Ultimativna antivirus tema - P&O izdvojena tema

poruka: 48.524
|
čitano: 14.125.655
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Ultimativna antivirus tema - P&O
djigibao kaže...
Spakos kaže...

Pozz ekipica {#} . 

Koju zaštitu preporučujete za računalo bez pristupa internetu? Kao što znamo, virus i druge napasti možemo pokupiti i preko cd/dvd, usb itd. E sad problem je što svaki AV program traži povremeni update, a to u ovom slučaju nije moguće. Kako najbolje zaštititi ovakvo računalo?

Svakako mu stavi No Autorun{#}

BTW: ako ces mu stavljat ThreatFire (sto je predlozio Andi) skini ga sa ovog linka jer je novija verzija (v4.10, a ne 4.7). {#}

Ili sa ovog jer je novija verzija (v4.11, a ne 4.10). {#}{#}

Don't believe what you're told. Double check.
17 godina
neaktivan
BlackFoot kaže...
total kaže...

u ovom slučaju av nije pogriješio, nego je jednostavno nemoćan ...ne samo EAV, nego bilo koji drugi antivrus + firewall

danas su kreatori malwarea jednostavno svjetlosnu godinu ispred AV kompanija....

ovaj test si radio in live okruženju ?

Hips ( OAFW ) ga sprečava u naumu samo treba odmah na prvi alert blokirati ( koji kod OA i nije crven, to znaju oni koji ga koriste, već se mora pročitati dobro što, kamo i što želi pokrenuti proces i donijeti ispravnu odluku ), svako daljnje dopuštanje do crvenog alerta neće baš zavšiti krajnje dobro. EAM sam u ovom slučaju ( bez da ima taj hash u bazama ) je potpuno nemoćan i tu ne može pomoći ni njegov BB, prekasno je već. Testirao sam in live na jednom starom PC-u ( prvi puta sa odgađanjem na upozorenja sustav ostao zaražen, drugi puta s pravovremenom reakcijom bilo je najvećim dijelom sve o.k.) te još jednom na drugom PC na kojem sam koristio stari dobri Shadow Defender i dijelom Sandboxie. U ovom okruženju fajl zaražen ZA CLSID se uredno pokrenuo i izvršavao svoju prljavu rabotu ikao je bio u virtualnom okruženju.   

pa da, nisu bez veze milijuni dolara u igri...

možeš li malo više pojasniti ovaj dio 

Testirao sam in live na jednom starom PC-u ( prvi puta sa odgađanjem na upozorenja sustav ostao zaražen, drugi puta s pravovremenom reakcijom bilo je najvećim dijelom sve o.k.)

ili još bolje, ako imaš vremena da uslikaš upozorenja samo u dijelu kad pravovremeno reagiraš...kad to sve odradiš, odradi scan s OTS-om, pa da pogledamo koliko je računalo zapravo zaštičeno 

po mojim saznanjima, ne postoji antivirus i firewall koji može zaustaviti ovu vrstu rootkita...bar ne najnoviju verziju...a izlaze jednom tjedno, kao na traci :)

ako se odlučiš za OTS scan, u prazno polje ovo kopiraj

netsvcs

%SYSTEMDRIVE%\*.exe

%ALLUSERSPROFILE%\Application Data\*.

%ALLUSERSPROFILE%\Application Data\*.exe /s

%ALLUSERSPROFILE%\Application Data\*.dll /s

%USERPROFILE%\..|smtmp;true;true;true /FP

%APPDATA%\*.

%APPDATA%\*.exe /s

%APPDATA%\*.dll /s

/md5start

WSHELPER.*

services.exe

explorer.exe

winlogon.exe

Userinit.exe

svchost.exe

/md5stop

C:\Windows\installer\*.* /s

HKCR\CLSID\{F3130CDB-AA52-4C3A-AB32-85FFC23AF9C1} /rs

CREATERESTOREPOINT

13 godina
neaktivan
total kaže...

ili još bolje, ako imaš vremena da uslikaš upozorenja samo u dijelu kad pravovremeno reagiraš...kad to sve odradiš, odradi scan s OTS-om, pa da pogledamo koliko je računalo zapravo zaštičeno 

po mojim saznanjima, ne postoji antivirus i firewall koji može zaustaviti ovu vrstu rootkita...bar ne najnoviju verziju...a izlaze jednom tjedno, kao na traci :)

Nešto mi nije jasno al stvarno nije jasno.Primijetio sam da taj ots ima old timer znak.No jedino od oldtimera što ja znam je otl.Koja je ustvari razlika između ots i otl i ota.

