Koliko god branio svoj Avast, nisi u pravu i njegova instalacija sadržava PUP! Bio to legitimni DropBox, Google Chrome, Ask ili nešto stoto, to je i dalje PUP!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nisam ja rekao da to nije PUP. Ja sam samo citirao dio sa jedne stranice.
Koliko god branio svoj Avast, nisi u pravu i njegova instalacija sadržava PUP! Bio to legitimni DropBox, Google Chrome, Ask ili nešto stoto, to je i dalje PUP!
sad nam i u sve ostale antivirusne ubacuju smece mislim da pocinjemo zivjeti u Idiocracy
Evo jedan brzi test (4min) s izmjenjenim postavkama.
Ove postavke su izmjenjene:
- Antivirus - Use heuristics scanning - MEDIUM
- HIPS - Safe Mode
- Sandbox - Disabled
- Viruscope - Uncheck ''scan only sandboxed applications''
- Web Blocker - OFF
neznam dali spada ovdje ali.... nitko vise nije siguran
http://www.zdnet.com/article/macs-vulnerable-to-virtually-undetectable-virus-that-cant-be-removed/
Unless you're using Solaris

Jel valja Norton internet security 2014 ?
Riječ je vjerojatno o, sada već staroj, verziji 2014.
Da, lako moguce no prvo sam dobio info da je 2015. (no razumijem ako kazes da nema 2015. verzije u tome obliku).
Kako god bilo, dosta kupujem od njih i imam samo pozitivna iskustva,a cijene su vise nego prihvatljive te imaju odlican support.
Ako i zanemarimo NIS, ostali proizvodi su im takoder vrlo povoljni te sada jos vise ne razumijem ljude koji se zezaju s ne znam kakvim patchevima, crackovima i sl. (makar godinama mi nisu jasni ljudi koji stavljaju npr. patch na AV alat....totalno nema smisla, pogotovo jer se radi o vaznoj stvari i ono...patch za AV alat....smijesno. Uz to, free alternative su daleko bolja opcija nego zezanje s komercijalnim alatima i ganjanjem nekih patcheva...tako da je moj savjet uvijek da se ili posteno plati za aplikaciju ili neka se koristi free proizvod).
Stvarno radi stranica, Norton 360 180 dana 0.9 $, a taman mi isticao EAM :). Ajd sad cu malo Nortona koristiti, da vidim kakav je :). Ne znam ali volim isprobavati nove AV programe hihihi.
...ili se moze isprobati ovo...
Norton Antivirus 2014 Product Key Free 6 Months Subscription
Download Norton Antivirus 2014 Trial (Six Months): Setup.exe [229 MB]
Please note that the above trial offer is only available for new users. It will not work if you have previously used or installed any version of Norton Antivirus.
Preaktivirana verzija ili ?

Preaktivirana verzija ili ?
da, samo se instalira
Evo ovako, prije tjedan dana sam kupio laptop u linksu i sve je bilo u redu do utorka kada sam bil instalirao nod32 a vec sam imao antivirus na njemu i laptop je bio zasteko. I tako ja jucer odnesem u links gdje sam ga kupio i oni su tamo vratili laptop na tvornicke postavke i stvar je u tome sto nema sada ni jednog antivirusa na njemu osim defendera a oni su tamo rekli da je sve kao i onaj dan kad sam ga kupio. I naravno laptop sada odjednom steka i nenormalno mi reklame izbacuje na koji god browser odem, recite vi meni sad oce to radit i oce se popravit ako odem i kupim antivirus ili sta da radim? Laptop je hp 15 r150nm.

