Ultimativna antivirus tema - P&O izdvojena tema

poruka: 48.524
|
čitano: 14.125.511
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Ultimativna antivirus tema - P&O

...ja bih rekao da jesu...
Mozda ne u punom smislu ali ih nebi savjetovao nikom.
Takodjer ih jako puno vidjam kada se "igram" sa malwerima na virtualcu i obicno neki od tih programa dolazi kao Adware.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

BTW:

Da li se Total uhvatio rijesavanja problema od 4ucker?

Evo sad sam vidio da su otvorili novu temu KLIK

...pozivam sve zainteresirane da se pridruze temi da vidi/nauce kako se rijesavaju malweri od ovog pravog AVGurua {#}

http://av-gurus.blogspot.com/ | https://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | https://www.youtube.com/user/TheDjigibao?feature=mhee
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.7.2012 14:04 (djigibao).
16 godina
neaktivan
Ultimativna antivirus tema - P&O

Da vas pitam ovaj Online Armor 5.5 Free od Emsisofta. Kako se ponaša na Windows 7 x64 ako ga netko ima. Da li usporava Startup Windowsa? Rad u Windowsima i slično?

15 godina
protjeran

Pozdraf,

pišem jedan diplomski rad na temu Anti-virusni programi pa trebam malu pomoć, tražim po netu al baš ne nalazim opširnog materijala o antivirusima, sve nekaj šturo i kratko, pa bih vam bil zahvalan da mi preporučite neku web stranicu ili kakvu knjigu s opširnijim opisom rada antivirusa.???? {#}

Trust me, I'm a Jedi!
15 godina
neaktivan

Imam jedan problem. Već mi se 3 puta komp sam od sebe restarto. Koristim avast! Free Antivirus i nije mi se pokazao BSOD. Danas kada sam išao skenirati sa MBAM-om vidio sam da ima jedan detektirani objekt i nakon nekoliko minuta začuje se onaj avastov zvuk trin-trin-trin i komp se restarta. Sumnjam u viruse jer moj brat stalno skida nekakve crackove i igrice za PSP. I kada poveže PSP sa USB-om pojavi se na C: mapa Win u kojoj je smješten lsass.exe za koji svi antivirusi kažu da je virus.

Mogu li ikako postaviti Comodo Firewall i avast! Free Antivirus,a da nemam onaj problem?

Ako sam ti pomogao stisni HVALA!!
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.7.2012 17:20 (Marko :D).
16 godina

Da javim, da je total posjekao probleme do korijena. Računalo je k'o ura sad.

Hvala svima i ovdje koji su pomogli također!

17 godina
neaktivan

Može preporuka besplatno AVa za nekoga kome "pada sistem" par puta dnevno?

Kakav je Comodo IS?

Hvala.

bit.ly/dcyfs
15 godina
siketa kaže...

Virusovnet test 06/2012

http://www.comss.ru/page.php?id=974

Vidi njihov free borbeni paket:

COMSS Security Pack

- a set of free programs to protect your computer from malicious software, optimization of the operating system, fast and secure Internet surfing

1.CIS

2.AVG Link Scanner

3.Comodo Dragon

4.CCleaner

{#}

Ujedno je ovo odgovor i za 4uckera o zaštitnom setu ( jedino mi se čini da onaj Link Scanner usporava net ), ja bi radije Norton DNS i Panda URL filter!!!

@JohnnyPistolero

Razmisli o Emsisoft Internet Security Pack a na pitanje: "da li je istina da jedan besplatni Comodo moze stat uz rame

nekoj placenoj verziji Kasperskoga ili Bitdefendera?" moj odgovor sto se CIS-a tiće je DA!!!

He died for you, why not live for Him!
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.7.2012 21:44 (andi.cro).
15 godina
protjeran
total kaže...

u ovom slučaju av nije pogriješio, nego je jednostavno nemoćan ...ne samo EAV, nego bilo koji drugi antivrus + firewall

danas su kreatori malwarea jednostavno svjetlosnu godinu ispred AV kompanija....

ovaj test si radio in live okruženju ?

