a sta ne bi pomoglo da udjes u recovery consolu pomocu instalacijskog cd-a i odradis komande fixmbr i fixboot i restartujes racunar?
Mislim da bi to popravilo takav problem...
a sta ne bi pomoglo da udjes u recovery consolu pomocu instalacijskog cd-a i odradis komande fixmbr i fixboot i restartujes racunar?
Mislim da bi to popravilo takav problem...
Android Trojanac prerušen u Angry Birds
Istraživači proizvođača antivirusa kompanije Sophos upozorili su korisnike na pojavu lažne trojanizovane verzije popularne igre za mobilne telefone Angry Birds na brojnim nezvaničnim Android marketima. Korisnici koji preuzmu aplikaciju Angry Birds Space mogu i da ne primete da su ustvari preuzeli Trojanca jer aplikacija ima sve funkcije kao i originalna igra. Naziv i ikonica aplikacije su identični onim koje ima legitimna aplikacija koja je objavljena 22. marta. Razlika između legitimne i Trojanizovane verzije je u tome što ova druga koristi GingerBreak exploit koji omogućava root pristup, kao i preuzimanje i instalaciju dodatnih malvera sa određenog veb sajta.
Evo samo malo upozorenje!
---------------------------------------------------------------------------------------------
Da li u ovom slucaju pomazu (samo) bootabilni Rescue CD antivirusa (pomazu li uopce?) ili ima i neki drugi nacin?
TNX
Ako je MBR u pitanju, najčešće pomaže već i program sa Hiren's boot CD-a pod imenom Ranish Partition Manager. Naime, ako se pod sistemskom particijom pojavi poruka o Unknown MBR, jednostavno se "space" tipkom ode tamo i odabere Standard IPL,sa F2 snimi i resetira računalo. Pomaže u većini slučajeva ali također preporučam i Rescue CD,bez obzira o proizvođaću,bitno da je up to date! ;)
Nagradna igra od Avire na fejsu! Ko voli,neka izvoli! ;)
Detalji: https://www.facebook.com/avira/app_211113442321490
Jel i avast povuče update ako je komp npr bio ugašen 3 dana? Mislim na te update koji mi fale
Da,al kako je onda avira vukla sa novim updateom i ove propuštene?
Marko, SVAKI update BILO KOJEG antivirusa "vidi" zadnju nadogradnju i NASTAVLJA tamo gdje je stao....tako da NE BRINEŠ, sve se izvodi automatski!
Marko, SVAKI update BILO KOJEG antivirusa "vidi" zadnju nadogradnju i NASTAVLJA tamo gdje je stao....tako da NE BRINEŠ, sve se izvodi automatski!
Znam,ali me zanima jesam li zaštićen od virus koji je npr. prije 3 dana bio ubačen u bazu,a komp mi je bio ugašen...
Znam,ali me zanima jesam li zaštićen od virus koji je npr. prije 3 dana bio ubačen u bazu,a komp mi je bio ugašen...
Nisi zaštićen ako si s kompom ušao u vremeplov, otišao 3 dana unapred, surfao malo internetom i vrati se nazad,te ugasio komp. (sorry, morao sam xD LoL)
Ajd sad ozbiljno: zaštićen si. Ali ako baš želiš biti uber paranoičan, možeš kad "upališ" komp,recimo vatrozidom zabranit internet promet, osim (exeption) antivirusnom programu, nedalje: enable mrežnu, uspostaviš vezu(konekciju), skineš nadogradnju za AV (update) i kad sve fino "sjedne", vatrozidom dozvoliš sve konekcije (local host, svchost,itd,itd); odnosno nastaviš radit kao i prije.
Svaka nova baza sadrži isto šta i ona od dan prije + najnovije iz tekućeg dana... kakve ima veze jesi li ti bio online...prema toj logici samo oni koji su davno instalirali antivirus imaju zaštitu protiv svega a netko tko danas instalira ima samo od današnjih a od svega prije današnjeg dana (to bi bili 99.9999...% znači skoro svi virusi koji postoje) su potpuno nezaštićeni -> potpuna glupost
Sve mu je to već jednom bilo objašnjeno za Aviru a on sad pita za Avasta...Šta da radi onaj koji danas kupi komp odakle mu definicije od prošle nedelje ili meseca.
Virus removal alata nikad dosta! Ovog puta pozornost bih uputio na Sophos-ovo rješenje:
http://www.sophos.com/en-us/products/free-tools/virus-removal-tool/download-now.aspx
GUI mu je primitivan i nema podešavanja..samo skeniranje cijelog sistema i to je to.
Evo par slika:
Shvatio sam
Shvatio sam
...daj Bože ...
Testiram Firefox zbog onog na AV-Gurus. Al izgleda da ima jedan problem.Onaj kružić stalno zastaje na svim računalima pod Moj PC,tako da neznam...
cek, kak to mislis niste proroci?
Otkriven je novi "lažni" antivirusni softver SFX Fake AV koji pogađa korisnike torrenta i drugih oblika dijeljenja datoteka. Prva ga je otkrila antivirusna tvrtka Malwarebytes. SFX Fake AV raznim prijetnjama i zastrašivanjem nastoji navesti žrtvu na kupnju beskorisnog programa te zaustavlja legitiman rad antivirusnog programa na zaraženom računalu.
Uz to zaustavlja rad Process Explorera (procexp.exe) i učitavanje web preglednika...
A ti kao znaš šta je to onaj kružić što stalno zastaje na Moj PC
Indikator učitavanja stranice (onaj zeleni)
Zbog onog DrWeb Scana i u Firefoxu je ok
eto...
A ti kao znaš šta je to onaj kružić što stalno zastaje na Moj PC
neam pojma, mene je samo sokiralo da av-gurus nisu proroci...
Shvatio sam
...daj Bože ...
A zato je u V.Gorici bila proglašena elementarna nepogoda...a oni nam prodali spiku da je zbog mraza, piihhh
I da i ne Ovo da sam išao vidjet hoće li sa firefoxm biti isto kao i sa Chromeom je točno,ali ovo druge ne.
Učita firefox meni stranicu do kraja ali se kružić onaj indikato zeleni koji se vrti dok se stranica učitava,e to mi zastaje...
I da i ne Ovo da sam išao vidjet hoće li sa firefoxm biti isto kao i sa Chromeom je točno,ali ovo druge ne.
Učita firefox meni stranicu do kraja ali se kružić onaj indikato zeleni koji se vrti dok se stranica učitava,e to mi zastaje...
Pa promijeni si temu na FF i neće kružić više biti zeleni!
Pa promijeni si temu na FF i neće kružić više biti zeleni!
A ono,ma jesam to al nista od toga. Nego jel ima kakva tema u kojoj nije vidljiv taj kružić :)
Nemoj gledati u kružić, nemoj gledati u kružić...
Nemoj gledati u kružić, nemoj gledati u kružić...
Dobra,dobra
jesi li probao očistiti cache i cookies? malo još pregledaj opcije u firefoxu i naštimaj šta treba kako želiš. Nemože se ja mislim micati taj krug ali se može postavit još njih da ti nije dosadno, pod customize toolbar staviš activity indicator pa ti se još jedan krug vrti