Ultimativna antivirus tema - P&O izdvojena tema

poruka: 48.524
|
čitano: 14.104.950
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Ultimativna antivirus tema - P&O
djigibao kaže...
Ne radi se samo o Comodo Leak testu, ima tu jos mali milion testova, ukupno 11 Level-a ( http://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge-64/level.php?num=1 ).
Ne znam ako si procitao sve, ali nije samo HIPS nego i firewall.

BTW: imas na kraju rezime i kako se boduju rezultati ( http://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge-64/results.php#interpretation-of-results )

Znam ja sve to sto spominjes, jasno ko dan. Zelio sam navesti neke druge uglove gledanja i da se na to obrati pozornost.

Tebi Djigi svakako od mene respekt sto za trud vezano za av testove , sto za znanje int.security gradiva, sto za pomoc oko nekih pitanja.

blue sky
15 godina
Kaspersky Anti-Virus 2014.

Kaspersky Anti-Virus 2014.  v14.0.0.4651 koji nosi oznaku Release Candidate

Evo pregled kako to sve skupa izlgeda:

Provjera novije verzije Provjera novije verzije
Početak instalacije Početak instalacije
Instalacija Instalacija
Kraj instalacije Kraj instalacije
Pokretanje Kasperskya Pokretanje Kasperskya
Nottification area ikonice Nottification area ikonice
Aktivacija Aktivacija
1. pokretanje bez updatea 1. pokretanje bez updatea
Security status Security status
Glavni izbornik odmah nakon updatea Glavni izbornik odmah nakon updatea
Scan Scan
Pokrenuto brzo skeniranje Pokrenuto brzo skeniranje
Izvješće Izvješće
Kaspersky alati Kaspersky alati
Kaspersky Postavke Kaspersky Postavke
KAV zaštitni moduli KAV zaštitni moduli
Dodatne postavke zaštitnog modula Dodatne postavke zaštitnog modula
Tko se zadnji smije, nije skužio!
15 godina

@RUNNER

Čini se da brkaš neke stvari, nema veze što 2 proizvoda imaju isti antivirusni engine jer se kod matouseca ne testira detekcija na poznate viruse.

Njima je cilj testirati na metode zaobilaženja zaštite a ne definicije, tj. baze podataka antivirusa. To je dobro jer se može usporediti sa npr. time da pljačkaš pokuša ući u banku, sav naoružan i jedan zaštitar uzme sliku poznatog pljačkaša, usporedi i vidi da nije taj i pusti ga unutra, dok drugi zaštitar bez obzira što nema njegovu sliku vidi da tu nešto ne štima i zaustavi ga.

Koliko sam vidio uopće ne koriste Comodo leak test tako da on nema veze ovdje, koriste svoj vlastiti testing suite i često promijene dio kako bi vidili da li taj proizvod blokira samo njihov primjer a ne metodu pa sitnom promjenom zaobiđu zaštitu takvog prozvoda.

To je isto hvalevrijedno jer pokazuje tko stvarno zaustavlja (i nepoznate) prijetnje a tko samo maže oči površnim detekcijama.

Neki proizvodi imaju tako malen postotak jer oni ih testiraju tako da ako ne prođu barem 50% u jednom levelu onda ih ne puštaju uopće u sljedeći jer je svaki idući sve teži.

Možda ima mjesta za poboljšanje testa ali svakako je dobrodošla promjena umjesto šturih definicija, a kada dođe nepoznati exploit ode sve kvragu {#}

01101110 01101010 01101111 01101110 01101010 01101001
12 godina
protjeran
njonji kaže...

@RUNNER

Čini se da brkaš neke stvari, nema veze što 2 proizvoda imaju isti antivirusni engine jer se kod matouseca ne testira detekcija na poznate viruse.

Gdje to RUNNER u svom postu spominje AV engine?

15 godina
Siksika kaže...
njonji kaže...

