122+125+140=387
11+19+17=47
Avira free
340/387
Ne, nego 386.....provjeri malo sadržaj foldera.
Jednog sam namjerno izbacio jer je nedovršeni download.
EDIT: za torenteovu listu
Xyvos WhiteList Antivirus 1.5 Free
122+125+140=387
11+19+17=47
Avira free
340/387
Ne, nego 386.....provjeri malo sadržaj foldera.
Jednog sam namjerno izbacio jer je nedovršeni download.
EDIT: za torenteovu listu
Xyvos WhiteList Antivirus 1.5 Free
Ja sam jučer isprobao Avast na onom 21-22 zipu iz Poljske, imao je 98/140 = 70% detection na scan foldera i još 10 komada je skužio dok sam samo po folderu gledao što je ostalo (kad sam samo označio file, ne kad sam ga pokretao).
Ali me u biti interesiralo što će napraviti s ostatkom koji nije detektirao, i napravio je manje više ništa.
Dva tri komada je pokrenuo u sandboxu, ostalo je samo prošlo pokraj njega, naknadno kako je nešto od gamadi počelo downloadati još stvari se oglasio ali nije očistio. Malwarebytes je našao poslije njega nekih 50tak stvari od toga 8 različitih.
Mislim da sam razočaran.
moze molba...samo nadopunite popis
Nije mi bas najjasnije sta se trazi ali evo:
- GeSWall
- K9
- Online Armor
- Comodo Firewall only
- Kingsoft PC Doctor
- Panda Url Filter
- PrivateFirewall
- No Autorun
- Returnil
- Anti-phishing Domain Advisor
- COMODO Cleaning Essentials
- DefenseWall
- KeyScrambler
- Panda USB Vaccine
- SpyShelter
- ByteHero
- Tiny Watcher
- VT Hash Check
- Zemana AntiLogger
Slažem se ali samo malena korekcija za Zemanu Antilogger.
tako lijepo...kada se sve stavi na gomilu,taj popis objaviti na blog i pojasniti u kratkim crtama ljudima...E OVO se moze kombinirati sa AV-om ili Suitom...sporedni sloj koji ne utice na primarno rjesenje.
btw, Winpatrol 2012 izlazi na Bozic.
Instalirao sam KAV 2012 na Windows XP. Zanima me da li da stavljam firewall i koji je kompitabilan sa KAV 2012? imajte u obiziru da sam totalnio pocetnik sto se tice firewalla.
Nadam se da KAV nije creckiran jer je kao takav opasniji od samih virusa!!! Imaš dosta odličnih free programa ( CIS,Avira,Avast,Panda,AVG,Immunet,Lavasoft,Outpost...)
Što se tiće Firewalla, uvijek bih preporučio Comodo ili Online Armor, pogotovo na XP-u!!!
NIje nije, bakcem se s kljucevima.
Ja sam jučer isprobao Avast na onom 21-22 zipu iz Poljske, imao je 98/140 = 70% detection na scan foldera i još 10 komada je skužio dok sam samo po folderu gledao što je ostalo (kad sam samo označio file, ne kad sam ga pokretao).
Ali me u biti interesiralo što će napraviti s ostatkom koji nije detektirao, i napravio je manje više ništa.
Dva tri komada je pokrenuo u sandboxu, ostalo je samo prošlo pokraj njega, naknadno kako je nešto od gamadi počelo downloadati još stvari se oglasio ali nije očistio. Malwarebytes je našao poslije njega nekih 50tak stvari od toga 8 različitih.
Mislim da sam razočaran.
Da Avast! lagano ali sigurno pada. Trend je vidljiv i po ovim testovima ma kako ih i koliko ih smatrali mjerodavnima. Nažalost od prvih ushićenja nakon izlaska nove verzije sve je više ljudi koji su postali razočarani.
Izasao je novi Hitman Pro v 3.6.0.137, dosta su toga novoga dodano i popravljeno, http://www.surfright.nl/en/hitmanpro/whatsnew
Link za skinuti:
x32 http://dl.surfright.nl/HitmanPro36.exe
x64 http://dl.surfright.nl/HitmanPro36_x64.exe
Mislim da sam razočaran.
Da Avast! lagano ali sigurno pada. Trend je vidljiv i po ovim testovima ma kako ih i koliko ih smatrali mjerodavnima. Nažalost od prvih ushićenja nakon izlaska nove verzije sve je više ljudi koji su postali razočarani.
DA,šteta. Izgleda da je i tamo recesija,a moglo bi nažalost bit i otpuštanja.
Bilo bi dobro,recimo, kad bi velike korporacije zaboravile na sitne razlike i udružile se u svrhu sigurnosti,odnosno, napravile univerzalni engine za AV i zajedničku bazu definicija. Ali,to se nikada neće dogoditi i vječno ćemo biti osuđeni na izbor programa...jer takva je tržišna utakmica.