Hips ( OAFW ) ga sprečava u naumu samo treba odmah na prvi alert blokirati ( koji kod OA i nije crven, to znaju oni koji ga koriste, već se mora pročitati dobro što, kamo i što želi pokrenuti proces i donijeti ispravnu odluku ), svako daljnje dopuštanje do crvenog alerta neće baš zavšiti krajnje dobro. EAM sam u ovom slučaju ( bez da ima taj hash u bazama ) je potpuno nemoćan i tu ne može pomoći ni njegov BB, prekasno je već. Testirao sam in live na jednom starom PC-u ( prvi puta sa odgađanjem na upozorenja sustav ostao zaražen, drugi puta s pravovremenom reakcijom bilo je najvećim dijelom sve o.k.) te još jednom na drugom PC na kojem sam koristio stari dobri Shadow Defender i dijelom Sandboxie. U ovom okruženju fajl zaražen ZA CLSID se uredno pokrenuo i izvršavao svoju prljavu rabotu ikao je bio u virtualnom okruženju.   

15 godina

@Marko

promijeni AV i riješi se problema!

Tko se zadnji smije, nije skužio!
15 godina
Razer_Copperhead kaže...
Da li dragon može blokirat stranicu tj. da li ima neki dodatni skener?

Imaš Addon "Comodo Site Inspector" i jednim klikom počinje scann a od automatike te štiti jedino Comodo DNS ako si ga uključio u browseru!

15 godina
neaktivan
sisko93 kaže...

@Marko

promijeni AV i riješi se problema!

Siguran sam da nije do AV-a. Imam avast i na svom laptopu pa se ne ruši. Postavit ću rezultate Full Scan-a.

15 godina
protjeran

je li netko ikada čuo za program Malware Secure 9. Nije kao ni ja, novi je "igrač ", nije besplatan,odnosno kada vam istekne trial od 15 dana trebate kao kontaktirati distributera  nepoznatih programera i ekipe koja stoji iza toga i prošao bi mi potpuno nezapaženo da mi danas nije bilo jednog kolege s posla koji me uz smiješak nagovorio da ga isprobam, a naročito zato što na dijelu računala koristim EAM. Kaže vidjet ćeš nešto jako, jako zanimljivo.

I tako odlučih tu sigurnosnu aplikaciju malo provjeriti tako da sam napravio folder od ukupno 752 razna malwarea ( zadnje vreće, neki iz privatne kolekcije i drugi ). Prvo sam taj folder skenirao s EAM-om, rezultat on-demand skena je bio 745/752. zatim dolazi na red malware secure i na moje zaprepaštenje rezultat je 738/752. zatim odabirem 25 url-ova s kojih skidam malware i EAM ih detekrira sve i uklanja. zatim dolazi na red ovaj drugi program na iste linkove i od 25 malicioznih downloada detektira i uklanja prijetnju u 22 slučaja. Zbunjen sam.  No što je tu jako zanimljivo. kada pogledate u logove otrkrivenih prijetnji EAM-a i MS-urea svi detektirani maliciozni fajlovi od strane malware securea nose identični naziv u 99 % slučajeva kakve nazive dodijeljuju emsisoft i ikarus s malim, neznatnim razlikama ( nema oznake EK, IK, nema naziva fake av-a i slično) . Tu nešto gadno smrdi i neko se gadno zahebava. Nisam pokratao malicozne aplikacije u ovom programu, sutra ću to odraditi, da vidim što se tada dešava.

15 godina
ITman kaže...

Pozdraf,

pišem jedan diplomski rad na temu Anti-virusni programi pa trebam malu pomoć, tražim po netu al baš ne nalazim opširnog materijala o antivirusima, sve nekaj šturo i kratko, pa bih vam bil zahvalan da mi preporučite neku web stranicu ili kakvu knjigu s opširnijim opisom rada antivirusa.???? {#}

EVO {#}

Marko :D kaže...

Imam jedan problem. Već mi se 3 puta komp sam od sebe restarto. Koristim avast! Free Antivirus i nije mi se pokazao BSOD. Danas kada sam išao skenirati sa MBAM-om vidio sam da ima jedan detektirani objekt i nakon nekoliko minuta začuje se onaj avastov zvuk trin-trin-trin i komp se restarta. Sumnjam u viruse jer moj brat stalno skida nekakve crackove i igrice za PSP. I kada poveže PSP sa USB-om pojavi se na C: mapa Win u kojoj je smješten lsass.exe za koji svi antivirusi kažu da je virus.

Mogu li ikako postaviti Comodo Firewall i avast! Free Antivirus,a da nemam onaj problem?

Možda nije do virusa nego do stroja (pregrijavanje proca ili sl.)

Provjeri da si ziher sa par već standardnih programa:

Hitman,MBAM,EEK,KillSwitch i na kraju CCleaner ( ako nakon ovih ostane koji nedetektirani virus, onda mu skidam kapu)!!!

nedIm kaže...

Može preporuka besplatno AVa za nekoga kome "pada sistem" par puta dnevno?

Kakav je Comodo IS?

Hvala.

Koristim ga već duže vrijeme i ne bih ga mijenjao nizašta!!!

15 godina
neaktivan

Evo što se desi kada se moj brat primi kompjutera {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.7.2012 22:23 (Marko :D).
15 godina

Evo što se desi kada se moj brat primi kompjutera {#}

Brata tutni na Guest acc. i vozdra {#}

15 godina
BlackFoot kaže...

je li netko ikada čuo za program Malware Secure 9.

...kontaktirati distributera  nepoznatih programera i ekipe koja stoji iza toga... 

MSecure Data Labs

1375 Gateway Blvd

Boynton Beach. Fl 33426

15 godina
neaktivan

Hahah dobra,dobra {#}

15 godina
neaktivan

Izašla je nova verzija avast! Free Antivirusa 7.0.1456

Changelog:

* Fixed memory leak in aswMon2 driver 
* Fixed problem with random opening of the SafeZone
* Fixed SSL connection issues with SMTP 
* Fixed blocking of Internet access
* Fixed missing "Additional protection" tab 
* Fixed crashes in Outlook
* Fixed some BSODs

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.7.2012 22:48 (Marko :D).
13 godina
neaktivan

posto vec duze vreme koristim CIS razmisljao sam da stavim neki web filter.Izbor je pao na Panda url filter,jel moze neko da mi kaze jel usporava mnogo net panda filter ?

i danas sam instalirao novu verziju comodo dragona i sad se pojavio neki comodo share page,jel zna neko sta je to ?

hvala

16 godina
neaktivan

Pozz ekipica {#} . 

Koju zaštitu preporučujete za računalo bez pristupa internetu? Kao što znamo, virus i druge napasti možemo pokupiti i preko cd/dvd, usb itd. E sad problem je što svaki AV program traži povremeni update, a to u ovom slučaju nije moguće. Kako najbolje zaštititi ovakvo računalo?

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.7.2012 23:20 (Spakos).
15 godina
smeagol kaže...

posto vec duze vreme koristim CIS razmisljao sam da stavim neki web filter.Izbor je pao na Panda url filter,jel moze neko da mi kaze jel usporava mnogo net panda filter ?

i danas sam instalirao novu verziju comodo dragona i sad se pojavio neki comodo share page,jel zna neko sta je to ?

hvala

Panda URL ne usporava net.

Share page stavlja link stranice koju gledaš na Fejs Twitter ili Linkedln, bezveze i nekorisno...odmah sam tu glupost disejblao!

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.7.2012 23:17 (andi.cro).
15 godina
Spakos kaže...

Pozz ekipica {#} . 

Koju zaštitu preporučujete za računalo bez pristupa internetu? Kao što znamo, virus i druge napasti možemo pokupiti i preko cd/dvd, usb itd. E sad problem je što svaki AV program traži povremeni update, a to u ovom slučaju nije moguće. Kako najbolje zaštititi ovakvo računalo?

Edit: Još nešto ne vezano. Trenutno koristim Comodo Internet Security (od danas), koji mi danas nije blokirao 2 pop up-a. Da li se to može u postavkama namjestiti da blokira i kako?  

Avira a updejtaš je preko "Avira Fusebundle Generatora"

Obavezno downloadaj i "How-To" pa prouči!

Instaliraj si također "ThreatFire"

Uživaj{#}

btw: najvažnije kod takvog stroja je da mu je isključen "AutoRun" i bilo bi pametno raditi na njemu preko Guest Acc.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.7.2012 23:43 (andi.cro).
17 godina
Spakos kaže...