@RUNNER

Vidim sada da je napisao firewall engine ali to je netočno koliko vidim jer je Virusbuster bio prvenstveno antivirus proizvod, guglaj Virusbuster i u mnogim linkovima se spominje samo antivirus.

http://www.agnitum.com/news/2012-08-16-agnitum-antivirus-technology.php

Napisao sam onaj post o matousecu općenito naravno, ne samo za runnera, ali radi se o 2 ista antivirusna enginea na što je on ciljao, no svejedno...

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.6.2013 19:55 (njonji).
15 godina
Siksika kaže...

evo ovdje:

RUNNER kaže...
...
2. Outpost pro i Virusbuster su jedno te isto i potpuno isti ''engine'' firewalla kod jednog i drugog. (identicni!)

Kako to da jedan ima 90% na matousec a drugi 71% ?...

3. Kako to da outpost free i pro imaju razlicit rezultat a potpuno isto rade kad je u pitanju hips ? Ja sam to milion puta sebi osobno dokazao.

... Kada bi sve to bilo isto, bi li onda postojalo više antivirusa s istim engineom?, bi li postjale FREE i PRO verzije istog AV riješenja?

Sjeti se samo kolika AV riješenja koriste BD Engine, jesu li onda oni svi isti? - NE!

EDIT: sve to vrijedi i za firewall engine.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.6.2013 19:51 (sisko93).
12 godina
protjeran
njonji kaže...

Vidim sada da je napisao firewall engine ali to je netočno koliko vidim jer je Virusbuster bio prvenstveno antivirus proizvod, guglaj Virusbuster i u mnogim linkovima se spominje samo antivirus.

Napisao sam onaj post o matousecu općenito naravno, ne samo za runnera, ali radi se o 2 ista antivirusna enginea na što je on ciljao, no svejedno...

Ti znaš na što je on ciljao? Svašta. No svejedno. Agnitum i VirusBuster su dugo radili zajedno. VirusBuster je postojao kao AV i kao Internet Security ( koji je testiran na matousecu ) sve dok VirusBuster nije pokleknuo i njihovu av tehnologiju nije preuzeo Agnitum i nastavio dalje razvijati, mijenjati ili što već. VB IS je koristio Outpost firewall . Da li je to uvijek bila zadnja verzija, kako RUNNER kaže identična, to ne znam, on kaže da je i nemam razloga da mu ne vjerujem. 

14 godina
neaktivan
Re: Kaspersky Anti-Virus 2014.
sisko93 kaže...

Kaspersky Anti-Virus 2014.  v14.0.0.4651 koji nosi oznaku Release Candidate

Evo pregled kako to sve skupa izlgeda:

Rusko sučelje = jako ugodno oku {#}

12 godina
neaktivan
Ultimativna antivirus tema - P&O

Dobar dan svima,

isprićavam se na upadu jer baš nisam predobar poznavatelj, da li je Bit defender total security 2012 dobar i dovoljan i kad imam transakcije i sa tokenom i sa kreditnim karticama?

Hvala svima ne evnt. odgovoru

Edit : za prosječnog usera ka ja izgleda malo svemirski ali uljeva povjerenje, ja sam više na opicu bicikli pa ako treba netko savjet kad kupuje biciklo na raspolaganju sam {#}

mais oui
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.6.2013 21:35 (HAL8999).
14 godina
neaktivan
HAL8999 kaže...

Dobar dan svima,

isprićavam se na upadu jer baš nisam predobar poznavatelj, da li je Bit defender total security 2012 dobar i dovoljan i kad imam transakcije i sa tokenom i sa kreditnim karticama?

Edit : za prosječnog usera ka ja izgleda malo svemirski ali uljeva povjerenje, ja sam više na opicu bicikli pa ako treba netko savjet kad kupuje biciklo na raspolaganju sam {#}

Nez.zašto 2012 ako je na tržištu vec i 2013.
Meni se osobno baš i ne sviđa taj Bit defender,ali je jako dobar.
Kako si sam naveo da si prosjecan user otišao bi na neku blažu varijantu antivirusa... ujedno i radi cijene.

Pricekaj jos par odg. od ekipe koja zna bolje i koja je u tim krugovima {#}

17 godina
HAL8999 kaže...

Dobar dan svima,

Ako ga koristis vec neko vrijeme i zadovoljan s snjim onda ga ostavi.

