Ponavljam, Unchecky ne blokira PUP/Adware! On samo u instalacijskim paketima, uklanja kvačice sa raznih ponuda, a u slučaju da prihvatiš neku upozorava.
Unchecky blokira adware....doduše ne kao MBAM ili ESET, ali one najpoznatije da.
Jesi li si vidio onaj popup prozor koji te upozorava da ćeš instalirati adware?
Da, jesam i znam da će me upozoriti kada ga pokušam instalirati. Ja sam mislio na nešto drugo tipa odem na internet i sada počnem skidati toolbare, e tu me neće upozoriti.
Pa za takvu zaštitu Unchecky nije niti namjenjen ali da svratim pozornost na jednu činjenicu, PUP/ADaware niti ne spadaju u kategoriju malcioznih programa nego u kategoriju nepoželjnih i kao takvi defoltno niti nisu blokirani od strane večine AV programa!
U večini AV programa i skenera treba posebno čekirati detekciju takvih stvari!
AV program te neče spriječiti ako si želiš instalirati neki toolbar ili extension u browser ako oni nisu malciozni!
"Propust" takvih stvari od strane antivirusa se u biti ne bi trebao karakterizirati kao "propust" osim u slučaju da si u postavkama dotičnog av programa čekirao detekciju PUP/Adwarea
Pa logično PUP (eng. Potential Unwanted Programs) - Potencijalno neželjeni programi.