Molim da se s očitim trolom ne diskutira, nego da ga se ignorira i prijavi!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
HVALA :-)
Svi ti testovi su bezveze, i svi su sponzorirani iako oni napišu da to nije tako. Ja uvijek gledam onaj user review jer to je ono najbitnije, BitDefender ima uvijek najbolje ocjene a kad ideš user review ima 1 od 5 zvjezdica redovno.
Pa ova nasa tema je u biti taj "user review", kaj ne

Svi ti testovi su bezveze, i svi su sponzorirani iako oni napišu da to nije tako. Ja uvijek gledam onaj user review jer to je ono najbitnije, BitDefender ima uvijek najbolje ocjene a kad ideš user review ima 1 od 5 zvjezdica redovno.
Istina, a evo sada i moga osobnog mišljenja:
AV-Comparatives još mogu vjerovati (cijena upada u testiranje je 50000$, što je i razlog zašto nema manjih novijih AV riješenja i zašto su se neki "igrači" tek nedavno priključili, ali pazite sada ovo: uz toliku cijenu na stranici pod About us traže volontere da im se priključe )
AV-Test mi je skroz nepouzdan pogotovo od kako su promjenili ovaj Usebillity, VB100 jedini nema ni najmanje tolerancije na FP što i nije tako loše..
User rewiew mi je još najbolji.. još kada bi imali lab kao AVC ili AV-Test, eh to bi bila milina!
AV-Comparatives još mogu vjerovati (cijena upada u testiranje je 50000$, što je i razlog zašto nema manjih novijih AV riješenja i zašto su se neki "igrači" tek nedavno priključili, ali pazite sada ovo: uz toliku cijenu na stranici pod About us traže volontere da im se priključe )
AV-Test mi je skroz nepouzdan pogotovo od kako su promjenili ovaj Usebillity, VB100 jedini nema ni najmanje tolerancije na FP što i nije tako loše..
User rewiew mi je još najbolji.. još kada bi imali lab kao AVC ili AV-Test, eh to bi bila milina!
Moze malo detaljnije (ili neki link) o kojem to USER REVIEW se radi, ne kuzim ?
heheh @djigi.. pogledaj 1. post iznad moga, nadam se kako će ti biti jasnije :)
EDIT: Mislio sam na andijev post :)
Nekom je jedan AV super drugom je taj isti smece...i sta onda?
Najbolji je osobni review za svaki PC/osobu.
Znaci isprobati neki AV program 7-10 dana pa onda donijeti neke zakljucke.
Konkretno mislim na ljude (ili jedna osoba) koji testiraju, a ne samo iznose svoje mišljenje.
Pod "testiraju" opet mislim na to kako isti test koriste na više AV riješenja te ih uspoređuju (kao što smo mi radili za on-demand)
Zato sam i bio rekao ono >da nam je lab kao što imaju AVC i AV-Test< kako bi mogli testirati i više od samog on-demanda.
Moze malo detaljnije (ili neki link) o kojem to USER REVIEW se radi, ne kuzim ?
Npr CNET koji je više manje centar za skidanje i tamo ljudi većinom ostavljaju svoje mišljenje i iskustvo. Ili npr. drugi forumi(ne znam da li smijem navodit imena) i većina piše loše o BitDefenderu i sam sam imao loše iskustvo sa 2012, 2013 verzijama i nije mi jasno kako on može bit "najbolji". A da ne govorim ovaj performance dio Kaspersky i BitDefender su "lakši" od Avasta, to je dokaz da se daje novac. Jer Kaspersky je vjerovatno najbolji ali to da je lagan na sustav je laž jer sam ga koristio.
Slažem se (opet )!
Kaspersky i Bitdefender po detekciji zasigurno jesu u vrhu, pa sama činjenica koliko drugih AV riješenja koristi BD Engine govori koliko je on dobar i tražen (Predpostavljam da čika Eugenu ne treba dodatnih para za posjet Kamčatki i svim Velikim nagradama u F1 pa svoj KAV Engine ne dijeli okolo?)
Ovo za performance, ja ne znam na kakvim oni to super-mašinama izvode testove ali oba proizvoda su vrlo teška i nikako mi nije jasno kako oni po performansama mogu biti u samom vrhu.
Ako niste primjetili tip testira na pravom stroju i vrsi temeljito testiranje (od mjerenja raspakiravanja malware foldera, do sintetickih testova, pa zauzimanje RAM i CPU kod skeniranja/ciscenja...).
