sad se sjetih, jucer na laptopu mi je iskocila poruka dole desno, kak comodo voli slat obavijest, za neki popust bla bla, nisam citao, odmah sam ugasio....na pc-u ta poruka nije iskocila...ili je pa je ostao samo tak cosak...
sad se sjetih, jucer na laptopu mi je iskocila poruka dole desno, kak comodo voli slat obavijest, za neki popust bla bla, nisam citao, odmah sam ugasio....na pc-u ta poruka nije iskocila...ili je pa je ostao samo tak cosak...
Te obavijesti se lako isključuju.
I meni se to jučer bilo pojavilo ( koristim CFW ) i mogao sam ga samo šetati po ekranu i nikako maknuti ili refrešati da se makne...
Maknuo sam ga u čošak da mi ne smeta i zaboravio na njega. Danas ga više nema
Rješenje: Zaboravite na to i nestat će samo od sebe
Mozda nije pitanje za ovu temu ali ipak, radi se o CIS-u kojeg koristim duuuugo vremena i jucer se pojavio jedan, kako bih rekao, feature.
Da se pomicati po ekranu ali se ne da nikako izbrisati....racunalo pocisceno, restartano, sve u redu...ima netko ideju kako ovo maknut? E da, pojavilo se u donjem desnom cosku odmah iznad tray-a...
Za one koji ne koriste CIS, da, ovo je od CIS-a, isti font i boja kao njegov widget...
Hvala svima...
Isključi Comodo Message Center.
iskljucio poruke, nisu bile ceste pa se nisam s njima opterecivao, cosak je ostao, stavil sam ga na sredinu ekrana da vidim do kada ce biti tam :)
upravo tako, ako nemaš onaj brain.exe đabe ti i cis i nis kis i svi moguči skeneri, treba znat kako koristit torente i prepoznat kaj je nekaj maliciozno, a kaj nije i stvar je riješena, evo primjer frendu sam složio lap i stavio cis prema uputama tu sa foruma, da ga ne gnjavi previše i nakon godinu dana dolazi da mu se usporio komp, naravno kad sam skenirao komp sa raznim skenerima sve i svačega sam našo(nije stvar bila u cisu da nije upozorio neg je ovaj stisnuo dopusti fali mu brain exe :D), pa sam mu odlučio stavit linux mint podesio ga objasnio kak radi libre office i lik je zadovolan, smatram da ljudima koji ne igraju igrice i komp im je sam za net i office nekaj isprintat itd linux je zakon, naravno ako se radi o frendovima kojima ne naplačujete, uštedite i sebi i njima muke, a oni tatrane koji plačaju popravak sistema, windows je sigurna zarada.
i sam bi prešo odavno na linux, al nemogu igrat igrice, makar se sitacija popravlja, al večina igrica koje igram podržavaju os x pa kad mi se bude dalo složim si heka, makar ni on nije više siguran kak je bio, uvijek če bil malicioznih stvari koje če nam sj....vat pc, to je tak.
upravo tako, ako nemaš onaj brain.exe đabe ti i cis i nis kis i svi moguči skeneri, treba znat kako koristit torente i prepoznat kaj je nekaj maliciozno, a kaj nije i stvar je riješena, evo primjer frendu sam složio lap i stavio cis prema uputama tu sa foruma, da ga ne gnjavi previše i nakon godinu dana dolazi da mu se usporio komp, naravno kad sam skenirao komp sa raznim skenerima sve i svačega sam našo(nije stvar bila u cisu da nije upozorio neg je ovaj stisnuo dopusti fali mu brain exe :D), pa sam mu odlučio stavit linux mint podesio ga objasnio kak radi libre office i lik je zadovolan, smatram da ljudima koji ne igraju igrice i komp im je sam za net i office nekaj isprintat itd linux je zakon, naravno ako se radi o frendovima kojima ne naplačujete, uštedite i sebi i njima muke, a oni tatrane koji plačaju popravak sistema, windows je sigurna zarada.
i sam bi prešo odavno na linux, al nemogu igrat igrice, makar se sitacija popravlja, al večina igrica koje igram podržavaju os x pa kad mi se bude dalo složim si heka, makar ni on nije više siguran kak je bio, uvijek če bil malicioznih stvari koje če nam sj....vat pc, to je tak.
Upravo tako :) Što se tiče igara ima dobar izbor samo što treba malo više "research" za to , a i Steam radi na linux.
Upravo tako :) Što se tiče igara ima dobar izbor samo što treba malo više "research" za to , a i Steam radi na linux.
da ima dobar več izbor, al nema ono kaj igram, a to je diablo 3 i povremeno gw2, a za njih postoje klijenti za os x, srt za offtopic
vec dulje postoji filozofsko pitanje koje sve zanima imate win phone jeli i on vas terorizira s antivirusnima kao i za racunalo
Te obavijesti se lako isključuju.
Mozda nije pitanje za ovu temu ali ipak, radi se o CIS-u kojeg koristim duuuugo vremena i jucer se pojavio jedan, kako bih rekao, feature.
Da se pomicati po ekranu ali se ne da nikako izbrisati....racunalo pocisceno, restartano, sve u redu...ima netko ideju kako ovo maknut? E da, pojavilo se u donjem desnom cosku odmah iznad tray-a...