Bitdefender ima jako dobru detekciju.

Pitanje je da li ti on usporava cijelokupni komp, koja ti je konfiguracija (CPU, RAM, OS...)?

BTW: nadam se da je program legalan a ne creckiran ili nesto slicno {#}

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
16 godina
neaktivan
njonji kaže...
Siksika kaže...
njonji kaže...

@RUNNER

RUNNER je ciljao na firewall a ne na virus detetections, ali je runner pogrjesio kada je spomenuo  ''firewall engine'' trebao je spomenuti samo ''firewall''. Ispricavam se.

Virusbuster internet security i Outpost security suite pro su isti, razlika jedino u imenu i boji interface-a.

Kada se spominje''Matousec'' i budale i ptice na grani znaju da je u pitanju firewall a ne antivirus.

blue sky
16 godina
neaktivan
Siksika kaže...
njonji kaže...

Ti znaš na što je on ciljao? Svašta. No svejedno. Agnitum i VirusBuster su dugo radili zajedno. VirusBuster je postojao kao AV i kao Internet Security ( koji je testiran na matousecu ) sve dok VirusBuster nije pokleknuo i njihovu av tehnologiju nije preuzeo Agnitum i nastavio dalje razvijati, mijenjati ili što već. VB IS je koristio Outpost firewall . Da li je to uvijek bila zadnja verzija, kako RUNNER kaže identična, to ne znam, on kaže da je i nemam razloga da mu ne vjerujem. 

Identicno je vjeruj mi, nista oni nisu mjenjali osim maske. Pa i ta tehnologija preuzeta od virusbustera je potpuno ista, nista se od tada nije mjenjalo, kao i njihova web stranica. A narocito Outpost free ( isti je vec 4 godine)

Idemo ovako :)

Sta je ovo? neka mi neko odgovori !

A sta je ovo :

Pogledajte, isti ko jednojajcani blizanci . I jedan i drugi koriste potpuno iste mehanizme samo druga maska. Ko ih je probo i pogledao u praksi taj zna o cemu pricam.''Virus update'' im je isti, ''firewall settings'' isti i hips detekcije iste.

VirusBuster i Outpost SS pro su jedno te isto!

A evo kako zgleda i utroba Outpost pro 8 ( nisu ga nista mjenjali u postavkama firewalla, sve je isto kao i u verziji 7.6) i kada se testira firewall outpost pro 7.6. ver i 8.1. ver nikakve razlike nema.

Kada su u pitanju detekcije na ''comodo leak testu'' Bilo da je u pitanju free ili pro verzija, to nema veze. ASvi isto pokazuju:

blue sky
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.6.2013 0:39 (RUNNER).
17 godina

Ne znam da li si pogledao PDF za svaki pojedini program, tamo se lijepo vidi koji je sta prosao ili falio.

Evo PDF VirusBuster - KLIK

PDF Outpost Pro - KLIK

Nekoliko slika samo radi usporedbe:

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
14 godina
neaktivan
djigibao kaže...
BTW: nadam se da je program legalan, a ne creckiran ili nesto slicno {#}

Tko to još danas ima nesto legalno, samo creckirano prolazi. {#} {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.6.2013 0:46 (Stux).
15 godina
@HAL8999
Ako se koristiš kreditnim karticama i tokenom, svakako bih ti prije preporučio Kaspersky Internet Security i njegov Safe Money.
16 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Ne znam da li si pogledao PDF za svaki pojedini program, tamo se lijepo vidi koji je sta prosao ili falio.

Evo PDF VirusBuster - KLIK

PDF Outpost Pro - KLIK

Nekoliko slika samo radi usporedbe:

Poznati su mi pdf izvjestaji

Postavlja se pitanje, kako to da dva ista softvera prave razlicite propuste prilikom testiranja ili daju razlicite odgovore na testove, a nekad identicno imaju rezulatat?( tako pokazuje matousec)

dali zbog nesavrsenosti firewall softwera ili je nesto dr.