Molim te ako bi mi to mogao pojasniti također znaš li neke dobre knjige o virusima i debuggingu ili neki dobar tutorial koji objašnjava unošenje ovih linija koda koje predlažeš.

Također koja je službena stranica Old timera ne uspijevam je naći.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.7.2012 13:37 (Ikarus01).
16 godina
neaktivan
djigibao kaže...
BTW: ako ces mu stavljat ThreatFire (sto je predlozio Andi) skini ga sa ovog linka jer je novija verzija (v4.10, a ne 4.7). {#}

To je jedna te ista verzija.

TonyM kaže...
Šteta što neradi i nepokazuje na videu još brže...prava šteta{#}

Stisni pauzu i pogledaj postavke.

Ikarus01 kaže...

Probao Pandu nije išlo komp spor ko puž,zanimljivo s mse nemam taj problem.Možda je nešto ostalo u registryu šta ccleaner nije pokupio?

Kod Pande se mora napraviti Full Scan i restartati računalo. Nakon toga bude brža.

Comodo/Emsisoft plaćenik
17 godina
Ikarus01 kaže...
Molim te ako bi mi to mogao pojasniti također znaš li neke dobre knjige o virusima i debuggingu ili neki dobar tutorial koji objašnjava unošenje ovih linija koda koje predlažeš.

{#}...ha, pitao sam ga i ja prije par dana to isto i evo odgovora:

za početak prati forume
bleepincomputer.com
malwarebytes
geekstogo

OTS je jako teško za skužiti, umjesto njega imaš OTL...recimo OTL bi bio jako dobar za početak
http://www.geekstogo.com/forum/topic/277391-otl-tutorial-how-to-use-oldtimer-listit/

tu su ti osnove za OTL, kad to proučiš, onda ću ti poslati costum scripte kojih nema tu

Vjerujem da bi ti njegov odgovor bio slican {#}

http://av-gurus.blogspot.com/ | https://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | https://www.youtube.com/user/TheDjigibao?feature=mhee
16 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Znači Aviru, No Autorun i Threat Fire da stavljam. Uff, komp je 2GHz, 512Mb Ram, Ati 9600. Hoće li to ubiti komp po pitanju performansi? (nemojte sad reći da taj komp ionako nema performansi )

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.7.2012 14:05 (Spakos).
17 godina
Spakos kaže...
djigibao kaže...

Znači Aviru, No Autorun i Threat Fire da stavljam. Uff, komp je 2GHz, 512Mb Ram, Ati 9600. Hoće li to ubiti komp po pitanju performansi? (nemojte sad reći da taj komp ionako nema performansi )

Ja bih ovako stavio:

- No Autorun i Avast Free (+definicije skidas odavde)

Zauzece RAM memorije ti nece bit vise od 20Mb {#}

http://av-gurus.blogspot.com/ | https://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | https://www.youtube.com/user/TheDjigibao?feature=mhee
17 godina
neaktivan
Ikarus01 kaže...
total kaže...

Nešto mi nije jasno al stvarno nije jasno.Primijetio sam da taj ots ima old timer znak.No jedino od oldtimera što ja znam je otl.Koja je ustvari razlika između ots i otl i ota.

Također koja je službena stranica Old timera ne uspijevam je naći.

znaš li se služiti s OTL-om ?

razlika između OTL-a i OTS-a je u tom što je OTL jednostavniji za korištenje....OTS je malo kompliciraniji, i prema mom iskustvu bolje briše određene viruse...

ota je samo analizer

oldtimera možeš pronaći na ovoj stranici , tu možeš i pronaći tutorial kako koristiti OTL (osnove), a za ostalo moraš sam....ako imaš volje i dobro poznaješ windows, neće ti biti problem...

13 godina
neaktivan
djigibao kaže...
Ikarus01 kaže...

za početak prati forume
bleepincomputer.com
malwarebytes
geekstogo

OTS je jako teško za skužiti, umjesto njega imaš OTL...recimo OTL bi bio jako dobar za početak
http://www.geekstogo.com/forum/topic/277391-otl-tutorial-how-to-use-oldtimer-listit/

tu su ti osnove za OTL, kad to proučiš, onda ću ti poslati costum scripte kojih nema tu

Ha šta ćeš car ne želi da ga netko sruši s trona{#}.Za sve ove stranice znam kao i za ovaj tutorial ali hvala puno na brzom odgovoru lijepa gesta.Ništa otišel bum na Symantec forum i pital ak ko zna neku dobru debbuging knjigu i knjigu s poopćenim malewareom.