Za one koji ne koriste CIS, da, ovo je od CIS-a, isti font i boja kao njegov widget...
Hvala svima...
...
Na testnoj masini s Win 8.1 x64 nisam nikad imao tih problema kao niti jucer kada sam testirao CIS 8 na Win 7 x64.
Postavke su na slici:
Na testnoj masini s Win 8.1 x64 nisam nikad imao tih problema kao niti jucer kada sam testirao CIS 8 na Win 7 x64.
Jesi li možda naišao na problem nasumičnog nestajanja tray ikona?
Izgleda da Comodo mora riješiti te probleme.
Ne
Comodo Firewall je kod mene na:
1.Custom Rulset
2.HIPS: Off
3.Auto-Sandbox: Off
Meni ne da je "nešto" nestalo nego mi je "nešto" nastalo samo od sebe...
Pogledaj si postavke: Control Panel\All Control Panel Items\Language\Advanced settings
Pozdrav Pc mi se sa vremenom dosta usporio(isti winsi 7 nepromjenji oko 5 godina) nemam nikakvih virusa bar mislim da bi primjetio ako imam, imam malwarebites i avast ukljucen.
Da li mozda winsi sa vremenom prikupe toliko podataka da se uspore i to je normalno ili se moze nesto uraditi bez dizanja novih winsa ?
Pozdrav Pc mi se sa vremenom dosta usporio(isti winsi 7 nepromjenji oko 5 godina) nemam nikakvih virusa bar mislim da bi primjetio ako imam, imam malwarebites i avast ukljucen.
Da li mozda winsi sa vremenom prikupe toliko podataka da se uspore i to je normalno ili se moze nesto uraditi bez dizanja novih winsa ?
Počisti sa CCleanerom, defragmentiraj disk...
Počisti sa CCleanerom, defragmentiraj disk...
Ok samo neznam kako da podesim u cc-u da mi ne izbrise u mozzili (koju uglavnom koristim) koje sam stranice posjecivao,ukucavao ukratko cjeli history...tamo pod ciscenjem mi stoji samo internet explorer,windows exp, sustav i dodatano ?
1.Deinstaliraj nepotrebne programe
2.Očisti sav catche i historie u browserima i temp mjesta
3.Počisti sa CCleanerom
4.Očisti Shadow fajle i Restore točke
5.Defragmentiraj diskove
Koristi taj redosljed
Par slikica da se lakše snađeš...
1.Deinstaliraj nepotrebne programe
2.Očisti sav catche i historie u browserima i temp mjesta
3.Počisti sa CCleanerom
4.Očisti Shadow fajle i Restore točke
5.Defragmentiraj diskove
Koristi taj redosljed
Par slikica da se lakše snađeš...
možeš i tako, a možeš to sve ručno obrisat tj. ispraznit tempove u run utipkaj %temp% i obriši sve kaj se nalazi tam i evo ti zadnji korak sam c/p gore u alatnu traki C:\Windows\Temp neke stvari ti neče dat obrisat to sam skipaš, tak bar ja čistim tempove i sa win disk clean up-om
edit i registry se da ručno očistit, malo više posla ima, al se da, uprincipu sve kaj neki drugi programi sami naprave, al nekak mi je gušt čeprkat po sistemu.
ok aj da sad malo ozbiljnije jadni forum boot inteligencija se vrijeda (kak ja zovem one bez humora na drugim temama)
kako se drzi 9 ups desetka na viralnom testu virusa malo osebujni test s paketom vreca kakva je detekcija na 8 i 9 (aj ti njihovo preskakanje broja) tj desetki i kolika je uspjesna zaraza razlika
ili je jos prerano za to (eh ponekad imam osjecaj da zivim previse unaprijed)
ok aj da sad malo ozbiljnije jadni forum boot inteligencija se vrijeda (kak ja zovem one bez humora na drugim temama)
kako se drzi 9 ups desetka na viralnom testu virusa malo osebujni test s paketom vreca kakva je detekcija na 8 i 9 (aj ti njihovo preskakanje broja) tj desetki i kolika je uspjesna zaraza razlika
ili je jos prerano za to (eh ponekad imam osjecaj da zivim previse unaprijed)
Pa zasigurno pišeš tako
Bas malo testiram interesantan free program SecureAPlus.
Ima cloud skeniranje s dosta AV programa (kao i VT) + sto ima i Lockdown Mode.
Skenirao sam folder s 186kom malware-a (koji sam koristio u CIS testu) i ostalo ih 28, pokretanje par tih nedetektiranih blokirao je sve i dao uvid u rezultatom s Virustotal-a.
Dosta interesantno, ove je zasad samo u kratkim crtama.
Evo par slika programa:
Hoće li biti test uskoro ?
"The 12 engines that the SecureAPlus Universal AV uses are Emsisoft, Avira, Sophos, McAfee, Microsoft Security Essential, ESET, Bitdefender, AVG, Norman, Quick Heal, Total Defense and Clamwin."
Koliko vidim Disconnect ekstenzija smanjuje potrošnju bandwitha (miče trackere i samim time neke oglase), kako ih onda AdGuard ekstenzija može samo sakriti? Potpuno sam zbunjen.