Pozz ekipica {#} . 

Svakako mu stavi No Autorun{#}

BTW: ako ces mu stavljat ThreatFire (sto je predlozio Andi) skini ga sa ovog linka jer je novija verzija (v4.10, a ne 4.7). {#}

http://av-gurus.blogspot.com/ | https://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | https://www.youtube.com/user/TheDjigibao?feature=mhee
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.7.2012 10:01 (djigibao).
15 godina
neaktivan

IObit Malware Fighter Pro - Giveaway 

17 godina

IObit Malware Fighter Pro - Giveaway 

...taj program spada u skupinu beskorisnih programa...NHF...{#}

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Evo i video test novog Avasta by Win7holic.

Takodjer preporucam da pogledate prvih par minuta na pocetku (ako vam se ne gleda svih 6min.), gdje se pokazuje sta bi trebalo promijeniti u postavkama Avasta radi bolje zastite {#}.

Avast Free 7.0.1456 - Test

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.7.2012 10:29 (djigibao).
17 godina
BlackFoot kaže...

je li netko ikada čuo za program Malware Secure 9. Nije kao ni ja, novi je "igrač ", nije besplatan,odnosno kada vam istekne trial od 15 dana trebate kao kontaktirati distributera  nepoznatih programera i ekipe koja stoji iza toga i prošao bi mi potpuno nezapaženo da mi danas nije bilo jednog kolege s posla koji me uz smiješak nagovorio da ga isprobam, a naročito zato što na dijelu računala koristim EAM. Kaže vidjet ćeš nešto jako, jako zanimljivo.

Odlucio sam malo pogledat ova AV program i instalirat na virtualnu masinu.

Omah vam moram reci da je upotreba RAM memorije jako velika, oko 150Mb{#}!

Stavio sam na test vrecu od 24.6. sa 600kom malwera pronasao sve osim 18kom (koji su ustvari AdWare).

Tih 18kom bacam na Virustotal i svi su vecinom prepoznati od oko 20 drugih AV programa (takodjer je i Emsisoft medju njima, slika 6).

Pokrecem 3-4 kom (ostali imaju iste ikone i radi se o istim malwerima) i sve prolazi i instalira se Babylon Toolbar kao i FunMoods...(dakle sve AdWare).

Provjeravam sa MBAM koji pronalazi 40kom tih AdWare-a (uglavnom FunMoods ali i TrojanDownloader) {#}.

15 godina
djigibao kaže...

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Evo i video test novog Avasta by Win7holic.

Takodjer preporucam da pogledate prvih par minuta na pocetku (ako vam se ne gleda svih 6min.), gdje se pokazuje sta bi trebalo promijeniti u postavkama Avasta radi bolje zastite {#}.

Avast Free 7.0.1456 - Test

Šteta što neradi i nepokazuje na videu još brže...prava šteta{#}

http://slikaricaliky.weebly.com/
15 godina
neaktivan

I što jel dobar taj avast! Free ili ne?

13 godina
neaktivan

Probao Pandu nije išlo komp spor ko puž,zanimljivo s mse nemam taj problem.Možda je nešto ostalo u registryu šta ccleaner nije pokupio?

Anyway spreman sam pokušati s tim Emsisoftom i sad me samo zanima kako ide onaj trik da se Emsisoft licenca produžuje u beskonačnost.

Također smatra li tko od vas virologa da emsisoft ne bi dobro išao na 2gb ram .Ako da slobodno se izrazite.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.7.2012 12:57 (Ikarus01).
15 godina
Ikarus01 kaže...
Anyway spreman sam pokušati s tim Emsisoftom i sad me samo zanima kako ide onaj trik da se Emsisoft licenca produžuje u beskonačnost.

Također smatra li tko od vas virologa da emsisoft ne bi dobro išao na 2gb ram .Ako da slobodno se izrazite.

emsisoft je jako laga za sustav i tih 2gb će biti više nego dovoljni jer troši svega par MB (po task manageru... kad mislim par, ne mislim 30-40mb nego o 5-6mb).

Pogledaj ovaj moj kratki video, nadam se da će ti pomoći:

Tko se zadnji smije, nije skužio!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice