Čestit i sretan Božić!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Čestit i sretan Božić!
Hvala, također. :)

Želim vam svima sretan Božić
Također, svima želim blagoslovljen i sretan Božić :)
Nisam katolik, ali sretan Božić svima :)
Najprije sretan Božić svima :)
Nadalje iman jedno pitanje za vas. Teta mi na laptopu priko interneta plaća račune i nije neki kompjuteraš nego većinom ono fejs, youtube i malo njuškala, i sad mene zanima šta bi vi preporučili da stavin od antivirusa na njega? Laptop je dosta slab, star (ispod gige rama) i još ima win xp tako da ga ne bi htio previše opteretit ali opet da ima pristojnu zaštitu.
Ja sam joj možda prije godine dana instalirao Avast kojeg imam i doma u kombinaciji sa CFW i super sam zadovoljan, iako poslije AVG koji mi je strašno zablokirao kompjuter svaki put prilikom skeniranja, svaki antivirus je dobar.
Znači ona ima na laptopu samo Avast, ali ne znan bi li joj možda stavio Bitdefender ili možda Pandu jer mi ne ulijeva pouzdanje Avast (iako mi je doma dobar, ali ja ipak znam šta radim, a ona zna klikat sve i svašta) pošto je prije mjesec dana propustio onaj famozni policijski virus.
Da čujem vašu preporuku. Da ostavim Avast ili pak nešto drugo da stavim?
Sretan i blagoslovljen Božić svima koji ga slave, a ostalima želim sretne i ugodne praznike.
Nadalje iman jedno pitanje za vas. Teta mi na laptopu priko interneta plaća račune i nije neki kompjuteraš nego većinom ono fejs, youtube i malo njuškala, i sad mene zanima šta bi vi preporučili da stavin od antivirusa na njega? Laptop je dosta slab, star (ispod gige rama) i još ima win xp tako da ga ne bi htio previše opteretit ali opet da ima pristojnu zaštitu.
Ja sam joj možda prije godine dana instalirao Avast kojeg imam i doma u kombinaciji sa CFW i super sam zadovoljan, iako poslije AVG koji mi je strašno zablokirao kompjuter svaki put prilikom skeniranja, svaki antivirus je dobar.
Znači ona ima na laptopu samo Avast, ali ne znan bi li joj možda stavio Bitdefender ili možda Pandu jer mi ne ulijeva pouzdanje Avast (iako mi je doma dobar, ali ja ipak znam šta radim, a ona zna klikat sve i svašta) pošto je prije mjesec dana propustio onaj famozni policijski virus.
Podesi Avast na maksimalne postavke i u browser joj postavi BitDefender TrafficLight i to je to.
Kako podesiti Avast na maksimalne postavke možeš vidjeti ovdje, http://www.bug.hr/forum/post/sigurnosni-softver/tut-avast-antivirus/4412768.aspx.
BitDefender ni u slučaju ne postavljaj na taj laptop jer on dosta opterećuje računalo.
SRETAN TI ROČKAS ISUSE
Svima na Forumu želim srca puna ljubavi,glavu punu mudrosti i džepove pune para
Pa probaj Pandu na takav hardweraj ali da li ti je ikad palo na pamet npr: staviti "Lubuntu Linux" na USB i bootat sa njega?
Normalno koristiš PC, surfaš,obaviš Net Banking,Fejsaš...a kad ga ugasiš, ko da ništa nisi ni radio!
istina nema do live os-a stoji u ramu bez perzistence mod
restartas ispadne kao da nisi palio winse mjesecima ustedis muku sa dual bootom i nema brige da dobijes neki adware spam browser tooolbarove i tko zna sto jos surfanjem
imam jedan vic za vas
kako se zove seks između backdoora,worma i rootkita
Trojanac
Smiješno je jel trojanski virus ima osobine prethodno navedenih
pass it on
ugodni blagdani
ps znam da nije nesto ali je prvo sto mi je palo na pamet pa sam htio s vama podijeliti.

Pa probaj Pandu na takav hardweraj ali da li ti je ikad palo na pamet npr: staviti "Lubuntu Linux" na USB i bootat sa njega?
Normalno koristiš PC, surfaš,obaviš Net Banking,Fejsaš...a kad ga ugasiš, ko da ništa nisi ni radio!
Ma sve bi se to moglo kad bi ja to radio za svoj komp, ali ne isplati se njoj. Ona je tipični korisnik koji želi da mu je uvijek ista rutina i da se ništa ne mijenja niti kvari jer onda živci polude, panika ovo ono... Ne želim je sad privikavat na Linux niti se za*ebavat sa tim jer meni to ne bi bio problem, ali ona nije za tehniku i ne želi neke kerefeke.
Njoj triba da kad upali laptop da joj je poznato okružje, da zna ući u internet i neke male sitnice ako se šta pokvari, uglavnom želi poznato okruženje.
Tako da ostaje win xp i avast na max.
Ja sam na svoj stari komp.stavio neki,Baidu antivirus.Poslije onog prvog full skeniranja komp.radi ok,nije usporen a meni savjest cista-imam antivirus.
Po AV Comparativesu su najlaksi ESET,Avira i BitDefender!
Bok svima! Na novi komp sam instalirao Aviru Free pošto sam sa njom već upoznat. E sad, kod preuzimanja računala dobio sam Intel kod za free download nekih igara i za McAfee LiveSafe. Zanima me dali je to klasični AV, ako je dali je bolji od Avire Free, koliko traje licenca i mogu li zajedno egzistirati na računalu a da ga ne usporavaju?
Bok svima! Na novi komp sam instalirao Aviru Free pošto sam sa njom već upoznat. E sad, kod preuzimanja računala dobio sam Intel kod za free download nekih igara i za McAfee LiveSafe. Zanima me dali je to klasični AV, ako je dali je bolji od Avire Free, koliko traje licenca i mogu li zajedno egzistirati na računalu a da ga ne usporavaju?
Moj savjet, ostavi si Aviru.