Antivirus ne trebaš kupovati, ima dovoljno besplatnih koji će obavljati posao.
Sad, na tebi je da odabereš koji...a za to moraš malo proučiti ovu tematiku...
Što se reklama tiče, instaliraj dodatak browseru u vidu nekog ad-blockera.
I njih ima pregršt besplatnih....
INSTALIRAJ:
1.AdwCleaner
2.CCleaner
3.Malwarebites-Antimalware
4. Aviru ili Pandu ili BitDef kao antivirusni program
Proskeniraj prvo sa AdwCleanerom i briši sve kaj nađe, zatim pokreni i updejtaj malwarebites te proskeniraj i obrisi sve kaj nađe...zatim očisti sa CCleanerom komp od smeća i raznih gluposti ( pazi da ukloniš kvačice u postavkama za monitoring i ono da ne briše datoteke mlađe od 24h.)
Instaliraj jedan od preporucenih av programa i restartaj pc.
Na Chrome browser si stavi dva addona: AdGuard i BitDefender traffic light te ih dodatno podesi u postavkama prema želji.
Mozes se također posluziti sa "Disc Cleanup" koji ce te dodatno rasteretiti nekih stvari.
Sretno ;)

Cini se da ce uskoro biti (vec je i sad OK) gotova nova verzija .
Download
http://test.hitmanpro.com/hmpalert3b140.exe
Izgleda jako dobro i jednostavno (ima Simple i Advanced view), zauzece RAM-a oko 7MB.
Kad se pokrene browser i stavi mis na rub okvira vidi se zelena boja oko njega (kao neki sandbox) - ima netko saznanja sta je to (zadnja slika)?
Evo par slika:
Cini se da ce uskoro biti (vec je i sad OK) gotova nova verzija .
Download
http://test.hitmanpro.com/hmpalert3b140.exe
Izgleda jako dobro i jednostavno (ima Simple i Advanced view), zauzece RAM-a oko 7MB.
Kad se pokrene browser i stavi mis na rub okvira vidi se zelena boja oko njega (kao neki sandbox) - ima netko saznanja sta je to (zadnja slika)?
Evo par slika:
Evo par slika s testovima Keylogger i Regtest - sve super, enkriptira sva slova (slicno kao i Zemana AntiLogger Free), blokira maliciozno ponasanje prema Registru, jedino nije zastitio u testu Clipboard Monitoringa.
Polako, to je tek RC verzija. Možda srede taj problem u finalnoj verziji samo im ga prijavi.
Marko slažem se s tim ;) Btw. neki ovdje traže pomoć za uklanjanje virusa pa bi trebali otvoriti novu temu za to :) Juče sam susjedu rješavao problem sa računalom i popravio sam ga uspješno + 10 € zarade :D

Marko slažem se s tim ;) Btw. neki ovdje traže pomoć za uklanjanje virusa pa bi trebali otvoriti novu temu za to :) Juče sam susjedu rješavao problem sa računalom i popravio sam ga uspješno + 10 € zarade :D
Bilo gdje u ovom podforumu ili u nekoj vec otvorenoj temi - KLIK
Hvala :) (Da znam ubuduće)

Ja sam planirao napisati kompletni tutorijal za brisanje virusa tako da ovima što traže pomoć samo linkam temu, ali ne mogu jer sam bolestan i imam temperaturu.
Ja sam planirao napisati kompletni tutorijal za brisanje virusa tako da ovima što traže pomoć samo linkam temu, ali ne mogu jer sam bolestan i imam temperaturu.
Welcome to the club
i tako placamo za antiviruse tjvecinu za bolju zastitu,
uskoro cemo placati preplatu winsa win10 (za bolji blue scren)
nakraju cemo morati placati da nas virusi zaraze
edit da bas mi u posljednje vrijeme nema inspiracije
Nadam se da ćeš brzo ozdraviti :) Svaki slučaj je zaseban ali ipak bilo bi odlično da napišeš o tome. Ja imam komplet toolbox kao tehničar : HBCD,USB Toolkit i odvijač za hardware repairs.

Djigi
Jel ima hitmanproalert portable ili samo instalacijski, je li free i jel nadogradnja automatski kao na hitmanpro ?
Vidim da si ga ti duboko pročačkao pa mi lakše tebe pitat nego sad da idem ispočetka ... A jesam lijenčina :-)
Pa kak se ti sa virusima boriš bez kacige , maske i bacača plamena.... Ccccccc... Pa i u filmu vidiš da sve zaraženo treba spaliti ! Hehheee
:-)
rekao sam ja nitko nije siguran 19.1 2015 link na post