Ono sto znam a i ti sigurno znas, to je :

Kada se bilo koja aplikacija pokrene Outpost firewall jednostavno je odmah hips- blokira, Outpost neda da bilo sta prodje na komp ako ti to ne dozvolis( otuda ona cuvena konstatacija, Outpost leak-detections zbunjuju korisnika ne zna sta pustiti a sta blokirati.) Outpost hips-anti leak blokira sve sto se pokusa pokrenuti.

Kada sam prije nekoliko god.pisao email (matousec) sa nekim pitanjima, oni odgovaraju:

1. Hello,
Thank you for your message.
As mentioned on our website, our project is focused closely to host protection and data protection features. Various security products and
suites implement only very basic set of such features. Others are based on these features. This is why some well known products such as
McAfee Internet Security, Panda Internet Security or Trend Micro Internet Security Pro are not rated well in our tests. They just do not
implement or implement poorly various security features that we focus on. It should be understood that in no way our results speaks about
the quality of the other features that are not tested - for example antivirus, antispyware, antispam features.
Obviously, some computer users need such features and some do not. Failing in our tests does not mean the product to be useless for everyone
as well as a great success in our tests does not mean the product to be perfect. All the information we provide should be put in the right
context. Please find more information on this topic on our project's website.

Kind Regards,

2. Hello,

Thank you for your message.

As for 1) Since PC Tools' success in our challenge, we have implemented many more tests and improved the whole testing process so that it is
harder for products to succeed. Many vendors including PC Tools covered only the tests implemented before the change and they are not able
to pass the new tests. However, we are in contact with PC Tools and they are working on the new version of their products that should cover
the new tests too.

As for 2) Unfortunately, our research and testing is focused on what you would call HIPS functionality. We do not test capabilities of
network firewall components and hence we do not have enough information to give you the right answer.

Kind Regards,

Pogledaj Djigi ovo doste sto spominju '' As for 2)'' To je ono sto govorim i sto sam milion puta provjerio na svojim osobnim firewall testovima.

blue sky
15 godina
RUNNER kaže...
RUNNER je ciljao na firewall a ne na virus detetections, ali je runner pogrjesio kada je spomenuo  ''firewall engine'' trebao je spomenuti samo ''firewall''. Ispricavam se.

Virusbuster internet security i Outpost security suite pro su isti, razlika jedino u imenu i boji interface-a.

Kada se spominje''Matousec'' i budale i ptice na grani znaju da je u pitanju firewall a ne antivirus.

A ok onda. Vidio sam da Outpost koristi Virusbusterov antivirus, nisam vidio da i firewall dijele.

Jesi li probao testirati sa http://www.matousec.com/projects/security-software-testing-suite-64/

Bilo bi i to lijepo vidjeti u virtualcu test raznih proizvoda na ovaj testing suite pa da vidimo kako prolaze kod nas {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.6.2013 11:05 (njonji).
16 godina
neaktivan
njonji kaže...
RUNNER kaže...

A ok onda. Vidio sam da Outpost koristi Virusbusterov antivirus, nisam vidio da i firewall dijele.

Jesi li probao testirati sa http://www.matousec.com/projects/security-software-testing-suite-64/

Bilo bi i to lijepo vidjeti u virtualcu test raznih proizvoda na ovaj testing suite pa da vidimo kako prolaze kod nas {#}

Djele oni sve. Godinama sam ih koristio na jednom kompu. Tacno znam kako koji radi.

Virusbuster je dao Agnitumu antivirus a ovaj njima firewall. I kada se sve to sabere i pogleda imamo ono sto sam dao na slikama. Dva potpuno ista softwera ali razliciti nazivi.

Kada je Virusbuster dao svoju virus tech. Agnitumu, vec godinu dana se nista tu nije mjenjalo. Isti sistem updatea, isi serveri, iste av detekcije( prosjek) Ali meni su dobro radili, nisam imao probl.sa virusima. Mene je njihov firewall imresionirao i radi toga sam ih koristio.

Outpost free malo nervira sa nekim modulima, i ima vidljivo skracene postavke u odnosu na pro. Ali moze pomoci ko zeli neka instalira.