Nemoj stavljati i Aviru i McAfee ali ako si već dobio kod za McAfee, vjerojatno je za godinu dana (mada sumljam) pa ga isprobaj jer kolko vidim ima naprednije opcije od free Avire a i jako je skup pa valjda nije bez razloga...sad kolko je dobar to buš nam ti rekel za neko vrijeme
Ne znam baš da je licenca na godinu dana, prije je nekih 60 dana. Tako sam ja dobio Nortona na dva laptopa.

Hvala! Budući da mi je komp sredstvo, a ne cilj, ostaviti ću Aviru.
Ako netko jos uvijek zeli Bitdefender Total Security 2015 evo linka - KLIK
(ovo vrijedi 6 mjeseci ali ce se u 2. mjesecu produziti na godinu dana)
Ako netko jos uvijek zeli Bitdefender Total Security 2015 evo linka - KLIK
(ovo vrijedi 6 mjeseci ali ce se u 2. mjesecu produziti na godinu dana)
Perfektno,Bitdefender je u svim testiranjima top program.
Vezano uz BitDefender. Kad otvorim na Engleskom uvijek mi nudi samo mjesec dana probe. Njemački ne kužim.
Vezano uz BitDefender. Kad otvorim na Engleskom uvijek mi nudi samo mjesec dana probe. Njemački ne kužim.
Nemas sta kuzit (moras ici na njemacki ako zelis 6-12 mjeseci free), upises neki mail gdje ce ti doc serijski broj i ispod prepises onaj kod sto ti pise i to je to - nije to znanstvena fizika
A,čuj... Pokrenuo sam ja instalaciju, ali je i instalacija na njemačkom. Znam ja da ma neće za.ebati, ali volim znati kaj stavljam na komp. Uvijek mi uvale nekaj extra, pa se nemrem toga rješiti. Inače, hvala na obavijesti.
P.S. Ja sam ti kompletno samouk na kompu, pa nešto kaj je Tebi "peace of cake" meni može stvarati probleme.
A,čuj... Pokrenuo sam ja instalaciju, ali je i instalacija na njemačkom. Znam ja da ma neće za.ebati, ali volim znati kaj stavljam na komp. Uvijek mi uvale nekaj extra, pa se nemrem toga rješiti. Inače, hvala na obavijesti.
P.S. Ja sam ti kompletno samouk na kompu, pa nešto kaj je Tebi "peace of cake" meni može stvarati probleme.
Pa sta si skinuo njemacku?
Lijepo se skine engleska verzija i nema frke, ovo je samo njemacka stranica za dobit kljuc koji radi na bilo kojem jeziku.
Napokon sam snimio i testirao 360 Total Security program (pisana recenzija za koji dan).
Ukratko: program je lagan, lijep, lak za koristenje, jako dobra zastita u svemu osim u podrucju Adware/PUP napasnika.
Evo kratkih natuknica na engleskom sta je dobro, a sta nije:
=== GOOD ===
- small size installer (about 32MB)
- fast installation (about 40 sec)
- nice, simple, clean & easy interface
- not slow down boot time
- low RAM usage (about 35MB)
- only 2 process
- don't take much space on HDD (about 125MB)
- not slow down boot time after adding Avira/Bitdefednder engine
- keylogger detection test
- not so bad self defence (one process killed by Process Hacker)
- phishing URL 10/10 (100%)
- malware URL 11/15 (73%)
- fast scanning and removal of malware files
- malware folder 668/707 (94.48%)
- good heuristic
=== BAD ===
- time to install other engine (Avira/Bitdefender) - about 4min
- occupation HDD after adding Avira/Bitdefender engine is greater (about 775MB)
- RAM usage is high after adding Avira/Bitdefender engine (about 160MB)
- PUP protection (synthetic test)
- 4 malware download from internet made quite a mess (Adware/PUP)
- not so good Adware/PUP detection
==================================================================
360 Total Security - Part 1 (Installation i First Look)
360 Total Security - Part 2 (Synthetic Test)
360 Total Security - Part 3 (Malware & Phishing Test)
Svaka cast kolega, hvala na trudu, jos jedna potvrda da ljudima mogu preporuciti i instalirati doticni AV ;).
Odlična recenzija :) Danas ću uploadovati preostale videozapise a na pdf se radi ;)
Svaka cast kolega, hvala na trudu, jos jedna potvrda da ljudima mogu preporuciti i instalirati doticni AV ;).
Samo što Qihoo kao tvrtka pripada u pomalo "sivo" područje tako da ih je možda bolje izbjegavati.