Edit:Total legendo hvala puno.Također znaš li možda koju knjigu o tome.Trenutno čitam CompTie Complete,network edition kao i Advanced windows debbuger pa ako znaš još koju.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.7.2012 14:15 (Ikarus01).
16 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Ja bih ovako stavio:

Zar Avast ne traži registraciju? Onu sa e-mail adresom. Trebaš biti 5s spojen na net za to, a to nije moguće?! 

17 godina
Spakos kaže...
djigibao kaže...

Ja bih ovako stavio:

Zar Avast ne traži registraciju? Onu sa e-mail adresom. Trebaš biti 5s spojen na net za to, a to nije moguće?! 

Nisam probao ali mislim da bi trebalo ovako:

Odes na ovu stranicu upises podatke, das im mail i onda ti oni posalju licencu na taj mail i tako ga registriras (valjda)

EDIT

"and you will receive the serial number
copy and paste into :
avast! >> Subscription >> Insert serial number"

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.7.2012 14:33 (djigibao).
17 godina
neaktivan
Ikarus01 kaže...
djigibao kaže...
Ikarus01 kaže...

za početak prati forume
bleepincomputer.com
malwarebytes
geekstogo

Ha šta ćeš car ne želi da ga netko sruši s trona{#}.Za sve ove stranice znam kao i za ovaj tutorial ali hvala puno na brzom odgovoru lijepa gesta.Ništa otišel bum na Symantec forum i pital ak ko zna neku dobru debbuging knjigu i knjigu s poopćenim malewareom.

Edit:Total legendo hvala puno.Također znaš li možda koju knjigu o tome.Trenutno čitam CompTie Complete,network edition kao i Advanced windows debbuger pa ako znaš još koju.

nije stvar u skidanju s trona, godinama sam u tome, tako da bih osobno volio ako bi se još netko uključio u sve ovo...naglašavam: da bi se znao koristiti s OTL-om ili combofixom, trebaš jako dobro poznavati windowse

-services

-registry

-drivers

-start up

-cmd naredbe

-network protocols

ako to gradivo ne poznaješ dobro, nema smisla..sve i da ti dam sve costum scripte...koliko god da su ovi alati na prvi pogled "cool", isto tako krivo postavljenom naredbom mogu uništiti windowse

što se tiče knjiga, najbolja ti je knjiga računalo za koje ti nije bitno što ćeš ih napuniti virusima i formatirati, (ako ne uspiješ riješiti određeni problem)..

13 godina
neaktivan
total kaže...

nije stvar u skidanju s trona, godinama sam u tome, tako da bih osobno volio ako bi se još netko uključio u sve ovo...naglašavam: da bi se znao koristiti s OTL-om ili combofixom, trebaš jako dobro poznavati windowse

-services

-registry

-drivers

-start up

-cmd naredbe

-network protocols

ako to gradivo ne poznaješ dobro, nema smisla..sve i da ti dam sve costum scripte...koliko god da su ovi alati na prvi pogled "cool", isto tako krivo postavljenom naredbom mogu uništiti windowse

što se tiče knjiga, najbolja ti je knjiga računalo za koje ti nije bitno što ćeš ih napuniti virusima i formatirati, (ako ne uspiješ riješiti određeni problem)..

Sorry ovo za tron samo sam se šalio,however našao sam ovo http://www.geekstogo.com/geeku/

Nekakvo malo online učilište gdje te uče osnove virusnih definicija potpuno besplatno.Što misliš o tome čini mi se ok program.

Ovo za poznavanje windowsa znam dosta stopcodova,driver bugova,redovito odlazim u services.msc kao i registry i samo ih proučavam mijenjam vrijednosti gledam kako će se ponašati i tako.Ali u pravu si dug je put pred menom ako želim sve to naučiti.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.7.2012 14:37 (Ikarus01).
17 godina
djigibao kaže...
Spakos kaže...

Nisam probao ali mislim da bi trebalo ovako:

Odes na ovu stranicu upises podatke, das im mail i onda ti oni posalju licencu na taj mail i tako ga registriras (valjda)

Evo isprobao sam ovu metodu i dobio sam Licencu na mail za 10min (mozes je iskoristit ako zelis, meni ne treba).

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

BTW: izgleda da nam je tema stavljena u STICKY{#}

17 godina
neaktivan
Ikarus01 kaže...
total kaže...

-services

-registry

-drivers

-start up

-cmd naredbe

-network protocols

Sorry ovo za tron samo sam se šalio,however našao sam ovo http://www.geekstogo.com/geeku/

Nekakvo malo online učilište gdje te uče osnove virusnih definicija potpuno besplatno.Što misliš o tome čini mi se ok program.