Imas ovdje test od prvog mjeseca - KLIK
Uglavnim Emsisoft i Avira su top
ESET NOD 32 BESPLATNO NA 3 MJESECA!
Enter your details , fill the capcha and username and password will be sent to your email provided.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
McAfee je potpuno pomahnitao, a želi nas naučiti kako s računala ukloniti McAfee Antivirus
Ekscentrični multimilijunaš John McAfee, tvorac istoimenog antivirusnog rješenja, tijekom jučerašnjeg dana objavio je video isječak u kojem sve korisnike želi educirati o načinima uklanjanja McAfee Antivirusa. Na početku opet upozorenje – video sadrži golotinju, psovke, konzumaciju droge, cigareta te štošta drugo što bi nepovratno moglo iskvariti gadgetomanske umove.
Moze pitanje za @djigibao!?
Sta sve koristis za sigurnost racunara, od AV preko malvera, spajvera, cistaca, dodataka i sl.
Sta sve koristis za sigurnost racunara, od AV preko malvera, spajvera, cistaca, dodataka i sl.
Haha,ja mislim da je odgovorio na ovo pitanje min.jedno 30 puta
@djigi napisi na AV-gurus blogu šta koristis pa da ne budu više ovakva pitanja. Hvala
Haha,ja mislim da je odgovorio na ovo pitanje min.jedno 30 puta
@djigi napisi na AV-gurus blogu šta koristis pa da ne budu više ovakva pitanja. Hvala
ja se izvinjavam ali nisam dugo clan foruma, a 800 stranica je previse da predjem
ja se izvinjavam ali nisam dugo clan foruma, a 800 stranica je previse da predjem
Ma sve 5. Šta se imas izvinjavat ja sam to ovako više kroz šalu rekao
COMODO Internet Security 6.2
While there are 300+ issues addressed, here are a selected few:
NEW! Advanced View feature for home screen
NEW! Multi-selection functionality on various grids
NEW! Search button in all relevant grids
NEW! Support for "Fully Virtualized" auto-sandboxing
IMPROVED! GUI performance while opening main dialogs
IMPROVED! Support for keyboard and touch screen
FIXED! Files from network shares cannot be added to trusted files
FIXED!Various compatibility issues related to virtualization
FIXED!Various issues associated with COMODO Cleaning Essentials
Download Locations:
COMODO Internet Security
http://download.comodo.com/cis/download/installs/2000/standalone/cispremium_installer.exe
COMODO Firewall
http://download.comodo.com/cis/download/installs/2000/standalone/cfw_installer.exe
COMODO Antivirus
http://download.comodo.com/cis/download/installs/2000/standalone/cav_installer.exe
Updates & Upgrades
6.x users can quickly update to the latest version by simply running their automatic updates.
5.x users can download the upgrade package and run it to upgrade to 6.2:
http://download.comodo.com/cis/download/installs/2000/standalone/cisupgrade_installer.exe
CIS 5.x automatic updater, when an update issued, will simply be downloading the same package and running it.
Evo post od prije cca. mjesec dana - KLIK
SAD JE NAPRAVLJENA IZMJENA!
PC:
RT: CIS = trenutno je defaultni (WIn firewall+Win Def), ali bi moga sad stavit ovaj novi CIS (stavio sam Online Armor Premium prije tjedan dana i sve je zastekalo i usporilo cijeli komp pa sam ga maknuo)
ASUS:
RT: Win Defender + Comodo Firewall = isto
ACER ONE:
RT: Webroot SecureAnywhere (danas stavio), prije toga imao samo Online Armor i GeSWall = tu sam sad sve maknuo i stavio Qiho 360
Ovdje isprobavam Comodo Time Machine BETA.
COMODO Internet Security 6.2
While there are 300+ issues addressed, here are a selected few:
NEW! Advanced View feature for home screen
NEW! Multi-selection functionality on various grids
NEW! Search button in all relevant grids
NEW! Support for "Fully Virtualized" auto-sandboxing
IMPROVED! GUI performance while opening main dialogs
IMPROVED! Support for keyboard and touch screen
FIXED! Files from network shares cannot be added to trusted files
FIXED!Various compatibility issues related to virtualization
FIXED!Various issues associated with COMODO Cleaning Essentials
Download Locations:
COMODO Internet Security
http://download.comodo.com/cis/download/installs/2000/standalone/cispremium_installer.exe
COMODO Firewall
http://download.comodo.com/cis/download/installs/2000/standalone/cfw_installer.exe
COMODO Antivirus
http://download.comodo.com/cis/download/installs/2000/standalone/cav_installer.exe
Updates & Upgrades
6.x users can quickly update to the latest version by simply running their automatic updates.
5.x users can download the upgrade package and run it to upgrade to 6.2:
http://download.comodo.com/cis/download/installs/2000/standalone/cisupgrade_installer.exe
CIS 5.x automatic updater, when an update issued, will simply be downloading the same package and running it.
Sad se moze iz system tray-a namjestat widget ali i postavke antivirusa, firewall-a i Sandbox-a
Fuly Virtualized dolazi kao opcija ( ne mora se ceprkat po registru kao prije).
Izgled ...zauzece RAM-a oko 10Mb
Brzi test na folder od 18.6. (jucer) u kojom ima 213kom malwarea.
Skeniranje je trajalo 2min i pronadjeno je 200kom (sad osim ciscenja ima i drugih opcija ).
Nakon brzog ciscenja u folderu ostaje 35kom malware.
Rezultat: 83.56%
BTW:
Poslao sam tih 33kom malware-a (2 su odmah pronadjena od Comodo-a) na Virus Total i cak 16kom je cisto (zadnja slika), a 7kom ima detekciju 1/47.
Znaci ostaje 17kom.
Novi rezultat:
196/213 = 92,02%
Ljidi mene zanima koliko je ovaj antivirus pouzdan što se tiče izdavača :)
Može li preporuka uninstallera?
15 | Revo Uninstaller |
---|---|
3 | Geek Uninstaller |
18 | IObit Uninstaller |
0 | Your Uninstaller |
0 | Advanced Uninstaller |
Može li preporuka uninstallera?
Za x32 aplikacije Revo (free verzija ne vidi x64 aplikacije)
Za x64 aplikacije Geek
Ovaj
http://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge-64/results.php#products-ratings
prilicno nas pravi budalama, naivni neka vjeruju.
Odprilike je tacno da hips detekciju oovi iz vrha imaju visoku u odnosu na ove dole.
1.Ako uzmes npr. outpost security suite FREE i testiras ga sa ''comodo leak test'' dobicemo maksimalan 100% rezultat, a Privatefirewall 4-5 propusta na tom testu.
2. Outpost pro i Virusbuster su jedno te isto i potpuno isti ''engine'' firewalla kod jednog i drugog. (identicni!)
Kako to da jedan ima 90% na matousec a drugi 71% ? ( iako se Virusbuster ne nalazi na trzistu skoro godinu dana, sto ga uopce testiraju)
3. Kako to da outpost free i pro imaju razlicit rezultat a potpuno isto rade kad je u pitanju hips ? Ja sam to milion puta sebi osobno dokazao.
4. Privatefirewall uvijek u praksi ima losiji HIPS od outpost free, to se svi mozemo uvjeriti.
5. Kako to da ovaj kaspersky tako burno skace sad gore sad dole? Ne moze biti to da je mjesec dana na 28% pa odjednom na 86%.
Sta to treba da znaci ?
6. Kako to da je comodo uvijek u samom vrhu? nije vjerovatno da je najbolji!! Comodo na njegovom comodo leak testu ima nizak score, potrebno ga je podesiti paranoidno sa mnogim drugim postavkama da bi zadovoljio taj svoj test, a to su proceure kao da dizes space shuttle.
7. Kad im( matousec team) posaljes mail sa pitanjima, odmah ti odgovore, a kad im postavis potanje oko kontradikcije tad nema odgovora, sute ko zaliveni.
bok
Ne znam ako si procitao sve, ali nije samo HIPS nego i firewall.
BTW: imas na kraju rezime i kako se boduju rezultati ( http://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge-64/results.php#interpretation-of-results )
evo gledam rezultate i mogu iz osobnog iskustva potvrditi da ova dva programa imaju stvarno jako lošu zaštitu
avast! Internet Security 8.0.1483 32 % 6 Very poor
Bitdefender Total Security 2013 16.30.0.1843 7 % 2 None
jedino nisam siguran za
ESET Smart Security 6.0.308.0 56 % 9 Poor
koji se jako popravio u zadnje vrijeme, a s podešenim hipsom na interactiv mode me jako ugodno iznenadio..
matousec kaže da su ovako podesili programe
Note that we test the products in their highest usable security settings configuration. This means that the results reflect the best the products can do. However, out of box settings of many products may provide much less security. It is not rare that the default configuration of a product is set to a medium level of protection in order to achieve a better user experience.