Posebno je problem kod antileak detection sto iskacu prozori na pokretanje aplikacija a pri tome je tesko procjeniti treba li to pustiti ili ne. Ukratko outpost-hips detections reaguju na sve aplikacije ali nikada nema pouzdanog odgovora jeli to sigurno ili ne, sve dok ne naleti na virus ili troj... koji ima u svojoj virus data base.

Na ovom kompu imam Pandu cl.free i privatefirewall i to mi je dovoljno , tako su lagani nista se ne osjete.

poz

blue sky
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.6.2013 16:47 (RUNNER).
12 godina
neaktivan

hvala Sisko...

mais oui
12 godina
neaktivan

Imam legalne Win 7 i Bit defender total security več 3 mjeseca i odličan je , jako dobro detektira malware ili mi se ćini ali na svakom deep scanu makne do 25-30 komada e, sad jel to dovoljno ne znam, ali rabim token i kred. kartice bez ikakvih problema (zasada {#})

mais oui
15 godina
Jesu li tih 25-30 komada nekakvi cookiesi ili nešto drugo?
Možeš li napraviti printscrn rezultata skeniranja ili nekakav LOG te ga postaviti ovdje.
Nije baš normalno da se uvijek nađe nekakav malware (kod tebe 25-30).
17 godina
neaktivan

Malwarebytes je kupio ZeroVulnerabilityLabs i njihov ExploitShield. Sada se zove Malwarebytes Anti-Exploit i ima beta za skinuti na njhovoj stranici.

Ne znam da li je tko prije isprobao ovaj ExploitShield, kakv je bio?

Don't believe what you're told. Double check.
17 godina
Hary kaže...

Malwarebytes je kupio ZeroVulnerabilityLabs i njihov ExploitShield. Sada se zove Malwarebytes Anti-Exploit i ima beta za skinuti na njhovoj stranici.

Odlicno!

Ima nekoliko video testova tog ExploitShield-a, odlican je za to cemu je namjenjen {#}.

BTW: sprema li nam to Malwarebytes neki Ultimativni alat za ciscenje ili..(Anti-malware, Anti-Rootkit, Anti-Exploit...) {#}?

Exploitshield Corporate Edition vs Acrobat Reader 0-day exploit

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.6.2013 19:24 (djigibao).
16 godina
neaktivan

Ne u bližoj budućnosti....svaki proizvod će biti zaseban.

Avast IS; Zemana AL Free; NVT EXE Radar Pro
17 godina

TEST - CIS 6.2

Vreca malware-a od jucer (20.6.).

REZULTAT:

319/362 = 88,12%

12 godina
neaktivan
Hary kaže...

Probao na par sekundi   Malwarebytes Anti-Exploit

neznakm kako radi jednostavan ikona u sistem tray ima vec nekoliko programa koje odmah stiti mislim dapri pokretanju ih,

cim otvorio browser pojavilo mi se da je protected kako tocno niti nerazumjem i nije bilo nikakve promjene u brzini surfanja  (smetnji).

17 godina

Samo me zanima da li i koliko u praksi secureDNS uspori otvaranje web stranice? Odnosno kakva iskustva imate sa njime, eventualne probleme i slično...

Mašta je puno važnija od znanja. Znanje je ograničeno. Mašta okružuje svijet.
15 godina
neaktivan

Ni jedan DNS ne uspori otvaranje stranica. Comodo SecureDNS se na testu pokazao jako loš i ima vrlo slabu detekciju. Ukoliko hoćeš DNS koji ima daleko bolju detekciju uzmi NortonDNS.

Norton DNS

A - Security (malware, phishing sites and scam sites)

- Preferred DNS: 198.153.192.40
- Alternate DNS: 198.153.194.40

B - Security + Pornography

- Preferred DNS: 198.153.192.50
- Alternate DNS: 198.153.194.50

C - Security + Pornography + Non-Family Friendly

- Preferred DNS: 198.153.192.60
- Alternate DNS: 198.153.194.60

My PC Security: ✓ No-AV :) ✓ Windows Firewall ✓ Norton DNS ✓ WOT ✓ Emsisoft Emergency Kit
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.6.2013 13:46 (Marko :D).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice