne baš dobra zaštita od PUP/Adware (na defaultnim postavkama)
Marko,je li to istina ? Ja sam se navikao na Avast i mislim preći na ESET ili Kaspersky ako bude giveaway u decembru jer tad mi ističe IS.
Već sam deinstalirao Avast, sada tražim neki drugi AV. Mislio sam uzeti Emsisoft Anti-Malware, ali svi giveawayi su završili. Sada instaliram Pandicu Free
Koji klinac i kod mene...
Skidam Eicar Test File i Panda ga ne detektira odmah nego tek nakon nekog vremena, jel tako svima ili je do mene nešto?
Marko mijenja Avast!?!?!?
Marko,je li to istina ? Ja sam se navikao na Avast i mislim preći na ESET ili Kaspersky ako bude giveaway u decembru jer tad mi ističe IS.
Bez panike molim! Još uvijek koristim Avast na dva računala. Kada reinstaliram Windowse na kompu (za negdje 5-6 mjeseci) vraćam se na njega (ako ne bude neki giveaway za Emsija), ali u slučaju da ne bude Avast is baaaack..
A kaj ovo s Pandom ?
Kopirao kvazi-malciozni kod i spremio ga u .exe obliku i kad sam ga pokrenuo odmah ga je Pandica uhvatila
Ajde probaj ovako. Odi na ovu stranicu i preuzmi Eicar Test File preko HTTP protokola (možeš i preko HTTPS) i počni skidati jedan po jedan. Eicar.com će ti biti blokiran u pregledniku, no probaj ove druge. Eicar.com.txt moći ćeš normalno otvoriti u Notepadu. Ove druge u ZIP arhivi ne detektira sve dok ne pokrenem ručno skeniranje ili otvorim datoteku i pokrenem eicar.com
A kaj ovo s Pandom ?
Pošto nije bilo giveawaya za Emsija, odlučio sam se za Pandu. No danas mi je stigla poruka jednog forumaša, da će mi pokloniti jedan ključ (ako hoću, hvala puno) koji on ne koristi.
Kopirao kvazi-malciozni kod i spremio ga u .exe obliku i kad sam ga pokrenuo odmah ga je Pandica uhvatila
Ajde probaj ovako. Odi na ovu stranicu i preuzmi Eicar Test File preko HTTP protokola (možeš i preko HTTPS) i počni skidati jedan po jedan. Eicar.com će ti biti blokiran u pregledniku, no probaj ove druge. Eicar.com.txt moći ćeš normalno otvoriti u Notepadu. Ove druge u ZIP arhivi ne detektira sve dok ne pokrenem ručno skeniranje ili otvorim datoteku i pokrenem eicar.com
Emsisoft sve uredno detektira
Koji dio moje rečenice nisi razumio... "Ja ga uopče ne mogu skinuti, niti jednu verziju"!
Http:
SSL/HTTPS:
Jel se može na Emsisoftu i dalje onako produživati licenca sa giveawayima?
Moja višeslojna zaštita:
1.Chrome browser
2.OpenDNS
3.Traffic Light
4.AdGuard
5.Comodo Firewall (Sandbox,HIPS)
6.Panda AV
7.SecureAPlus
Pa ako se kroz tu mrežu uspije nešto provući, slobodno si mogu pucat u glavu!!!
Moze, skuzio sam kako.
Instalira se u virtualnu masinu neki program za mijenjat IP (npr. CyberGhost) onda se instalira verzija Emsisofta s tvojim ID i to je to.
Meni je prije par dana Emsisoft bio na 27 dana do kraja pa sam uspio tako produzit
Moze, skuzio sam kako.
Instalira se u virtualnu masinu neki program za mijenjat IP (npr. CyberGhost) onda se instalira verzija Emsisofta s tvojim ID i to je to.
Meni je prije par dana Emsisoft bio na 27 dana do kraja pa sam uspio tako produzit
Ja tebe ništa sada nisam skužio. Instaliram CyberGhost i onda instaliram normalno Emsisoft s trialom? O kakvom je ID-u riječ?
Avast! Internet Security i Sandboxie i AdGuard,ja ne volim pretjerivati.
Moze, skuzio sam kako.
Ja tebe ništa sada nisam skužio. Instaliram CyberGhost i onda instaliram normalno Emsisoft s trialom? O kakvom je ID-u riječ?
Ovako:
Instaliras na svoj stroj Emsisoft, zatim kliknes na opciju "Renew for free"
On ti onda otvori web stranicu s tvoji ID brojem......na kojem se nalazi verzija koju trebas skinut.
Tu verziju instaliras na virtualni stroj na kojem je promijenjen IP
BTW: ako zelis meni dodijeli jos 30 dana skini i instaliraj si ovu verziju - KLIK
Aha, skužio. Za koliko mi se produži Emis s tim jednim "refferalom"?
Skinem tvoju verziju, samo da dođem na komp.
AKo sta nije jasno javi se na PP
Nego...kad već pričate o njemu, kakav je sad Emsi?
Ima li fenomenalnu detekciju kao i prije?
Šta se desilo sa njegovim izvornim "engineom", zakaj su uzeli BitDef? Jesu li uopče na BitDefu?
AKo sta nije jasno javi se na PP
U redu, hvala.
Dobar je kao i uvijek.
U mojim testovima je bio 100% :)
Otišao na Youtube,MalwareTips i BOL i boom, Avast! bombarduje s ovim notifikacijama, a ove stranice su clean Ako pokupim licencu za ESET ili Kaspersky ili kaj već drugo, onda ću piknuti Avast! IS sa računala, ostalo mi još 236 dana.
To je IP od AdGuarda. Prijavi im to kao FP...
Poslaću.
Poslano.
HVALA Marko
Nema na čemu.