Bilo bi dobro,recimo, kad bi velike korporacije zaboravile na sitne razlike i udružile se u svrhu sigurnosti,odnosno, napravile univerzalni engine za AV i zajedničku bazu definicija. Ali,to se nikada neće dogoditi i vječno ćemo biti osuđeni na izbor programa...jer takva je tržišna utakmica.
To je u jednom videu spominjao i Languy99, mislim da je bio spominjao Comodo u tom kontekstu kako se zeli udruziti sa ostalima ali naravno da velike korporacije (Symantec) koje zive od toga misle da je covjek totalno lud.
Comodo je htio da te baze budu javne (od svih AV kuca) tj. da se svi udruze (kao sto se tvorci malwera udruzuju) i zajedno dijele te baze definicija.
Ako zaista zele ljude odbraniti od malwera onda bi to i napravile ovako ih samo polovicno stite.
Nemojte ovaj moj tekst uzet zdravo-za-gotovo ali cini mi se da je o ovome bilo rijeci (manje-vise) u tom videu.
U ovom novom Hitmanu po tabom "Advanced" (Virus Total & EWS) jel to nesto novo ili ja nisam prije to vidio?
To je novo, al nisam isprobao. Javi ako probas kako ovaj EWS radi:
Dodatak na današnji test zadnja 3 poljska smeća....
Comodo AV: 326/386
To je u jednom videu spominjao i Languy99, mislim da je bio spominjao Comodo u tom kontekstu kako se zeli udruziti sa ostalima ali naravno da velike korporacije (Symantec) koje zive od toga misle da je covjek totalno lud.
Comodo je htio da te baze budu javne (od svih AV kuca) tj. da se svi udruze (kao sto se tvorci malwera udruzuju) i zajedno dijele te baze definicija.
Ako zaista zele ljude odbraniti od malwera onda bi to i napravile ovako ih samo polovicno stite.
Nemojte ovaj moj tekst uzet zdravo-za-gotovo ali cini mi se da je o ovome bilo rijeci (manje-vise) u tom videu
Ali nemojmo zaboraviti da je i Comodo vrlo velik komercijalan igrac i ne zivi samo od slave vec i od prodaje certifikata i raznih drugih "dida" vezanih uz racunalnu bezbednost.
Vidim u testovima da velika "trica" kao sto su Symantec, Trend i Bitdefender vodeci. Pocetno, oni su svijesno dozvoljavali da se njihovi proizvodi lako krekaju. To je jedini i vrlo prljav nacin za spravljivanje sa konkurencijom.
Inace, naivno je vjerovati da na pr. Symantec nije znao za aktivaciju. Ovaj fol koriste i Adobe [vs. Gimp], Microsoft [vs. Linux]...
Evo upravo sam završio malo testiranje AVG AntiVirus Free Edition 2012, verzija 12.0.0.1901.
Isprobao sam ga na zadnja 3 poljska zipa i rezultati su:
zip od 17-18.12 (91/125 = 72,8%)
zip od 19-20.12 (104/122 = 85,24%), mislim da je tu i onaj jedan polovični file
zip od 21-22.12 (110/140 = 78,57%)
Nakon toga sam pokrenuo sve što je ostalo u najnovijem zipu, restartao comp, napravio full scan sa AVGom a zatim po redu Kaspersky TDSS Killer, Malwarebytes, Comodo Cleaning Essentals, Emsi emergency Kit.
Rezultati scanova su u screenshotovima.
btw. sviđa mi se kod AVGa ovi detlji detekcije. Detaljno napiše koji fileovi su stvoreni, kljucevi procesi + njihove karakteristike
Nova traka stanja ;) (pikčr)
Sad idu praznici pa ću malo gejmat s klincima (kaki je i red za "modernog" roditelja xD),a poslje budem opet testiro i pratio zbivanja na sigurnosnoj sceni.
Znači, dodaju se utezi na miša! see ya!
Od cega ti je ona crvena ikona?
Nova traka stanja ;) (pikčr)
Sad idu praznici pa ću malo gejmat s klincima (kaki je i red za "modernog" roditelja xD),a poslje budem opet testiro i pratio zbivanja na sigurnosnoj sceni.
Znači, dodaju se utezi na miša! see ya!
Od cega ti je ona crvena ikona?
To je od grafičke karte (Ati Tray Tools):D
Izasao je novi Hitman Pro v 3.6.0.137, dosta su toga novoga dodano i popravljeno, http://www.surfright.nl/en/hitmanpro/whatsnew
Link za skinuti:
x32 http://dl.surfright.nl/HitmanPro36.exe
x64 http://dl.surfright.nl/HitmanPro36_x64.exe
Kako ga zovu Hitmana Pro (sa novim logom) prosjecni ljudi?
Google Chrome za skeniranje!!
Merry Christmas everyone! Today we will be giving away some free licenses of Emsisoft Anti-Malware.
Webroot Spy Sweeper 6 meseci
http://computelogy.com/2011/12/webroot-spy-sweeper-6-months-free-compaign/
Da u pravu si, Comodo je bio najbliži tom utopijskom snu sa svojim DACS modulom ali čini se da ništa od toga jer ovo je zao i sebičan svijet kojem je moto: " na se ,u se i poda se" pa se takve revolucionarne ideje koje bi "svima" (krajnjim korisnicima) koristile, ne mogu ostvariti
Trebalo bi zakonski nekako natjerat AV kompanije da "moraju" dijeliti svoje baze definicija sa drugima ( napraviti neki "Global Cloud Sistem" na kojem bi sve AV kompanije dijelile definicije i svi bi imali koristi od toga )!!!
Sistem "pridruži nam se ili propadni" bio bi dobar jer da se samo dvije-tri kompanije uspiju dogovoriti da pokrenu takvo nešto,postale bi jače u detektiranju virusa od bilo koje samostalne kompanije pa bi ljudi naravno počeli kupovati njihove proizvode a ostali bi štetovali dokle god im ne dođe "iz guzice u glavu" da ako žele opstati,moraju se i same uključiti u "Global Cloud Sistem"!!!
pa dajte malo logike. a sto da kaspersky i symantec od AV prihoda odvoje komadic da propagiranje free certifikata? a neki zive od toga i razvijaju od zaradjenih prihoda besplatan AV. tko bi onda kukao?
pa dajte malo logike. a sto da kaspersky i symantec od AV prihoda odvoje komadic da propagiranje free certifikata? a neki zive od toga i razvijaju od zaradjenih prihoda besplatan AV. tko bi onda kukao?
Symantec je prošle(?) godine kupio verisign pa bi mogao podjeliti koju licencu, comodo ima besplatne mail certifikate za kućne juzere kao i paid premium zaštitu, stvar je u tome što symantec (niti kaspersky) nema niti jednu uslugu vrijednu spomena ponuđenu besplatno, dok manji igrači imaju, mogli bi ponuditi barem osnovnu zaštitu besplatno na koju bi IMO svi trebali imati pravo ako ništa drugo barem radi zdravlja kompletnog weba, ako već guliš tržište nešto mu i vrati, barem malim kućnim korisnicima... međutim ne, symantec čak ima propagandnu kampanju u kojoj pljuje po svim free rješenjima i uzdiže paid kao jedino što valja
pa đe si druže?
zar je ovo jedini nacin da se vratis na temu?
ako te ima sto bocnut,to je globalna ekonomija, drsko trziste bogatasa i sl.
napisi koju pametnu. ostavi se onih tamo "šprajceva" na temi "što se dogadja u mojoj/tvojoj/njegovoj glavi-drustvu".
i molim lijepo...symantec endpoit je tvoja zelja
andi@ bi li ti dijelio nesto od svog softvera, da ga kojim slucajem razvijas jos od kraja 80-tih? i eto, tek tako jer je netko to predlozio sa margine tog trzista?
pa đe si druže?
zar je ovo jedini nacin da se vratis na temu?
ako te ima sto bocnut,to je globalna ekonomija, drsko trziste bogatasa i sl.
napisi koju pametnu. ostavi se onih tamo "šprajceva" na temi "što se dogadja u mojoj/tvojoj/njegovoj glavi-drustvu".
i molim lijepo...symantec endpoit je tvoja zelja
mah, malo sam se otpustio što se zaštite tiče, izgubio interes...
da, endpoint 12 (nešto) uopće nije loš, za njega je symantec odabrao nešto konzervativnije ali provjerene feature iz home verzije a pošto se jogurt koji bi bio zanimljiv domaćim ko će to platit juzerima da lako napraviti predložio sam da bacite recu na blogu ako vam se da...
Vidima da je u zadnje vrijeme bilo nekih nezadovoljstva sa Avastom pa sam ga i ja odlucio testirati nakon dugo vremena da se i sam uvijerim u to.
Usput sam snimio i video u kojem je pokazano kako bih ja namjestio postavke u Avastu.
Nakon postavki odradjen je test na svjezim malware linkove sa MDL i Malc0de liste, a nakon toga ide test na vrecu Poljskog smeca i pokretanje ostataka koje u demand scanu Avast nije otkrio.
Nadam se da cete zrtvovati 15min svoje Bozicne veceri .
BTW: iskoristit cu ovaj post da zazelim cijeloj ekipi sa ove teme Sretan Bozic .
Avast Settings & Testing