Ovo za poznavanje windowsa znam dosta stopcodova,driver bugova,redovito odlazim u services.msc kao i registry i samo ih proučavam mijenjam vrijednosti gledam kako će se ponašati i tako.Ali u pravu si dug je put pred menom ako želim sve to naučiti.

možeš probati, zašto ne ako te zanima,,,školovanje traje mislim 6 mjeseci, i da se poprilično toga naučiti, i kad završiš školovanje, čeka te još par godina prakse, i kad i to prođeš, tek onda vidiš koliko zapravo malo znaš.....a da ne govorim što se dogodi ako nisi svakodnevno u žiži zbivanja...učini ti se da si apsolutni početnik iako imaš nekoliko godina prakse iza sebe...

ključ uspjeha je vrlo dobro poznavanje windowsa i volja 

13 godina
neaktivan
total kaže...

možeš probati, zašto ne ako te zanima,,,školovanje traje mislim 6 mjeseci, i da se poprilično toga naučiti, i kad završiš školovanje, čeka te još par godina prakse, i kad i to prođeš, tek onda vidiš koliko zapravo malo znaš.....a da ne govorim što se dogodi ako nisi svakodnevno u žiži zbivanja...učini ti se da si apsolutni početnik iako imaš nekoliko godina prakse iza sebe...

Super idem odmah prijavu stavit,samo ne znam kak bu to išlo s zajedničkim učenjem s HTML,blender,zbrush,cs5,c++ i debbugingom čini mi se da ću morati nešto izbaciti.{#}.

Hvala na pomoći javim ti kak ide i dam preporuku na temi ako valjaju.

17 godina
neaktivan
Ikarus01 kaže...
total kaže...

Super idem odmah prijavu stavit,samo ne znam kak bu to išlo s zajedničkim učenjem s HTML,blender,zbrush,cs5,c++ i debbugingom čini mi se da ću morati nešto izbaciti.{#}.

Hvala na pomoći javim ti kak ide i dam preporuku na temi ako valjaju.

ok, javi kako ti ide,

btw. momci s geekstogo-a su prvoklasni znalci, tako da vjerujem da ćeš samo proširiti znanje :)

15 godina
Ultimativna antivirus tema - P&O

Ufff!!!

Dobro si rekao, kada misliš da si sve naučio, taman si naučio dovoljno da shvatiš koliko u biti malo znaš !!!

Ljudi uopče nisu svjesni koliko je tu potrebno truda,znanja,prakse,teorije...godinama!!!

Zato se ja oslanjam na Hitman,Mbam,CCleaner,KillSwitch a ako je malo žilavija beštija u pitanju probam iz SafeModa nekaj skemijat a ako ni tada ne ide onda Rescue CD i obavezno Repair sistem files na kraju!

Naravno da treba znati kako se zaštititi kolko se to bolje može pa da ni ne dođe neka opasnija beštija na komp...

1.Koristim Comodo Dragon kao browser sa namještenim sigurnosnim postavkama + AdblockPlus

2.No Autorun ili nešto slično

3.Guest Acc.

4.Isključen Sistem Restore

5.CIS kao osnovna zaštita namješten na "Proaktivu"

6.Hitman ili MBAM kao pasivni povremeni skeneri

7.Uključen Brain.exe prilikom istraživanja po internetu

8.Norton DNS

9.Panda URL

10.Redovita upotreba CCleanera

Na ovaj način već dugo nije bilo nikakvih beštija na mom stroju ( naravno da se kad tad može nešto zalomiti ali za sada je sve 5 )

Ako jednog dana bude neki neriješiv problem, ionako će već biti vrijeme za reinstall winsa {#}

Za ljude koji imaju hrpetinu životnovažnih podataka na kompu i reinstal ne dolazi u obzir, tu je naš kolega forumaš, AV maher...@total {#}

Jedino mi je žao kada se čovjek satima trudi nekome pomoći a onaj na kraju odluči reinstalirat winse!!!

To je fakat za plakat!!!

He died for you, why not live for Him!
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.7.2012 20:21 (andi.cro).
13 godina
neaktivan

Kaj je komplicirano u vezi sa Comodo Internet Security? Pitam pošto sam mislio njega staviti kada mi istekne Kaspersky. Uz njega bih stavio MBAM i WOT. Po vašem mišljenju jel to dosta? E da, samo da javim kaj se dogodilo na sestrinom kompu. Imala je nekakav rootkit i tada je instalirala MBAM i sa njime ga obrisala, no nakon toga je stavila probnu aviru i onda joj je avira u mbamu nešto našla pa ga je onda maknula. Jel to moguće?

16 godina
neaktivan

Ma ništa nije komplicirano.....ekipa brije ko da je to još uvijek v3.x.

Tak i za AV kažu da ne valja, a isti se puno poboljšao...

Comodo/Emsisoft plaćenik
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.7.2012 23:12 (siketa).
13 godina
neaktivan

Koristim Comodo od verzije 4.0 i već tada sam bio oduševljen njegovim mogućnostima u odnosu na mnoge ostale komercijalne av-e poput ESETA, Nortona i sl. Na stolnom računalu ga nikad nisam mjenjao, jedino na drugom na kojem testiram povremeno novoizašle proizvode.

I još jedna sitna stvarčica, danas me CIS spasio od rušenja sistema jer sam nabasao na opake malwere, komp se bio zablokirao oko 20-tak sekundi i onda je u akciju krenuo CIS i prepoznao 6 malwera {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.7.2012 23:44 (TeoMate).
15 godina
Timoteij kaže...

...je stavila probnu aviru i onda joj je avira u mbamu nešto našla pa ga je onda maknula. Jel to moguće?

1.Vjerojatno nije obrisala virus koji je MBAM našao pa j ostao u karanteni!

Nakon Avirine instalacije, ona valjda pronalazi taj virus u MBAM karanteni!

2.Možda je mbam crackiran pa je Avira to vidjela?!?

Uglavnom, MBAM skinuti OVDJE i obrisati sve što nađe a ne da ostane u karanteni!

Također je bitno očistiti Restore pointeve u windows sustavu jer ako ideš vračati sustav,zna se desiti da vratiš i virus!

Aviru OVDJE

13 godina
protjeran
CB warning
Clon detected on this page
Prevencija i detekcija zloćudnih klonova na AV temi
16 godina
neaktivan
Comodo/Emsisoft plaćenik
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.7.2012 13:55 (siketa).
13 godina
neaktivan
andi.cro kaže...
Timoteij kaže...

...je stavila probnu aviru i onda joj je avira u mbamu nešto našla pa ga je onda maknula. Jel to moguće?

1.Vjerojatno nije obrisala virus koji je MBAM našao pa j ostao u karanteni!

Nakon Avirine instalacije, ona valjda pronalazi taj virus u MBAM karanteni!

2.Možda je mbam crackiran pa je Avira to vidjela?!?

Uglavnom, MBAM skinuti OVDJE i obrisati sve što nađe a ne da ostane u karanteni!

Također je bitno očistiti Restore pointeve u windows sustavu jer ako ideš vračati sustav,zna se desiti da vratiš i virus!

Aviru OVDJE

Ma ne, njoj je MBAM našao samo nekakav rootkit, jer je imala probleme na kompu tipa ima u folderu neke filmove i muziku, i kada uđe u taj folder datoteka nema, al joj je uredno pisalo zauzeti dio na kompu, i onda kada je u postavkama namjestila na show hidden files and folders,onda su joj se vratili filmovi i muzika al su onak bili blijedi ko kada stisnete cut na neki file. obrisala je rootkit sa mbamom i problem je nestao. I mislim da je skinula free verziju mbama. E da dali se ti programi CIS,MBAM,EEK mogu skinuti sa njihove službene stranice? Mislim je li sigurno?

15 godina

Pa da, sa službenih stranica se i skida, CIS i EEK , MBAM koristi drugu stranicu kako bi uštedjeli na bandwidthu {#}

01101110 01101010 01101111 01101110 01101010 01101001
15 godina

Kud su se MBAMovci odlučili baš za CNET???

Mislim da je Softpedija puno bolji/sigurniji hoster!

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.7.2012 20:21 (andi.cro).
17 godina
neaktivan

Ne sjećam se da li je možda već netko postao ali nije dobre stvari nije loše ponoviti.

Dakle, selectrealsecurity.com, vrlo dobar i kompletan site posvećen sigurnosti.

Ima tu svačega, od male enciklopedije izraza, preporuka i linkova na security programe, uputstva za otklanjanje malwarea do općenitog održavanja računala... Stvarno jako puno korisnih stvari na jednom mjestu, definitivno stranica za pospremiti u bookmarkse.

17 godina
neaktivan
andi.cro kaže...

Kud su se MBAMovci odlučili baš za CNET???

Mislim da je Softpedija puno bolji/sigurniji hoster!

CNET još uvijek koristi onaj svoj downloader ili su odustali od njega?

13 godina
neaktivan

Imam jedan problem nemogu obnoviti avast definiciju pise mi da se ne moze spojiti na posluzitelj isto tako ka probam sa hitmanpro nemoze mi naci internet vezu.

Rijeseno

Smejem se a plače mi se,tražim lepu minu,minu da odletim u p**** materinu
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.7.2012 9:03 (WrongType).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice